Ako vybrať sušičku prádla?

ahotje všetci ! viem, že je veeeľa tém o sušičkách, no mňa by zaujímalo ako si vybrať sušičku, na čo si dať pozor? čo by mala obsahovať, funkcie a tak? sušičku som doposiaľ nemala a zvažujem nad kúpou. momentálne bývame v byte, máme dve deti, takže práčka u nás ide skoro každý deň. prádlo suším na balkóne, no teraz v zime je to zdĺhavý proces a ešte aj smrad:( do kúpelne mi síce nevojde, ale šupla by som ju do spálne. vôbec sa v tom nevyznám jedine čo viem, tak sú nejaké kondenzačné a s tepelným čerpadlom, čo je lepšie, výhody/nevýhody? Vopred ďakujem za každú odpoveď :-)
Odpovedať
1
2
Ahoj @vlocka2506 tiež to teraz riešim :) Prvý limitujúci faktor je rozpočet. Ďalšie faktory ktoré som zvažoval: - spotreba energie aspoň A+, čím viacej tým nižšia spotreba ale cena bude zrejme vyššia. - objem prádla v kg, čím viacej tým lepšie. Ak máš práčku napríklad na 8kg tak sušičku minimálne s rovnakým objemom. - dĺžka bežného cyklu. Niektoré sušičky sú síce úsporné ale majú príliš dlhé cykly, čo som pozeral tak niektoré až 270 minut. - ako píšeš najlepšie vybrať kondenzačnú s tepelným čerpadlom, sú efektívnejšie, nižšia spotreba lepšia účinnosť. - ako sa čistí filter a vypúšťa kondenzát. - či má senzor vlhkosti prádla. podla toho sušička upraví dlžku cyklu. Napríklad ked tam dáš menej prádla tak tomu prispôsobí dĺžku cyklu. - miera hluku v decibeloch, to býva v priemere tak okolo 66-70db - či sa bubon točí na obe strany, aby sa menej pokrčilo prádlo - indikátor plného filtra a kondenzátu - rozmery, aby sa ti zmestila - a dalšie funkcie ako osvetlenie bubna, dochladzovanie, odložený štart, funkcia proti pokrčeniu a tak. Keď ju chceš mať v byte asi by som dosť pozeral mieru hluku, prípadne či nejak víri prach, ked teda uvažuješ ju mať v spálni. Hlavne si prečítaj recenzie a reálne skúsenosti. My sme nakoniec vybrali túto sušičku: http://susicky.heureka.sk/electrolux-...
Odpovedať
@vlocka2506 kazda liska svoj chvost chvali.. Mala by mat tepelne cerpadlo, a podla moznosti co najuspornejsia.. Tak isto by mala mat manualne cistiaci filter a niekto preferuje moznost odvodu kondenzu do odpadu.. Neviem aku velku mas pracku, podla toho treba vybrat susicku. Ked mas pracku na 7 kg pradla, vybral by som susicku aspon na 8kg. Znacky su rozne a aj ceny. Ja zastavam teoriu, ze radsej lacnejsiu a za par rokov ked odide kupim novu lacnejsiu, ako drahu znackovu, kera nevydrzi o moc dlhsie. Casy kedy bol mercedes mercedesom uz davno pominuli. Ja mam Candy na 9 kg pradla, spotreba A++ a stala 400e. Sme velmi spokojni.
Odpovedať
@lubomird aký typ Candy máš pozeral som jednu A++ na 10kg prádla, ale mala dosť dlhé programy. My máme práčku na 5kg, tak prakticky nám stačí sušička len na 8kg, ale chcel som vedieť aké máš skúsenosti stou Candy. Ináč s tým "mercedesom" máš pravdu :) Tiež si myslím že zbytočne investovať 1000eur do sušičky alebo práčky.
