Stavia niekto v Bernolákove?

Profilova fotka
Ahojte, stavia alebo sa chysta stavat niekto v Bernolakove?
Odpovedať
1
2
16
Ahoj, no my sa na take nieco chystame..ci skor sme vo faze vybavovania papierov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jeej, ahoj :-) My uz stavebne povolenie mame a dufam, ze buduci mesiac by sme mohli zacat stavat. Ak sa mozem spytat v ktorej lokalite mate pozemok? My na Jablonovej.
Odpovedať
Ahoj...my ideme prerabat dom svokrovcov ci skor pristavovat nadstavovat..na Nalepkovej ak sa smiem spytat, kolko trvalo kym ste dostali z obecneho uradu stavebne povolenie..mesiac, dva ci viac?
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebne povolenie sme dostali za 2 mesiace, trochu musel zaintervenovat jeden znamy, aby sa to urychlilo, inak neviem dokedy by sme cakali. Maju toho vela, asi ako na vsetkych stavebnych uradoch v okoli BA, tak sa obcas asi bude treba aspon telefonicky pripomenut a poinformovat ;-) vybavuje to p. Karabinos a niekedy z neho bolo tazke dostat jasnu odpoved, ked sme sa na nieco chceli spytat. Teraz byvate tiez v Bernolakove, alebo v BA? My v BA.
Odpovedať
zatial byvame v BA..este tak 4 tyzdne a budeme byvat v Bernolakove.. ked som sa ho pytala(toho pana co spominas)tak sam nevedel povedat ako dlho to bude trvat, zalezi ako su zavaleny pracou ;-) ..my cakame este len na vyjadadrenie elektr., plynarov, vodarov a zivotneho..a potom uvidime ci sa dockame povolenia este tento rok ;-) ..radi by sme zacali, co najskor..nech sme vo svojom :-D ..ide vam stavat firma, alebo svojpomocne?...a projekt mate individualny, alebo katalogovy ;-) ..zvedava som 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
To celkom zavidim, ze uz coskoro budete "vidiecania" :-) To myslim samozrejme v dobrom :-) :-) :-) Jar je v Bernolakove krasna, hlavne ked su rozkvitnute stromy pri ceste :-) My sme tie papierovacky potrebne k podaniu SP vybavili asi za 2 mesiace, ale tiez som tam musela parkrat volat, hlavne do Senca, kedy to uz bude, ked uz 30 dni preslo. projekt mame individualny,katalogove nam nevyhovovali, pretoze manzel chcel dvojgaraz :-) A ta musi byt sucastou domu kvoli velkosti pozemku. A lepsie si je prisposobit rozmiestnenie izieb podla svetovych stran, co by sa podla katalogoveho nedalo. Ja by som chcela bungalov, ale podla uzemneho rozhodnutia tam nemozu byt postavene. Tak sme sa to snazili dodrzat a teraz co tam uz stoja domy, su uplne ine ako hovori uzemne rozhodnutie. No co uz, projekt uz nebudeme menit, aj ked teraz by sme si to mozno navrhli inak. Hrubu stavbu nam bude stavat taky pan priamo z Bernolakova, ktory ma nejakych ludi, takze ziadna firma ani svojpomoc, nieco medzi tym. Ponuky firiem boli strasne drahe, tak dufam, ze sa zmestime do rozpoctu, co nam on povedal. To bude ale starosti :-( Vy si budete stavat sami, ci firma? Pozerala som na mape Nalepkovu, to je blizko obecneho uradu a stanice?
