Bývate niekto v obci Hviezdoslavov, časť Záhrady?

Ahojte, chcem sa spytat na Hviezdoslavov cast Zahrady ako sa tam byva ci tam niekto stavia dom atd. Zaujima ma voda, zevraj tam ma kazdy studnu a zumpu + povacsinou elektricke kurenie.. ake mate naklady ? a co sa tyka udrzby cesty, stara sa o to obec ? miestami je to tam dost zarastene a niesu am vobec chodniky. Este ma zaujima doprava do BA vlakom zo vlakovej stanice Kvetoslavova. da sa tam prist autom, a odtial ist do BA... co vravite na tento styl cestovanie? rozmyslame s priatelkou o kupe nehnutelnosti v tejto lokalite.. dakujem za akukolvek reakciu..
Odpovedať
1
2
@minkoo ahoj už ste niečo riešili s priateľkou v tejto oblasti? tiež zháňam info a všade len samé hviezdne bývanie čo je na opačnej strane :(
Odpovedať
nakoniec sme to odlozili koli nedostatku informacii..
Odpovedať
ďakujem za odpoveď idem pátrať ďalej tiež by som rada pokecala s niekým "miestnym" :(
Odpovedať
Profilova fotka
@coala a mas to tam daleko? ist sa pozriet a pokecat
Odpovedať
nemám to tam ďaleko len tam nikoho nepoznám silno sa rozhodujem nad kúpou jedného rodinného domu v časti záhrady a potrebujem vedieť aké sú tam pomery už som pobehala na webe toľko všelijakých odkazov a mám z toho hlavu ako melón :-D @dulius každopádne sa tam pôjdem dnes večer pozrieť či tam vôbec svieti svetlo :-D už si pomaly s novými časťami dedín nie som v ničom istá, si odtiaľ?
Odpovedať
Profilova fotka
@coala ja osobne kebyze mam zaujem o nieco ako ty, tak tam idem a spytam sa susedov, v pohodke ;) ked som bol pred mesiacom pozerat jeden dom, tak som siel ku vsetkym susedom okolo a normalne sa im prihovoril a pokecali sme :-p proste ked sa slusne prihovoris,nevidim problem ...
Odpovedať
@dulius máš pravdu skúsim za opýtanie nič nedám ;-) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@coala mozno Ti aj daju napit vodu tak :-D :-D :-D mne jedna tetka nukala kolace
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý vecer,chcela by som sa opýtat,ze co by ste poradili,alebo ake cestovanie je z Hviezdoslavova do Bratislavy v rannej spicke alebo ako by ste riesili to,ze som sama zo synom vacsinou lebo muz pracuje v zahranici a rozmyslame nad kupou domu v Hviezdoslavove, alebo bytu v Bratislave. Co by ste mi poradili,kedze dochadzat budem do Bratislavy kvôli synovej skole.chceli by ste skor byt,alebo radsej dochadzat do Bratislavy? ja uz sa neviem rozhodnut a uz som zufala. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
@tinkaronko0710 co sa deje tymto smerom je cisty masaker, v kazdej dedine pribudaju stovky domov rocne, dunajska luzna bude mat podla mna do 5 rokov 50000 obyvatelov :-) Ranna spicka je stale horsia a horsia. Sadni v pondelok do auta a daj si cestu z hviezdoslavova do blavy v tom case, treba skusit. BTW, najhorsie to je od septembra do vianoc.
