Ako perú práčky Beko?

kto máte práčku Beko, ste spokojné? ak to môžte porovnať s nejakou inou značkou. ideme zariaďovať dom, tak aspoň niekde chceme ušetriť. páči sa nám táto práčka, super parametre, cena dobrá. http://www.bekosa.sk/?Pr%E1%E8ky:WMB_... ale čítala som práve jeden názor, že kvalita prania zlá, tak teraz neviem. prosím vyvráťte to niekto :D a ešte, či je príliš hlučná pri žmýkaní, alebo sa dá? prípadne celkovo ako ste s ňou spokojné :)
Odpovedať
Profilova fotka
nemyslím že je tak zlá...je to značka nemecka a v zahraniči známa asi ako u nás whirpol
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 @jarhal raz som bol v elektre a jedna pani sa pytala na pračku..ako peru tie nove práčky ? a kedže predajca bol srandista tak jej začal : vrrlvrrrrl vrrl špluch ....vrrl vrrrrl spluch :-D beko čo som počul tak asi taka stredna kvalita ale osobne neviem
Odpovedať
Profilova fotka
mala som whirpool, teraz mám beko, nevidím žiaden rozdiel, akurát, že beko je je lacnejšia :-)
Odpovedať
@ivka313 :) ďakujem, dúfam, že aj viac ľudí takto napíše. lebo som čítala také, že zle plákala, ostávalo špinavé prádlo. ale to sa mi nejako nechce veriť.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme pracku beko kupili v septembri 2009, na nete som nasla strasidelne nazory, ze je to nejaky "pošuk" z Turecka atd... zlakla som sa, lebo som tieto informacie nasla az, ked sme mali pracku doma. a poviem ti, doteraz sme s tou prackou ziaden problem nemali... (dufam, ze to nezakriknem) :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@verra66 :-) určite áno...
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja mám doma práčku beko a nie su s ňou žiadne problémy, odporúčam vybrať typ s 5 ročnou zárukou, majú aj dobrý servis a vyrábajú sa v Turecku, preto dokážu mať lepšiu cenu a neuberá im to na kvalite
Odpovedať
Ked som zila v UK tak som mala v dome BEKO pracku a boli s nou len problemy, ja neodporucam.
Odpovedať
Profilova fotka
@chanel5 prosim ta kde v UK ,nerozumiem,a ake problemy možeš konkretizovat? ja som si bola kupit v datarte susicku beko je v triede A,ma tepelne cerpadlo takze ma spotrebu 2,82kw,co je slušne k cene.....aeste, nukali mi aj pracku beko a ta ma ako jedina pracka program na pradlo od srsti maciek apsikov ..... ma tiez 5 rocnu zaruku a dovezu aj namontuju ju zadarmo co je super,lenze doma mam whirpolku asi 5 rokov perem na nej skoro denne a som spokojna ...
Odpovedať
@jarhal Co mas na mysli kde v UK? Ja mam taku skusenost, ze BEKO zvykla byt vo vacsine domov co boli na prenajom, lebo boli lacne a mali sme stale problemy. Odtrhol sa bubon, stala tam voda, nevyprala, nevyplakala a potom prestala ist, neviem technicky opisat problemy, lebo ako nahle cosi opat neslo uz to riesil ktosi iny. Bola som bez pracky aj mesiac kym prisla daaka suciastka ale to nemusi byt tvoj pripad pretoze asi servis na SK funguje inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@chanel5nic v zlom, myslim ze to bolo tym ze ste byvali v tom prenajme a aj ste sa k tym prackam tak spravali ked sa odtrhol bubon....ak by bola tvoja asi by si ju setrila....mozno to bolo tym ze ste donej natrieskali vela....mozno.....to bol nepodarok z vyroby.... mozno to boli tie najlacnejsie beko pracky ktore vam tam nechali niekolko rokov po niekolkych nezodpovednych podnajomnkoch moznosti je vela.... ale kolko ludi tolko nazorov....no ale vera si tu najlacnejsiu urcite nekupi....
Odpovedať
Profilova fotka
Mame rok pracku s 5 rocnou zarukou. Ziaden problem, dobre programy a spotreba tiez Ok. Vyrobena v turecku a vnutri suciastky od Bosh. 5 rokov by nedavali len tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pridám moju skúsenosť :BEKO pračku mám už 5 rokov , zatiaľ ani raz som s ňou nemala problém stála vtedy 6000-, SK , takže lacná a vypere dobre tak samozrejme keď pereš na 30-tku moc špinavé od oleja alebo od trávy a nenahodíš pranie na vyššiu teplotu tak sa nemôžeš čudovať a to u viacerých práčok švagrinka si ju tiež kupovala ale vymýšľala nič jej nebolo a kúpila si drahšiu Siemens na 7 KG že modernejšiu... nemá ju ani pol roka a už ju mala v oprave .... :-)
Odpovedať
@jarhal @chanel5 mam presne taku istu skusenost z byvania v UK: novokupene 2 pracky Beko po mesiaci vecne pokazene, chronicky problem bol, ze nenabehlo odstredovanie. To iste potom v dalsom prenajme: zase pracka Beko, ta vydrzala asi pol roka, potom jednoducho prestala ist. Nakoniec sa kupila ta najlacnejsia bezmenna pracka z Tesca a ta zatial ide (druhy rok). Moj zaver: Beko radsej nie. Ale niekto s dobrymi skusenostami moze mat presne opacny nazor..