Odpovedať
Tiez som toho nazoru, ze radsej kupim "zlatu strednu cestu" za primeranu cenu. Ved technika postupuje milovymi krokmi,takze o par rokov radsej kupim nieco nove,modernejsie a uspornejsie. Tiez sa mi zda zbytocne platit za vela zbytocnych funkcii, ktore aj tak ziadna gazdinka nevyuzije. Mozno ich vyskusa, ked je susicka nova,ale skonci pri 2-3 programoch, ktore sa jej osvedcia a tie pouziva. -podla clenov rodiny je treba prisposobit objem suseneho pradla -vyhodou je 6.zmysel -spotreba energie a hlucnost. Aj ked si myslim, ze az take velke rozdiely vo vyrobkoch nie su.
Odpovedať
Nechcem sa tu priet s nikym,ale susicka za 300 alebo za 800 vysusia pradlo rovnako,rozdiel je v kvalite vysuseneho pradla,aby bolo minimalne zehlenie. Napr.tomsteinova elektrolux.Vysusit vysusi ale pradlo pokrcene velmi podla recenzii.Moja priorita bola +++ a minimum zehlenia,preto som priplatil raz tolko a dostal som,co vyrobok garantoval vzhladom na sposob susenia a nezrazenie pradla,,aj ked dam program s vyssou teplotou na skorsie vysusenie.Inac najdlhsi je 140min. s predlzenym volenim bud 30,60,90min. proti pokrceniu.
Odpovedať
@hora111 ano, mas pravdu.. Ale princip je skoro rovnaky.. Ja mam ako vies Candy a vcera 2 varky a pradlo krasne suche a nepokrkvane. Jedna bluzka z 2 pracok dokrkvana.. Zo ziadnej susicky nebude pradlo ako zpod zehlicky..
Odpovedať
My sme prisli uz na sposob a po skonceni programu vyberie zena a hned uklada ako pri zehleni.Prejde rukou a to treba vidiet,neuveris ale akoby drzala zehlicku.Naozaj netreba zehlit,kosele rovno na vesiak,resp. dozehlit golier.Treba skusat a clovek pride na sposob ako to vyuzit.Ale celkovo to je fajn vyrobok,4-5l odparenej vody by bolo v ovzdusi.
Odpovedať
Profilova fotka
To by som nikdy nebola povedala že to vyjde zo sušičky nedokrkvané. Ale som milo prekvapená priznám sa nikdy som neuvažovala nad tým že si ju kúpim ale zaujalo ma to Pre mňa je to novinka :) a je to veľmi hlučné? či dá sa to?
Odpovedať
@guesell nemozem posudit ale co sa tu hovori vela zavisi na otackach odstredenia pradla.Nasa ma 800 ale 1000-1200 vraj pradlo dobre vyzmykaju ale ma to vplyv na pokrcenie viac.Z mojej susicky vylejem cca 5l vody,pri lepsie odstredenom urcite by bolo menej,kratsi program susenia ale aku by malo pradlo kvalitu/n.epokrcenie fakt neviem.Ja som presvedceny,ze na cene susicky sa odzrkadli vysledok na pradle aspon co som presiel niekolko desiatok recenzii roznych druhov. Vyhody susicky?Normalna vlhkost,ziadne rozlozene susiaky,minimum zehlenia,nadychanejsie pradlo,hlavne uteraky,bez avivaze a napr.postelne do 4-roch hodin vyprate,vysusene,spat na posteliach.
Odpovedať
Otacky odstredenia pracky som myslel.
Odpovedať
@hora111 zabudol si napísať,že koľko prachu respektíve taký dobrý chumáč,ktorý odžmolkuje prádlo taká SUŠ,ináč by sme to mali buď na sebe,alebo po vysušení v byte,či?
Odpovedať
Profilova fotka
@hora111 tie sušiaky by boli super lebo už ma to nebaví :D stále po dva rozložené :-) a vlhko je teda riadne keď periem každý druhý deň :-) A ako to myslíš bez aviváže? vonia to lepšie aj keď použijem len prášok? Lebo normálne sa mi to bez nej nedá aby to aj voňalo ako tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
@guesell aj bez avivaze krasne, dlho a silno vonia..