Odpovedať
..no ja sa netesim na to cestovanie do prace..z mesta je to lahsie a pohodlnejsie ;-) ..ano, je to pri stanici...tiez muz pozeral, ze v SC maju vynimku, ze nie do 30dni, ale do 60..pre velke mnozstvo zaujemcov ci tak nejak. my budeme stavat viac menej svojpomocne, odborne prace ako strechu, el., plyn atd firma ci skor s kamaratom, kt. ma firmu sme dohodnuty, ze to pridu spravit, tak snad nebudu tie ceny astronomicke ;-) ..len tych ostatnych prac sa obavam, je toho dost, len ked si to hovorime...aj do rozpoctu sa chceme zmestit..no bude to na dlho, ale snad postavime tak, ze na buduce vianoce, uz mozme byt vo svojom...este v buducnosti by sme chceli i garaz..co sa na dome naucime na garazi zvladneme :-D vy mate vo vasej casti aj kanalizaciu, alebo nie?...my musime robit novu zumpu, lebo ta stara je nedostacujuca a cisticku nam i tak nedovolia, ma porazi, ked vyhodime do zumpy 100 tisic a oni si zmyslia dokoncit kanalizaciu...no budeme mat asi z toho potom bazen :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no na to cestovanie sa ani ja netesim :-( rano byvaju dost zapchy pri Metre :-( Ale ved planuju stavat ten dalsi okruh, len ktovie kedy to bude? Ani my nemame kanalizaciu, tak budeme mat zumpu. Uz sa tesim na to pravidelne volanie hovnocucu, aby ju prisiel vyprazdnit ;-) Tak skoro asi kanalizacia v celom Bernolakove nebude :-( Ale taky bazen zo zumpy by nebol zly :-D :-D :-D To by susedia pozerali :-)
Odpovedať
:-D :-D :-D ...no to by pozerali 8-) a preco ste sa rozhodli pre "čeklis"? ;-)
Odpovedať
ja bývam vo vedlajšej obci a poviem vám že tá zápcha keď začne ráno o 7ej, tak skončí až o 10tej a potom zase začne o 15tej a skončí keď nie o 21. kanalizáciu nám robia, ale čakajú na Bernolákovo kedy sa k nám pripojí, aby to mohli celé zfunkčniť, tak by ste tiež mali začať v celej obci z kanalizačnými prácami, aby to do dvoch rokov bolo ok. Inak ten obchvat by mal byť do r. 2011, ale pochybujem že to pomôže, lebo každý kto má auto, si to radšej trsne cez všetky obce, ako by mal vyliezť na obchvat. na jar a v lete je tam super tá alej za železnicou, sú tam tuším aj potreby pre záhradkárov. A býva tam niekde aj Erika Barkolová :-D Len od pravej dediny to má veľmi ďaleko, lebo je tam viacej áut na ceste než v Ba. A v metre sa oplatý málo čo kúpiť, keď si to doma prepočítaťe, len zajasáte koľko ste minuli.
Odpovedať
Profilova fotka
liana, byvate v Ivanke? Tiez dobra lokalita, len pozemky este drahsie ako v Bernolakove :-( heard, ked sme hladali pozemok, chceli sme ten smer na Senec, ziadne Zahorie ani smerom na Samorin. Je to dobre pripojenie na dialnicu, ked ideme pozriet rodicov a svokru. V Bern. mi byva aj sestra a jej znami mali rezervovany nas pozemok, len si to rozmysleli a potom ho nechceli, tak sme ho isli pozriet a kupili ho. Inde sme teda ani nestihli hladat :-) A Vy preco idete uz teraz byvat k svokrovcom?
Odpovedať
...keby si mala pravdu, ze do dvoch rokov kanalizacia v celom bernolakove...tak zumpu nerobime...ale myslim si, ze realita je ina...no mame stasie i na tuto nasu "hvieznu"susedu :-D :-D ...len by som povedala, ze vybavenost tejto dediny..co sa tyka potravin a pod. je strasna, co si v meste nekupis, to nemas a ked si to nebodaj kupis v obci tak mas vysokohorsku prirazku..
Odpovedať
Článok sa načítava...
..no ideme tam byvat, pretoze treba vela veci pripravit uz pred stavbou a na ohlasovaciu povinost netreba az tak dlho cakat...i trochu usetrit, kedze tu sme v podnajme..a uz sme to mali nejak tak naplanovane...a zvykat si na cekliske podnebie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si nemyslim, ze do 2 rokov bude kanalizacia hotova. Ale vsak raz mozno... V potravinach som si aj ja vsimla prirazky, ale ved na vacsie nakupy budeme chodit do BA. To je pravda, naco zbytocne platit podnajom a takto budete mat aspon priamy dohlad na stavbu :-)
Odpovedať
nakupy jednoznacne v meste...dohlad na stavbu..no budem dozerat ako to muzovi ide a usmernovat ho;-) stavebny material ste si uz zohanal?i...vyuzili ste sluzby niektorych miestnych stavebnin? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To je dobre ze mas muza takeho kutila a bude mat na na stavbu aj cas :-) Stavebny material este nemame, to bude mat v rezii ten pan co nam bude stavat, ale predpokladam, ze bude kupovat v okolitych stavebninach, ak sa bude dat, nieco aj bez DPH. Viem, ze vodovodnu sachtu budeme mat asi z Novej dedinky, tam ich vyrabaju. Tak len dufam, ze nam ini stavbychtivi ludkovia nevykupia vsetky tehly :-D :-D
Odpovedať
..no to teda netusim, kedze je v praci do vecera, ale ako sam povedal, cez vikendy stiha..sice si to dost realne neviem predstavit, ale snad to nejak pojde..no nebude vsetko sam stavat, svokrovci a pod. tiez pomozu a stavebny dozor ic usmerni :-D ..to som nevedela, sice muz mozno vie, kedze vodomernu sachtu budeme potrebovat aj my, kedze svokrovci ju nemaju, ale uz po novom to musi byt...inak pekny domecek budete mat ;-)
Odpovedať
prirážky v obchodoch jasne že sú, lebo všetci naokolo nakupujú v metre, a keďže aj tam sú vysoké ceny, tak aby zarobili, tak ich musia dať ešte vyššie ]-( s tou kanalizáciou je to povinnosť, musia to splniť, lebo inak dostanú veľmi mastnú pokutu. EU nariadila :-D
Odpovedať
..no uvidime ako to bude s tou kanalizaciou, keby si mala pravdu tak usetrime peknych par peniazkov...len nech to neurobia, ked uz budeme mat zumpu hotovu, potom ma porazi 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
moj muz byva tiez dlho v praci, tak my nebudeme mat cas nejako sa sami realizovat na stavbe ;-) Ako to mate vyriesene so stavebnym dozorom? My asi budeme mat toho cloveka, co nam robil aj projekt, je to taky vzdialeny znamy, ale pyta si dost penazi, teda aspon mne sa to zda dost...tak neviem ako to nakoniec vyriesime. Tiez by som bola rada ak by sa ta kanalizacia spravila, ale ak to bude o 2 roky, tak my tak ci tak zumpu musime spravit, lebo dufam, ze do 2 rokov budeme urcite byvat.
