Skúsenosti s lokalitou Šúr - Slovenský Grob

Ahojte, tiez zvazujem PH alebo triangel, aj ked to co som tu precital o spodnej vode v triangli tak dakujem pekne, no PH je problem ze kedy konecne budu mat IS skolaudovane kedze si nemozem dovolit po zaplateni cakat na dokoncenie. Ale velmi sa nam paci v lokalite SUR kusok od slovenskeho grobu, bol som sa tam viackrat pozriet az na pristup predajcu to vypada pekne, je to vtipne tam kde sa nam nepaci sa vedia spravat a tu naopak, asi nepotrebuje nutit ale to je jedno, hlavne je ze som sa tam pytal aj tych co stavaju a povedali ze maju 2m sachtu a vobec v nej nemaju zaplavenu vodu, viem ze Monar ma zaplavenu skoro uplne. Dakujem za rady. Jozef
Odpovedať
1
2
...spodná voda nie je problém, problém je nepriepustný íl – preto to riešia navážkami ornice.....
Odpovedať
a nebude to potom nejak padat? zosuvat sa ta poda? a kolko toho treba navozit? lebo si neviem predstavit ked je vsetko v jednej rovine a ja tam navozim podu tak co ja budem vyssie a vsetko bude padat susedom? to urcite nechcem lebo podobneho suseda maju rodicia a teda ja taka svina nechcem byt, ja chcem pokoj a radsej znesiem vodu na pozemku ako nepriatelstvo suseda..
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefziak my mame tiez zaujem o maly raj. Neviem, s kym ste hovorili, ale k nam sa spravali velmi prijemne. Dohodli sme si stretnutie, poukazovali nam vsetky vzorove domy a odpovedali na vsetky otazky. Nam to vysvetlili tak, ze cela oblast je oddrenazovana do toho jazera. Tie pozemky, ktore sa predavaju teraz, su asi 1,5m vyssie ako tie pri jazere a cele je to vyspadovane tym smerom. Takze ked naprsi, tak to vsetko stecie do jazera.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/spol...
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefziak my nemáme zaplavenú šachtu, sme v Javorovej Aleji :-)
Odpovedať
ahojte ja nevravim ze je to vsade, ale myslim ze tie lepsie pozemky su uz predane, pripadne su vacsie a na tie nemam. no maly raj sa mi paci uz dlhsie. a dobre si pamatam ze na den otvorenych dveri je tam 20% zlava? lebo to uz by bolo 80€ za meter a to sa mi paci:)) co sa tyka maleho raja a pana, tak mne ani len neodpise. my sme volali ukazal na silene dva domy, ale proste su ludia ktori ked vidia niekoho co ma 25rokov tak si mysli ze on aj tak nikdy nic nekupi a ze na to nema tak na neho kasle. zial pribrzdene slovensko ale ze pride niekto v novom passate a je slusne obleceny ho nezaujima proste deti sa prisli pozriet na domcek. a to podotykam ze rodicov bohatych nemam, co som si zarobil som si zarobil. ale co uz, pozemky sa mi pacia a tak budem musiet kupit od nich aj keby ma hned poslali von a ze mi nic neukazu.
Odpovedať
@jozefziak... tak si vyber v nejakej inej lokalite, keď sa ti ich prístup nepozdáva...my sme tiež zháňali na Čiernej Vode a nekoniec sme si vybrali Javorovú alej a už ideme kolaudovať ;-) Tam je to tiež pekné a už nasadili aj nízkokmenné javory pozdĺž cesty v zóne a upravili kruháč okrasnými kríkmi... Pozemky sa zatiaľ ešte dajú vybrať aj tie okolo 600 m2 a cena je teraz 96 euro/m2. Všetky siete sú skolaudované a zóna je tichá, pretože je od hlavnej cesty oddelená inou zabývanou časťou. Teraz sa tam hlavne naháňajú bažanty a prechádzajú cez prechody pre chodcov :-D Stavia sa tam už nejakých 8 domov a myslím, že budúci rok tam bude najväčší stavebný ruch...Ozaj a spodná voda bola až keď som kopal drenážne jamy a bolo na jej dne mokro v hĺbke zhruba 2,5m...
