Dokončenie stavby v roku 2010

neviem, či sa ku mne niekto pridá, ale za pokus to stojí. Našla som tému začíname 2010 (alebo podobne), tak by som chcela otvoriť tému končíme 2010. Kto je v akom štádiu stavby a plánuje sa nasťahovať na Vianoce 2010?
Odpovedať
1
2
10
my sme na tom podobne, akurát máme čas do 15. decembra. - Byt sme už predali a máme vytiahnuté múry na prízemí a po Veľkej noci chceme robiť druhú deku. A aj u nás tvrdá svojpomoc.
Odpovedať
tak sa pridavam... My mame hrubu stavbu, zateplenu strechu, okna sa uz vyrabaju, ideme robit priecky.. Vsetko uz len sami.. Na jesen by sme chceli byvat.. Prave ideme brat uver.. A pevne dufame, ze sa to podari dokoncit..... Nic ine nam ani neostava :-N
Odpovedať
Caute tak pridvam sa aj ja .My mame hrubu stavbu okna a elektriku.Teraz ideme na kurenie ale to je dilema lebo budeme davat tep.cerpadlo a odporucaju nam podlahovku do celeho domu a my sme do izieb chceli radiaror tak neviem ......A tiez by ma zaujimalo ake budete davat omietky na ytong? A dufam aj ja .ze to stihneme do vianoc alebo aspon do konca roka.Ivco moj nazor je ,ze ked mas peniaze a cas tak sa to urcite da. Mam znamu stavali bungalov a zmakli to za11mesiacov uz byvali ;-)
Odpovedať
ahoj l.s. môžeš mi poslať do ip aké máte čerpadlo a koľko vás vyšlo a koľko m2 má váš bungalov? na ytong sa hodia vápenco cementové :-D :-) :-D :-p My máme tiež hrubú stavbu hotovú čakáme na okná . Potom sa bude robiť elektrika. kúrenie ešte nevieme lebo TČ je veľmi drahé a toľko peňazí nemáme. Šetríme kde sa dá aby sme si nemuseli brať pôžičku, alebo keď tak len minimum.
Odpovedať
budeme davat tep.cerpadlo a odporucaju nam podlahovku do celeho domu a my sme do izieb chceli radiaror Podlahovka sa pri TČ odporúča kvôli vyššej účinnosti (stačí menej teplá voda). V podstate by sa vo Vašom prípade dali dať radiatory, ale: musia mať veľkú plochu, aby mali pri 30-40°C vode rovnaký výkon, ako malé s vodou 60°C. Čiže drahší radiator (i keď zanedbateľná položka), väčšia opacha na stene, viac vody v systéme = väčší výkon obehového čerpadla a jeho väčšia spotreba elektriny. Treba to nechať najprv vypočítať projektantovi kúrenia. Jarka
Odpovedať
zdravim, viete odporucit partiu murarov ? stavba by bola v okrese senec nahodou......
Odpovedať
Ahojte tak pridám sa aj ja chceli by sme tento rok už konečne bývať a skolaudovať. Staviame už 2,5 roka takže je už načase. Je to už tesne pred dokončením ale nejako sa nemôžeme dočkať toho konca.
Odpovedať
vidím, že som založila super tému, ale pri čítaní príspevkov vidím, že som na tom so stavbou najhoršie. Ale stále si verím, že to stihneme. Musíme, lebo potom ideme bývať pod stan a s dvomi malými deťmi to nebude sranda. My sme však skromnejší, nám stačí obývané prízemie, poschodie sa dokončí za pochodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
hm ked su prachy tak sa da. my mame hrubu stavbu cakame na okna. priecky ako tak mame. ostatne uvidime.
Odpovedať
taaak ale sa nam to tu rozbehlo :-D este len cakame cen.ponuky na to cerpadlo boly sme na coneco a tam nam viacej predajcov vravelo,ze za vzduch-voda cca8000-10000eur je to vela ale nemame plyn a el kotol nechceme.Nas zatial najviac zaujali tieto - www octopus.sk - mitsubishi zubadan - www.brel.sk ale este nevieme ak mate nejake skusenosti alebo info sam snim..Bungalov mame 135 m2 ale este nam musia naratat aj tepelnu stratu domu ...tak po sviatkoch to snad bude.
Odpovedať
inak ako dlho ste vsetci stavali hrubu stavbu?
Odpovedať
my sme zacali jun2009 strecha bola hotova oktober2009 a cez vianocne sviatky nam moj tato staval priecky , februar okna a el.Takze hruba stavba bez okien bola za 5mesiacov.
Odpovedať
l.s Prečo za ten svet nechcete elektrokotol? Bude aj krb či kachle?
