Život v Malom raji

ahojte ma niekto info o malom raji? a hlavne ti co ste tam nieco kupili najdeme sa? zvazujeme kupu trosku ma odradza to, ze zatial je to tam relativne prazde a bez auta ani neviem ci sa vieme odtial pohnut. viem ze ma tam ist aj mhd ale zatial asi nejde a neveim ako je to s kupou potravin, skolkami, skolami, nejakym spolocenskym zivotom. ci sa da nieco absolvovat aj bez auta.....
Odpovedať
1
2
9
nikto nic? :-(
Odpovedať
hm tak vela ludi tam asi nebyva...
Odpovedať
Ahoj, sice nebyvame priamo tam, ale nedaleko (triangel). Je to obrovska lokalita a domov zatial pomenej, obyvanych malicko ( to len z pozorovania, ked chodime okolo). Najlepsie je sa tam ist prejst cez vikend, to mas moznost stretnut domacich co robia v zahrade a porozpravat sa. Bez auta neviem, ci ma zmysel tam byvat, zastavka primestskej dopravy tam sice je, ale neviem, ci je aj obsluhovana (my mame MHD z BA, takze primesku nevyuzivame) a peso odtial je trochu problem, pretoze nemas popri uzkej ceste chodnik. Do centrum Monar a Tesco by si aj zasla, ale po tej ceste je to sebevrazda.
Odpovedať
Ahoj. My sme tam kupili byt uz pred rokom a nieco, no stale tam este nemozeme byvat. Byty, ktore mali byt skolaudovane v maji, este skolaudovane nie su. A to, ze na strankach projektu Maly raj pisu, ze "skolaudovane a odovzdane uzivatelom" je VELKE KLAMSTVO a povedala by som, ze az protizakonne. Problem je vo vedeni, ktore sedi v taliansku a nejaky zvlastny clovek - talian, co sa tam nedavno prisiel hrat na velkeho sefa. Takze to, ci a ako sa dokazeme dopravit do prace este neriesime, kedze tomu vsetkemu predchadza este dlhy boj o kolaudaciu. Mimochodom, byva tam jedna pani ucitelka, ktora dochadza na Ciernu Vodu pesi, kazdy den a byva tam bez elektriky a plynu (samozrejme, na cierno). Je to na dlhe rozpravanie kolko spinavosti sme si my aj nasi buduci susedia uz zazili. A je to aj skoda, lebo miesto je velmi pekne a ja by som bola velmi rada, keby sa zabyvalo, cim skor. Ver mi, ze sme taki zufali, ze ma napadli veci, co by normalne cloveka nenapadlo....ak by si mala zaujem o konkretne info, daj vediet. S pozdravom Livluv.
Odpovedať
ahoj my rozmyslame nad kupou hladame momentalne pozemok , rozmyslame maly raj,malinovo,stupava nevieme kde to bude naj ..ideme robit obliadky tiez hladam nejake info na tento projekt
Odpovedať
liv a nevieš ako to je s pozemkami ???? ja som im včera volala a povedali mi ze ludia tam uz aj byvaju a ze pozemky maju este volne, ze vsetky siete su uz skolaudovane a ze sa moze začat stavat rovno po kupe(samozrejme na jar kedze ide zima ) tak by ma zaujimalo asi to je len v začiatkoch ako tak pozeram ze na ako dlho bude este stavebny ruch lebo projekt to je obrovsky ..tak neviem...
Odpovedať
@sisiv Doteraz bol problem s plynom no to uz sa vyriesilo a od 13/9/2012 by mali byt rury plne. Ostatne IS su uz funkcne. My s LIV cakame na tu nestasnu kolaudaciu bytoviek a viladomov...hadam sa uz coskoro dockame. DOmceky uz utesene rastu, ale bez auta je to urcite problem zatial.
Odpovedať
Projekt je to fakt pekny. Spomenula by som este, ze oproti Ciernej Vode (susedny projekt), je dobre to, ze maju poriesene spodne vody oddrenazovanim do vybudovaneho jazera. Pisem o tom, lebo viem, ze v Ciernej Vode mavaju zaplavovane pivnice a pod. Nas sa to netyka, lebo sme kupili byt, preto by bolo dobre sa spytat ludi, co tam uz byvaju. Myslim, ze co sa tyka stavby domu, tak by uz nemal byt ziadny problem (tak ako pise lewis). No zaujemcom o byt by som odporucala sa pytat, co najviac otazok....mne od kupy nasho bytu moje pevne nervy zlyhali a to nie kvoli projektu, ale kvoli talianom.
