Dunajská Streda, ulica Smetanová. Ako sa tam býva?

Profilova fotka
Ahojte...! My sme sice zatial z BA, ale hadam, ak sa vsetko podari z vybavenim hypoteky a predaja bytu, tak asi od maja sme cestnymi obyvatelmi Dunajskej Stredy. Ako sa byva v tomto mestecku? Udajne je celkom pekne upravene, hlavne namestie... Aky sutam ludia? Aj ked asi mnohy rozpravaju po madarsky, ako sa pozeraju na slovensky hovoriacich obcanov? My budeme mat byt na ulici Smetanov haj, byva tam niekto v blizkom okoli, ako sa byva na tomto sídlisku?
Odpovedať
1
2
Ahoj:) Tak to je sranda:) Asi pred mesiacom som s priatelom upila byt na Smetanovom haji a tiez sme z BA. Zatial sa nam tam byva tak velmi prechodne, priatel je v zahranici a ja kvoli skole doma. No sem-tam si tam chodim oddychnut a spoznavat okolie... Vyzera to byt v pohode mesto. Jedine, co mi trosku vadi, ze niektori ludia maju problem sa prepnut na slovencinu, pretoze my po madarsky nevieme. Na uradoch su mili a ustretovi ludia, no odporucam si vsetko 2x overit, pretoze radsej povedia ano akoby ti mali povedat, ze nerozumeju... A uz sa strasne tesim, ako tam budeme byvat. Inak, co sa tyka Smetanovho haja, tak realitka mi tvrdila, ze ta taka divoka cast DS je az na sidlisku Sever II. (nie na Smetanovom haji), no ked sa bezne bavis s miestnymi, tak ti povedia, ze Smetanov haj je uz Sever II. To bolo jedine, co ma zaskocilo. Ale prakticky mi je to jedno. Tesim sa, ze mame byvanie a ze je to velmi mile mesto. Tak drzim palce pri vybavovackach. Pekny den:) PS: Mozno sa niekedy uvidime na ulici:)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Zuzi, prepac, ze tak neskoro, ale ja sem malo chodim, a tak trocha som na toto zabudla....no co uz :-S Tak teda 1.5.2008 sme uz tam, ako na koni...Tesim sa celkom na to, aj ked to cestovanie bude asi horror v malom vydani. Este ze mame sluzobne auto a mozeme s nim cestovat do aleluja. Najviac sa ale obavam toho stahovanie, to budu uz len stresy. Som rada, ze sa tam niekto nasiel....budem rada, ak by sme sa tam stretnut mohli. Nebudem tam prakticky nikoho poznat a aj ked ja osobne nemma voci madarom vobec nic, prave naopak, akosi su mi blizky, ale po madarsky neviem ani fuka, snad par fras, aj tie stoja za prd.... :-N Mam maleho dvojrocneho syna a ked budes cez vikend v DS a budes sa nudit, tak mi napis a mozeme sa ist prejst, a hlavne, pokukat po meste a spoznavat nas buduci Slovensko-Madarsky domov. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ozaj, s tou kupelnou, je fakt uzka, to je pravda, ale hned vedla mas zachod a ta stena by nemala byt nosna...aspon si myslim....ak tam mas taku ako keby chodbu, v ktorej je po boku zachod a v predu kupelna s oknom, mali by sme mat rovnaky byt, ale ja mam 3 izbovy. No a my to tiez casom budeme prerabat, uz to tam niektory maju urobene. Vyburat stenu medzi zachodom a kupelnou, cize spojit ich dokopy a zamurovat to a zvecsit to tak o tu chodbu....to by slo. Samozrejme, pokial ti nebude vadit spojenie kupelka + WC ale to sa este tiez da uporavit tak, ze medzi kupacou castou a toaletou nechas mur, ktory to viac menej ako keby predeli....Vies co...ak sa stretneme, tak si to aj nazorne ukazeme. My s manzelom uz mame presnu víziu, ako by to malo vyzerat...OK?
