Akú veľkú TV vybrať keď bude vzdialená od sedačky 2,5 m?

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Vyberáme telku a vzdialenosť sedačky od steny kde TV bude je 2,5 metra. Pôvodne sme mali vybranú uhlopriečku 139cm(55palcov). No keď sa nato teraz reálne pozeráme, príde nám to príliš veľa. Máte niekto rovnakú vzdialenosť na pozeranie ako my? A akú uhlopriečku ste prosím dali? Začali sme zvažovať 123 cm (49palcov)...no aj to sa bojím či nebude moc. ďakujem všetkým za rady
Odpovedať
1
2
Tu je celkom fakn clanok o tom http://sedackyphase.sk/magazin/37812/
Odpovedať
@scorp to su take blbosti v tom clanku az to boli, pri UHD mozu sediet omnoho blizsie a uz sa nekrutia... :-O @darinka777 ci si kupis vacsiu alebo mensiu telku prve dni budes hovorit ze naco si taku velku kupila, no po prejdeni par dni si zvyknes a ziaden problem nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy aj to, co si ty napisal, je blbost ;-) Nezvykla som si ani po 6 rokoch @darinka777 my mame sedacku tak 1,7 (blizsia hrana sedacky) resp 2.5 (vzdialena hrana) od steny a 40" (102 cm) telka mi pride, ze mohla byt kludne aj mensia. Spoza toho gauca je to tak akurat.
Odpovedať
@darinka777 ja mam 55 na zhruba taku vzdialenost a uz sa mi zda mala. A ked pridem k niekomu na navstevu tak nechapem ako mozu pozerat na mensich telkach. Ale ak to potrebujes na televizne noviny tak urcite vystaci aj 40 palcov.
Odpovedať
@darinka777 nedá sa preskladať nábytok tak aby bola vzdialenosť väčšia? dnes také malé obývačky snád nie sú ani v panelákoch, malou vzdialenosťou sa zbytočne obmedzuješ, to bolo pred 60 r. ked nič väčšie nebolo, no dnes ked je možnosť mať oveľa väčšiu obrazovku , prečo to nevyužiť? vzdialenosť aspoň 3,5 m a môžeš mať i 60"pre HD signál. 4K zobrazovače sú dnes k ničomu, nik v takom formáte nevysiela pravidelne
Odpovedať
@darinka777 záleží na to čo sa bude pozerať, ak to budú DVD a TV programy v SD, tak treba menšiu uhlopriečku. Ak to budú Blu-ray a TV programy v HD tak to bude akurát. Ak bude obsah 4K tak treba ešte väčšiu uhlopriečku.
Odpovedať
Profilova fotka
@darinka777 a čo tak zájsť do obchodu a postaviť sa pred každú telku tých 2,5m. Uz som tak vydel niekoho v elektre vyberať :-D :-D :-D
Odpovedať
@maslenka47 vynimka potvrdzuje pravidlo :) ja zatial taku osobu osobne nepoznam, praveze vacsinou su natom ako @slavoslav ze po case sa im aj ta velka telka zda uz teraz mala. Ja som ale narazal na to ze je blbost mat taky vzdialenostny rozdiel medzi FHD a UHD telkou... podla tej recenzie mas strasne nekvalitnu telku ked ti je 40" vela :-p
Odpovedať
@codyy skôr má špatný signál , lebo na 40-ke je pozerateľné i SD i z 2m, analog dnes už nie je , problém by bol pozerať tam staré videá s malým rozlíšením ináč máš pravdu mne je už 50 malá na HD signál, to len prvý pohľad po malej sa zdala veľká
Odpovedať
Ja na 250cm mam 50palcov a veru za 6 rokov som si zvykol :D (? Zhorsuje zrak takze casom by som isiel aj do vacsej :) ale mne skor zalezi na vernosti farieb a hlavne ciernej, nech nie je len siva.. ale 50 je slusne na tu vzdialenost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu @codyy ako to suvisi s kvalitou? obraz to ma dobry aj ked nalepis nos rovno na televizor. jednoducho sa mi na to zle pozera preto, ze je to moc velke na to, aby sa to cele pohodlne vpratalo do zorneho pola - presne tak isto, ako mi na stole vadi vacsi monitor ako 21-22" ...
Odpovedať
@maslenka47 clovek ma v horizontalnej rovine take zorne pole ze sa tam zmestia v pohode aj 3 50 palcove obrazovky. Ak chces telku na filmy, jej ulohou je aby ta vtiahla do deja ako v kine a to nastane ak vyplni cele tvoje zorne pole a v tomto smere nie je ziadna telka dost velka. Kvalita rozlisenia dnes umoznuje obrovske rozmery obrazoviek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav ja budem mat od steny po stenu 4,5m cize ked si sadnem nejakych 3,5 az 4m o akej uhlopriecke mam uvazovat a Fhd alebo uz Uhd? @dusantt
Odpovedať
@darinka777 ja som 3m a mam 150cm telku a je akurát. Neboj sa veľkej telky. Na dobré sa ĺahko zvyká. Ale musíš mať kvalitný signál. Ak trebárs nejaký skylink tak tiež nie je prijímač ako prijímač. Ak bude mágio tak budeš mať OK obraz.
