Petržalka - spokojnosť so susedmi?

Počúvam na Petržalku len samé negatívne reakcie od známych, čo sa týka obyvateľov, citujem: samý cigán, feťák, prostitútka, pochybní ľudia atď. Je to naozaj tak? Lokalita by nám veľmi vyhovovala. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Záleží len na lokalite, sú aj kľudnejšie časti, je potrebné sa ísť opýtať bývajúcich.Napr. Kopčany - lacné byty sám Róm.Je to tiež Petržalka.No neviem, v Petržalke žije toľko ľudí aj VŠ profesori, lekári, študenti,neviem, kto také bludy rozpráva. Je to ako všade, je dôležitá lokalita aj cena bytu sa potom od toho odvíja, samozrejme susedia sú dôležití. Petržalka je hodne prestárla, žije tu veľa ľudí z čias komunizmu dostali byty a sú tu celý život potom kopec ľudí, ktorí na víkendy odchádzajú domov.
Odpovedať
rozloha petrzalky je 28.7km2, takze na takto globalnu otazku dostanes len rovnako nezmyselne odpovede ako popisujes...
Odpovedať
Ja som kedysi byvala v Petržalke a nedam na nu dopustit. Cigana tam takmer ani nestretnes. Vazne, vacsina popredala byty a odisla niekam mimo. Pochybnych ludi najdes asi rovnako ako v inych stvrtiach. Ja by som sa neobavala. Pre mna je to fajn stvrt, kde je super obcianska vybavenost, relativne vela zelene, dobra dostupnost do mesta. Na skok do Rakuska aj Madarska. Vacsina negativnych info o Petrzalke byva od ludi, ktori tam nikdy nebyvali, povacsine ani nikdy neboli. Jedine by som sa asi vyhybala 12 poschodovych veziakom s terasami. Moj subjektivny pocit. Prilis vela ludi na malom mieste, kde staci 1 neprisposobivy sused, ktori znechuti byvanie aj ostatnym. Keby boli v Petrzalke pozemky aj pre RD, hned by som sa tam vratila.
Odpovedať
par rokov som tam byvala, na Romanovej. Ziadnych pocernych ani pochybnych som v Petrzalke nestretavala. A ani fetakov. To bolo vraj kedysi, ze sa dalo najst aj striekacky kade-tade. To uz je zrejme minulost. Co som pocula, tak teraz skor taka generacia grazlov a fetakov skor dorastla v Devinskej.
Odpovedať
Profilova fotka
bývam v Petržalke už niekoľko rokov, bývala som pri Technopole, v Ovsišti a teraz som vzadu pri Braníku. Už by som z Petržalky neodišla, maximálne ak, tak niekam na záhorie do rodinného domu. Bývajú tu úplne normálni ľudia, žiadne indivíduá nestretávam (ani feťákov) a cigánov som nevidela ani nepamätám. Keby som nepracovala v meste, tak z Petržalky nemusím nos vystrčiť, všetko tu je. Takže ja odporúčam.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby som netúžil po dome, neodídem z Petržalky. Dopravná dostupnosť do centra asi druhá najlepšia v porovnaní z ostatnými častami (ružinov by mal byť v tomto najlepší), mne trvá cesta autom do roboty 12 minút (v čase okolo 8:15). Občianska vybavenosť najlepšia z celého mesta a hoci si to viacerý neuvedomujú aj dosť zelene a rekreačných plôch (parky, lužný les, cyklistické chodníky, atď) Bývam v bytovom dome kde sú na poschodí dva byty a sociálne zloženie domu je v absolútnej pohode (starší aj mladší ludia, ako všade trochu trvá kým sa majitelia dohodnú na investíciach do spoločných častí, ale napríklad zateplenie fasády sa schválilo na dvoch sedeniach). Neprispôsobivých v okolí nemáme (hovorím primárne o okolí zrkadlového háju). Takže jediné čo môže ludí odrádzať je tá komunistická architektúra (rozumej veľa betonových stavieb v pravých uhloch nacapených v rovinatom priestore - avšak v tomto sa nezlepšili ani moderný developeri - kde si ludia aj v jednom projekte dokážu hladieť z okna do okna). Ako už niekto spomínal vyššie, keby tu niekto predával pozemky na rodinné domy, bola by to celkom zaujímavá alternatíva.
