Pozemky Dubová pri Modre - Novosady

Ahojte, nemam ziadnu specificku otazku, iba chcem zalozit diskusiu o tejto lokalite na zdielanie skusenosti, zisteni, plusov a minusov tejto lokality.
Odpovedať
Profilova fotka
Prave teraz riesim kupu jedneho pozemku v tejto casti :-)
Odpovedať
@robertmartinkovic Ako si sa rozhodol? Zoberies? Ktore cislo pozemku?
Odpovedať
@caboteur nemalo to byt Dubova pri Modre a Vinosady?
Odpovedať
Profilova fotka
No rozhodnuty som.. Ale kedze to riesim cez banku a predavajuci sa pri kazdej otazke na pravo prechodu a prejazdu tvari ako mrtvy chrobak, tak neviem ako sa to skonci.. Kedze majitelom prejazdovych ciest je pravnicka osoba.. Banke chyba uz iba toto. Mam taky pocit, ze developer s tym skusenosti nema pomaly ziadne a mne dochadza trpezlivost.. Inak lokalita je super.. Ako je to s tebou?
Odpovedať
Profilova fotka
@idom Dubova je Dubova.. Pre orientaciu Dubova pri Modre.. Nova cast v Dubovej sa vola Novosady... Vinosady je ina dedina o ktorej neni rec .. :)
Odpovedať
@robertmartinkovic chapem..to len aby som sa zorientoval. Byval som v Modre par rokov a tak to trochu poznam. Idem teda k tvojej otazke. Ako plus hodnotim, ze je to blizko na turistiku ci uz do Harmonie, na Zosku... No a ako minus hodnotim, ze je to oblast kde je na moj vkus az prilis vody.
Odpovedať
Ahoj! Rodicia si pred par rokmi kupili v tejto lokalite (nie konkretne v Dubovej) starsi dom. Celkom sa po tych rokoch vyznam. Chcela by som Ta upozornit na niekolko veci s nou suvisiacich. Nakolko neviem kde pracujes/planujes pracovat a ktorym smerom sa orientujes budem to pisat vseobecne pre smer TT a BA. Co sa tyka samotnej obce Dubova, je na Tvojom osobnom uvazeni ci sa Ti paci. Ak tam planujes kupovat pozemok, predpokladam, ze si si to tam uz bol obzriet. Co mne na tejto obci nevyhovuje je ta velka skladka odpadu za nou, ktora sa z roka na rok zvacsuje. Plusom vsak je blizkost Cerveneho kamena, Modry, Smolenic, jaskyne Driny, cyklistickych (horska cyklistika) tras a pod. Nevyhodou su, podla mna zle autobusove spojenia ci uz s Trnavou, alebo Bratislavou. Celkovo sa v tejto oblasti zle pohybuje len so SAD. Dalej neviem ci si si vsimol zaplavy minuly rok-aj tato oblast pod to spada. Samozrejme nebolo to take zle ako v Modre, Castej, Dolanoch, Dolnych a Hornych Oresanoch. Urcite by som si vsak dala urobit nejaky geologicky posudok. Myslim si vsak, ze dom Ti v Dubovej uz nikto proti povodniam nepoisti. Nechcem Ta odstrasovat, len poukazujem na niektore veci ktore predavajuci urcite nezdoraznuju. Ak by si mal akekolvek otazky, kludne sa pytaj! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za postrehy :-) Kedze tu byvam a to konkretne v Modre- Kralovej a moj buduci (dufam) pozemok je odomna vzdialeny asi tak tri kilometre vzdusnou ciarou, tak je to v pohode co sa polohy tyka .. Pracujem v BA a dochadzam denne. Cesta mi trva cca 30-35 minut jazdou ktora mi vyhovuje :-) SAD neviem ako na tom je, ale kedze ide o dedinu, tak to asi nebude ako MHD v meste a s tym treba aj pocitat.. Ale predpokladam, ze kazdy kto chce ist byvat na vidiet, tak tuto otazku neriesi.. Co sa tyka dostuposti, tak to je pre mna uplne nepodstatne.. Deti mat nebudem, takze ani zbytocnosti ako skolka a podobne veci ma trapit nemusia.. Co sa tyka samotneho pozemku, je v kopci zasadeny priamo v kopcoch malych karpat a je tam vynikajuci vyhlad a dokonca aj na tu skladku, ktora je nastastie velmi daleko a nizko oproti urovni pozemku. Takze ja uz s otazkami otravovat isto nebudem.. Uz mam infosiek na fulku :-) Je to krasne miesto zasadene priamo vo vinohradoch :-) Pridam fotos...
