Vlnka Bernolákovo. Kupujete dom v tejto zástavbe?

Profilova fotka
najde sa niekto, kto si kupuje, alebo planuje kupit domcek v tejto radovke? My si kupujeme v juli. Nejaky fajn susedia? ;-)
Odpovedať
caute, my planujeme kupu vo Vlnke konkretne dom B, ale tiez hladame niekoho kto ma skusenosti s byvanim vo Vlnke. Momentalne byvame v BA a rozhodujeme sa ci vacsi byt v BA alebo domcek na vidieku :) Uz ste sa rozhodli? mate info ohladom byvanie vo vlnke? Tesime sa na odpoved :-)
Odpovedať
Caute uz ste kupili, alebo este zvazujete? My sa nevieme rozhodnut, ale je to tam pekne len strasny klud :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte...aj my akurat zvazujeme kupu domceka v tejto radovke. Ziadne blizsie info o byvani vo vlnke nemame...ale je tam klud...teda aspon zatial. Ked sa zacne na vsetkych tych pozemkoch okolo stavat...tak bude veselo :) Aj nas by potesilo nejake blizsie info ohladom toho, ako sa tam byva.
Odpovedať
ahojte, my sme zvazovali kupu vo vlnke,ale nakoniec sme tak nespravili. kedze domy su postavene na poli,velmi tam fuka. rodicia byvaju v tych novych domoch hned vedla a vetrisko tam je riadny,takmer denne tam chodim kocikovat s malym. dalsou nevyhodou bolo,ze cela jedna strana vlnky je orientovana tak,ze tam slnko nezasvieti cely den. Druha strana slnko ma,ale tam sa bude stavat este,takze tam bude hluk a prach. Zaroven ta zahradka je tak mala,ze neposkytuje ziadne sukromie. Domceky su akurat,ale cena je prilis vysoka na to co poskytuju. Takze tolko moj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte vsetci....mna by zaujimalo....ci niekto kto kupoval domy vo Vlnke nemal nejake (akekolvek) problemy s developermi pri kupe a dohadovani podmienok? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa tam bola dnes pozriet, a vyzera to tam super..mne sa to velmi paci..akurat by to mohlo este trochu zlacniet..
Odpovedať
My sme kupovali dom vo Vlnke, problemy neboli ziadne, velmi korektny pristup. Este nebyvame, chystame sa len stahovat, ale my sa tesime na ten klud. Aj ked tiez pocitam, ze ked sa zacne stavat bude veselsie:-)
Odpovedať
A o koˇko by to malo zlacnieť skúsim ti to vybaviť napíš mi na IP
Odpovedať
Ahoj, my byvame "na" Vlnke uz skoro 8 mesiacov a zatial sa nemame na co stazovat (okrem osvetlenia, ktore obec nie a nie spustit). Boli sme aj cez zimu, bali sme sa ci nebudu nejake chyby (zatekanie atd) ale vsetko ok. Je tu klud, do BA je to autom cca 25 min na Bajkalsku, co sa da akceptovat. Dufame ze stavby sa nas az tak nedotknu, lebo je tu "mrtvy" pas pola asi 40m, uvidime ci to bude stacit :-) S developermi sme nemali problem, boli flexibilni aj co sa tykalo nadstandardu aj v oblasti financovania..
Odpovedať
Profilova fotka
olhalubo - ahoj, my by sme sa mali coskoro prestahovat do vlnky. Chcem sa opytat....davali ste si dorabat okruh na umyvacku riadu? Lebo my ano. Tvrdili, ze ten okruh tam nie je, nakoniec sme sa dozvedeli, ze bol uz predpripraveny a len to zapojili a ozivili. Tak by ma zaujimalo, ze ak ste si to davali robit, tak ze ako to bolo vo vasom pripade. Dik
Odpovedať
Ahoj Hannah - my sme kupovali dom este v stadiu hrubej stavby, takze rozvody, ci uz vovododne alebo elektricke, nam urobili tak, ako sme my chceli. takze okruh na umyvacku riadu sme sa nejak zvlast neriesili :)
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka developerov, tak my s nimi problem mame. Za vsetko sme ich museli nahanat, a to sme v podstate nechceli nic navyse, len vylez do podkrovia. Dlazba uplne nafigu, asi skusali co si vsimneme a co nie. No proste pride mi to tak, kym nemali peniaze, tak sa snazili, akonahle peniaze prisli, tak im bolo jedno ze meskaju a ze este stale nie je vsetko urobene tak ako ma byt. Stale sa len vyhovaraju na dodavatelov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Veru aj ja po par skusenostiach uz po nastahovani musim povedat, ze to vyzeralo lepsie, ako to v skutocnosti je. A naozaj ich treba nahanat, kym nieco dorobia, opravia.