Odpovedať
..stavebny dozor mame dohodnuty cez kamarata, este netusime kolko bude pytat, ale v dohladnej dobe by sme sa mali s nim stretnut a dohodnut ;-) ..no tema kanalizacia, snad nam povedia na obecnom urade, kedy to bude..tiez by sme chceli na buduci rok na vianoce uz byt vo svojom :-)
Odpovedať
taká kanalizácia je drahá vec. zaplatíš za prípojku aj za to, že si to potiahneš aj do domu, za materiál. skôr ťa trafí, keď budeš mať urobenú napr. dlažbu na dvore, alebo nové múry a kvôli kanalizácii to môžeš robiť odznova. Takže aj keď to robí obec, ty si ešte prirátaj výdaje aj za 100 000, lebo bohužiaľ nič nie je zadarmo. A určite sa opýtajte aj na diódy na osvetlení na ulici a elektrinu, lebo to býva v tomto okolí tak, že keď prší alebo sa niečo deje, tak ti vypnú prúd a zníži sa ti napätie a môžeš prísť tak o kotol, o vodu a podobne. My sme tak boli celé leto a elektrárne povedali že ich vec to je len po plot, od plota už za to zodpovedáme my. A pritom bola chyba v hrdzavej dióde, ktorú mimochodom ani nechceli vymeniť. :-| ]-(
Odpovedať
dievčence, prečítala som si Vaše príspevky.....musim Vám povedať,že v tejto dedine som bývala 11 rokov...presne ako to opisujete..11 rokov sa rozprávalo o tom istom ako ste hovorili vy....obecný úrad- prístup úradníkov katastrofa, služby v dedine katastrofa,....obchody so základnými potravinami katastrofa....odstahovala som sa, bývam v SC.... a pozor!! stavebné povolenie som dostala do 3 týždňov......bez akéhokoľvek vybavovania cez známeho....a to sa v Senci riadne stavia...Dedina je to síce pekná alé celé desaťročia je to to isté.....a súčasná zostava obecného zasyupiteľstva....no coment....ozaj špecialitkou bývala vždy pošta....otvorená od 8.00 do obeda...potom dve hodiny prestávka a o 15.00 uz tam nikto nebol.....cestujúci pracujúci človek nemá šancu si vybrať doporučenú poštu....
Odpovedať
Ahojte...renullka 100% suhlas...no na postu som akosi pozabudla...to je pre dvochodcov...ako pises normalne pracujuci clovek si niedajboze dorucenu postu nema sancu vyzdvihnut..jedine ak si zoberie kvoli tomu dovolenku :-| ...co sa tyka obecneho uradu, tak bez komentara, mne stacilo, ked som sa prihlasovala len na trvali pobyt...myslela som si, ze som v inom state...este jedna vec sa mi na nich "paci" vyhovaraju sa na SC, ze oni za vsetko mozu...ale to je len ich nevedomost, nevzdelanost a primitivnost..ako som sa presvedcila....pekny den vam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte renulka a herd, tie sluzby teda nie je ziadna slava ale hadam sa to v buducnosti aspon trochu zmeni k lepsiemu. Mozno so stupajucou vystavbou a narokmi novych obyvatelov :-) My sme urobili uz prvy krok k stavbe-mame zamerane hranice pozemku a umiestnenie domu. Stavebnemu dozoru sme potvrdili, ze ho berieme, tak nam dufam usetri pripadne problemy so stavbou. Coskoro zaciname so zakladmi...
