Začíname v roku 2012

Ahojte modrostrechaci :) Neviem ako vy, no my planujeme v tomto roku rozbehnut vsetky aktivity, ktore musia predchadzat stavbe rodinneho domu niekedy v roku 2013... Ako je to s Vami? Ste na tom podobne? Verim, ze v tejto diskusii si budeme moct vzajomne poradit a vymenit skusenosti...:) Tak hor sa do toho :)
1
2
@tiiina86 ahoj:) no aj my planujeme nieco podobne ale u nas je to takto ze tento rok sa este len rozhodneme kde budeme stavat a kupi sa teda aj ten pozemok...ja pozemok vybraty mam ale nemožem muža dotrepať k tomu aby sme ho kupili. ide o to ze on sa tam nechce budovat a tak hladame nove pozemky.. :)
Profilova fotka
Môžem Vám pomôcť s projektovou aj realizačnou fázou elektroinštalácie ale aj Solárnej zostavy šité na mieru.
@pepito85 Noo, tak ono s tym pozemkom to aj nam prislo ako najtazsie, co bude mozno treba na uvod preklenut, nakolko jeho vyber, ako aj vybavovacky okolo toho su narocne,,,a nasledovat potom konecne mozu aj dalsie fazy :) tak som rada, ze v tom nie sme samotni a podobnym niecim prechadzaju aj dalsi a modra strecha je super priestor, kde je mozne to takisto riesit :)
tak toto je presne aj nas plan.len kupit pozemok je v nasom okoli strasne tazke. :-S
jooj tak to ma mrzi...ake ceny su u vas pozemka??lebo my mame dva vyhliadnute..jeden stoji 3333 eu... :)) ano taky lacny ..a druhy stoji 5500-6000 eu, ten chcem strasne velmi, ale obe su v takej dedinke kde moj muz nechce stavat takze ja som na zaciatku!
@pepito85 nechyba pri tych cenach nula na konci? aka je to lokalita?
nie nie....budem sa teda bavit o Sk,,,prvy pozemok 100 000 sk a druhy od 150 000 - 180 000 sk
ano ano...je to lacne a my stale vahame...!!
Lokalita Humenne cca 16 km ale nieje tam voda!!! teda bude treba robit studne
@pepito85 akoze doslo mi ze su to eura, ale nechcem si predstavovat lokalitu kde stoji pozemok 3333 eur/ 100 000 sk.. u nas idu pozemky okolo 139eur za m2..
aha, no som si aj myslela, ze je to na vychode.. super ceny, aj tu by mohli byt take :)
@katarinka16 @pepito85 presne aj ja som najprv myslela, ze chyba nula. ;-) u nas pozemky tak ze lacny na dedine 50000+ stale cakam, ze to pojde dole ale akosi nic.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte, aj my by sme chceli tento rok rozbehnut stavbu, do zimy aspon pod strechu, pozemok mam od mojej mamy, len neviem, co je vyhodnejsie, ci na kupno-predajnu zmluvu, alebo cez darovaciu zmluvu, Kde sa plati mensia dan? pozemok mi treba najprv vymerat a oddelit maminu cast od ujovej a nasledne z maminej casti oddelit 1/4, co je cca 800m2. pretoze zem chce rozdelit medzi 4 surodencov, a kazdy by sme mali svoju rovnaku cast. aku symbolicku hodnotu by mal mat pozemok?
@finis my sme kupili minuly rok pozemok a dobre sme urobili :) podla mna dolu nepojdu, u nas teda nehrozi.. dolu pojdu podla mna len hotove domy, a nepredajne byty.. tie su az prilis nadhodnotene.. pôda dolu nepojde..
@katarinka16 presne tak suhlasim s tebou. aj my sme kupili minuly rok pozemok , ale stale je horsie kupit pozemok v intravilane obce alebo mesta, teraz je najvyhodnejsie kupit nedokoncenu novostavbu kde platite za dom a pozemok uz neberu do uvahy kedze ty co taky dom predavaju maju problemy a idu pod cenu . :-|
Profilova fotka
@ivuss01 ahoj aj my sme práve v tejto fáze...pozemok mojej maminky a krsnej pred dvoma mesiacmi sme prerozdelili a teraz sme kúpno-predajnú, riešili...