Odpovedať
Profilova fotka
Moja sestra býva v DS - a má veľký problém najst si prácu lebo VŠADE od nej vyžadujú madarčinu ]-( ja by som tam nešla bývať 8-( , ale čo už. niekedy sa inak nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
ja pracujem v BA a tak budeme cestovať...našťastie máme služobné auto, tak nás benzín netrápi. Chceli sme ísť na západ, myslím tým, na Záhorie, ale tam sú drahé byty a my si moc vyskakovať nemôžeme...30 rokov platiť hypotéku je dosť veľa, tak sme si to museli riadne premyslieť, či platiť veľa, alebo málo.
Odpovedať
Ahoj, tak sa tesim, ze si sa objavila:) Super. Mame ten isty typ bytu, co sa tyka toho zachoda a kupelky... Ja by som mala najradsej oddelenu kupelku od zachodu, lebo nemam rada to "zmiesavanie vone"... :) Budem rada, ked sa uvidime niekedy. Teraz ma cakaju statnice, cize budem v BA, no potom, snad od druhej polovice maja by som sa mohla uz viac vyskytovat v DS. Co sa tyka cestovania, nie je to az taka tragedia. 40 km je nic, ked to porovnam s 600km, ktore teraz priatel absolvuje uplne v pohodke 2x mesacne... Dufam, ze casom uz BA nebudem potrebovat a praca bude v DS alebo bude riesitelna cez internete... Inak, co sa tyka madarciny, ani ja neviem ani ceknut (iba Tešik - aspon myslim, ze to je dakujem...). Ale ludia su tam velmi zlati a ked im vysvetlis, ze nevies po madarsky, tak sa velmi snazia ti pomoct a su velmi mili. No, tesim sa tam uz. Ked si predstavim, ze byt s takym podorysom by som v BA nekupila pod 4mil. hreje ma ten pocit usetrenych penazi (ktore samozrejme nemam:). A okrem toho, nemyslela som si, aka je DS pekna. A fakt, ze je. Tesim sa na Teba niekedy v tom maji. Pozdrav si rodinku, "suseda":) papa
Odpovedať
Profilova fotka
S madarcinou je to problem, ale tam byva vela slovakov, co som sa dopocula. Sice kazdy mi hovori, ze to cestovanie bude do BA zabijak, lebo je tam dost zla cesta, ale je mi to jedno, dolezite, ze mame svoje...Na cestovanie sa mozem vykaslat. A robotu mam aj ked v BA...Kolega cestuje 80 km a vlakom a nestazuje sa....Proste je to normalne, len vela ludi to vidi ako problem spojeny s rannym vstavanim. Teraz nas caka makacka na byte, tak sa celkom tesim, az to skonci a uz bude relativne klud. S tym spojenim WC a kupelky je to tak....nieje to prijemne, ale ak ti na zachode nesmrdi, tak by to nemalo vedit. Horsie by bolo to, keby si sa kupala a niekto by chcel ist k a kakat, alebo cikat, tak ma smolu....Pri manzelovi by mi to ani tak nevadilo, aj ked je to neprijemne, ale preto by sa tam vytvorila ta stena s tehal. Myslene, ako rozdelenie zachoda a kupelky. Vsak neskorej pokecame.
Odpovedať
Co sa tyka cesty, mne prave ludia vraveli, co denne dochadzaju do BA, ze je to v pohode. Cesta je siroka a da sa to... :) Sak uvidime, tiez si vravim, ze fajn, ze mame svoje byvanie a to je pre nas najdolezitejsie momentalne. Vdaka za IP, idem ulozit:) papa
Odpovedať
Caute baby. :-) Zuzkut,tessek znamena nech sa paci. :-) uz tu byvate baby?
