Plánujete kúpu domu v novej časti IBV Velký Lapáš?

Plánuje z Vás niekto kúpu domu v novej časti IBV rezidencia Velký Lapáš smer Golianovo? Alebo je tu niekto ešte z tej druhej novej štvrti keď sa ide z Nitry na Lapáš hneď na ľavej strane?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa tam boli akurát včera pozrieť na prezentačný dom.
Odpovedať
@tinal a čo ste sa dozvedeli?
Odpovedať
Profilova fotka
Ukázali nám už postavené vzorové domy a dali nám materiál k domu, o ktorý by sme mali záujem. Je tam plánik domov, ktoré sa plánujú stavať a kde. Majú 3 typy: Pohoda, Harmonia a Bungalow. Pohoda je 3 izb. dom s rozmerom 84 m2 zastavanej plochy + terasa. V cene je napr. kuchynská linka, "rolldorové" dvere na šatníkoch (alebo ako to mám nazvať), sanita, obklad a dlažba, laminátová podlaha. My sme sa pýtali na ten najmenší, nakoľko sme 3 a nenároční. Tie malé domčeky majú pozemky okolo 400 m2, čím väčší dom, tým väčší pozemok. Neviem, čo konkrétne vás zaujíma. Inak mali akurát rozostavanú kanalizáciu a domček by mohol byť cca. v januári 2016 na nasťahovanie.
Odpovedať
@tinal ja ešte len plánujem že si tam niečo vyberiem preto sa pýtam čo všetko ponúkajú
Odpovedať
Profilova fotka
@adino23 Tiež len plánujeme, treba sa ísť pozrieť, za to nič nedáte. Ten najmenší dom je "dom na kľúč" za sumu 79.990,- €. A že sa im to rýchlo míňa.
Odpovedať
kto to povedal ten predajca že sa im to rýchlo míňa
Odpovedať
Profilova fotka
realitná maklérka. Tak viem, že to mohol byť aj nejaký ťah, ale bola naozaj otvorená, nemala som z nej pocit ako pri iných makléroch, ktorí sa snažia predať silou mocou a zatajiť všetko, čo by nepredalo nehnuteľnosť.
Odpovedať
@tinal a ten dom za tych necelych 80 litrov je holodom?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to dom na kluc, čiže ma sanitu, dlazbu, obklad, dvere na skriniach (vnutro si treba doplniť), kuch. linku, dvere vnutorne, bojler 100l, je tam podlahove kurenie elektricke s nastavovanim každej izby samostatne. A ešte možno nieco, co ma teraz nenapadlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@adino23 co ja viem, tak napr. dom Harmonia za 88tis je za holodom..postaveny dom+pozemok, Ak tam uz chces sanitu, kuch.linku, doplacaju sa peniaze a vyjde to okolo 100tis... Takze za 100tis mas dom, pozemok, sanitu, kuch.linku, poldhahy, dvere, satniky
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som písala o Pohode, Harmónia je väčšia, aj pozemok je väčší.
Odpovedať
@tinal my sme prave teraz boli tiez na obhliadke a dost rozmyslame ze vezmeme ten typ Harmonia. Vy ste sa ako nakoniec rozhodli?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Keďže máme trošku okresane finančné moznosti, tak my máme ten najmenší a uz sa nam stavia. :) Tak už len dúfať, ze vsetko dobre dopadne aj s uverom.
Odpovedať
ahoj tinal kedy budete mat postaveny domcek? Ja aj s rodinkou sme si dali postavit tiez a mal by byt hotovy na buduci rok v juny. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@diky3 Ahoj. Neviem este presný termín, spytame sa pri najbližšej príležitosti a to podpise kupnych zmluv. Kedy ste podpisovali buducu kúpnu zmluvu? A ktorý ste si vybrali? Kludne mozes pisat aj cez postu. :) My máme najmenší, nam to staci, a momentálne by mal v stadiu hrubá stavba bez okien. Ideme žiadať o uver, drzte nam tu palce, aby vsetko hladko prebehlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, my sme zmluvu o buducej zmluve podpisovali v auguste s tym, ze do 4 mesiacov postavia hrubu stavbu... co sa nestalo, nakoniec bola dokoncena az na valentina.... developer nam odporucil financneho poradcu, ktory robi vsetko na poslednu chvilu, neinformuje nas dopredu o dolezitych veciach a terminoch a momentalne cakame, kym sa developer vrati z dvojtyzdnovej dovolenky, aby mohol ist na kataster zapisat stavbu na list vlastnictva....( co trva 30 dni) a potom mozeme podpisat zalozne zmluvy a prevod vlastnictva...co trva dalsich 30 dni! a nas financny poradca si do poslednej chvile myslel, ze sa to da urobit jednym spolocnym vkladom! takze zas len cakame... vlani nam stavitel povedal, ze dom moze byt hotovy v juni tohto roka, no teraz to vyzera tak, ze byvat budeme najskor na jesen...mozno na vianoce....a co sa tyko toho ich podlahoveho kurenia, tak to vrele neodporucam!! vraj maju uz vela reklamacii od majitelov uz postavenych domov, staci sa pozriet v googli tolko nasa doterajsia skusenost.....