Odpovedať
no tak ja som to teda nakoniec kupil :) prace investora pokracuju, takze verim, ze vsetko bude ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@caboteur tak vitaj sused, ja mam kupene uz tiez :) Dufam, ze na jar sa moze spustit vystavba :-)
Odpovedať
Teším sa na nových susedov. Na jar začneme :-)
Odpovedať
ahojte, aj ja tu chcem kúpiť pozemok, a chcem sa vás spýtať: aký typ domu tu idete stavať, chcela by som niečo modernejšie, ale vraj sa tu musia stavať typy domu - vidiecke so sedlovou strechou, a ako to budete riešiť s kanalizáciou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gabrieladem My ideme stavať bungalov. Kanalizácia tam nieje. ČOV nie sú dovolené. Všetci musíme mať žumpy.
Odpovedať
@later dík za odpoveď. Pozemok sme medzitým kúpili - č.64, takže budeme možno susedia. A ten bungalov bude mať akú strechu - sedlovú otočenú štítom do ulice? Lebo nám sa páči strecha rovná alebo pultová, ale vraj sa tam také nedajú stavať (takú mi dali info z OÚ)- zatiaľ mi to nesúri, budeme stavať až o rok, ale chcem si zatiaľ dať urobiť projekt. Staviaš svojpomocne alebo firma, my musíme zohnať firmu kto viete o serióznej, dajte tip (bývam trochu ďaleko).
Odpovedať
@gabrieladem Posielam obrázok. Ideme stavať takýto.
Odpovedať
@later šikovný domček, ako pozerám strechu bude mať valbovú, máš to už odsúhlasené? lebo ja som sa pýtala starostu a písal mi, že strecha musí byť podľa územného plánu: sedlová - štítom do ulice (a bola by som rada, keby si všetci presadili, že môže byť hociaká)
Odpovedať
@gabrieladem Obavam sa, ze asi take jednoduche to nebude. Akonahle je v UPI sedlova strecha so stitom do ulice, asi s akoukolvek inou alternativou stavebne povolenie nedostanes. Sused mal v projekte tiez pultovu strechu, zaziadal si o stavebene povolenie, ale musel ju zmenit na sedlovu. Teraz uz stavebne povolenie ma.
Odpovedať
@caboteur Nerozumiem, veď tvoj dom tiež nemá sedlovú strechu so štítom do ulice, takže valbová môže byť?
Odpovedať
Ahojte. Tu je časť z územného plánu ktorý sa týka tejto lokality, ktorý je na stránke http://dubova.sk/drupal/uzemny-plan. Treba si ho prečítať. O strechách tam nieje pre túto lokalitu ani slovo. Strecha so štítom musí byť iba už v zastavanej časti obce Dubová. Nová výstavba RD izolovaných, radových, alebo skupinových rodinných domov, v záhradách a na voľných plochách : (IB1/865RD, IB2/12RD, IB3/8RD, IB4/18RD, IB6/5RD, IB7/20RD, IB8/5RD, IB9/6RD, IB10/5RD, IB11/8RD, IB12/4RD, IB13/25RD, IB15/20RD, IB16/4RD, IB17/6RD, IB18/20RD, IB19/12RD, IB20/5RD, IB21/8RD, IB22/5RD, IB23/15RD, IB24/35RD, IB25/36RD, IB26/45RD, IB31/20RD) - uličný typ zástavby samostatne stojacich, prípadne radových, alebo skupinových rodinných domov, - hustota zástavby 30 – 70 obyv. /1ha, - minimálna výmera stavebného pozemku: . pre izolované RD výmera (600-1000m2), .pre dvojdomy a skupinové RD výmera min.(400-500m2), - minimálna vzdialenosť pre samostatne stojace RD 7m, v stiesnených podmienkach min. 4m. - maximálny počet nadzemných podlaží RD 1-2 podl.+obytné podkrovie, - koeficient zastavanosti na pozemku (pomer medzi zastavanou plochou a nezastavanou plochou pozemku) je 0,2, v prípade radovej zástavby 0,5, - garážovanie vozidiel na pozemkoch rodinných domov, - koridory sietí verejného technického vybavenia vedené v uličnom priestore, alebo páse verejnej zelene, - min. šírka pozemku pre výstavbu RD 15m, doporučená šírka pozemku na nových plochách bývania 18m, v prípade potreby pôjde o zlučovanie a rozdeľovanie (reparceláciu pozemkov) pre účely novej výstavby, (po dohode vlastníkov nehnuteľností), - výška opotenia max. 180 cm. A na záver. My už máme stav. povolenie na valbovú strechu. Žiadnu paniku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Nikde som nenašiel aktuálne fotky, Chcel by som sa opýtať , stavá tam už niekto ??!!
