Kto kupuje dom na Panorame v Košiciach?

Profilova fotka
ahojte :-) je tu niekto, kto kupuje dom na Panorame v Kosiciach?
Odpovedať
1
2
8
Moja rodičia tam bývajú a vlastne som tam bola aj ja, kým som sa nepresťahovala x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mia258 akoze byvaju? ved tam sa este neda byvat, este je to stavenisko :-) myslim tu novu stvrt, kde sa este len stavaju domy, a budu aj vila domy, prve by mali byt hotove koncom roka 2012. Je to cestou na furcu (z nam.osloboditelov), na pravej strane, ako je odbocka na sady nad torysou.
Odpovedať
@alenka.a aha, ty i myslela tú novú štvrť, prepáč, som si to pomýlila x-)
Odpovedať
@alenka.a vy ste kupili?
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilecka ano, bereme dom typ "B". kupujete aj vy tam?
Odpovedať
@alenka.a my rozmyslame,ale tie radove stavby sa nam velmi nepacia ( tak sme byvali v UK, tak vieme co to obnasa :-/ ) chceli sme TYP A ...ale este stale rozmyslame ci stavat,ci stahovat, ci kupovat .... :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilecka chapem. my sme tu v KE niekolko rokov hladali dom, ktory by sme kupili, stavat sme velmi nechceli... ja som nechcela ist mimo KE. stavebne pozemky v KE idu po 150-200eur/m2. tak ked chces takych 600m2, tak ta to vyjde 90-120 tis. eur (trochu privela). blizke okolie, napr. vysny lorincik 100e/m2. tak sme sa napokon rozhodli ze pojdeme do radovky. mame spolocnu stenu so susedom len z jednej strany a z druhej mame este nas pozemok o sirke 4,5m (od nasho domu po hranicu pozemku), budeme tam este stavat garaz. nebol to uplne nas sen, ale zostat v meste bolo pre mna dolezitejsie, aj za cenu mensieho pozemku a jednej spolocnej steny so susedom :-)
Odpovedať
@alenka.a no to urcite .... tak nam nevadi blizke okolie kosic do 15 km ... ale ak chces ostat v KE tak toto je asi naj riesenie ... Len predvedcit manzela na taku radovku je velmi tazke.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my berieme "C"! Huráááá :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 jeeeej super, konecne nejaky partak v lokalite :-D "C"-eckove domy su velkostou vyborne ;-) a v ktorej etape je vas dom? my berieme dom "B" v etape 1B.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to ho budete mat o chvilku hotovy! My mame v druhej etape, este ani nemam co ist pozriet :-(
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez zvazovali rozne alternativy, stavat sa nam velmi nechce, uz vieme, co to obnasa :-S Holodom je pre nas idealne riesenie, dokoncime si podla seba. Pozerali sme domy, byty, v Kosiciach aj dalej... Vyhrala Panorama, je takmer v centre, ceny naozaj ako za niektore novostavby - byty, len domcek by som brala trosku vacsi. Ale vyhlad je skvely.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@daniela_7 ked sa otepli rozbehnu sa aj so stavbou vasej etapy a budes mat co chodit okukovat :-) ten "C"-ckovy dom mi pride rozlohou dost velky, ved ma 140m2 uzitovej plochy. v pohode pre 4-5 clennu rodinu. pozemok by som brala vacsi aj ja. ale nevadi, tesime sa :-) a to uz ste nieco stavali? ci to nebolo pre vas?
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmyslam, ze pojdem pozriet aspon pozemok, ale bojim sa, ze ma zrazi bager :-N Jasne, 140m2 zas nie je tak malo, ale my sme mali vyhliadnuty iny, 250m2 ale dalej od mesta. Boli tam problemy, tak sme odstupili od toho. Ale som z neho navnadena na veeeelky dom. Ale ten je tiez skvely, staci aj taky a hlavne v meste. Pozemok sme si zobrali vacsi, aj garaz. No tak uplne sme nestavali, robili sme priestory pre firmu, budova stala, ale len odvodove mury. Neboli priecky, voda, kanal, elektrika, podlahy, obklady, zariadenie,.... vlastne nic. Velka rozloha a komplikovana prevadzka. Este doteraz mam traumu z robotnikov :-S Bolo treba ich nahanat, nekvalitna robota, zaruku si nemate kde uplatnit,...Stavat dom sam, tak to teda nikdy! Iba ak cez firmu a to je zas o dost drahsie. Preto sme si vybrali holodom. Na dokoncovanie sa uz tesim, to ma bavi. Budete si dokoncovat sami, alebo chcete tu firmu, co stavala?
