Akú lacnú klímu do bytu?

Máme malé dieťa a bývame na najvyššom poschodí. Po zateplení králikárne už nemáme takú horúčavu v lete, ako pred zateplením, ale predsa je už ráno teraz v JZ izbe 27C a to máme začiatok júna a očakáva sa horúci týždeň. Uvažujeme o klíme v spálni 3.5 x 4.8m. Len pre malého, aby nemal šoky. Pozeral som zbežne na na heuréke, ale na malé prenosné sa ľudia dosť sťažovali, často ide len o málo účinný ventilátor/nechceme pre rozfúkanie prachu/ v plastovej bedni. Niečo čo už vyzerá, ako klíma na stenu a poznám značku je najlacnejšie tesne pod 400€ Toshiba Suzumi Plus 3.5/4.2 kW, Panasonic CS-Z12SKEW-M a Samsung AR4000 AR09KSFHBWKNEU BORACAY nie sú tam však žiadne komenty užívateľov. Sú tam ešte Whirpolky a Sencor, ale to nechcem a sú tam aj značky, ktoré sú špecka na klímu, ale ja ich nepoznám a sú možno dobré. Chcem sa opýtať, ako klímujete, či používate aj mobilné klímy ak áno akej značky, aký je drahý servis normálnej klímy na stenu, čo montáž a odlievanie vody, ako často odlievate, musí sa pri nástennej búrať na odvod vody von, alebo sú aj také, ktoré majú nádržku na vodu, ako prenosné....a či si servis môžem robiť aj sám. Chladiť chceme len ak je spálňa prázdna a pred spaním nech na dieťa nefúka.
Odpovedať
mobilnej sa vyhni dalekym oblukom, kym nemas dieru v obvodovej stene, kde vyvedies teply vzduch... A este si zisti ako to je s umiestnenim vonkajsej jednotky ked uz mate zateplene. Jednak to nemozes len tak umiestnit na fasadu, da sa na balkon, sice by sa nemalo bez povolenia, ale to nejak vsetci toleruju a neriesia. Ale ak pojdes dierou cez zateplenu stenu balkona a umiestnis ju na zateplenie, tak moze to byt problem. Niektore zateplovacie firmy maju v zarucnych podmienkach nezasahovanie do systemu tretou osobou a moze sa stat, ze drbne kus zateplenia na opacnej strane baraku ale vyvinia sa zo zaruky dierami pre tvoju klimu. :-S
Odpovedať
na fasadu dat nemozes, nesmies poskodit bez povolenia, na balkom mozes bez diery je to naprd ale da sa urobit do okna prip ...jedno okno na leto s dierou a na zimu vymenis :D ale pod 400 to nazoaj ani nekupuj ...to je limit kedy to uz zacina chladit :)
Odpovedať
klima je najlepsia investicia ktoru som mohla spravit. ziadna voda sa do nej nedolieva, cirkuluje tam predsa chladivo. von sa odvadza jedine kondenz. ten ti bud kvapka niekam na travu, alebo ho zbieras do nadoby. prieraz na trubky sa musi robit, nieje to ziadna strasna veda, je to asi diera s priemerom cca 5-8cm z mojho pohladu. neviem aky mate bytovy dom, ak to chces vesat na fasadu, potrebujes suhlas vlastnikov. my mame velke terasy, a vonkajsia jednotka je len na zemi. ja mam samsung, ale chcela som aj wifi a wind free, takze priamo nefuka, atd, cize vratane montaze stala 1200. inak tie priklady, chces to dat do jednej miestnosti a hned 4,2kw? =-) to je zbytocne vela. ja mam na kuchynoobyvacku 30m2 2,5 kw na ich odporucanie, a staci to.
Odpovedať
Daj si namontovať toto https://www.klimamontaz.sk/akcia-s-mo..., tiché spoľahlivé a s dostatočnou výkonovou rezervou :-)
Odpovedať
Používam tento ,,set,, od leta 2015 a je naozaj odskúšaný , počas celého leta udržiavam 23°C ;-)
Odpovedať
@albertm Dík za info. Hľadám niečo lacné. Známa mi dá kontakt na pána ktorý montoval jej a je roky spokojná. Stála 400€ teraz je zrejme drahšia značku nevedela.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik https://chladenieaklimatizacie.sk/sho... mam Mideu a som spokojny. cca 250€ stoji montaz.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik len naozaj bacha - na fasadu to dat bez povolenia vlastnikov nemozes. Viem o pripade, ze jeden vlastnik bytu si dal namontovat klimu na cerstvo zateplenom dome a tym padom padla zaruka na zateplenie celemu domu (vznikol problem, teraz sa sudi). Dalsi pripad - tiez si dali urobit klimu a sused pod nimi nemohol spavat, pretoze mu to hucalo a kondenz kvapkal na parapet (mal pod klimou akurát spalnu). Klimu museli odmontovat :-(. Inac to len tak na okraj.....nedavno v nasom dome chcel tiez jeden chlapik montovat klimu, byva na 8 poschodi a pri vyvrtavani otvoru v obvodovom mure uvolnili tehlu tak, ze spadla na dolu parkujuce auto, ktorému zdemolovala strechu a rozbila predne a zadne okno. Bol z toho pekny pruser, lebo do auta chceli prave nalozit male dieťa.
Odpovedať
@kreola Ja všetko robím legálne a preto pokojne spávam. @zita19 Kto a aké povolenie dáva ak to chcem dať na balkoon? @manilla Písal som o vylievaní vody nie dolievaní. Myslel som to tak či nie je taká na stenu pri ktorej by som nepotreboval tú bedňu vonku a voda by sa hromadila len v nádržke na stene, aby som nemusel riešiť nič von vrtanie vo fasáde ani nemať nič na balkoone. Som čítal, že mobilné majú nádžku v sebe.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik stavebny urad vada suhlas k ohlaske stavebnych uprav, lebo je to zasah do fasady a pred tym potrebujes suhlas spolocenstva alebo spravcu, ak mu tuto pravomoc spolocenstvo delegovalo
Odpovedať
Na tomto frcime my, montoval som si sam, je to samoinstalacna z nay za 600 pred asi 3 rokmi. Teraz sa uz samoinstalacna kupit neda, ak da, tak len skladove zasoby kvoli nariadeniu EU. Zatial spokojnost. a popravde,nikoho som sa nepytal,ci si to mozem namontovat...cca 30cm od okraja muru panelaku mam vyvedenu trubku na odvod kondenzu a kvapci to z 8.poschodia az na zem.
Odpovedať
Asi je to Coolexpert ACH-09FCI2 a predaj tohto produktu bol ukončený v NAYke aj inde. :-S EU je dobrá len pre Euroúradníkov, čo berú ťažké € za nič.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte. Plánujeme dať klímu do domu na horné poschodie. Čo hovoríte na tuto ? https://www.viessmann.sk/sk/obytne-bu...
Odpovedať
klímu používam len v aute tam by som sa upiekol, no v dome ju neznášam , ani na kúrenie , či chladenie, vetrám celú noc, cez deň všetko uzavreté
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?