Akú uhlopriečku LCD TV si kúpiť?

Miestnosť mám širokú 3,4m. Vzdialenosť od sedenia po stenu, kde chcem zavesiť TV bude od 2,7 do 3,5 m. Rozmýšlam nad 32" alebo 37" uhlopriečkou. Aké máte skúsenosti.? Má niekto LDC PHILIPS séria 7000?
Odpovedať
Vzdialenosť od obrazovky by mala byť taká, aby nebolo vidno jednotlivé pixely. Keďže dnešné TV majú 720p alebo 1080p rozlýšenie, tak tieto body sú tak malé, že ich vidno len veľmi blízka. Takže, na Vaše podmienky by som sa rozhodoval podľa toho, čo dovolí peňaženka. Určite sa nemusíte obávať, že by ste na 2,7m videli "kockatý " obraz. Ja mám 46" 720p a na 2 m je už pekný obraz.
Odpovedať
Ak môžem poradiť kúp radšej väčšiu,pri lcd na vzdialenosti až tak nezáleží.veď aj monitory používame 22 až24 pl.a je to ok.mám 82 cm,teda 32 pl,ale idem kúpiť vačší ,lebo idem zrušiť obývaciu stenu do nej mi vošla max.tá 82.ak ideš na stenu kľudne aj 42 uvidíš že to oceníš!čau
Odpovedať
Profilova fotka
.. treba HLAVNE pozerat kvalitu zobrazenia a az potom na uhlopriecku obrazovky.. moj nazor.. ;-)
Odpovedať
My tiez planujeme kupit TV, tiez som hladal odpoved na otazku, aku velku uhlopriecku. Vraj pre analogove vysielanie by na taku vzdialenost stacila aj 32". Ale na digitalne vysielanie treba vraj vacsiu, aspon 40". Peniazkov vsak nie je tolko, aby sme kupovali teraz taku uhlopriecku a potom zistili, ze je mala, tak asi pockame na digitalne vysielanie a potom sa rozhodneme.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 52", to je asi 132cm uhlopriecka, 100Hz, ale keby este raz , asi si dam tak 120 -125cm, to by stacilo bohate :) vidime ostro, o to nejde,ale neviem si na tie velke postavy a hlavy zvyknut :-D ale bola vo vypredaji za neskutocnu cenu, 50% , ked rusili NAY, no nekup to.... :-D izbu mame asi 5,5m a pozerame asi z 3,5-4m...
Odpovedať
Profilova fotka
aj my planujeme kupovat novy TV :-D mne by stacila aj 107 cm, max. 117 - 119 z vacsich ma bolia oci, tiez sa mi zdaju obrovske hlavy tam :-D
Odpovedať
Ja mám plazmu 107 a bohate stačí veru
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som pred mesiacom kúpil led tv philips s lcd obrazovkou séria 7000, 81 cm uhlopriečka. Úplne stačí na pozeranie zo vzdialenosti 3m. Čo sa týka televízora samotného tak nemá chybu, vrelo doporučujem :-)
Odpovedať
no, vseobecne pravidlo je ze uhlopriecka by mala byt 2,5 az 3 x mensia ako je vzdialenost z ktorej sa TV pozera... pri tvojom sedeni by bola teda optimalna 82 az 120cm... ako radia ludia, pozri si aj kvalitu obrazu, vyskusaj si to pozriet z roznych vzdialenosti v obchode ( obchod je obycajne obrovsky priestor a TV sa nam tam zdaju mensie ako su v skutocnosti ) katrin vy mate na vasu vzdialenost tu obrazovku asi fakt velku =-) ale zase niektore veci su fajn pozerat vo velkom rozpaeti... my niektore filmy pozerame zasadne na projektore, inak by tak dobre vobec nevyzneli ( tam mame momentalne uhlopriecku asi 2m - zatial premietame len malym projektorom na stene, tesim sa ale na kvalitny projektor a platno - to bude mat uhlopriecku cez 3 metre :-) )
Odpovedať
@dai to s tymi vzdialenostami pri dnesnych technologiach vraj uz neplati. Nasi si kupili do panelakovej obyvacky 107 plazmu minuly tyzden a ked som to zbadala mi skoro dych vyrazilo. Ale krasny obraz ma aj z blizka, ziadne zrnite.
Odpovedať
obyvacka samsung 42''plazma, detska lg 42'' lcd.
Odpovedať
uplne vpohode kup uhlopriecku aj 125cm (50') Sam som si kupil 116cm (46') a znieslo by to vpohode aj tych 125cm (sedenie - oci vzdialene presne 220cm od obrazovky) Odporucanie ze do vzdialenosti do 3m obrazovku do 107cm (42') su neopodstatnene a kludne kup aj vacsiu uhlopriecku. mimochodom odporucam plazmu namiesto lcd:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja ti odporúčam určite uhlopriečku 82. To bude stačiť !!! :-) :-) :-)
Odpovedať
otazka bola pisana v novembri, myslim ze doticna uz asi ma kupeny TV.. tak neviem naco sem este pisete rady
Odpovedať
Profilova fotka
misko81 to keby mal este niekto ten isty problem :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
misko81 si zabil :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?