Odpovedať
Ahojte babenky...takze tinyleaf..sa uz pomaly rozbiehate, ako vidim uz coskoro budete vo svojom 8-) ..my mame uz vyjadrenia od vodarov a zo zivotneho zo SC...normalne som prekvapena, aky boli rychly, este plynari a elektrikari a mozem podat ziadost na stavebne...snad i to nas potesi a nebude tak dlho trvat...inak chcem sa ta opatat, co si spominala, ze v Novej Dedinke vyrabaju tie vodomerne sachty...maju aj nejaku stranku, alebo skor kolko vyjde taka vodomerna sachta...vdaka a pekny den vam
Odpovedať
ahojte,mozem sa pridat? dost ma potesilo,ze tu je aj bernolakovska tema. ja byvam hned na zaciatku a stahovali sme sa asi pred dvoma rokmi. no,ja uz mam vselico za sebou,co sa tyka byvania,a musim povedat,ze mne sa tu velmi paci. co sa tyka potravin,kupujem v jednote,lebo tam su ceny vcelku normalne-no a velke nakupy samozrejme v meste.len mäso samozrejme nie,lebo tam okrem nejakych obschnutych prasacich chvostikov nemaju celkom nic. zato tam vyslovene chodievam na zemiakovy chlieb :-p to je jediny,ktory sa u nas bez zvysku zje. do vecierky ideme,len ked uz celkom hori,lebo tam ma z uctu minule skoro porazilo. posta-presne moja rec.my tam mame kazdu chvilu nieco a keby som nebola ja doma a muz so slobodnym povolanim,tak si mozeme piskat pri takych otv.hodinach. netusim,ako to asi robia ludia,ked su cele dni niekde v meste v praci.keby bola otvorena aspon v sobotu. 8-( na druhej strane-minule nam prisiel listok aby sme sa ihned dostavili,tak som tam bezala,ze co, a oni mi vyplatili nejakych 140.-korun,lebo vraj den predtym muzovi zle vydala nechtiac.a on sa ponahlal a si to nespocital. a inokedy mi este o 5 minut sest pomahali zabalit balik.maly mi tam mrncal v autosedacke,tak mi nasli aj baliaci papier a noznice ,spagat a lepiacu pasku.este sa mi nestalo,aby mi niekde na poste takto pomohli. doprava dost zlee,ale ked si predstavim dochadzat z takej rovinky,tak sa ani velmi nestazujem.a bude to z roka na rok horsie.a teraz ked dostavaju tie vinice,pri kazdom dome min.dve auta,oj oj. my vozime kazde rano starsieho syna az do devinskej a poobede rip.navecer spät,takze obchvatu sa nevyhnem, situacia je tam ako kedy.najhorsie to je v piatok od takej 15 do 19 smerom z mesta.katastrofa. a ku kanalizacii- nam teraz schovavali elektrinu do zeme a odpilili stlpy.mali termin do konca novembra a stihli to vo februari.takze tiez pokuta.ja neverim,ze vobec niekedy nieco urobia na cas. A preco vam neschvalia cisticku?my sme s tym velmi spokojni.myslim si,ze to je lepsie ako zumpa. ak nam teraz rozkazu sa pripojit na kanal a zrusit cisticku, a oni to aj urobia,tak ma porazi. kopec penazi v ritovciach.ale ved zijeme v kocurkove,tak ludia nech platia,nie? ]-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Ada, vitaj medzi nami, tak uz sme tu teda 3 obyvatelky :-D Teda ja este len taka buduca, ale je to na dobrej ceste, dnes nam vraj zacinaju kopat zaklady. Som z toho normalne v euforii, ale ved ono ma to prejde, ked uvidim fakturu. A byvas na zaciatku z toho konca, ako sa ide z Ivanky? Stavali ste si domcek? heard, uz ste sa prestahovali z BA? K tej sachte Ti v tejto chvili neviem povedat, musime sa opytat toho nasho stavitela, potom by som Ti napisala, ked sa dozviem cenu. A gratulujem, ze Vam to s papierovackami ide tak dobre.. :-)
Odpovedať
Ahojte "ceklisanky" :-) ..este nie sme prestahovany, ale viac menej uz mame skoro vsetko u svokrovcov, no uz na buduci vikend, budeme uz nie "pastikari, ale "ceklisania" :-D ..ako vidim pomaly uz sa rozbiehate, ti verim, ze sa tesis..pekny den vam prajem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
heard, tak sme sa dozvedeli, ze vodovodna sachta stoji okolo 10 000 Sk a cele jej osadenie, vratane dovozu a vykopania jamy nas bude stat asi 15 000. Neboj, aj vy coskoro zacnete, ved stavebne povolenie uz je len finale vybavovaciek :-)
Odpovedať
1
2
16
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?