Odpovedať
@ladislavr a nevyrábajú sa beko práčky pre UK v UK? lebo tie pre náš trh vraj majú motory vyrábané v Michalovciach. možno máme kvalitnejšie ako v uk :P fakt neviem, ale vaše skúsenosti s UK sú absolútne rozlišné ako tie zo slovenska. teraz neviem, kde je pravda :(
Odpovedať
Vrelo odporucam znacku Beko...mam ju 3 roky a som velmi spokojna ;)
Odpovedať
@verra66 ja si to uvedomujem, ze to znie uplne odlisne a naozaj dufam, ze je to ako pises. Len doplnim skusenost mojej tety s touto prackou. Maju ju par rokov a vsetko v poriadku, pytal som sa. Chcela si osobne skusenosti, tu su. Zabudol som sa pozriet dozadu na identifikacne stitky vsetkych tych praciek, takze neviem, ci je to z rovnakeho zdroja. Ked ti parametre vyhovuju, cena je dobra, tak sa spolahni na zaruku a nekaz si kludny spanok :-) Moja mama mala 15 rokov pracku Zanussi a este ked ju menila, stale fungovala. Druha Zanussi jej vydrzala uz len 9 rokov, teraz ma Whirlpool... Takze tak.
Odpovedať
@ladislavr vďaka :)
Odpovedať
My mame pracku 8 rokov a nie a nie sa pokazit. Kvalita super, cena nizka a kvalita prania solidna. Skoda len ze ma obmedzenost programov.
Odpovedať
@jarhal nooo my sme byvali sami s manzelom a dostali sme novu a ako barbari sa urcite nespravame ;-) ale otazka bola skusenosti, tak som sa podelila. Ja osobne na nu pekneho slova nemam ale 100 ludi 100 nazorov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
My máme tú najúspornejšiu na svete od Beka,akurát som sa zabudla opýtať v čom je najúspornejšia ;-) .zaujala nás hlavne cena a 5 ročná záruka.Párkrát som na nej prala a zdá sa mi fajn,tak neviem.Určite to závisí aj od kvality vody.
Odpovedať
ja si myslím, že je to všetko o vydarenosti toho daného kusa. Mám práčku ARDO a nie som spokojná, aviváž neberie počas prania, bubon sa po pár rokoch asi tiež uvoľnil, lebo hrkoce jak keby periem kamene a už proste dosluhuje. Ono aj v Mercedese majú nepodarky a naopak aj lacné autá môžu byť dobré. Rovnako je to so všetkým, ak sa vydarí, nemusí to byť drahé a poslúži rovnako dobre ako značkové a predražené... myslím si, že vždy je kúpa trochu risk, ak sa vydarí daný kus, tak aj BEKO bude v pohode, netreba to riešiť, kúpiš, uvidíš, nestojí to majland, ked nebude dobrá, po pár rokoch vymeníš... x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mám pračku Beko 5,5 roka. Raz bola opravovaná, ale inak neodporúčam, Zle perie, nežmýka (väčšinou), smrdí. A to ju čistím pravidelne. Používam iba gelový prostriedok, lebo práškový nerozpustí. 30 minutový program nepral nikdy, iba to preplácha. A ostatné programy sú strašne dlhé, od vyše hodiny do 3!!! Zle zle, beko ani zadarmo.
Odpovedať
Máme doma asi 3 r. Beko práčku. Pracovala som v At a vyskúšala rôzne práčky lacnejšie i drahšie podľa rodiny kde som bola. Takže si myslím, že viem porovnať. Beko doma perie pekne, biele spodné prádlo máme stále biele, aj ručníky a teraz periem aj mužovi špinavé montérky - ale som spokojná. Nedaj sa otráviť nespokojnými babami. Periem aj jemné prádlo aj 30 mini je super na rýchle vypratie a variabilné odstreďovanie. A tiež bola z tých lacnejších.
Odpovedať
@indiankaindi to co pises sa mi stavalo s prackou Whirpool, myslim ze sa neda vseobecne a objektivne zhodnotit znacku
Odpovedať
ja mam Beko uz 5 ty rok a v pohode, som tym prekvapena, lebo ked som ju kupovala, tak to bolo do prenajmu narychlo a docasne. to ako pracka pere je podla mna zalezitost kvality pracieho prasku
Odpovedať
Pred týždňom mi doviezli práčku Beko WMB 91242 LC, biela, 9 kg, spredu plnená, odskúšala som skoro všetky programy, zatiaľ max. spokojnosť. Nechápem, ako nemôže byť prádlo vyžmykané, keď si nastavím na 1000-1200 otáčok/min. Nižšie otáčky sú automaticky pri programe pre jemnejšie prádlo, aby nevyšlo vykrčené. Treba si skombinovať ideálny program a podľa neho aj naložiť množstvo prádla, pretože ak je program na 4 kg prádla a ja naložím 8 kg, nevyperie mi ho dobre, lebo je tam málo vody...
Odpovedať
@kgnm máš pravdu, nie je pračka ako pračka. Ja som teraz Beko vyhodila, kúpila som nový samsung eco bubble a môžem ti povedať, že po prvom praní som bola v šoku, pretože prádlo, o ktorom som si myslela, že je biele mi odtiaľ vyšlo ako padlý sneh. Všetko prádlo, ktoré som na novej prala prvýkrát po tej Beko mi vychádzalo ako nové a voda zo všetkého šla ako z dvojtýždňových montérok :-N Ešte aj z uterákov |-| Takže momentálne som neskutočne spokojná 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame Beko, pouziva sa uz vyse roka a zatial problemy neboli, velmi dobre perie, zmyka, je ticha, my sme spokojni ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Ja mam Beko pracku 4 roky a prestala mi ohrievat vodu. Teraz neviem ci zhanat opravara co mi ju opravi alebo kupit rovno novu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?