Odpovedať
hmm tak si myslim teda podla toho čo pišete ze ked si kupim pozemok je asi uz len na nas ako si ho rychlo postavime ked uz teda tie siete a cesty su tam ...ideme sa tam v pondelok pozret tak som zvedava čo nam povedia ...auta mame obaja , a este dokonca nechodime do prace v tych najhorsich časoch ..čize to nevidim ako az taky velky problem a snad sa niekedy dozijeme aj toho obchvatu:))) -ale to skor asi az nase deti:))) lebo rozhodujeme sa byt v petrzalke alebo dom mimo Ba, len tie ceny bytov v porovnani m2 sa mi zda tak predrazene ze asi riskneme cestovanie a budeme mat 4izb domcek, zahradku,klud,....no uvidime ako nas oslovi tento projekt dakujem za všetky info
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiv my sme tiez pozerali malinovo, ale vraj ten smer je kazde rano beznadejne upchaty. na maly raj sme sa boli pozriet minuly tyzden v stredu. nam sa velmi pacilo a teraz riesime, ako to prefinancovat. vraj tam ma premavat mhd po skolaudovani bytoviek. ten pan, s ktorym som hovorila, mi slubil, ze mi posle podrobnejsie info do mailu, ale este mi nic neposlal.
Odpovedať
no my riesime či ist mimo ba byvat do domu alebo v ba v byte aj ked cena za 3izb byt je neporovnatelna so 4 izb domom zo zahradou ...jaj tazke rozhodnutie
Odpovedať
@sisiv ja budem rada, ked pribudnu dobri susedia. Neviem, ci by som mohla objektivne poradit. Skor asi nie. Mne sa toto miesto velmi zapacilo aj napriek negativnim zalezitostiam, ktore sa este stale riesia.... Poslednu dobu chodievam pravidelne touto trasou do BA. Takze: Sur, Cierna Voda, Vajnory a konecna Polus. Dlzka cesty cca 30 min. Momentalne v Ciernej Vode robia nieco s kanalizaciou. Vyzera ze zakopavaju priekopy popri domoch a mozno tam konecne rozsiria aj tu uzku cestu. Vo Vajnoroch, asi pol km az 1km, to byvaju zapchy, ale potom ok. Mame len jedno auto a tak mam trochu obavy, ako to bude s MHD. Velmi sa mi nechce verit, ze to bude coskoro poriesene. Som zvedava na vase rozhodnutie a drzim prsty ;-) P.S. Mozno moje prispevky na temu Maly Raj zneju schizofrenicky, no ja len zufalo dufam, ze aj na Slovensku sa da dobre a kvalitne zit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak ja pridám moju skúsenosť s kúpou bytu v "Malom raji ", ešte v marci som sa tam bola niekoľkokrát pozrieť na 1-izbové byty, rozhodla som sa pre kúpu jedného z nich a podpísala som rezervačnú zmluvu, zaplatila rezervačný poplatok 3600,- Eur, pán Popik mi povedal, že 5.5. bude byt dokončený, že potom podpíšeme kúpnu zmluvu a on mi odovzdá klúče od bytu. Lenže od mája so mnou nekomunikuje, nedvíha telefón a hrá mŕtveho chrobáka. Na emaily ani listy neprišla žiadna odpoveď. Podala som na nich trestné oznámenie pre podvod. Nakoľko ma takýmto spôsobom okradli o 3600,- Eur. A aká prišla odpoveď z pezinskej polície? Odmietli sa tým zaoberať. ]-( :-p 8-( Takže firma ISI Group si takto veselo okrádať ďalších a daľších ľudí. TAKŽE NIKTO NIč OD NICH NEKUPUJTE !!!!
Odpovedať
@sisiv aj my sme to tak vyriesili, ja osobne nechcem byt a za tie bratislavske ceny si urobim aj domcek.. Kupili sme pozemok so starym domom ktory ideme prerabat. a dochadzat sa da.. Len su to dalsie vidaje oproti elektricenky vmhd v BA. Ale stoji to za to.
Odpovedať
Dakujem Vam za vase prispevky aj po tychto komentarovh sme sa rozhodli zostat v BA a kupili sme bytik. aj ked maly ale nas. Velmi drzim prsty vsetkym kt. sa citia a aj podla mna su oklamani hlavne s tymi bytikmi. ja by som taaaak penila.... zaroven vdaka aj za upozornenia, pretoze len tak sa o tom clovek dozvie.
Odpovedať
@livluv dakujem za info myslis ze az tak ako pise Le_to je to odrb??? ze fakt klamu a neozvu sa , to sami zas az tak nechce verit ved to je obrovsky projekt vsade su vybudovane uz cesty pripojky plynove atd. nechce sa mi verit ze by len tak vyhodili peniaze do luftu a okradali ludi ...atd... snad musia dat dake stanovisko ...ako ste na tom stymi bytmi uz to je doriesene ? uz idete byvat?? uz to je skolaudovane nam tvrdili ze uz maju podpisanu zmluvu s spp ...ze vraj uz ten plny atd je ok ...tak teraz fakt neviem no nechcem prist o peniaze ...čim dalej tym viac sa nam to tam pacilo ...
Odpovedať
@le_to a neskusala si tam ist priamo do vzorovych domov vsak tam maju kancelariu ....a urcite sa da snimi stretnut ...či ???