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 v nedelu nezvyknu pracovat na stavbe, tak sa da popozerat bez rizika, ze ta zrazi bager :-D este sme sa nerozhodli, ako s dokocovacimi pracami, ale asi si skor pozhaname sikovnych (a overenych) remeselnikov na jednotlive prace v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
A budes volat aj nejakeho dizajnera, ci sama si zariadis? Ja mam jednu sikovnu kocku, co mi pomahala pri prevadzke, uz sme dohodnute, pretoze chcem robit nejake zmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 aktualne riesim inter.dizajn s jednou dizajnerkou, ktoru som nasla tu na modrej streche. zatial riesime iba kuchynu s jedalnou a obyvackou, potom sa uvidi, ci aj nieco viac. a ty chces ake zmeny robit? akoze dispozicne? aj nejake stavebne upravy? a vy ako budete dokoncovat, cez firmu co domy stavia?
Odpovedať
Profilova fotka
@alenka.a Asi cez ich firmu, uvidime ake daju ceny. Chceli by sme solidnu firmu, nech nemame problem so zarukou. Asi zburam spajzu, je strasne mala, radsej chcem vacsiu kuchynu. A vadi nam, ze na poschodi je WC v kupelni, to musime vyriesit. A potrebujem trosku inak elektriku. Ty planujes nejake stavebne upravy? Typ "B" ma velmi dobre riesene prizemie, lepsie ako "C", paci sa mi jedalen a vychod von.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 tiez zvazujem ci nezburame spajzu, lebo v tychto B-ckovych domoch je dost mala kuchyna. ale ta spajza je ciastocne pod schodiskom, a zo stropu tam ide v kuchyni do priestoru spodna cast schodiska (tam kde sa schodisko zataca), tak sa ani neda cela stena do spajze zburat.... nuz este uvidime :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alenka.a To som si na tomto type predtym nevsimla, tak to sa asi neda zburat, bude to cudne vizerat. Mozno ti poradi dizajnerka, co sa s tym da robit. My to tak nemame, spajza pojde, pokial to nie je nosna stena. A to WC ti nevadi? My by sme chceli zvlast. Inak kazdy mi hovori, ze ten kopec sa zosuva ako Furca a Mysla. Dufam, ze sa da verit tej studii, co si dali urobit a maju na stranke. Nepytala si sa ich na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 tiez by sa mi pozdavalo samostatne wc aj hore, ale priestorovo to tam nie je kde urobit. vo vasom dome je vacsia kupelna, viac toho vymyslite :-) nehovorili sme o tom s panoramou, ale co som citala vysledky geo prieskumu, tak ziadne svahove deformacie, sklon svahu do 5% (to zase nie je nejaky velmi strmy svah tam hore), riziko zvysenej spodnej vody nehrozi, dazdova voda bude odvedena do kanalizacie... firma co robila prieskum tu ma dobre meno.
Odpovedať
Profilova fotka
@alenka.a Aj ja som to citala, ale zneistuje ma, kolko ludi to hovori, no verim, ze je to v poriadku. A neviem, ci ti mam povedat, co nam povedal pravnik ma zmluvu.... =-) nechcem ta strasit. Davali ste zmluvu citat pravnikovi?
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 nestras ma :-. nedavali sme ju citat pravnikovi. co vam povedal pravnik?
Odpovedať
Profilova fotka
Prepac, nechcela som ta vystrasit. Len to, ze platime splatky, ale dom bude nas az po zaplateni poslednej. Teda ak by sa nebodaj stalo nieco s firmou pocas stavania, mame len zmluvu a mozme sa sudit... nevlastnime ani rozostavany dom. Na druhej strane povedal, ze sa to tak bezne robi, a ze sa to asi inak ani neda. Ale ze je v tom riziko. Kamaratky kupovali byty rovnako, jedna v BA, druha v Tatrach a bolo vsetko OK. Ja som to zo zmluvy tiez tak pochopila, ale on to povedal tak narovinu... Ten nas pravnik je velmi opatrny, my sme sa aj tak rozhodli, ze do toho ideme, ale vrta mi to v hlave :-( no keby sme dali na neho, tak asi nic nekupime. Dufam, ze som ta velmi nevystrasila.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela_7 ufff, o to ide, tak to mi odlahlo :-D som sa zlakla, ze nam nieco uniklo :-) ano, tiez sme o tom doma diskutovali, ze to riziko tam je, ale... napisem ti do IP.
