Aky televizor kupit?

Dobry den, chcela by som sa opytat na televizor . my mame doma este stale ten klasicky stary televizor a chceme kupit novy plazmovku. ale velmi sa do toho neviznam. mne osobne sa velmi pacia tie okolo 106 cm uhlopriecka. je to predsa vacsia televizia a lepsie sa na to pozera :-) chcem vediet, kedze obyvacka nie je moc velka a vzdialenost od sedacky a televizora je 2 metre. ci to nevadi.dakujem
Odpovedať
1
2
1. Kúp si radšej led ako plazmu. 2. Pokiaľ máš kvalitný príjem signálu tak môžeš ísť kľudne do tej uhlopriečky 106. Zvykneš si rychlo. Ja pozerám 150cm z 3 metrov. A pohoda. Hlavne si kúp normálnu značku ako lg alebo Samsung alebo dačo podobné nie z tešia Technika ci ako sa tie bučory volajú. A aby už mal aj USB vstup na pripadne pozeranie videa z hdd a podobne. Ale v dnesnej dobe hádam to už má každý TV.
Odpovedať
@milan209 si jej pekne poradil.... Ked ma mosnost plazmy, tak plazmu. Ziadnu led. @adelsa plati nepisane pravidlo - uhlopriecka x 2= pozorovacia vzdialenosť.
Odpovedať
@megdesign nechápem "keď ma možnosť plazmy" to akože je plazma drahšia a menej dostupná? Pre mňa za mňa nech si kúpi aj TV podsvieteny sviečkou ale plazma sa na led nechytá. 8-) Toť vsjo.
Odpovedať
@milan209 konkretne v com je led lepsia?
Odpovedať
Profilova fotka
@adelsa záleží akú máte hlbokú peňaženku, hlavne si kúpte aspoň Full HD, lebo pomaly sa prestáva vysielať v SD formáte. Samsung je dobrá značka...návštívte elektropredajňu a vyberajte.
Odpovedať
@adelsa Zalezi od zdroju signalu. Ak je SD (DVB-T), tak je 106cm na 2m vzdialenost vela. Ak HD (kablovka, iptv, satelit), tak moze byt. @megdesign Plazmy sa uz nepredavaju, mozno nejake historicke kusy.. @topvideo V DVB-T bude SD signal do 2020, dovtedy sa musi prejst na DVB-T2 a rovno HEVC (H.265) kodek, takze vacsina este dnes predavanych TV bude suca do kosa (nemaju HEVC).. Sme na slovensku, takze to budu zdrzovat do posledneho roka.
Odpovedať
@atlaska lepšia na denné pozeranie - svietivosť, menšia spotreba energie, kontrast, tenšia, ľahšia. Stačí? @adelsa ak chceš relevantnu odpoved napis: cenový strop, zdroj signálu. Príp. ci chceš smart / Skype, www, multimédiá/ využívať. Pokiaľ ta trápi len uhlopriečka tak rozhoduje len kvalita signálu. Všetko už bolo popísané vyššie.
Odpovedať
@milan209 uz nemozem, plazma ma ovela lepsi kontrast ako lcd s led podsvietenim. Tak prosim nepis halucinacie. Plazmybsa uz nerobia, draha technologia, vytlacili ich lacne masove akoze led. Adelsa evidentne vola plazmovka vsetko tenke. Cize ak chces nieco trochu lepsie kup si s ips panelom hocico. Pi tvojich narokoch je to jedno, staci fulld hd, nedaj si nanutit predavacom 4k a pod. Ak nepotrebujes smart a nevies co to je nemusis mat ani to ked chces setrit. @adelsa
Odpovedať
Profilova fotka
plazma je vacsi zrut elektriky najsetrtenejšie su LED tv . treba pozriet pri kupe na spotrebu.. my mame par ročny LCD Sony a veru som bola prevapena, ze tolko žerie. mala som merač zapožičany z elektrarni.. ale pri kupe som vtedy nepozerala na spotrebu
Odpovedať
ja som to pomenovala plazma, lebo neviem ake nazvy sa pozivaju ci led alebo plazma. ja sa v elektronike neviznam, preto som to tu pisala ci poradite ako na to.
Odpovedať
@milan209 akurat tak nesia spotreba, led ma obraz akokeby to bolo kreslene, tvrdy. ci je tensi ci lachsi TV je mi sumafuk.
Odpovedať
@milan209 plazma sa na led nechyta? Tak si kamo nastuduj daco o plazmach. Ked tv a ma moznost plazmy, tak plazmu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cache ale predavaju, ale je to podpultovy tovar. Preto pisem, ze ak ma moznost plazmy, tak plazmu.
Odpovedať
@lauritka to je blbost. To platilo pri starych kusoch. Nove plazmy /sice sa uz nerobia ale kupit sa daju/ maju rovnaku spotrebu, ako led.