Odpovedať
čiže čo sa týka sociek v BA : petržka - večer na ulici OK, ale susedia v paneláku psycho (fakt som sa s takými ešte nestretla) vrakuňa - ježišikriste karlovka DD - pohoda NM polus - štetky pod oknami SM šafko - bezdomovci nonstop - cez deň, večer, v noci, v zime, v lete... DNV - zataiľ som nevidela večer na uliciach nijaké indivíduá (ako niekto písal vyššie) - asi to bude tým, že je to ďaleko od starého mesta a od Ikea, čo sú hlavné oblasti ich obživy zadarmo
Odpovedať
Profilova fotka
rovnako ako @stevosk .. petrzalka nam ako rodine uzasne vyhovuje, len sa sem uz s 3 detmi nezmestime :D.. inak vsetko poruke - skola, skolky, ZUS, dom kultury, lekari, kniznice, centrum volneho casu, do mesta mas na vyber niekolko roznych spojov (83 cez hlavnu stanicu az do dubravky, 92 do VW cez lamac, 95 priamo do centra, 68 na mileticku, 96 cez avion az na letisko, 99 cez celu petrzalku krizom-krazom...).. mame tu zelen - chorvatske rameno mam rovno pod oknami, blizko dostihovu drahu s lesikom, maly a velky drazdiak zvladam aj pesi, dokonca aj na opacny smer do sadu janka krala je to pekna prechadzka.. mas tu stredne skoly, vysoke skoly, obchodne centra... fetaci sa presunuli do vrakune, v petrzalke najdes vela mladych rodin a vela mladych najomnikov, ktori prisli za skolou/pracou z inych kutov slovenska... naozaj by som odtialto nesla prec, keby nam to tu nebolo uz male, takze teraz sa snazime co najrychlejsie predat dokonca dva 3-izbove byty tu v petrzalke, aspon kym decka vyrastu...
Odpovedať
Prikláňam sa k názoru, že Petržalku zatracujú ľudia, ktorí v nej nikdy nežili a nepoznajú ju. Presne ako sa píše v príspevkoch vyššie, je tu skvelá občianska vybavenosť, narkomanov som tu zažila naposledy niekedy cca pred 17 rokmi a čo sa týka pochybných indivíduí - no neviem, ale poznám tu veľa ľudí a nikto z nich na mňa pochybne nepôsobí :-). Hrádzu máme kúsok od domu a je veľmi zaujímavé, že je okolo nej stále kopec zaparkovaných áut - predpokladám, že majiteľmi áut sú práve tí, ktorí inak na Petržalku nadávajú a hania ju. My sme tu vychovali a vlastne ešte stále vychovávame dve deti a sme tu maximálne spokojní, nemenila by som :-).
Odpovedať
Profilova fotka
@bubca súhlasím do bodky,ja som rodená petrzalcanka,po 40. rokoch som sa presťahovala do Most pri Ba a je to úplne o ničom,o tých možnostiach tráviť čas v prírode môžem uz len snívať a spomínať,tu na dedine nie je absolútne kam ísť,ani v okolí...silno uvažujem nad návratom...
Odpovedať
@drobik Ďakujem :-).
