Aký plynový bojler pre 3-člennú rodinu?

Pls poraďte. Začal nam odspodu tiecť starý závesný plynový bojler Tatramat. Má cca 20 rokov. Možno aj viac. Výška 1m širka 50cm. Netuším koĺko ma litrov. Rad by som kupil nový ale neviem aký. Totižto ten náš nemá komín. Nad ním je taký prieduch dovonka. Viď foto. Na druhej strane je vetracia mriežka pre vstup vzduchu. Horí v ňom plamienok. On vraj nemusí mať komín kedže vodu dohrieva pomali. Tipujem aj 2-3 hodiny. Máme aj sprchový kút aj rohovú vaňu. Netuším koľko litrový treba kúpiť. Sme 3-členná rodinka.
Odpovedať
@milan209 tento vyhod do zberu, v obi kup 80L elektricky boiler za 80eur a mas vystarane.na plyn sa vykasli, stoja od 400 eur, za tu cenu mas tych elektrickych do konca zivota. pred bojler daj popripade nejaky poriadny casovac a nic viac. A tu dieru tam zamuruj, nech na neho neprsi :)
Odpovedať
@dent Blbost lebo nove elektricke toho vela nevydrzia + maju vacsie naklady na prevadzku ako plynove. Mam viac kusov aj 15rocnych plynovych ohrievacov Quantum a quadriga a spokojnost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 najskôr by som bojler zvesil alebo sa zospodu pozrel, čo tečie. Ak príruba, vymeniť tesnenie, ak zvar, nový. El. bojler sú min. 3x vyššie náklady. Objem stačí od 100l.
Odpovedať
Dnes to pozriem. Elektrický určite nechcem. Kôli cene elektriky.
Odpovedať
ja by som plynovy ohrievac nedal nikdy naklady obrovske
Odpovedať
@santos950 ak myslíš plynový prietokový ohrievač tak to je jasné. Ale ako zásobnik s vodou ohrievaný plynom si nemyslim ze je nákladný ohrev. Keď som dal dole kryt zistil som že je to 120L. Presne Tatramat HT120KN S. TERAZ ktorý: Tatramat HK120K, Quadriga 120V CA (Q8 120V GF)? Alebo nejaký tip?
Odpovedať
Rad by som sa spýtal či môžem bojler Attak PZO 150 napojiť cez 45 cm stenu vonku. Myslím pre odvod spalín ako sa zapájajú gamatky. Lebo monter mi povedal že áno ale predajca že nie že len do komina. Že na zapojenie cez stenu musím kúpiť kotol s falošným turbom.
Odpovedať
@milan209 Spotrebič musí byť pripojený k odvodu spalín s priemerom 80 mm. Spaliny musia byť odvádzané použitím prerušovača ťahu a poistky proti spätnému prúdeniu spalín. Pripojenie odvodu spalín na komín musí byť zhotovené v súlade s požiadavkami STN 73 4201. Komín, na ktorý sa spotrebič pripája, musí mať revíziu vykonanú odbornou kominárskou firmou. V prípade spoločnej prevádzky plynového kotla a zásobníka vody môžu byť tieto pripojené na jeden komín len za predpokladu, že tento je dostatočne dimenzovaný na výkon obidvoch spot- rebičov. Keďže zásobník pracuje bez vonkajšieho zdroja elektrickej energie, nie je možné pripojiť k nemu elektricky ovládanú komínovú klapku. Montáž bimetalovej komínovej klapky vzhľadom na relatívne nízke celkové úspory je síce tech- nicky možná, avšak z dôvodu niektorých negatívnych sprievodných javov (predovšetkým zvýše- ná hlučnosť počas prevádzky) sa v praxi využíva iba zriedkavo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?