Ako pečiete v rúre Electrolux?

kúpila som si novú rúru electrolux EOB 54540 AOX. A neviem v nej piecť. V porovnaní so starou, v tejto to o dosť dhšie trvá. Nešťastná som z toho. Vy kto máte rúry electrolux ako pečiete piškótové cesto? Ja som bola doteraz zvyknutá piecť na strednej úrovni, dolný a horný ohrev a pri 180stup. som ju mala hotovú za 12 min. Na tejto rúre mám na dvierkach odporúčanie s teplotami a bábovku radia piecť na druhej úrovni zospodu, čo je dosť nízko podľa mňa pri hornom a dolnom ohreve. Prosím poraďte mi pri koľkých stupňoch pečiete lebo nejako som sa s touto rúrou neskamarátila. Takisto som doteraz nevyužívala teplovzdušné pečenie. Cestoviny zapekáte na grile alebo klasicky dolný a horný ohrev?
Odpovedať
@iwet25 treba trpezlivost a hlavne sama poskusat rozne programy a rozne stupne a potom to uz pojde. Nemaj hlavu smutku z toho, kazda rura je ina, je to vsetko len o zvyku. Pamatam si aka bola zufala moja manzelka ked sme kupili novu ruru a trvalo to mozno dva tyzdne, zopar nepodarenych kolacov a potom to uz bolo super a aj je doteraz:-)
Odpovedať
Manzelka pecie vsetko na teplovzdusnom peceni (povazujem ju za velmi dobru pekarku/cukrarku). Jedine veterniky robi na spodnom ohreve (pri teplovzduchu vraj splasnu). Ona zase tvrdi, ze je rura "rychlejsia" ako ta co mala predtym. A to mozem potvrdit (ja varim ona pecie kolace :-)) pretoze ked peciem v rure maso, tak na povodnej rure som daval obvykle 200°C, tu davam 180°C. Tiez vsetko peciem na teplovzduchu. Na zapekanie pouzivam gril. Spodny ohrev pouzivam jedine pri peceni pizze. Vrchny ohrev som este nepouzil. Takze 99% casu pouzivame len teplovzduch a vacsinou vsetko pecieme na 3 (strednej) urovni, ten manual od rury nikde necitala, ja len zbezne :-). Mame Electrolux EOC45651OX. U nas velka spokojnost.
Odpovedať
tak to som prekvapeny, ze na teplovzdusnom peceni si este nic nerobila. Mala by si to vyskusat, my sme sa tiez doma trapili s ohrevom hornym a dolnym, vzdy sa upieklo aj pri nom ale dlho to trvalo. Potom zena sa dala ze si nad to sadne a poskusa nejaky iny program nejako to vymysli a aj vymyslela a odvtedy pecie uz len s teplovzdusnym..
Odpovedať
@danculd pozerám že tá Vaša rúra má 3500 W a moja 2980 W. Môže to byť v tom, že je slabšia?
Odpovedať
@iwet25 Nie, je to jedno a je to len pri vsetkych moznych zapnutych ohrevoch. Na udrzovanie teploty v rure je to uz nepodstatne.
Odpovedať
Ja peciem 19 minut na 200.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?