Bývanie v Zálesí na Poľnej ulici

Ahojte, je tu niekto kto byva v Zálesí na Poľnej ulici? Ako sa tam býva, ake mate pocity? Bezpečnosť, parkovanie, dostupnosť, ranna doprava do BA , vecer opak, susedia. ďakujem za každy názor :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
veruže tá doprava je OTRAS!!! my tu bývame asi 2 mesiace a som z toho zúfalá.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tebe uz asi nepomozem, pisem pre ostatnych bratislavcanov ktori by zvazovali byvanie v Zalesi.Dobre si to rozmyslite, ak hladate tiche miesto pri bratislave s tym ze tych 15 km predsa hravo zvladnete, tak ono to nie je take ruzove. Cestovanie rano, najma pokial idete vo zvycajny cas trva strasne dlho, poobede je to uz lepsie. V Zalesi nie je okrem potravin a jednej restauracie nic, take ak hladate mestsky zivot, tak to takisto nie je pre vas. Co sa tyka kludu - toho si tiez vela neuzijete - furt niekto kosi alebo stavia, preraba. Napriek tomu vsetkemu mne sa tu velmi paci, ale stretol som vela blavakov, ktori boli sklamani. Neda sa viest mestsky zivot na dedine.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@pichiak my sa tam chystame stavat,dakujem za vystrahy ;-) my nemame iluzie, dedinu mame dobre "okukanu" a hladame pokoj a klud, ale je jasne ze kosacky, pilenie, vrtanie a pod tam bude.. a ze dedina je malo vybavena, to neriesime, tych obchodov je vsade tolko ze vedla domu ho nepotrebujem a restika mi tiez nechyba, my sa tesi na lepsi standard byvania nez je panelak, na vlastny pozemok (tym nemyslim 2m za domom a 1 m po stranach :-D) a krajsie okolie .... prosim, vedel by si mi blizsie k tej doprave napisat...akurat to si neviem predstavit ze ci je lepsie kvoli tomu dat deti do skoly v BA alebo v Ivanke...teda jasne, ci mi ich tam vobec vezmu, to neviem... to rano by ma zaujimalo - lievik je asi pri Metre a potom to ide do BA krokom? a tyka sa to casu okolo 7.30-8.00 alebo aj skor a neskor?
Odpovedať
@mirkita rozhodnutie stavat dom bez moznosti cestovat autobusom alebo vlakom je nespravne, Zalesie je bez akejkolvek vybavenosti. Pokial mate pracu a skoly v BA, chystate si zivotne utrapy za drahe peniaze. Spojenie autom uz je teraz mizerne, a coskoro sa nebude dat dostat v spicke vobec, budeme parkovat pri vlaku, ale nase deti sa nedostanu. Pokial este mozete, pozemok vymente za taky, aby bol peso v dosahu vlak.
Odpovedať
@peto99 tak autobusy tam chodia ked sa bavime o verejnej doprave, vlak ide z Ivanky... ano, je mi jasne ze ruzove do nebude a komplikovanejsie nez v BA kde je MHD ... minimalne kym sa nepostavi obchvat BA...ale aj tu je moznost v zapchach stravit hodiny
Odpovedať
@mirkita Zial, kym tam nebyvate, neviete. Este raz: ak tam alebo v blizkom okoli nemate rodinne alebo pracovne vazby a skoly, denne dochadzanie Vas privedie do zufalstva. Ani dvaja dospeli denne rozvoz deti do skol a kruzkov coskoro nezvladnu. Predovsetkym deti musia byt sebestacne, aby mohli same cestovat. Do Zalesia chodim na prechadzky, je tam krasne, ale byvanie by som prepustil radsej miestnym, ktori maju v dedine nejake vazby a nemusia denne dochadzat.
Odpovedať
@peto99 no prave,pozname ludiu co odtial denne dochadzaju ale az tak kriticky to neopisuju,...je pravda ze kym clovek nie je tam,tak nevie...mam ale kolegov co denne dochadzaju z Novej Dedinky, zo Sv,Jura, zo Senca, zo Samorina, z Vajnor, z Malinova, z Dunajskej Luznej...nikto z nich nie je nadseny dopravou ale ani sa nestahuju kvoli nej do BA
Odpovedať
@mirkita ludia neradi rozpravaju o neprijemnostiach, navyse v case, ked stavali, bola doprava este plynula. Oni sa este rohodli dobre, okolnosti sa zmenili az potom. Okrem toho vo vacsine spominanich miest mozu chodit deti do skoly a na kruzky same. TO je najdolezitejsie. Ty sa dostanes do Ba vlakom z Ivanky, ale deti potrebuju skolu v dosahu aspon bicyklom. Moje deti chodia na bicykli, ale maju cyklotrasu az do skoly. Jur, Senec, Samorin, Vajnory su bez problemov, do Novej Dedinky, Malinova a Luznej by som dnes uz nesiel. Vsetko mam v dosahu, nedochadzam denne a zena robi tu v Bernolakove. Aj tak je doprava casto na hranici zufalstva. Zalesie si neviem vobec predstavit.
Odpovedať
Dobrý deň, Mňa by zaujímalo či tu má niekto skúsenosti s montovanými domami, ktoré sú teraz vo výstavbe v Zálesí v blízkosti Malého Dunaja? Plus by ma zaujímalo ako vnímate prevádzku letiska, respektíva prílety/odlety lietadiel v zimnom a hlavne v letnom období? Ďakujem za akýkoľvek názor.
Odpovedať
Zalesie je presne medzi hlavnymi trajektoriami vzlietania a pristavania lietadiel. Prva ide severom Ivanky na Chorvatsky Grob, druha na Most pri Bratislave. Hlucnost je znesitelna, ale dom by mal mat kvalitne okna a steny dobre izolovane proti hluku mineralnou vlnou. Riadene vetranie je velka vyhoda, v lete sa da spat so zatvorenymi oknami, ked vzlietaju prve ranne lietadla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Dobry vecer vie niekto ako sa dotkne obchvat Zalesia? Kupili sme pozemok na Terchovskej Dakujem ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?