Odpovedať
@hannah_ Dobrý deň, Hannah, touto cestou sa chceme ospravedlniť ešte raz za spôsobené problémy, ktoré Vám vznikli posunutím termínu dokončenia štandardu. Nechceme sa od problému dištancovať, samozrejme, že v konečnom dôsledku je vina na našich ramenách. Aj napriek enormnej snahe o dodržanie termínu sme my, ako developer, nevedeli dodávku u nášho dodávateľa nijako urýchliť. Problém nastal pri dodávke dlažby, keď výrobná fabrika mala mimoriadny výpadok prevádzky linky a Váš konkrétny druh dlažby sa fyzicky nenachádzal v žiadnom sklade v SR. Z tohto dôvodu sme viackrát urgovali dodávateľa obkladov a dlažieb na rýchle riešenie vzniknutej situácie. Mrzí nás, že sme to nevedeli dokončiť k Vašej spokojnosti. Na základe tejto skúsenosti sme už vyvodili opatrenia, aby sa takáto situácia v budúcnosti nezopakovala. Ešte raz sa ospravedlňujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Vazime si Vasu reakciu takto verejne tu na fore, no musime z dovodu objasnenia zaroven na nu aj reagovat. Problem s dlazbou: to, ze dlazba nebola na ziadnom sklade v SR je skutocne problem dodavatela, ale dovod preco ste museli tieto dlazdice doobjednavat bol len ten, ze ste tesne pred polozenim dlazby na schody (asi po 2-3 tyzdnoch od zaciatku robenia standardu) zistili, ze ste objednali len schodovku a ostatne dlazdice ste zabudli objednat. Tym sa cela realizacia takto predlzila, a nebolo to sposobene dodavatelom ale predovsetkym vami. Problem s branickou: aj tu je to vraj problem dodavatela, ktory mal najskor dovolenku a potom zhodnotil, ze maju este 30 dni na opravu....atd. Na opravu branicky stale cakame. Nejde nam o vytvorenie zleho mena vasej spolocnosti, len informujeme buducich kupujucich o skutocnostiach, na ktore by si mali sami dohliadnut - no podla Vasich slov by to v buducnosti uz nemal byt problem. Vsetko ostatne okolo domceka si pochvalujeme a aj napriek tymto zdrzaniam a nedorozumeniam tento projekt odporucame.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Kedze som sem pisala o korektnom pristupe pri predaji, napisem aj o nekorektnom az laxnom pristupe pri reklamaciach. Byvame tu zhruba pol roka, za tu dobu sme museli riesit niekolko zavaznejsich poruch-zatekanie strechy, prasknuta vodovodna pripojka pred domom. Momentalne riesime unik vody niekde v dome, vlhnu nam steny v predsienke, chodbe, WC, obyvacke a kuchyni. Uvediem len jeden priklad vodar mal prist uz trikrat,bola dohodnuta hodina, kedy pride a bez akehokolvek telefonickeho upozornenia jednoducho neprisiel, Takze steny a zaklady nam vlhnu dalej a nikoho vo Vlnke to netrapi.
Odpovedať
Profilova fotka
maris_nasla som tvoj prispevok aj na efilip...my byvame par domov od vas, pamatam si, ked ste to tam mali rozkopane. My sme tu tri mesiace, zatial sme nejake vlhnutie, alebo zatekanie nepostrehli, dufam, ze to tak vydrzi aj nadalej. Ako som spominala, nam sa od zaciatku ich pristup nepozdaval, preto mame obavy, ze ako by to dopadlo, kebyze mame nejaku reklamaciu. Nam zatial menili len popraskane dlazdice, dotlacili sme ich, aby nam opravili branicky...pokial viem, tak opravili len pri 7 domoch od A20 po A14 asi, ten pan co to opravoval strasne nadaval, ze ten kto to robil si pekne odflakol robotu. Drzim palce, aby sa vam to vlhnutie podarilo rychlo vyriesit...pevne nervy.
Odpovedať
;-( , no, aj som uz zacinal vazne uvazovat, ze si tam nieco vyberiem, ale pozeram, ze sa zacinaju objavovat kostlivci...., skoda
Odpovedať
No uz to mame opravene, este vysusit dom...dufam, ze my sme si uz poruchy vycerpali a uz nas necaka ziadne prekvapenie.
Odpovedať
V com konkretne bol problem? Bol v stene?
Odpovedať
Tiekol jeden spoj na trubkach pre studenu vodu v stene, takze rozvod studenej vody.
Odpovedať
Hmm, a aka technologia je tam pouzita pri spajni trubiek, predpokladam, ze su plastove, len by som chcel vediet, ci su lisovane alebo zvarane zvarackou na plast?
Odpovedať
Ja sa tomu velmi nerozumiem, plastove su a predpokladam, ze zvarane zvarackou, ale to akymi technologiami to stavali a robili ti lepsie povedia priamo vo Vlnke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
po dlhsej dobe mi neda nenapisat sem najnovsiu skusenost :) V januari sme si vsimli, ze v kuchyni, v mieste kade idu vsetky rury sa nam objavuju male flaky, ked trochu dlhsie pustame vodu. Ani nejdem pisat, aky bol problem presvedcit ich, ze nam tam vobec nieco tecie, lebo to bolo vsetko o nahode raz sa to ukazalo raz nie. Ale nakoniec...vcera konecne rozburali stenu a zistili, ze rura bola zvonku prevrtana, diera asi 8 alebo 10 mm...sikovni robosi zateplovali barak. Jedine stastie bolo, ze este nemame kuchynu, inak by sme si to vobec nevsimli, lebo by to bolo zakryte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?