Odpovedať
@tinkaronko0710 vlaky su velmi plne, ale vzdy je nadej na zmenu k lepsiemu. S cestovanim autom radsej nepocitaj. Podla mna su masaker sucasne ceny bytov v BA. Ak najdes utulny SAMOSTATNY dom s peknou zahradou a dobrymi susedmi, vlakom sa do Ba dostanes vzdy. Dolezite je nepreplatit, aby sa dal pripadne bez straty predat, a ist byvat inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 dakujem velmi pekne. Takze by ste doporucovali radsej byt ako dom alebo opacne? Ja som totizto zufala,lebo neviem sa rozhodnut. Ale skor ma to taha do bytu kvoli tomu cestovaniu a pod. Kedze som cely tyzden sama na syna a 2 psov. A mam viac kamaratiek a pomoci v Bratislave. Takze tak. Ale aj domcek by bol ok. Lenze syn bude chodit do skoly v BA. Takze mam dilemu. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinkaronko0710 ja v tom taky problem nevidim... priatelka aj ja chodime kazdy vlastnym autom z Hviezdoslavova... Ona chodi 6:15 a v praci pri Poluse je nieco okolo 6:50-55. Iste sa to vyrovna cenam bytov v BA a RD tu na "vidieku"... no nic sa nevyrovna pohode po praci, ked vypnes, sedis na terase, popripade sa v lete okupes, opalujes, grilujete s rodinou a synator bude mat XY casu na zahrade pre seba, hranie sa, popripade skola, skola, ihrisko... Mne tych 35-40min vobec nevadi... najviac to tu vidno, ked je nejaky predlzeny vikend, sviatok, prazdniny, Vianoce atd... robim pri Avione a som tam bezne do 25min. Byval som v Petrzalke a detto... 25-30min cez pristavny most, k avionu rano.. cize pre nas je to porovnatelne... Myslim ze si musis zhodnit sama, ci ozelies ranne dochadzanie (naj smer je cez Most pri BA) a budes si uzivat zivot a volno po praci...alebo budes skratka odkazana na bytovku :) ... pevne nervy v rozhodovani... Je pravda ze tu pribudaju auta denne.. Ked sme my zacali stavat, cca 5r. dozadu v rannej spicke to netrvalo viac ako 25min :) dnes je to uz 40min., ale vzdy sa tesime na prazdniny :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto dakujem a urcite vela porozmyslam nad kupou RD. Ale dakujem za nazor. Som vdacna. ;-)
Odpovedať
@tinkaronko0710 terajsie ceny v Ba su uplne uletene. Domy v okoli vsak zdrazeli iba trocha. Za cenu 3 izbaku je pekny bungalov 100 m2 so 6 a pozemkom. Rozhodnut sa treba podla tohto: 1. Do Ba sa nebude dat jazdit autom do prace a skoly, takze syn sa bude musiet naucit cestovat vlakom. 2. Hviezdoslavov je daleko od Ba, prijatelnejsia je Luzna a Miloslavov 3. Psom bude lepsie v dedine 4. Ovela lahsie najdes pekny dom mimo ako vyhovujuci byt v BA 5. Z domu netreba jazdit na chalupu, casto ani na dovolenku
Odpovedať
@tinkaronko0710 prečo do školy v BA? bude chodiť do súkromnej? Choď si vyskúšať trasu ráno Hviezdoslavov - škola v BA a potom naspäť. A budeš chodiť aj pre neho? Tak si vyskúšaj tiež o tom čase tú istú trasu. A potom si to predstav počas školského roka každý deň niekoľko rokov. :-D V Hviezdoslavove nie je škola? OK, už vidím nie je. Choď si na obecný úrad, že s kým má obec zmluvu, kam by malo dieťa chodiť do ktorej školy v ktorej obci, podľa toho je aj nárok na cestovné. Prípadne, sa popýtaj na školy v Šamoríne alebo v Dunajskej Lužnej.
Odpovedať
@andyfoto nie si Zahrady ta cast s nevysporiadanymi vztahmi k pozemkom?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 nie
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 ty jej radis cestu cez Luznu a cez Miloslavov? Luzna je predsa min. 1.5hod do BA... kamaratka byva v Hamuliakove a bezne chodi do BA 1.5-2hod cez Luznu... A Miloslavov... 3defekty som tam uz mal, zrazil som tam srnku, X krat mi tam policajti kontrolovali rychlost, v zime nezjazdna cesta, kedze je to cesta 4.tej triedy - Opilecka, tak sa cestari o nu nestaraju . Odmietli sme tade uz jazdit snad vsetci z nasej ulice co poznam... Kolko tu byvas ked jazdis cez Luznu? My sme tu cez 5rokov a denne dochadzanie nas naucilo si prisposobit cas, aj trasu aby to bolo naj, bez co najdlhsich kolon. @tinkaronko0710 ako pisem... najrychlejsia cesta do BA rano je smer Studene, Most pri BA... 1.5hod a 35-40min sa nedaju porovnavat.... No aj na tejto trase pribuda denne X novych aut.