Odpovedať
Ahoj, Effie:) To je jaka sranda, ja vzdy ked odchadzam z obchodu chcem pomachrovat, ze aka som brutalna viacjazycnica a vzdy im poviem Tešik... A teraz si mi napisala, ze to je nech sa paci... Pomoooc, ja som dobre blbaaa... Tak aspon maju v obchodoch srandu... No, ja tam este nebyvam, len sem-tam prespavam... Planujem sa tam presunut tak definitivne niekedy v auguste, ale aj tak este aspon rok budem dochadzat na 3 dni do BA, kvoli skole... Potom snad uz menej... :) Effie: Ty si z DS? Ako sa ti tam byva? (Mne sa tam velmi paci, uplne pokojne mestecko a prijemni ludia...) Papa:) PS: Niekedy by sme mohli dat nejake DS stretko:)
Odpovedať
Zuz :-D ale ked sa zas pytas ze Tessek? tak je to Prosim? :-) aha,ja tu byvam,tu som sa narodila aj som tu rodila :-D my byvame centre mesta,ale som chodila na Smetanov haj do zakladnej skoly.no vtedy sa mi to zdalo strasne daleko,ale teraz ked chodime s malym na prechedzky tak je to uz iba na skok. :-) byva tam aj moj bracho.aj my sme si tam chceli kupit byt,ale potom sme sa rozhodli stavat.ale zatial byame tu.mne sa tu paci.
Odpovedať
citam ze budete prerabat byt a ked chcete lacnu kuchynsku linku tak vam mozem poradit ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No, super:) Mne sa zda, ze v DS je vlastne vsetko v centre mesta... :) Budem rada kazdej rade k prerabke bytu. Mne sa pacia jednoduche veci a kuchynu som chcela vybavit dokonca len policovym systemom. pacia sa mi velmi veci z IKEA, takze sme chceli odtial. Este sa uvidi, kuchyna je na plane uplne posledna:( Vdaka, papa:)
Odpovedať
no skoro vsetko..ale jarmok a klzisko a skola su zas na sever ll. :-) ako som len neznasala chodit kazdy den do skoly tak strasne daleko. :-D bracho robi kuchynske linky,take tie moderne.a manzel zas vyraba postele zo zeleza a z riadneho dreva,nie z tej drevotriezky.aj my mame taku lenze sem do izby sa nam zmestila iba taka mensia a teraz ked v noci dam maleho medzi nas tak sa uz ledva zmestim :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa tiez paci, ze je tu vsetko na skok....a dokonca aj na zeleznicnu stanicu....stale rovno....Inac tu maju v centre vedla kostola fakt paradnu zmrzku...to sa musi nechat. MNAM.
Odpovedať
A my byvame na skok od tej zmrzky.. :-D Je tu najlepsia orieskova a jogurtova. :-) Inak na sever ll. je dost vela ludi z Blavy. No :-) to by som nepovedala ze je vsetko na skok.aspon mne sa zda byt cesta od vas na autobusovu stanicu strasne daleko. :-D
Odpovedať
Ahojte:) Ja som sa minule s nikym bavila niekde v banke a ked som povedala, ze byvam v Smetanovom haji, pani sa tak divne pozrela. Som to nechapala, tak som sa pytala exdomacich, ze co je na tom, ze byvame tam a oni vraveli, ze Sever II. je nejaka obavana lokalita. Teda neviem, ci Smetanov haj 11 do tej lokality patri, no mne sa tam zda byt celkom v pohode. Teda, ed to porovnam s niektorymi castami BA... Nech je ako chce, som rada, ze tam mame bytik, oproti nam su rodinne domy, male kvetinarstvo, na rohu cez ulicu nova vystavba, kde je aj cukraren a nemam pocit, ze by som sa mala bat o svoju bezpecnost. Effie, vari je to inak. Prosim, povedz mi:) Papa:)
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzi...ide o to, ako to kto berie....asi ty, co maju pocit, ze SH je obavana lokalita, co som sa aj ja dopocula....tak by mali ist k nam do BA do Pentagramu, alebo na Kopciansku, potom mozu hovorit nieco o obavanej lokalite a SH im bude pripadat ako pozemsky raj. Chodia k nam na ihrisko cigani, to jepravda, oni byvaju tam dalej, za SH za barakami....vraj dost daleko, ale ked sa to tak vezme, oni su vlastne vsade. Ale...pokial mi nelezu do kapusty a neskodia mi, su mi hlboko ukradnuty....V baraku nemame ziadneho cigana, tak je to OK. Dokoca, som sa stretla aj s tym, ze ma ciganska rodinka milo pozdravila a usmiali sa....boli mili....! Zatial...!My mame vyborneho spravcu....tiekol nam radiator, a bol sviatok....do 20 minut sme tam mali opravara....a dosiel sam osobne k nam, aby na to dohliadol. Mame tu relativne klud a pokoj, aj ked stane sa, ze mladez ktora prechadza pod oknami, po tom chodniku, co vedie pri tych skolach...( modra, je slovensky gympel ) alebo su umiestneny pod takym starym altankom, tak su niekedy trocha hlucny....pubertaci....ale da sa to...Ja mam okno s vyhladom na tie skoly a pod oknami detske ihrisko....! Co sa tyka vzdialenosti....da sa to....ja ked nahodim svoju rychlu chuodzu, tak sa mi kazda vzdialenost zda byt neuveritelne blizka...!Od nas je na stanicu pesou chuodzou...stale rovno, asi 15 minut...pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
pardon, nie Pentagram, ale Pentagon....je to smerom od Podunajskych Biskupic.....Barak v tvare Pentagonu....sami fetak, cigan a stetka....proste des....Kopcianska v Petrzalke DETTO.