Odpovedať
ahojte. Odrb to nebude, ale problem s kolaudovanim je pravdivy. Ja vidim problem v tom, ze to riadi Talian. Od nas teraz chceli, aby sme im podpisali dodatok k zmluve, kde by sme mali suhlasit s novym datumom kolaudacie. (povodny bol 31/5 a ten novy je 31/12). Kryju si chrbat. Smiesne bolo, ze nas Talian presviedcal, ze je to v nas prospech, navyse zavadzal dalsimi bodmi....Musim podotknut, ze v maji tam uz bolo vsetko hotove, az na interierove dvere, ktore vyrabala nejaka talianska firma a tiez ich chcela namontovat. Inac, to mohli stihnut, ale totalne zaspali a v podstate odvtedy sa tam ani nic nedialo. Od nas maju sumu cca 24000 a to uz od septembra/2011....Zatial len dufame, ze ta kolaudacia bude a ze sa nam tam coskoro podari nastahovat. V kazdom pripade, nie sme jediny a tato zalezitost bude mat nasledky. Nechcem tu pisat ine podrobnosti, no ak je tu este niekto dalsi, co ma ten isty problem v tomto projekte, poprosim, nech ma kontaktuje cez IP. Dakujem a prajem pekny vecer.
Odpovedať
este doplnok: reklama o skolaudovanich bytoch "ihned k nastahovaniu", ktora na strankach Maly Raj bezala od konca septembra, bola zmenena den po nasom stretnuti, ked sme od nich ziadali vyjadrenie k takemuto zavadzaniu a upozornili na protipravne konanie. Generalny (talian) sa vyhovaral na "outsoarcing" a to doslovne (este mi isiel vysvetlovat, ze co ten outsoarcing vlastne je - fakt uboheee). Zas a znovu, alibisticky hadzal vinu na ine spolocnosti...
Odpovedať
Ahojte, mame niekto skusenosti s dochadzanimm z Grobu, Monarskej aleje a pod autobusom ? Da sa to neho vobec nastupit ? Nemam pocit, ze by autobusy premavali velmi casto. Neviete, ci sa planuje chodnik medzi Maly rajom a Monarom ? Tiez rozmyslame nad kupou pozemku v Malom raji.
Odpovedať
@kivcek autobusom sa da dochadzat bez problemov, nechodia tak plne, ze by si sa do neho nedostala. Co sa tyka chodnika, to by bolo dobre sa informovat na miestnom urade, ale Maly raj je katastralne Slovensky Grob a okres Pezinok a Monar je miestna cast Chorvatskeho Grobu - Cierna voda a okres Senec, takze s tym chodnikom to nevidim velmi ruzovo.
Odpovedať
@livluv ako to vyzera s kolaudaciou bytov ? Budete sa uz doskoro stahovat ?
Odpovedať
dobry den my tiez stavame v malom raji neviete kedy budu vysadzat tie stromky co slubovali a detske ihriska ?
Odpovedať
Myslim ze stromceky tak skoro nebudu vzhladom na to ze na drvivej vacsine pozemkov este nie je dokoncena vystavba
Odpovedať
@katynka23 žiadne stromčeky ani ihrisko tam nebude...sú to podvodníci !!! :-p
Odpovedať
stromceky tam stat nikdy ziadne nebudu nakolko ich nemaju kde zasadiť.. kazde volne miesto je rozparcelovany stavebny pozemok... to by Vam ten stromcek museli zasadit na Vas pozemok, ktorý si tam kúpite..
Odpovedať
Zdravim, my prave kupujem pozemok v Maly Raji. Overili sme si, ako je to so sietami a vyzera to vsetko v poriadku. Videli sme, ze niektore domy su uz obyvane. Tak neviem?! Presli sme si toho viac a tento projekt sa nam zda ako celkom fajn. Ako hlavne pozitivum vidime, ze je uz vsetko hotove (siete a cesty) a dom si postavime svojpomocne. Ak mate tip na nejaku dobru stavebnu firmu budeme radi - cena nerozhoduje, ale je podstatna :-).
Odpovedať
Momentalne pokial viem po kupe pozemku uz nic nebrani vo vystavbe...Sam to vidim ako pod oknami zacinaju vyrastat domceky :))) Vela zdaru v stavbe a nech sa super byva. Pri ranajkach som minule pozoroval ako si zajace vysvetlovali kde je koho parcela :DDD Bolo to celkom pekne spestrenie rana...a super je ze ked si pustite stranku maleho raja stebocu vam tam vtaciky...rano otvorim okno a fakt stebocu :DDD
Odpovedať
Profilova fotka
@all ahojte, v akom stadiu je projekt? vo stvrtok tam ideme obzerat jeden byt..ten je vo vlastnictve sukr. osoby - resp. firmy, ktora ho dostala ako protihodnotu za stavebne prace.. takze nie taliani.. co sa tyka elektriky, plynu, internetu a pod.? je to uz doriesene? v tych bytovkach aj niekto byva?
Odpovedať
to trestne oznamenie podaj na generalnu prokuraturu a ver ze sa tym bude zaoberat -myslim ze sa musite vsetci dotknuty spojit a podat hromadne trestne oznamenie a uvidis.
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?