Odpovedať
@tinkaronko0710 kedze ste viazani na dochadzanie do skoly, t.j. cestovanie v najvacsej spicke, brala by som byt v BA (viem o com pisem, 6 rokov som byvala v Alzbetinom Dvore a aj kvoli zhorsujucej sa dopravnej situacii som sa vratila do BA a je to uz niekolko rokov...doprava sa vraj vyrazne zhorsila). Tie 2 hodiny denne, co by sme stravili v kolonach, vyuzivame zmysluplnejsie - napr. si len dlhsie posime. A ani byvanie v byte nie je az taka katastrofa, ako sa to prezentuje. V lete namiesto toho isteho bazena na vlastnej zahrade sme chodili na kupaliska ci uz tu u nas alebo do Rakuska, Madarska a mali sme aspon zmenu, zazitky.
Odpovedať
@tinkaronko0710 a ešte jedna vec ak ti nejde ani o čas a zbytočné vyhodené peniaze za cestovanie. Tak spolužiaci po škole sa v BA stretnú na ihrisku, a on bude sám v Hviezdoslavove a aj keď si nájdete v Hviezdoslavove neajkých rovesníkov, tak to aj tak nebude ono. Pamätám keď som chodil na ZŠ ale aj na SŠ, tak tí čo nebývali blízko školy, resp. v prípade SŠ boli mimobratislavský, tak sme s nimi nikdy nemali a vlastne ani nenadviazali nejaké bližšie kontakty. Na tvojom mieste by som volil Bratislavu, predsa sú tam lepšie základné školy ako inde na Slovensku.
Odpovedať
ahojte, ja ako zakladatel temy doplnim, ze po uplynuti 1,5 roka sme nakoniec ten dom v Zahradach nekupili.. a to koli hlavne dochadzaniu do BA, vyskusali sme si to autom aj vlakom a poviem vam, nie! to nieje to co by som chcel zazivat denno denne.. dalej ten dom nemal ani plyn ani kanalizaciu a voda bola len formou studne.. neviem aka tam je situacia dnes v tej casti ale toto v dnesnej dobe je riadny krok vzad..dalej tam neboli chodniky iba uzka cesta, osvetlenie tusim bolo ale myslim ze to este nebolo ani pod spravou obce, cize posta, odhrnanie snahu, atd atd.. toto vsetko nas odradilo...tak sme to nechali tak a v auguste 2015 sa nam vyskytla moznost odkupenia bytu od prenajimatelky u ktorej som byval 5rokov... byt je v petrzalke kusok od incheby, 3i s pivnicou a balkonom, vyborny podorys,slusna cena. A kedze bol kompletne neprerobeny tak sme si ho museli kompletne prerobit :) presne podla nasho stylu..byva sa tu paradne. vsetko naokolo mame, doktorov, obchody,postu,je tu sa kde prechadzat lebo sa nam narodilo babo a nestracame cas cestovanim a vsetkym tym okolo toho.. v bile som za 3 minuty, na zastavke tiez. do prace 10minut autom.. vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody no byt pre mna momentalne znamena uspora CASU.. ako mame babo tak sa ponahlam z prace aby som snou bol co najdlhsie, kedze chodi spavat okolo 18:30.. z prace odchadzam o 16:30 ..doma som aj s parkovanim 16:45.. keby v tomto case idem z BA (trnavske myto) do Hviezdoslavova, myslim ze by som prisiel urcite okolo 17:30.. cize by som bol s babatkom a zenou o 45 minut denne menej !!! tolko moj pohlad a moja story.. cize za mna urcite byt v BA !!! pretoze CAS su tie PENIAZE ktore zaplatite za drahsi by v BA.. vy si kupujete vas zivotny cas... ahojte
Odpovedať
Profilova fotka
@minkoo Ahoj velmi pekne a pravdivo napisane. My sme sa boli pozriet na ten dom vo Hviezdoslavove a poviem Vam,nikdy viac. To dochadzanie by ma zabilo kazdy den chodit hore dole. A z domu by som mala asi tak len postel cely tyzden,lebo by som nemala cas na nic,kedze mam syna skolopovinneho. Takze urcite mi to za to nestoji. Nie Dakujem neprosim si dom. Idem urcite kupovat byt. Je tu vsetko po ruke a nemusim nikam cestovat a nervacit sa v zapche. A Dakujem Vam vsetkym za rady,velmi si to cenim,lebo ste mi pomohli. Pekny vecer vsetkym.