Odpovedať
@porthos dakujem, aj to zvazujeme, no ten maly raj sa nam aj tak paci najvic, v podstate o nic nejde mozno mal pan blby den, nechce vypadat precitlivelo, len vravim z pohladu predajcu ze nie moc dobry zaciatok, ale stava sa:) v podstate som rad ze mame vybratu aspon ze okolie cierna voda, je tam toho dost a uz tam nieco vyberieme, teraz akurat sa snazim zsiti finalnu cenu domu a podla toho sa bude odvijat aj pozemok. kedze chceme montovany dom od firmy rajbyvania.sk tak by sa finalna cena nemala velmi menit od predbeznej. a co tam usetrime pojde do pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefziak odporúčam ti prelúskať diskusie na MS, je ich tu kopec ohľadne pozemkov v ČV. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@jozefziak Ahoj Jozef tak ako to zatial vyzera??? Budes sused??? v malom raji.
Odpovedať
@jozefziak myslim ze je to dobra lokalita ten sur
Odpovedať
no rad by som, akurat pripravujem byt na predaj a potom uz len nejak vyckat ci nebude aj ternto rok akcia na DPH na malom raji ako to bolo minule ri dni otvorenych dveri. ale zatial snivame len o malom raji:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jozefziak Ak ta cas netlaci, tak si pockaj ...ak nezabudnem napisem ti sem ked bude den otvorenych dveri :DDD My sme na otvorenom dni kupili byt...v rozostavanom viladome - 2 roky a upravili podla nasich predstav a sme spokojny s byvanim :D
Odpovedať
Taakze ako som slubil...dostalo sa mi do usi ze 22/6/2013 by mal byt den otvorenych dveri..... 8-)
Odpovedať
Hmmm tyzden a nezakopol som o ziadnu propagaciu dna otvorenych dveri.....tak to pls berte trocha s rezervou ;-)
Odpovedať
Oki tak startuje to v sobotu od 9:00.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, ak nieco chcete vediet o Malom Raji, pytajte sa, Mame tam postaveny domcek, od maja tam uz byvame. Nezaznamenali sme ziadne problemy, byva sa tam vyborne, ked "plavali" okolite obce, nemali sme ziadny problem so spodnou vodou ani s kanalizaciou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
https://sk-sk.facebook.com/BungalovyJ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Prebieha zimna akcia na predaj bytov myslim ze 2. izbovych zistujte na predajnom mieste + VUB sa vychvaluje s urokom 2,69 ale realne neviem ci ho niekto dostal. Myslim ze akcia na byty plati do konca marca. A aj 4i byt vo viladome /podkrovny 2. posch vlastne kurenie 1x park. statie/, nad nami by mal byt za 109k eur info u predajcu. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, nemate info o lokalite zatisie? mala by to byt nova oblast hned za surom.
Odpovedať
@simona2127 my ked sme hladali dom, tak sme sa tam boli pozriet a boli s me i s panom oravcom na stretnuti. lokalita vyzera lakavo a posobi ucelene. ukazoval nam, ze kde budu vjazdy, kde bude ihrisko atd. jedine co sa nam nepacilo na tej lokalite bolo, ze bola uplne na samote, za tym projektom Maly raj a ten je ako mesacna krajina, kde tu daky dom, ale inak iba zarastene parcely. Nevyhodou je, ze na uplne vsetko treba auto, lebo tam priamo nieje nic.
Odpovedať
@simona2127 Ahoj, my sme nakoniec v Zatisi kupili pozemok. Boli sme pozerat kadeco, ale tu sa nam pacilo prostredie a taka atmoska celkova. Mame krajny pozemok so starymi stromami, co v obvyklych developerskych projektoch nenajdes. Sice to opticky parcelu zmensi, ale ponuka to prirodzeny tien a taku lepsiu atmosku. Do Zatisia by v dohladnej dobe mala chodit MHD, ktoru potiahnu z Ciernej Vody. Takze aj s dopravou bez auta by to tam mohlo byt casom v pohode. Tak snad sa nam bude spokojne byvat :-)
Odpovedať
@monycaa to som zvedavy na ten autobus mhd. budes rada ked ti pride k hlavnej ceste autobus sad co tam ma zastavku, co je od zatisia mozno viac ako 1,5 km.