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina444r Katka, dufam, ze mozem týkať? Opravim tvoju mylnú informáciu. Najskor musite vy mať dohodnuty uver. My sme podpisali uverovu zmluvu a na druhy den bol majiteľ podpísať v banke zalozne zmluvy, ktoré boli na katastri do 14 dni zavkladovane. V rámci vkladovania zaloznych zmluv zapisali aj rozostavanu stavbu a zmenili druh pozemkov. Teraz čakáme na vklad kupnych zmluv, len ich musia este zaniest na kataster. Ja som sa pokúšala googlit, ale neviem, co mas na mysli, ze najdeme cez Google, lebo okolo Lapasa a staznosti som nenasla. Ak poznas priamy link, posles mi ho prosím do správy? Ktorý domcek ste si vybrali? Nejakú skúsenosť s byvanim by mohli mať ti traja, co už v domcekoch prežili Vianoce. Prepac, ale nemam rad slovicko vraj. Na základe neho vzniká veľa nepodlozenych klebiet a radšej si to reklamovanie vypocujem priamo od majitelov.
Odpovedať
Ahojte Rezidenčania. Včera som zisťoval informácie k optickej sieti u budúceho prevádzkovateľa. Podľa jeho odpovede je uz možné sa teraz pripájať do siete. Končí nam viazanosť mobilného internetu tak som chcel vediet či sa dá tento rok rátať s optikou. My rovnako ako väčšina rozpracovaných projektov sa chystáme bývať na jeseň resp.do Vianoc. Momentálne mame stavbu v štádiu nosných múrov, zatial bez strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinal my uz sme uverove zmluvy v banke podpisovali, potom sme tyzden cakali , kym to v banke, resp. v centrale v BA spracuju...dalsi krok podla nasho financneho poradcu mali byt podpisy zaloznych zmluv a vklad do katastra... lenze v piatok poobede nam nas poradca zavolal, ze stavitel je uz odcestovany, takze teraz dva tyzdne mozeme len sediet a cakat....a navyse banka pozaduje najprv zapis stavby do LV, co trva 60 dni( a posurit sa to podla katastra neda) a nasledne vklad zalozenho prava a prepis vlastnikov, co trva dalsich 15-30 dni... toto som sa snazila v banke reklamovat, aby nam to dovolili urobit naraz, jednym vkladom, lebo to su dalsie zbytocne stratene skoro 3 mesiace.... a to googlenie som myslela konkretne na podlahove kurenie okondol....my si budeme davat ine kurenie, je sice trochu drahsie, ale spolahlivejsie a s 20 rocnou zarukou....tento isty developer staval aj tie novostavby na zaciatku lapasa, lokalita Pri kaplnke, tam byvaju niektori ludia uz niekolko rokov, nie len prve vianoce... a rozpravala som sa s clovekom, ktory pracuje v jednej stavebnej firme v nitre a ten mi povedal, ze z tej lokality a ohladom tohto podlahoveho kurenia maju uz niekolko poziadavok a chcu si dat urobit ine kurenie, lebo to ponukane korejske nie je spolahlive
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina444r Neviem prečo vam to nedovolia, ale nam to tak spravili v zapise zaloznych zmluv všetko v jednom. Akú máte banku? Ake kurenie si chcete dat? A ktorý domček budete mať?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sme si povodne mysleli, ze sa to bude robit naraz....mame csob a u nich je to vraj bezne. Na kurenie sme si vybrali nemecku znacku raychem. a tiez mame malu pohodu
Odpovedať
@duso dobry vecer. My sa planujeme stahovat uz cez leto, tak snad sa to podari :-) a urcite mame zaujem o optiku. Tam su Obecne siete, ano?
Odpovedať
@katarina444r dobry vecer. My sme tiez podpisovali zmluvu v auguste, ale my len na hrubu stavbu, tak dufam, ze cez leto uz budeme byvat :-) mame rovnaku skusenost, neskoro dokoncena stavba, majitel neodovzdal info svojmu stavbyveducemu o zmenach, ktore sme chceli, nepresne informacie a taktiez sa nam snazil nanutit svojho financneho poradcu. Ale na toho sme sa uz nenechali nahovorit nastastie. Mame sikovneho fin. poradcu, takze aspon v tomto smere mame jasno a bezproblemovo :-D ale stale sme optimisti a tesime sa na nove byvanie :-D ;-)
Odpovedať
@dankakm , áno obecne siete.
Odpovedať
Profilova fotka
aspon vidim, ze v tom nie sme sami....ked aj stavba trochu meska, hlavne, aby susedia boli dobri : ))
Odpovedať
Profilova fotka
@katarina444r CSOB dosť komplikuje veci, viem o čom hovorim. Ja robím v advokátskej kancelarii a museli sme za nich robiť pre kataster vyjadrenie, lebo nevedeli, co od nich kataster chce. @dankakm Hrubú stavbu a potom pokracovanie ako? Sami?
Odpovedať
@tinal ano sami, mame kamarata, ktory ma stavebnu firmu, tak nam to dokoncuje on. Dlho sme sa rozhodovali, ratali, uvazovali a toto nam prislo ako najvhodnejsie riesenie, aj ked mozno budeme mat viac starosti s tou stavbou.
Odpovedať
@katarina444r presne to sme si povedali aj my. Meskanie prezijeme, len nech su susedia dobri :-) ;-)
Odpovedať
Neboj Dani 😊 budu 😊....uz to musime nejak dokopat ked sme sa na to dali 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@miska93 Vy máte tiez Pohodu? Dávate si na kluc, ci tiez samostatne?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?