Odpovedať
@guesell pouzivas na prd prasok :-), pradlo vonia bez avivaze s arielom color s takymi kvietkami a najnovsie so Surfom ruzovym tak ze sa ma kazdy vypytuje v com periem. v 13r pracke bez avivaze v gelovom prasku uvedenom. Co sa tyka susicky tam sa davaju ( nemusia) take vreckovky na prevonanie pradla. co sa tyka hlucnosti zavisi kde ju mas, ja ju mam na chodbe a nemam tam dvere do obyvacky takze sa snazim nesusit ked chcem pozerat telku lebo to vadi, ale v izbe ked zavriem dvere to nevadi. V kupelke uz vobec. Bola u mna kamoska a skonstatovala ze to huci ako jej pracka , mne pracku zasa skoro nepocut, ale nic strasne
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka No to je celkom možné že nie je bohvieaký ten prášok skúsim ten Ariel vďka za tip :-) tá hlučnosť by mi nevadila ale neviem kde by som ju umiestnila aby sa mi zmestila to by som musela vyšpekulovať. O tých vreckovkách som už niečo počula ale myslím že ak by bol dobrý prášok ani by neboli treba :-)
Odpovedať
@guesell vôňu robia práve obrúsky,veď 1,30€ nie je veľa na 25ks ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hora111 To je tak lacné? Ja som si myslela že to je drahšie no tak to je jasné že to nie je veľa a aspoň to vonia pekne? Lebo mám radšej ovocné citrusové a ľahšie vône nie vanilka ani nič ťažké :-) tak reku že či je možnosť výberu :-D
Odpovedať
@guesell v DMku som videla len jedny aj ja ich pouzivam a je to podla mna taka univerzalna vona co kazdemu pasuje.
Odpovedať
@tomstein to dobře zhrnul, dávej ale pozor na cituji- ako sa čistí filter a vypúšťa kondenzát. Ty samočistící od Siemens způsobují, že se lehce kazí a ucpou a co dva roky je třeba volat opravu na vyčištění sušičky, proto jsem do ní nešla i když to byl favorit, celkem často opakovaná závada v recenzích
Odpovedať
ďakujem všetkým za postrehy a cenné rady. nečakane sme museli odcestovať a potom sviatky...takže až teraz som online:)
Odpovedať
dievčatá od 2.1.bude Lidl - v akcii poťah na práčku,alebo SUŠ,s predným plnením za 3.99 e,ja mám modrý, keď treba operiem,odporúčam :-) týmto želám krásny,pohodový posledný deň v roku a P.F.2017
Odpovedať
@guesell ja som presla na formil gel z Lidla. Bez avivaze pradlo krasne vonave, perfektne vyprate. Za mna lepsi ako persil alebo ariel, o ostatnych cca v rovnakej cene ani nehovorim. Mala som na biele oblubeny tide, len uz ho nevidno. Ten pral krasne a aj pekne vonal.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ďakujem ešte raz za tipy :-) začala som používať gél na pranie Perle a nezanecháva mi ani škvrny, takže gél sa dobre vymýva. Nádherne mi vonia, tak kvetinovo.. :-) Takže už len tento používam a cenovo sa oplatí tiež :-)
Odpovedať
@guesell a to čo je Perle?daj link dík.
Odpovedať
Profilova fotka
To máš gél na pranie. Ja som o tom tiež nepočula až keď mi raz známa doniesla na skúšku. A zapáčil sa mi, tak mi ho nosievala podľa potreby ako som ho potrebovala a ja som jej vždy peniažky dala. Jasné dám ti sem link: https://prasky-na-pranie.heureka.sk/p... :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@smeja737 netreba ani kupony,shoppie.sk stojí 349e+D zadara,alebo Datatr 374e+D tiež zadara,za tie prachy teda stojí :-) moja dcéra ju má spokojnosť to je na 7 kg prádla,ja ju mám tiež Whirpool ale na 8 kg spokojnosť.
Odpovedať
@guesell prosím ťa čo si dala link to je na 30 C,aké prádlo s ním perieš,respektíve iba na 30 C,či?cena dobrá nie je moc riedky?dík.
Odpovedať
@zita19 kuk na Mall.sk majú Tide alpine fresh- na biele aj color na farebné
Odpovedať
@marta2610 dik, kuknem. Akurat mi biely dichadza
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?