Odpovedať
blacksr nebolo by to drahe kurenie? ci ja sa v tom akoze nevyznam to len tak ma napadlo
Odpovedať
ivco: a ake kurenie budes mat ( elektrokotol, káble, tep.cerpadlo...)???? My mame tiez dom z Ytongu, a nemam plyn, a nevieme sa rozhodnut, ake kurenie.
Odpovedať
To závisí od viacerých vecí. - ak plánujú zakúriť v krbe každý večer, TČ bude zbytočné, okrem toho je možné využiť krb aj na ohrev TUV - ak dajú na strop bungalovu 40-50 cm vlny, znížia tep. straty i spotrebu; to isté u podlahy, len neviem, ako majú navrhnuté... u bungalovu tvorí podlaha a strop veľkú ochladzovanú plochu... zateplenie je múdrejšia investícia ako TČ Som zvedavá, čo napíše l.s
Odpovedať
(my staviame, ale nie svojpomocne ...peniaz zarábame svojpomocne :-)) Stavbu sme začali začiatkom októbra, za mesiac sme mali hrubú stavbu (prízemie a poschodie), koncom novembra strechu...potom bola zima a čakali sme na okná - tie nám namontovali až v začiatkom marca. Teraz máme už vodoinštaláciu, elektrinu. Dátové siete budú po Veľkej noci, o týždeň na to vnútorné omietky, kúrenie bude len podlahovka. Zábradlie sa už robí (chystá) a objednali sme už tepelné čerpadlo ZUBADAN (vzduch-voda) ...to sme mali už vo februári jasno (dumali sme dlho nad tým, aké...). Na Conecu nás potešilo, že ZUBADAN dostal zlatú plaketu ...takto máme na dome 2 výrobky so zaltom z Coneca 2010 (druhé-HELUZ). So stavbou sa neponáhľame - uvidíme, čo sa dá...na stavebko sme čakali dĺĺĺĺho...takže teraz sme len radi, ak pôjdu veci ok x-)
Odpovedať
Pre velku spotrebu el. Najprv bol v plane kondenz.kotol ale kedze pripojka by nas stala okola 3500eur+kotol a potom platit nehorazne penieze mesacne za plyn,tak preto uvazujeme nad cerp.co som sa dozvedela ze tep.cerp co ma jeden pan ze rocne ho kurenie stoji cca 12000sk tak to by bola dobra navratnost oproti plynu. To nam prave maju naratat navratnost ,ake a kolko kw,cenu aj stratu domu tak potom budeme vediet viac a ak to bude cenovo neunosne tak mozno skoncime aj s elektrokotlom ;-)
Odpovedať
Tinatin a kolko vas stalo to cerpadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. My sa tiež budeme tento rok hádam sťahovať ;-) , verím že to stihneme niekedy v lete. Už máme potery aj steny (tie ešte presádrovať). Čakáme na obklady, podlahy a inter. dvere. Len máme ešte robotu z vonka. Z tých dôležitých vecí nám chýba ešte žumpa a voda. :-S
Odpovedať
l.s No práve. Spotreba bude podľa toho, ako dom zateplíte. Nemusí byť automaticky veľká. Vy nemáte v projekte kúrenia vyrátané tepelné straty? A ten krb - bude, či nie? Vo Vašom fotoblogu vidím inšpirácie... Myslím, že nekecám, ak poviem, že aj Vaše platby by mohli byť za kúrenie a TUV okolo 12.000 Sk, aj bez TČ!!! Len treba trochu pošpekulovať.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiež rozmýšlame na tep. čerpadlom. Plyn sme vylúčili preto, že nemáme na pozemku prípojku, tak rozmýšlame nad niečím iným. Prvý rok skúsime kúriť s krbom + elektr.kotlom a neskôr sa uvidí, hádam aj to tep. čerpadlo. x-)
Odpovedať
Krb sme chceli s teplovod.vlozkou ale vzhladom na cenu tc teraz nevieme ci nedat len normalnu .Stratu mame naratanu ale skutocnost je ina ako na projekte tak aj strata je ina.
Odpovedať
"vzhladom na cenu tc" považujete ju za príliš nízku, že sa krb s vložkou neoplatí?
Odpovedať
Sorry, ale táto téma slúži tým, ktorí chcú dokončiť tohto roku dom, a nie tým, ktorí rozmýšľajú nad tepelným čerpadlom. Tak vás prosím, aby ste sa vyjadrovali k téme. Téma čerpadlo je určite niekde otvorená.Ďakujem.
Odpovedať
napr. táto: www.modrastrecha.sk/forum/tema/tepeln...
Odpovedať
1
2
10
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?