Odpovedať
@darinka777 klude ist aj do 60". Ja mam TV od sedacky 2,5 metra a 50" je mala....
Odpovedať
@darinka777 ma cca 3m 55" chvilu sa zdala velka teraz nic moc dal by aj vacsiu
Odpovedať
no otazka znie aj aku idete TV kupit ... cim kvalitnejsia, tym mozete byt blizsie k nej
Odpovedať
@darinka777 Tiez máme 123cm a mame to 2m od gauča. Je to akurát. Ako už bolo spomenuté, ak nekúpite nejaky šmejd čo predpokladám ze nie tak kludne kupte aj 123cm
Odpovedať
@scorp pod 50 by som nesiel. S kvalitnym signalom je aj full hd uspokojive, len treba vediet jednu vec, ze to ze stanica vysiela vo full hd ešte neznamena ze bude mat aj pekny obraz, niektore stanice maju taku vysoku kompresiu ze sa to neda porovnat. Preto ak pozeram na peniaze upustil by som od UHD a radsej zvacsil uhlopriecku. Na UHD este par rokov bude chybat dostatok obsahu.
Odpovedať
@atak77 nejde o kvalitu TV panelu, ale o kvalitu obrazu čo tam pustíš, keď to bude DVD alebo TV programy v SD, tak je jedno čo za TV kúpi. @maslenka47 ja keď kuknem na TV Narkózu (576i) z 1m na 37" , tak kvalita obrazu je nanič a je to nepozerateľné. A je veľký rozdiel keď pozriem na nejaké čo vysielajú v HD, či už 720p alebo 1080i. A takisto je ešte rozdiel aj medzi nimi, napr. STV alebo ČT programy majú lepší obraz, ako nejaké NOVA alebo PRIMA kanály, ktoré majú nižší dátový tok. Tak ako už niekto spomenul, máte zlý signál keď máš obraz dobrý aj keď nalepíš nos, aj keď pozeráš z 2 metrov.
Odpovedať
@stastnyjim rozumiem, kvalitny TV si vie aj signal spracovat a vylepsit, tak nejako som to myslel bol som sa na take nieco minule u kamosa pozriet a ze by som bol aj presny, ten blazon si kupil toto (SUHD) - https://www.shoppie.sk/samsung-ue75ks...
Odpovedať
@atak77 tak ale vylepšiť vie ale tiež nevyčarí z DVD taký obraz ako by bol z HD DVD, alebo Bluray, alebo tiež to nebude to isté ako vylepšený obraz z TV kanála (576i) oproti obrazu z toho istého TV kanála 720p alebo 1080i. pekné, tak kamoš asi chcel to najlepšie čo sa dnes ponúka, ak si odmyslím OLED TV od LG. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu obývačka je dosť veľká, no preskladať nábytok sa nechystáme. Tak ako je nám vyhovuje a pre TV tam jednoducho ostala takáto vzdialenosť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 hej hej, aj to som skúšala :D v nay som si dala kreslo pred TV a pozerala sa :D no je to iné, keď sa pozerá človek na Full HD z prednastaveného spotu čo beží na každej zapnutej telke v predajni ako keď sa pozerá doma na bežné vysielanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 @pa5786 chceli by sme kúpiť Samsung UE55KS7002. Mala by to byť dobrá telka :-)
Odpovedať
Určite ;-)
Odpovedať
@darinka777 takže rozpočet je 1500 EUR? Keď už chcete vyhodiť za TV toľko tak prečo nie OLED? Resp. takto, čo sa na tom TV bude pozerať?
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim OLED majú strašne malú životnosť lediek, preto ju nechceme. Chceli sme niečo od Samsungu a toto nám prišla taká rozumná varianta. Bude sa na nej pozerať všetko. TV, BluRay, PS4....
Odpovedať
@darinka777 pouvazuj nad LG. Henten samsung nemá 3D. A pasívne 3D od LG je oproti Samsungu pozeratelnejsie . Trebárs tento LG 55UH8507.
Odpovedať
@darinka777 malá životnosť je realtívne. Oproti LCD áno. Staršie OLED TV majú životnosť 10 hodín denne po dobu 10 rokov. To by som nepovažoval za malú životnosť. Tohtoročné modely majú životnosť 10 hodín denne po dobu 30 rokov. LCD panely majú životnosť podsvietenia ešte dlhšiu, ale ostatné veci v TV ti odídu skôr ako podsvietenie. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?