Odpovedať
nejaké nové info o výstavbe? :) kolko domov sa už stavia? neviete náhodou kedy sa plánuje spustiť 2. etapa? a trochu mi nesedia pozemky uvedené u developera na http://www.pozemkydubova.sk/ponuka-po... a na mapách návrhu na http://www.dubova.sk/drupal/uzemny-plan =-) napr pozemok "21" - 677m2 vs 1430m2
Odpovedať
@robertmartinkovic @gabrieladem @later @caboteur a co dubova ako taka ? vybavenie obce ? :-)
Odpovedať
@fachman @craobs @abbeylee Vo vystavbe je lokalite tak odhadom nejakych 15 domov. Moj dom je tak zo 70% hotovy, o tyzden idem davat omietky. O druhej etape neviem vela, asi pred rokom som sa pytal u develpera a ten mi povedal, ze oni na 2.etape pracovat nebudu. Vraj je to na rozhodnuti mesta, komu to prideli, ako sa rozhodne. Dubova ma okolo 1000 obyvatelov, vybavenie obce je ako v dobrej vacsej dedine, potraviny, nejake restauracie, skolka, skola prvy stupen, restauracia/vinarstvo Elesko je sice mimo obce, ale da sa do nej z lokality dostat pesi za par minut.
Odpovedať
@craobs Stavebný bum je tu od apríla. Príďte sa pozrieť. Asi 20 domov je už v stave hrubá stavba. To že nesedí pôvodný územný návrh a reálny stav developera Retep je realita treba si pozrieť geometrické plány: pozemkydubova.sk Tie sú reálne. TERAZ JE PROBLÉM S VODOU!!!!!!! Ináč super lokalita!!!!!!!!
Odpovedať
@later a aky konkretny problem s vodou ?
Odpovedať
No je problém s tlakom a BVS nám zastavili žiadosti o pripojenie na sieť.
Odpovedať
@craobs Pokiaľ viem tak druhá etapa nebude spustená, veľa majiteľov pozemkov na ktorých by sa dalo stavať v druhej etape nechce predať svoje pozemky .
Odpovedať
no to neni moc pozitívna správa, práve pozemok až z 2. etapy je pre mňa dosť zaujímavý :-o
Odpovedať
Je tam ešte veľa voľných pozemkov, treba to využiť. Cena pozemkov stúpa. Na začiatku bola 50 eurr za m2. Ja by som veľmi nečakal. Ak sa tá lokalita dostane viac do povedomia a celá vybuduje, domáci ktorý vlastnia pozemky budú chcieť určite viac. Cena pozemkov v Modre je viac ako 130 eur za m2.
Odpovedať
to je jedna vec.. ale ja by som rád bol "na konci" dediny a z okna nechcem vidieť suseda :-) čo pri aktuálnych pozemkoch ak sa spustí 2. etapa je nedosiahnutelné.. aktuálne "nepredajné" sa možno časom predajú, ale neverím že sme až taký banánistan aby sa povolil výrub a stavba v CHKO :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?