Odpovedať
Sever ll je v pohode.tie uplne posledne trojposchodove panelaky su Sandokansko :-D oficilne je to Lorincovo,to je ako GETTO.Tam aj policajti neradi chodia.Zuzi Smetenov haj je v normalke.Ja som tam nechcela fakt len preto ze sa mi nechcelo kazdy den dvakrat chodit na stanicu,lebo som chodila robit do Vrakune.Zuzi kde presne byvate?Tie domy oproti vam su trocha dalej od cesty,nie?V troj alebo osemposchodovom byvate?Majtika ten vas panelak je vlastne prvy od zakladky,vsak?
Odpovedať
Ahojte:) To je pravda s tym Pentagonom aj Kopcianskou v BA, to je hroza... Ja byvam v trojposchodovom panelaku, foto som dala so albumu... :) Hned na druhej strane cesty, vyhlad mam priamo z kuchyne, kupelky a izby su rodinne domceky a na druhej strane mam vyhlad na koniec skolskeho ihriska tej slovenskej skoly. A vzaaaaadu, kebyze sa kukam velmi priamo do dialky z balkona, obyvacky a 2 izieb tak vidim na Max. Cize asi tak. Ja mam z tej lokality dobry pocit. Ludia su sem tam cigosi, bo su uplne v pohode, mili a pozorni. Detska z nasho domu sa vzdy pozdravia. Velmi sa mi tam paci. (Dnes, ked som odchadzala, tak mi nechcelo nastartovat. To sa mi stava bezne, bo mam strasne stare auto - malu polsku fiatku - a sused ked to z okna videl sa pytal, ci ma zbehnut, ci ma roztlaci. Kebyze sa mi to stane doma v BA, tak radsej by rychlo zavrel okno, aby sa nemusel namahat...) Tesim sa, ked dame nejake stretko. Prosim, drzte mi palce, vo stvrtok mam statnice:) Papa
Odpovedať
Zuzi tam byva aj kamos.a co je vedla vas ten osemposchodovy tam zas bracho.no do tej skoly som chodla aj ja.ale uz davno :-D no tak vela stastia ku skuskam a potom si prides oddychnut sem k nam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Effie81, ja byvam na SH 291...brana č.25. To su tie prve osemposchodove...Z jednej strany sever,z druhej juh a teploooooo. mame velky balkon a vyhlad na detske ihrisko a obe skoly....z druhej strany je prijazdova cesta. Jedna vec mi ale troska prekaza, ked sa tam pod tym pristreskom zide mlada banda a vykrikuju po sebe, samozrejme po madarsky. To by mi ani tak nevadilo, akou recou, len keby neboli taky hlucny a hlavne vecer, ked uspavam maleho. Obavam sa, ze teraz v lete ich tam bude denno denne na dennom poriadku....! Ale aspon mame ihrisko pod balkonom, takze, ak som tam s malym a trebaz nieco bude chciet atatko bude doma, tak to vyhodi z balkona a nemusi sa ani trapit ist von.... 8-)
Odpovedať
No uz potom viem kde byvate.oproti vam v panelaku byva mlada rodinka z Blavy,oni si kupili bratov stary byt. :-) budete tam mat blizko aj matersku aj zakladnu aj gympel :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Prave tu riesim dilemu skolka....Nasli sme si s manzelom ten najlepsi sposob jazdy do BA...a to za pol hodku....cez Lehnice, Stvrtok na Ostrove a Most pri BA...Paradna cesta. Vyhneme sa vsetkym zacpam. Za hodinu, od naseho baraku, sme v BA - Dubravka...To je uplne opacny koniec Bratislavy od Podunajskych, kadial