Je tu niekto z Rajky?

Je tu prosím niekto, kto sa presťahoval do RAJKY_
Odpovedať
ahojte, tiez by som sa chcela popytat na Rajku. Je tu niekto kto tam byva? diky ;-)
Odpovedať
nikto sa nenajde? Ziadne skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, sestra byva v Rajke, maju to tam super a dostupnost do Ba, bez problemov :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
chcem sa opýtať, či si treba v prípade, že sa presťahujem do Rajky vybaviť maďarský občiansky preukaz, prípadne zmeniť občianstvo zo slovenského na maďarské....respektíve aké papierovačky, vybavovačky ma čakajú ???
Odpovedať
Profilova fotka
@z_d_e_n_a ahojte. my sa v decembri stahujeme do rajky x-) kupujeme 2-izbovy byt, v novembri by mal byt dokonceny. netreba nic menit, ani obciansky, ani obcianstvo. co sa tyka papierovaciek, vseko vybavuje realitka. mozno tak jedine, co by bolo dobre spravit pre tych, ktori nemaju trvaly pobyt na slovensku, da sa zriadit p.o. box za 50 eur za rok dakde v rusovciach tusim, ze si cestou domov (do rajky) len zastavite auto a zoberete postu.
Odpovedať
@sabiatko tak super a koľko vás vyšiel ten byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@z_d_e_n_a no to zavisi od kurzu huf, ale tak priblizne 62.000 eur.
Odpovedať
ahojte, pre info o zivote v rajke odporucam www.susedia.info
Odpovedať
@sabiatko to je prijateľná cena, koľko má m2?
Odpovedať
Profilova fotka
@z_d_e_n_a je to super cena, ked to porovnam s bratislavou. ma 55 m2 plus 50 m2 zahradku, kedze budeme na prizemi a je k tomu aj parkovacie miesto. a ty sa tiez stahujes do rajky, ci o tom len uvazujes? @roman789 dik roman, idem sa na to mrknut :-)
Odpovedať
@sabiatko aj s manželom sme uvažovali, že aj to by bola jedna z možností, ale ....nevieme ani slovo po maďarsky, to by bol asi problém
Odpovedať
ani ja s priatelkou nevieme ani slovo po madarsky a budeme tam byvat.o vsetko (papierovacky,ak dojde posta a neviem si s nou rady)sa postara makler a v podstate vacsina susedou su slovaci..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak ja po madarsky tiez neviem, ale manzel je madar, tak ked bude daco treba, tak sa u nas stavite a je po probleme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no inak fakt, ze 30% su tam slovaci a neni problem. sak madarcinu tam ani nepotrebujes. ja som minuly rok zila s manzelom v madarsku a zvladla som aj nakupy, aj postu...
Odpovedať
@sabiatko :-D
Odpovedať
no ja strašne neznášam papierovačky, vybavovačky po úradoch, tak je super, že maklér to všetko zariadi za mňa, aj ten pobox je super vec, no a z tej maďarčiny by sa snáď na mňa niečo nalepilo, aby som sa dohovorila aj s miestnymi...škoda, že som sa nenaučila ako dieťa, moja babka je /bola/ maďarka...
Odpovedať
tu v Bratislave sme si nedokázali nájsť 2-izb.byt za primeranú cenu, tak sme rozmýšľali, že by sme skúsili Rajku, nuž ale náhoda chcela, že sme objavili novostavbu...kde sa dá z 2.izb urobiť 3.izbák, tak sme to kúpili, zadľžili sme na 25 rokov, ale tu v podnájme už ostať nemôžeme a ani nechceme
Odpovedať
Profilova fotka
@z_d_e_n_a no sak my mame podobny osud az na to, ze my skoncime v rajke.tiez sme v podnajme, v jednoizbaku :-| tak tie peniaze za najom radsej investujem do hypoteky. my budeme mat na 11 rokov, ale tiez je to horor. ale zas stale lepsie nez v podnajme. tiez sme hladali dvojizbak, ale vies, ako to je v bratislave - nenormalne drahe, to pod 70.000 tazko kupis. a kedy sa teda stahujete? a som dobre pochopila, ze nakoniec budete byvat v ba?
Odpovedať
@sabiatko ano budeme v BA, ale sťahujeme sa až začiatkom budúceho roka, ešte to nie je dokončené
Odpovedať
Profilova fotka
sak to je za chvilku :-) ani nas este neni dokonceny, ale aspon si mozeme vybrat, kde chceme vnutorne priecky. tiez z neho robime trojizbak, tak nam to spravia sfleku, aby sme nemuseli prerabat... tak ti prajem, nech sa vam tam dobre byva x-)
Odpovedať
@sabiatko Ďakujem a prajem príjemných susedov :-)
Odpovedať
ahojte, byvame v rajke uz skoro 2 roky, v 2-izbovom byte, sme uplne spokojni, uz pomaly uvazujeme nad domcekom tam. urcite by som odporucala kazdemu, kto chce kompromis- nizsie ceny nehnutelnosti a dostupnost. cesta rajka-centrum ba 20 minut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Chcela by som oprášiť túto tému a zistiť, či sa tu náhodou nevyskytuje viac ludí, ktorí v Rajke už bývajú, alebo bývali. Pre nás je Rajka jedna alternatíva, hlavne kvôli cenám. Za cenu starého bytu v BA sa tam dá kúpiť nový dom. To je lákavé. Budem vďačná za všetky skúsenosti. Na stránke jednej realitky som sa dočítala, že tam má orange aj tmobile signál, to beriem, ale píšu aj, že tam je slovenský poskytovatel internetu. Čo je na tom pravdy a aký je to internet?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana581 ahoj :-) t-mobile, orange aj o2 tam su. teda my mame len t-moile a normalne tam funguje. pred 2 tyzdnami nam realitak hovoril, ze tam je slovenska telka, tak zrejme aj internet sa bude dat slovensky, to ale presne neviem.
Odpovedať
Ahojte. Prosím neviete mi poradiť ako ste to riešili s hypotékou? Brali ste maďarskú hypo alebo slovenskú? Počula som,že sú tam vysoké úroky oproti naším. A keby som si chcela zobrať hypo na SR musím ručiť nejakou nehnuteľnosťou a to je problém :( Ako ste to riešili vy? Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@minkulka ahoj, no my sme sa rozhodli predat oba byty a neriesit to cez madarsku hypo. velmi tam skacu uroky a fixaciu nemaju. asi by som tam uver neuvazovala brat. radsej tu a zalozit nejaku nehnutelnost.
Odpovedať
a ako je to tam s energiami?
Odpovedať
ahojte, tiez uvazujeme nad Rajkou. Chcem sa opytat, je tu niekto, kto chodi mhd? Je to ok? Trasu viem, zaujimalo by ma, ci aj rano priblizne plati, ze je bus za pol hodiny v Petrzalke pri ekonomickej univerzite, ci su zapchy, kde a ako velmi zle, kolko byva ludi na tom buse a tak. Dakujem. :-)
Odpovedať
ahojte.Býva niekto,alebo sa chystá kúpiť ekodom v Rajke?Myslím nový.Raj v Rajke.Velmi nad tým uvažujeme.No toho materialu sa trochu obávam.Boli sme to pozrieť cez superreality s p.Bucekom Ponúkajú komplet servis od predaja bytu po stavbu domu.Neviem či nekúpiť iba pozemok a firmu na stavbu domu a volbu materialu si vybrať.
Odpovedať
@zuzana581 Rada by som vedela,čo máte nové s domom v Rajke.My tiež zvažujeme predaj bytu a kúpu domu v Rajke.Niečo ste už zrealizovali?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?