Odpovedať
@izabelkas Zijem v Petrzalke cely zivot, teda uz 28 rokov a nedam na nu dopustit a ak sa z nej niekedy prestahujem, tak len do rodinneho domu, ktory si v Petrzalke nemam kde postavit..23 rokov som byvala kusok od Auparku, teraz uz 5 rokov byvam uplne vzadu kusok od Braniku a mam tu vsetko, vela zelene, obchody, rovno za domom ihrisko, skolku aj skolu a pokial ide o susedov, tak jedini susedia, s ktorymi som mala problemy este ked som byvala u rodicov, boli pristahovalci z Liptovskeho Mikulasa, ktory robili v brane bordel, inak uplna pohoda, mame aj ciganov u nas v brane, asi 2 rodiny, ale su slusni, cisti, nerobia bordel a nie su s nimi ziadne problemy..Jasne, ze na Kopcany by som byvat nesla, ale tam je tiez vraj len 1 dom s neprisposobivymi obcanmi a ostatne su v pohode, to je nieco ako Pentagon, tam tiez je vraj len 1 brana katastrofa a inak slusni ludia.. Mozno kedysi to bolo v Petrzalke tak, ako popisujes, fetaci, prostitutky a spol., rodicia mi rozpravali, ze za ich mladych cias aj Sad Janka Krala bol len zarasteny bordel, kde sa clovek bal vstupit, ze ho tam pomaly niekto zabije alebo okradne a stalo sa z neho nadherne miesto..Takze pre mna je Petrzalka top a ludia, co na nu nadavaju, tu podla mna vazne nikdy nebyvali a rozpravaju len co kde poculi mozno tiez od niekoho, co v Petrzalke nikdy nebyval..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ciusinka Tak ja teda naozaj nechapem preco mi to ta kocka tvrdila. Ona ma 23 rokov a jej frajer 34 a obaja na Petrzalku nadavaju a to byvali v super lokalitach. Ale ja skor verim Vam tu, je Vas viac a uz som zoparkrat v Petrzke bola a nic zle som nevidela. :-D
Odpovedať
@izabelkas A ona byva v Petrzalke? Vies, ja ti poviem tak, ked niekto chce najst nieco negativne, tak si to vzdy najde - mozno ta baba isla po Panonskej, kde stavaju prostitutky a uz to pre nu znamena, ze Petrzalka je plna prostitutok - pricom tie najdes aj v inych castiach BA, napr. Podunajske Biskupice, Krizna, atd..Mozno isla cez Kopcany, kde je vacsie mnozstvo ciganov a uz to znamena, ze Petrzalka je vlastne plna ciganov..
Odpovedať
@ciusinka Ona tam byvala cele detstvo, ale to mala dost zle, tak mozno preto sa snazi vidiet vsetko len zle z minulosti a co jej rodicia dali... Neviem... Ale byvala na Gessayovej, co vyzera byt uplne v pohode ulica. No nic, dakujem Vam vsetkym pekne za referencie, mna Petrzalka presvedcila. :-)
Odpovedať
odpovedí na utvorenie názoru máš dosť. Ja ti poradím len toľko, vyber si byt, sadni si na najbližšiu lavičku a seď tam aj celý deň a uvidíš akí ľudia sa tam pohybujú, ako tam pulzuje život, teraz je teplo, ľudí viac vonku. v petržalke som bývala 5 rokov a keby sme nepostavili dom, bývala by som tam naďalej. Ako príklad uvediem, že náš byt sa predal za 3 dni a to bol pekne predražený...
Odpovedať
@cernula my bývame pri Chorvátskom ramene, to miesto som si vybrala okamžite, jediné čo mi vadí, sú krkajúce žaby..občianska vybavenosť výborná, dostupnosť skvelá, akurát škôlky sú nedostatok štátne, ale sú súkromné aj jasle. Aj do 19. tej u nás zaparkujeme a cez víkend, stále chodíme na výlety -Maďarsko, Rakúsko, okolie, ale stavame dom blízko Bratislavy na ten sa tešíme najviac.Rómov tu nemáme, ani nejaký hluk.Byt sme zháňali v okolí Petržalskej hlavnej stanice, prvý krát som ho videla, na druhý deň bola záloha.Veľa záujemcov po nás.Sú aj nepredajné predražené byty, ale čo je v Bratislave lacné? Ja som sa prechádzala okolo, keď som čakala na realiťáčku a pýtala som sa pani, čo venčila psa v okolí, ako sa tu býva..Dokonca z rovnakého vchodu, neklamala.