chodievame. Spoznala som v DS jednu super babenku, tiez z tohoto fora. Ma male dieta a byva na SH, ale sikmo od nas. Vraj by mi vedela vybavit MŠ ale slovenksu, by som potrebovala. Maleho som prohlasila do BA, ale bez sance...lebo ma len 2/5 roka....dokonca menej a oni prijmaju len trojrocne a starsie....Maly ma 3 roky vo february, vtedy mi konci materska...a potom....neviem, asi pridem o pracu a bude to zleee, velmi zleee. Sice od septembra by mi ho prijali do hocijakej skolky, aj v BA, ale co s tym pol rokom, to netusim. A v DS sme premeskali obdobie, kedy sme ho mohli prihlasit, takze tiez na prd...No uvidime.
Odpovedať
ale to ste sa uz pytali v samotnej skolke riaditelky?? lebo ja som ucila v skolke vo vrakuni a u nas prijimala riaditelka deti aj mladsie ako tri roky ked matka isla pracovat.len neviem ako to funguje v ds.ale ved su tu aj jasle.len neviem kde presne.ale asi na komenskeho ulici.aspon mi sme tam chodili kedysi.ale isté je,ze este existuje.skus sa opytat tam na sever ll. v skolke riaditelky,Kyselovej.
Odpovedať
Profilova fotka
Bola som v Petrzalke na zapise a je zapisane do 2 skolkach, ani v jednej honeprijali z tohoto dovodu, lebo su nove pravidla...prednost majudeti od 3 rokov, byvajuce v blizkom okoli danej skolky a deti, co maju pracujuce matky. Takze, diskriminacia, jak hovado. Ked budem mat dovolenku, si to pojdem v DS vybavit....Do jasli zatial chodi do Dubravky, a to menit uz nebudem. vychodi tam a odtial priamo do skolky...ked sa odnauci od plienok....a popripade, aj dudla...Bude to tazke leto. :-|
Odpovedať
Fiiiha:) To ja som nevedela, ze take veci funguju v skolkach... To je otras. Pred nedavnom som opatrovala jedno dietatko, mala 2,5 roka a mala baby-sitterku kvoli tomu, z ju nechceli vziat do skolky. Este sa ma take starosti netykaju, no najradsej by som bola, keby som take veci uz riesila:) Pekny vikend:) Papa
Odpovedať
baby aj ja som vyrastala na sidlisku smetanov haj - ziadny horor sa tam nekona :-) iba tie uplne najzadnejsie panelaky...ale to uz nie je smetanov haj....od tej casti co sa vola "juliusa lorincza" smetanov haj deli este "snp" takze ste uuuuuuplne safe :-D ja uz v ds nebyvam...teda mam tam este bytik, ale dobrych 13rokov som uz v BA....no vzdy mi srdce poskoci ked idem k nasim....jaj a teraz v lete chodte kuknut kupko...je celkom fajneeeeeee ;-) prajem vsetko dobre! ps/ este k tomu cestovaniu.....po dunajsku luznu je to v poho...pruser zacina az tak, kde sa napajaju ludia z dedin co si stavali domy vsade okolo BA...je potom trosku lepsie chodit starou bratislavskou cestou cez lehnice - dostanete sa do podunajskych biskupic, alebo k darexu a tam dalej do ruzinova a tak.....ja ked niekedy idem, tak vacsinou cez tie biskupice...v ba ste za 25-30minut ale az potom zacina pruser zvany "traffic jam" ]-(
Odpovedať
majtika nasi byvaju v 292 a ja mam bytik v 290 :-D svet je malyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy cafte
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?