Odpovedať
Profilova fotka
OK
Odpovedať
@daniela_7, @alenka.a IP. :)
Odpovedať
Vsetko pekne. Lenze... Preco tam nejdeme byvat aj my? 1. Prospekty su krasne aj vizualizacia. Ale realne to tak bude vyzerat o 10-20 rokov... Vela ludi to kupuje len ako investiciu a teraz este neplanuju stavat. 2. Najblizsich 10 rokov tam bude stavenisko, cize ruch. 3. Zmluva... nikdy by som ju takto nepodpisala 4. Prijazdova cesta.... No jemne povedane, rano si treba dost privstat. Velmi poddimenzovane. Budu velke zapchy. 5. obchody??? ziadne 6. Ten typ, co sa nam pacil je velmi drahy a ostatne nic moc - male, nevyhovuju. 7. Material, ten najlacnejsi, co trh ponuka. Na vsetkom sa setri. (nazor stavbarov) ALE HLAVNE... 8. Je to ten isty kopec ako ten co sa zosuva v Mysli a v Krasnej. Raz to cele spadne. Kedy neviem. o 50, 100 rokov, ale mozno nie. Ale bude to potrebne odvodnovat a casom riesit. Hadajte kto to zaplati? (nazor geodetov) Uprimne, ale fakt uprimne verim, ze to tak nebude... Ale vzdy je to lepsia alternativa ako byt na sidlisku.
Odpovedať
Profilova fotka
@janamala2 kazdy, kto ma o projekte vsetky (a hlavne spolahlive) informacie, sa na tvojom prispevku iba dobre pobavi :-D :-D :-D ...ale urcite ti to stalo za tu namahu, zaregistrovat sa kvoli tomuto prispevku :-D drzim ti palce, aby si nasla byvanie podla svojich predstav 8-) a tesim sa na dalsich, ktori, ako hovori samotna tema "Kupuju dom na Panorame" x-)
Odpovedať
@janamala2 Ahoj, samozrejme kazdy ma svoj nazor na tento projekt ale neda mi nereagovat.. 1. mas pravdu prospekty aj vizualizacia su krasne :) a podla mojho nazoru, realne to takto bude vyzerat ani nie o 5-6 rokov (aj to uz asi prehanam), kedze sa projektu dari a ludia maju zaujem...co podla mna nieje nic tragicke :) co sa tyka tej investicie a neplanovania stavat - o tom som nic nepocula kedze pozemky sa kupovat nedaju a stavia Panorama. 2. koniec vystavby ma byt v okt.2013 a ako som uz spominala, zatial to s projektom vyzera dobre, takze je dost mozne ze sa datum posunie aj 5 mesiacov dopredu...ja ako klientka som bola ubezpecena ze ked tam budeme byvat(medzi prvymi) projekt je nacasovany tak, ze v okoli nasho domu sa nebude pohybovat ziadna tazka technika, takze snad az taky ruch nam nehrozi, aj keby , ja som to ochotna podstupit za to, co tam potom budem mat snad cely zivot ;) 3. Zmluva sa mi zda byt uplne v poriadku, a myslim ze niesom sama 4. prijazdova cesta-v tomto mas pravdu, mozno bude zopar aut zasebou rano, ale urcite nehrozia zapchy ako v centre :) 5. keby si si pozrela projekt a vizu.ako si pisala vedela by si , ze tam bude obchodne a relax centrum.naposledy ked som sa rozpravala s developerom prave rokovali s dvoma obchodnymi retazcami :) ale urcite aj to uz maju uzavrate 6. je to skoda ze si si nenasla v tejto sirokej ponuke dom , ktory by ti vyhovoval..nastastie nam vyhovuje aj m2 aj cenovo ;) 7. Stavbari maju ocividne rozne nazory, ja som nas dom navstivila so znamymi stavbarmi, ktori nemaju nic spolocne s Panoramou, a maju uplne opacny nazor ako tvoj zdroj.. A HLAVNE : 8.Moj svokor je geodte s 25 rocnou praxou, a ver, ze by nam nedovolil kupovat nieco co je nevyhodne, navyse, firma ktora robila vyskum ma nielen v KE velmi dobre meno. Taaak tolko moj nazor, ja osobne som velmi rada ze v Kosiciach sa rozbehol takyto projekt a veeelmi sa s manzelom tesime na nas domcek :)
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?