Odpovedať
@adelsa kup hociaky Samsung alebo Panasonic FHD. Je tam VA panel, cize cierna je cierna. LG napr. ma IPS panel a cierna je seda. Uhlopriecku pozeraj podla toho vzorca, co som ti pisal vyssie. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moze mi tu niekto poradit, resp. napisat svoj nazor, ci ma zmysel este kupovat Full HD TV alebo uz ist radsej do UHD? Rozhodujem sa medzi modelmi od Samsungu, jeden FULL HD ma 55 palcovu obrazovku: UE55J6272 alebo potom 48 palcovy UHD TV, napr. UE48JU6472 alebo UE48JU6412... Neviem, ci je pri optike od Orange viditelny rozdiel medzi FULL HD a UHD alebo je to "len" marketing...
Odpovedať
@megdesign vieš zohnať plazmu ? Potrebujeme kúpiť ale okrem Samsung , ten nechceme, sa nám už nepodarilo zohnať. Chceli sme Panasonic , potrebovali sme 3ks a podarilo sa cez veľkoobchod posledný jeden kus LG , aj ten nám zháňali neviem kde po celom SR aj okolitých krajinách. Bolo to niekedy v zime. Ak máš možnosť bola by som vdacna.
Odpovedať
@ada32 viem, ale nie na svk. Je tam vyssia cena koli doprave.
Odpovedať
Casto nakupujeme aj mimo SR. Ako by to bolo so zárukou v tomto prípade? Resp. Odkiaľ by to malo byť?
Odpovedať
Zabudla som ťa osloviť.
Odpovedať
@megdesign
Odpovedať
Profilova fotka
Žiadny vyhodte tú zbytočnosť na smetisko.
Odpovedať
@mesarosanton presne :-D my tv ignorujeme uz pekných pár rokov. Ale prišli sme na to že kvôli filmom občas treba zapnúť premietadlo nejake. :-| Ked ku mne príde mama a počúvam všetky tie hrôzy ktoré opäť boli v správach , ja ani zvuk ani obraz, venujem sa synovi ked sme doma . Netuším kto je kto v showbiznise občas sa mi dostane do ruky u kadernícky rok starý nový čas a viem konečne čo kto pred rokom. Nechýba to. Ani tv informačný odpad nechýba. Ale dobrý film je dobrý film. A nech je teda na normálnej obrazovke.
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 Ja 9 rokov a som na tom veľmi podobne ako vy.Neviem sa baviť s rodinou lebo oni sa bavia len o tom aký odpad videli v TV. Skúšal som po rokoch pozerať nejaké filmy až na pár, je to všetko hnoj na jedno kopyto. Môj kolega má v obývačke na činžiaku plazmu a tvrdí ,že je to najmä cez leto, ako keby mal v obývačke ,v ktorej je aj bez zapnutej TV teplota okolo 33°C pustený radátor.Za pár minút sa teploty šplhajú k 39°C. Takže plazmu jedine miesto radiátora.
Odpovedať
@ada32 ja osobne som bral 5 ks cez ebay a jeden cez amazon.
Odpovedať
Pozrite si parametre a ostrost obrazu...ak nepozeras na cenu urcite kupis nieco co ti bude vyhovovat( a nemusi to byt zrovna za 2000€) ako tu pisu a chvalia sa co maju( velkost atd...). Radsej keby rozumne poradili a nepulirovalisi tu sproste ego :))) Uz vidim tie komentare .ale...... Porovnaj + a - rozhodnutie je na Vas nie pre kazdeho je dobre to iste Niekto na drahy televizor ma a niekto nie.....ked mam na drahy televizor mam aj na elektriku,ci nie?
Odpovedať
@megdesign a LD? To je dobra znacka? Maju na mall.sk aj alze celkom slusne ceny.
Odpovedať
@adelsa asi myslíš lg. Ak lg tak áno. Tiež záleží od rady.
Odpovedať
@mepmch myslím že v diskusii plazma VS. Lcd je každá rada subjektívna .sú ľudia ktorí chcú plazmu spotreba nespotreba, a ti ktorí uprednostnia lcd . Osobne si myslím ako tu už niekto písal, že zakladateľka by už nemala veľmi riešiť či jedno alebo druhé, ale vyberať z toho čo je na trhu k dispozícii. Ešte aj keď vybera značku, každý jej tu poradí inak. Niekto uprednostní Samsung , iný ho odmieta atd... Či sa tu niekto chváli, to je predsa ako v každej téme. Na Slovensku ti ľudia závidia ešte aj kopu práce ktorou si na niečo zarobis. Tak potom mnohí ktorí si niečo kúpia tešia sa z toho, nemôžu sa pochváliť susedom tak sa pochvália aspoň na anonymnom fore. Hlavne nech ma každý po čom mu srdce plesá.
Odpovedať
@adelsa LG dava do svojich TV IPS panely a maju celkom pomale menu WebOS. Ak ti bude TV vyhovovat po obrazovej stranke a nebude ti vadit, ze cierna nieje uplne cierna, ale seda a rychlost odozvy menu ti bude vyhovovat, tak preco nie LG. Rozhodne ale zajdi do kamennej predajne, prines si na USB nejaky FHD film, trailer a nechaj si to prehrat. Predtym nech nadstavi ujo predavac na danom TV rezim obrazu Film. Uvidis, ktory TV ti bude obrazovo vyhovovat. Opisat si model a nasledne kupit na mall.sk ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?