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka Dakujem velmi pekne. Pomohli ste mi velmi. ;-) rozhodli sme sa pre Byt v BA. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim dakujeeeem to mate pravdu. Uz sme sa rozhodli pre byt v BA. Dakujeeeeem.
Odpovedať
@stastnyjim to ako myslíš vážne s rovesníkmi pre deti? povedz mi na ktorom ihrisku v BA by sa tak mohli stretávať a kto by ich tam pustil? Nakoľko som vyrastal sám na dedine a aj plánujeme kúpu bytu vo Hviezdoslavove, môžem povedať, že som rád že vypadneme z BA a budeme mať kľud, mladých (rovesníkov) susedov v celej časti kde ideme. Cestovanie do BA si môžeš vybrať z 3 smerov + posilnené vlaky regio, ktoré pravdepodobne sa zapoja do integrovanej dopravy..čiže tak 8-)
Odpovedať
@tomas90 neviem co je na tom cudne, @stastnyjim ma uplnu pravdu. za mojich cias este nebolo v mode davat deti do skol kade tade a vacsina z nas chodila do najblizsej skoly - tzn ta do ktorej sme obvodovo patrili. no neskor na gympli sme mali zopar spoluziakov a spoluziaciek co byvali len v inych mestkych stvrtiach a uz sa s nami poobede nechodili von flakat na ihrisko a podobne. proste vacsia a zomknutejsia partia sme boli ti, ktori sme byvali v okruhu max. 10-15 min peso od skoly. zial dnes je ina doba a rodicia zo seba robia soferov, vozia sa rano cez mosty aj zo 2x lebo dieta predsa nebude chodit do obycajnej skoly pri dome... :-(
Odpovedať
@arven86 no minimálne na tom čudné je to, že človek si myslí keď niekto býva na dedine, že v okruhu 50km nikto iný nebýva a bude sám sediet v dome/izbe :-N Pravda je taká, že je to práve opačne a mestské deti sedia doma v bytíku nevyjdú von iba ak musia isť na nákup do nákupného centre :-D taka je žiaľ momentálna situácia...ten kto nebýval na inom mieste ako v BA a v byte nevie to objektívne posúdiť...to je len môj názor, vy máte iný ale tak to je v poriadku..tak to ma byť ;-)
Odpovedať
@tomas90 suhlasim s tym, ze je ina doba. zaroven dodam, ze som nechcela povedat, ze na dedine deti sedia doma, to nie. ale moje detstvo urcite nebolo o sedeni v byte v panelaku, iba som podotkla to, ze triedny kolektiv sa stretaval aj po vyucovani a ti co nebyvali v rovnakej mestkej casti zial prichadzali o niektore z nasich zazitkov a huncutstiev :-) ;-) ano aj na dedine sa da najst kolektiv ked sa chce. ale mam pocit, ze problem tejto doby je, ze sa uz ani nechce... a zial to nepozorujem len u deti ale aj dospelych. ale to sme v inej teme :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Keď v roku 2003 starosta povolil prvú oblasť na výstavbu záhradných chatiek bez cesty, chodníka a osvetlenia, nikto netušil, že o viac ako 8 rokov tu bude pár sto rodinných domov a že z tejto lokality, mimochodom bez kanalizácie, vodovodu, so súkromnými cestami, ktorých časti sú v exekúcii, bez možnosti vybudovania chodníka /nie je kde-všetko súkromné/ bude oblasť, kde budú ľudia bývať.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?