@mrdos ale podla mna zase, kto bude potrebovat predat, ten preda.. nemoze trvat na tom, aby mu za jeho "zrucaninu" niekto zaplatil 200 000 eur.. takych mudrych tu uz bolo :) u nas idu stare domy "zrucaniny" bezne za 120 - 170 000 a to len kvoli lukrativnemu pozemku..
ano pri starych to je ta ze hodnotu ma pozemok a nie dom . ja som mal v plane kupit starsi dom v okoli Nr za za 3 -4 roky zburat a postavit ale ked som videl tie ceny domou v ktorych sa ani byvat nedalo take boli schatrane a stali 80 -90 tis e tak ma to preslo a kupil stavebny pozemok.
@katarinka16 ano, suhlasim s tebou.pozemky neklesaju na cene.to iba moje zelanie by ich tam rado videlo. :-D co uz.aj moznost kupit stary dom kvoli pozemku a zburat ho zvazujem.ale zatial som nic vyhovujuce nenasla.na pozemku mi dost moc zalezi.
Profilova fotka
@tamisi cez kupnopredajnu je to lacnejsie? alebo aspon rychlejsie?
@finis my sme kupili taku zrucaninu, ale ten pozemok som chcela vzdy :) takze to bola srdcovka :) dom sme zburali a o chvilu zaciname :)
Profilova fotka
@ivuss01 nie, len tak mi poradili a naokolo to tak všetci riešili....
Profilova fotka
@tamisi tam ste tiez volali zememeraca, alebo geodeda, kolko vas to stalo? ako dlho ste na nich cakali? kedy budete davat navrh na kataster?
Aj my by sme chceli zacat tento rok,pozemok vymerany,projekt na dom hotový,teraz treba zmluvu s mamou kvoli pozemku,vynat z podneho fondu,vybavit papiere na stavebne povolenie a zaciname,snad to pojde hladko.
Profilova fotka
@ivuss01 áno bol u nás geodet stálo to 200e a trvalo to 2mesiace, dnes podpísaná kúpno-predajná na matrike 8e podpísaná 4krát maminou a krsnou... a zajtra na kataster a 66e kolky...
Profilova fotka
@maki17 ako ides robit zmluvu? darovaciu alebo kupnopredajnu?
Profilova fotka
Super projekt je už doma , pozemok vymerany ..možme začat behať okolo stavebneho povolenia
@ivuss01 V podstate tebe nezáleží, či dostaneš pozemok do daru alebo akože odkúpiš. Daň z darovania nehnuteľnosti sa už neplatí. A keby ho kupuješ, tak vzniká daňová povinnosť doterajším majiteľom, ale aj to iba za určitých okolností (vlastníctvo kratšie ako 5 rokov, resp. pred 1.1.2011 kratšie ako 2 roky ...) Ja som dostal pozemok do daru. 2.1. sme podpísali darovacie zmluvy, overili podpisy na matrike. Hneď na druhý deň som to išiel zavkladovať na kataster. Teraz čakám na LV, lebo som dal normálny vklad a nie zrýchlený. A z toho vyplýva, že aj my ideme stavať v roku 2012 :-D
pozemok urcite kupno-predajne hoci aj za 1€ lebo o dar mozte poziadat spät a nikoho to nemusi zaujimat ze tam mate svoj novy dom
No, ale sa nam to tu rozbehlo :) Pozeram, ze s @maki17 sme na tom podobne... My pozemok uz mme vybrany, len cakame na nejaku odozvu od realitky, presp. kupujuceho, lebo na strane realitky to akosi posledne viazne ( tam je totiz z ich strana este potrebne rozdelenie parcely na mensie...)uvidime...drzme si vzajomne palce :)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?