Energia z magnetov miesto elektrickej energie

hladam ludi ktori sa zaujimaju o setrenie energie pomocou magnetova ako o hobby. najlepsie takych ktori maju k dispozicii dielnu. mam jeden napad, ale kamaratov, ktori ho chcu realizivat mam na vychode slovenska, pricom ja som z Bratislavy. hladam touto cestou podobne mysliace osoby. bolo by treba mat pristup k sustruhu.
Odpovedať
1
2
@denkatn http://sk.wikipedia.org/wiki/Perpetuu...
Odpovedať
nemyslim, ze by to bolo uplne perpetum moile, skor setric energie...
Odpovedať
@denkatn ako keby bol "setric energie" zalozeny na magnetoch mensi nezmysel...
Odpovedať
prosim ta, chcela som aby sa ozvali ti co maju zaujem, nie ti co bez toho aby nieco skusili vedia vysledok.
Odpovedať
@denkatn tiez som neskusal skocit z 10m vysky na zadok a viem, ze to musi boliet ako cert :) ale ok, prajem vela zdaru...
Odpovedať
@denkatn Tajíš to preto že ti to funguje a je to vynález ktorý posunie ľudstvo do novej éry? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@denkatn myslis toto? na to nepotrebujes dielnu :-) https://www.youtube.com/watch?v=jiAhi...
Odpovedať
somariny
Odpovedať
@radopp ak sa vyuziva energia magnetickeho pola, tek potom to nie je perpetum mobile. Pretoze kazdy magne raz "vyhasne". Zatial nevieme, o co ide. Mozno o nejaky generator. Lebo aj v dyname su magnety :). Viem si predstavit, ze das nad komin nejaku turbinu....:D no nejdem to dalej rozvadzat, v kazdom pripade, taketo hracky mozu byt celkom zaujimave. Nie je dovod na posmesky. @gashtaan
Odpovedať
@joxe Magnetické pole neexistuje. Existuje elektromagnetické pole. Magnetická interakcia je jeho zložkou. Popisuje ju veličina "intenzita magnetického poľa", značka H. Daj si do Google "free energy fake" a uvidíš ako vznikajú podvodné videá.
Odpovedať
@radopp fiha, to mi je novinka, ze magneticke pole neexistuje. Ale ako ma potom nieco, co neexistuje, intenzitu? Ty si nejaky truhlik.
Odpovedať
http://sk.wikipedia.org/wiki/Magnetic... @joxe
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joxe Ide o definíciu pojmov. Pod pojmom pole si predstavujem niečo hmotné. Pole = hmota. Ej energia je hmota. Odkaz vo wikipédii definuje pole ako sieť bodov s hodnotami vektorov. To je niečo iné. Prenos hmoty = energie treba skúmať na hmotnom poli.
Odpovedať
tak to som zvedavy ako dopadne tato diskusia, znova sa tu zacinaju schadzat odbornici :)
Odpovedať
@stano4000 Výsledok sa tu nedozvieš, lebo tomu bránia korporácie. Zaručené návody nájdeš na internete. Zmeníme svet. Irónia. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp vies ale vo fyzike jaxi nejde o to co si predstavujes ty a ako to definujes :-p @joxe ano to mas pravdu s tymi magnetmi, zeby to nebolo perpetum mobile. Problem je ale niekde inde, existuje milion zarucenych navodov, ale ziaden funkcny prototyp :). To bude nieco ako studena fuzia toho taliana, ktoru uz roky predstavuje buduci rok :)
Odpovedať
@majkoj ved ja netvrdim, ze ten priklad z toho videa nie je fake. nejako sa mi to nechce dokazovat, ale pocitovo si myslim, ze ak vobec, tak energie, ktoru ten maly ventilator, ci co to je, vygeneruje musi byt velmi mala. Ale viem si predstavit napr. veterny generator :)
Odpovedať
@radopp fiha, tak pole je hmota, fuha, tak to uz je silna kava :) a siet bodov z hodotami vektorov? Tak takyto nezmysel mozno vygeneruje moj 6 rocny syn, ked fantazmaguruje :D http://sk.wikipedia.org/wiki/Hmota_%2... http://sk.wikipedia.org/wiki/Pole_%28... Asi si si to cital, ale nerozumies ani tomu, co to znamena vektor ;) nevadi, koncim tuto debatu.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe vsak jasne ze pole je hmota, je tam predsa nejaka ornica a potom kukurica, repka, obilie, to vsetko je hmota predsa :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

Odpovedať
Profilova fotka
@radopp berem to tak, ze aj urazanie mas tiez zadefinovane po svojom. Skus nam teda vysvetlit ake je to pole okolo pernamentneho magnetu, ked to magneticke neexistuje a a elektricke tam nenamerias.
Odpovedať
@ninaclaudius nieco podobne. nie presne taketo. podla ineho navodu. takze nejde o novy vynalez, len o vyskusanie toho co uz je vymyslene. moj priatel sa tomu venuje ako hobby, nechce menit svet, len sa o to zaujima. chcela som oslovit ludi, ktori maju prakticke zrucnosti a radi sa venuju strojom , aby sa mal s kym o tom porozpravat, nehladam ludi, ktori intelektualne chcu riesit veci. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@denkatn ahoj, mne sa ten napad tiez velmi paci, aj som rozmyslala, ze ako to zhodnotit v domacnosti, musim sa poradit, ci je to fakt natolko efektivne, aby sa s tym clovek babral, ak by to pokrylo spotrebu chladnicky a telky, tak v pohode :-) ahoj
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
ja nechcem nikomu brat sny a nadeje ale drviva vacsina tychto super duper skoro perpetum mobile funguje asi takto http://youtu.be/h3e3WtSaRI4?t=1m6s . Videl som velmi dobre fungujuce konstrukcie pri ktorych som si naozaj nebol isty. Jeden bol Rus a ten zdrhol s peniazmi inverstorov, myslim ze ho zabasli, druhy bolTurek a ten stale ani po rokoch nikam nepokrocil, hoci pri jeho prototype som fakt netusil ako podvaza.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=9aT18...
Odpovedať
Dobra kravina
Odpovedať
Ak by clovek nemal za sebou niekolko semestrov VS fyziky (ale mozno aj s nou) tak je velmi lahko uverit takymto pobluzneniam vynajdenia niecoho primitivneho. Magnetizmus je znamy viac ako tisicku rokov, pokusy a pochopenie elektropohonov spojenych s pochopenim elektromagnetizmu tiez pozname nejeden piatok. Je naivne si mysliet ze kapacitam vedcov, specialistov a omnoho schopnejsim kutilom by uniklo alebo by si nechali uniknut nieco ako pohon elektromotora ci nejake setrenie neodymovými magnetmi. Dobry majster ci zlepsovatel by minimalne predtym ako nieco ide robit mal mat predstavu ako sa to sprava a vyratat to co potrebuje, nie fungovat stylom vyrobit-pokus-omyl. Potom by mozno ani dielna nebola potrebna lebo by sa zistilo ze sila magnetov by bud nebola dostatocna pre pohon alebo cena by sa nezdala umerna vyprodukovanej energii.
Odpovedať
@niless dakujem ti, ale ide o skusanie aj pre pripad ze by to nefungovalo tak efektivne ako si vy predstavujete, pisala som ze mam zaujem o niekoho kto chce skusat a bavi ho to. domaci kutil ked ho nieco bavi nepotrebuje semestre z fyziky. okrem toho ten navod podla ktorého to chcem spravit nechcem tu rozpisovat, on je uznany ze funguje, hladam niekoho koho bavi to zhotovovat nie pisat navody pre ostatnym.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?