Odpovedať
@malyraj V podstate sme zvedavi aj my na to, ako to dopadne s tou MHD. Ale kazdopadne pocitame aj s moznostou, ze dve auta budu nutnost. Jednoducho prostredie vyhralo. A ak bude MHD, bude to paradna pridana hodnota :-)
Odpovedať
aj nas tu krmili hovadinami s mhd, detskymi ihriskami, zelenou, .......a teraz uz nema kto vymenit ani ziarovku na vypadnutom svetle. bol som si to tam u vas pozriet -bez auta nikde a povedz kde budes to auto parkovat - mas jedinu moznost a to vo vlastnom dvore / kym ten dvor spravis tak co do tej doby ? -mysleli ste mozno na takuto banalnu vec?- pretoze na ulici to tam nebude mozne -cesta je uzka ako chodnik a ked nechas auto vonku uz ta nikto neobide. pozrel som si tie chodniky - uz teraz sa prepadavaju, navyse ulice su jednosmerne -takze budete stale kruzit dookola.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/poze...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, chcel by som vas poprosit o radu, mam zaujem o kupu pozemku v Malom raji. Zaujala ma lokalita okolo jazera, su tam volne pozemky, len ma trapi otazka, ako je to tam so spodnou vodou? Informaciu o tom, ze cela oblast je odrenazovana prave tymto jazerom viem. No nebudu mat pozemky pri jazere po zime prave tento problem?? Ma tu prosim vas niekto priamu skusenost s touto oblastou ? Neplanujem stavat podpivniceny dom, len zase by som nechcel aby vlhli steny atd. Za kazdu dobru radu dakujem.. A prosim vas ako je to s tym bremenom, ze vsetky siete idu cez pozemok? Rozumiem tomu dobre ze musim nechat pristup v predzahradke ku kanalizaci, vode atd ?A v pripade poruchy ci tahani inych sieti napr verejne osvetlenie mi to mozu rozkopat? Ine problemy sa tohoto bremena netykaju?? Je este nieco na co si treba dat v tejto lokalite pozor?
Odpovedať
@daniel000 Spodna voda nieje...su len nepriepustne íle.....a je to v pohode,nejaký trativod a da sa..ja som chodil pozerat pozemky vzdy po daždoch než smne kupili a vzdy bolo oka....aj teraz jak prsalo, tam kde mam udupane od aut sa trosku den zdržala voda ale potom to ide fuč....maly raj ma drenažny system pod cestami, neni to jak triangelské benatky a podobne. tie bremena su len na niektorých pozemkoch, teda skrinka el. a toto je asi na kazdom ale ja napriklad nemam ziadne siete tahane cez moj, len skrinku, plynovu pripojku a podobne...su aj take ktore maju potrubia a podobne ale taký sme nastastie pri výbere mi nestretli...da sa to overit pred kupou, ina vec je ale haluz...ak mate ozemok pri malej cesticke k zadným pozemkom, mali by ste nehat 0,5m zo svojho....az potom plot...zatial to tak nikto neurobil...a ja prave zvazujem ci hej ci nie :D
Odpovedať
Profilova fotka
@jankaivanka ahoj. Staviame v raji dom a v lete sa chcem stahovat. Prosim ta nevies ako to je so skolkou? Syn bude mat v sept. 2016 dva a pol roka. Kde je najblizsia statna skolka? Resp. Kde su v okoli? Dakujem ti za info. Lenka
Odpovedať
Profilova fotka
@didistavba co sa skolky tak, tak si myslim,ze najblizsia je v Slov. Grobe, ci mas uz nejake konkretne info?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?