Odpovedať
Profilova fotka
@izabelkas my sme na gessayovej a mozes prist k nam pozriet aj viackrat a urobit si nazor (pripadne rovno aj kupit nas byt, hehe).. :DDD
Odpovedať
@elllla A aky byt mate? :-) Chceli by sme nieco aspon 75-80 m.
Odpovedať
My sme na Pajštúnskej (pri Technopole), byvame tam pol roka a tiez sa nam tam velmi paci. Je tam super napojenie do Rakuska, Madarska, do centra mesta, proste kdekoľvek sa clovek lahko a v celku rychlo dostane. Je tam poblizku dostihova draha, drazdiak, hradza, proste clovek moze aj relaxovat. je tam aj dost zelene. Ani ziadnych romov, prostitutky a fetakov som zatial nevidela a to chodim aj v noci domov. Jedine kde som videla stetky, tak to bolo pri Vysehradskej na Panonskej ceste. Predtým sme byvali na Trnavke a kedze je tam ta ubytovna, tak som sa mnoho krat stretavala s "indivíduami" a v noci som sa obzerala ci za mnou nikto nejde. No v Petrzke naozaj nic. Ludia, co tam byvaju na nu nedaju dopustit a Petrzalka uz par rokov nie je tym, co niekedy byvala. Tiez som predtým pocuvala na Petrzalku pocuvala hocico, a ked sme hladali byt tak som Petrzalku ako lokalitu uplne vylucila, ale jeden sa nam tam zapacil tak, ze sme mu nevedeli odolat a skoncili sme tam. Prajem vela stastia, a samozrejme nechod len na obhliadku, ale vrat sa do toho okolia pred stahovanim viac krat aby si to tam viacej okukla.
Odpovedať
Profilova fotka
@izabelkas ako rodena Petrzalcanka nedam na nu dopustit - prezila som tam cele detstvo a pubertu, a nikdy nic zle sa mi tam nestalo. Dokonca aj zaciatkom 90. rokov, ked mala Petrzalka najhorsiu povest, som sa tam citila bezpecne. Teraz je Petrzalka plna mladych rodin, dalej "starsich" parov, ktorych deti narodene v 80. rokoch vyleteli z hniezda, jednoducho mam pocit, ze su to ludia, ktorym zalezi na okoli, kde byvaju. Najviac na Petrzalku nadavaju ti, ktori tam nikdy poriadne ani nezili... Cigani a prostitutky, fetaci? ako ved individua najdes vsade, ale strasit niekoho, ze pomaly v Petrzalke o nich zakopavas na kazdom kroku je veeeelmi prehnane... takze nebat sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
fuha, kolko petrzalcanov sa nas tu zislo :-) Suhlasim so vsetkymi. Socialne pracovnicky na Panoskej veru postavaju, obcas to je celkom sranda ich pocitat po ceste, zatial som naratala max 7 ks v jednom smere :-D ale myslim, ze na slovnaftskej ich je tolko na ovela mensom priestore... Mna globalne na celej BA stve to, ze podaktori ludia su "hovadohulvati" a ze sa nehanbia zahadzovat odpadky kade tade, chlastat a hulit travu pred domom, a so svojimi milacikmi obsierat chodniky. Rovnake je to v celej BA kde su "panelaky", lebo ludia si myslia, ze ich sa tyka iba ich byt po vchodove dvere, a mas jedno ci je to Ruzinov alebo Karlovka... Teraz sice trafis mozno dobry panelak, ale v BA sa tak strasne rychlo menia majitelia, ze o 2 roky mozes mat v dome 4 fetakov a "hovadohulvatov"...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?