Bývanie v Stupave

Ahojte, chcem sa spýtať či sa niekto nechystá v blízkej budúcnosti kúpiť pozemok v Stupave , Mierová ulica a Za Alejov , alebo v blízkosti už niekto býva. Teraz tam budujú siete. Vedeli by ste odporúčiť túto lokalitu? Ako je to s tou skládkou, je tam ešte zápach? Aká je kvalita pôdy? vdaka
Odpovedať
planujeme sa tam s manzelkou ist pozriet zaciatkom juna ale cele to okolo toho smrdi co som zatial zistoval. nemam na mysli zapach, ale tie pozemky. ked tam predavaju pozemky za 107 eur na m2 ktore su pekne, upravene, rovinate a so vsetkymi IS na pozemku... v inych castiach Stupavy su pozemky za 140 az 160 eur na m2 a castokrat este treba na nich vytahat stromy ci dotiahnut niektore alebo vsetky IS ktore su niekde pod cestou a pod. takze neviem, uvidime. realita je vsak taka, ze na mieste skladky bola kedysi jama, ktora vznikla tazenim ilu pre potreby blizkej cementarne. cementaren v roku 1982 zavreli a rozhodlo sa ze tam bude skladka a zahadze sa to. takto to fungovalo do roku 2009 kedy skladku uzavreli a rozhodlo mesto, ze sa tam moze vozit uz len zemina na prekrytie skladky. co tam ale bolo vsetko vyvezene za tych 27 rokov ani srnka netusi. a kedze vsetci pozname problematiku skladok na Slovensku, neverim akosi tomu ze to bola skladka len na komunalny odpad. a keby aj, ludia hadzu do odpadu vselico. z dovodu vysokej spodnej vody v tejto oblasti byvala jama plna vody a vidno to aj na roznych satelitnych snimkach. teda asi to s tym utesnenim skladky foliou nieje v poriadku ked tam presakovala voda. a do tej vody sa to "vselico" nazyvane ako komunalny odpad hadzalo. znepokojuje ma aj clanok uverejneny v denniku sme: http://bratislava.sme.sk/c/4955238/st... no napriek tomu sa tam s manzelkou pojdeme pozriet a urcite sa porozpravam aj s nejakymi miestnymi ludmi aby som zistil stav z minulosti a sucasnosti.
Odpovedať
jozef_k ak si tam bol uz pozriet napis pls aky mas z toho dojem, my tiez uvazujeme nad jednym z tych pozemkov, Mozeme potom vymenit postrehy :)
Odpovedať
@imino neboli sme este nakolko som este v zahranici, ale v juni pojdeme. snad zaciatkom juna. urcite dam vediet.
Odpovedať
Ahojte, my sme sa tam dnes rano boli pozriet....na skladke boli nejaki ludia, tazke mechanizmy a tiez zlozene velkokapacitne kontajnery. Ked sme isli pozriet na "smetisko" smerom od pozemkov, ktore s nim susedia, tak sme videli na jednej kope staru elektroniku a na dalsej pouzite pneumatiky. Z tej strany bol kopec uz zavezeny a zeleny. Boli sme tam okolo 9 rano ale ziadny smrad sme necitili. Tiez vahame skrz to smetisko a moc sa mi to veru nepozdava, najma tie pozemky co susedia priamo s nim. Pozemky co tvoria druhu radu od smetiska su v priemere o 10-15 tis. drahsie. Inak lokalita ako taka je vcelku pekna, naokolo vyrasta vela novych domcekov. Ale nebolo moc koho sa opytat. Ked budete vediet nieco blizsie budem rada ked prispejete do temy. Pekny den
Odpovedať
zavezie sa, zazelena, tzv. zrekultivuje. ale to co tam bolo za tie roky vyvezene sa nikto nikdy nedozvie. hmm. pobavim sa este so znamym - geologom. som zvedavy co mi k tomu povie.
Odpovedať
@jozef_k ja som sa bavila s developerom dnes este a bolo mi povedane ze stale tam funguje zberny dvor (ktory ma fungovat aj nadalej, ale ze rokuju ze by ho presunuli v ramci arealu do inej casti), ze pri vykopovych pracach (kanalizacia) bola vykopavana pekna zemina, ze nesmrdela ani nic podobne. Taktiez ze boli pred tym ako sa zacalo robene rozne prieskumy a ze vsetko vyslo v norme. Spodna voda tam zevraj nie je a ked chceme studnu tak sa voda nachaza v cca 6 metroch. A este k tomu smetisku, stale sa zavaza (ale ta cast od pozemkov je uz zavezena a zazelenana), cize tam chodia tatrovky so zeminou, pripadne sutou ale s nicim smradlavym. Ked som sa pytala ci je este nejaky smrad zo skladky, tak mi bolo povedane ze nijaky nezaznamenali odkedy zacali parcelovat.
Odpovedať
pekne oni spivaji kdyz ptacka lapaji :-D developer alebo realitny makler je ten posledny s kym by som sa o takych veciach bavil. treba sa pobavit s miestnymi ludmi co tam roky byvaju a to mam v plane ked tam v juni pojdem. no pride mi tak ci onak cena od 107 eur na metrak pri skladke vela. a nehovorim uz ani o tych 129 co pytaju za metrak o ulicku dalej. podla mna je to nehoraznost dat zhruba 68 000 eur za kus zeme. Ked to preratam este do korun tak je to 2 048 568 SKK. Je toto sakra normalne??? Kvoli tomu ze tam postavili jeden blby dialnicny privadzac? :-| A za pozemok pri skladke dat 55 000 EUR = 1 656 930 SKK ??? :-|
Odpovedať
@jozef_k tomu sa hovori trhove hospodarstvo....dopyt verzus ponuka.....je to sakra vela ale ked si zoberes ze priamo v BA ti pozemok (o vymere cca 5 arov) klasicky stavebny s ISkami nejde pod 120tis EUR tak to mi pride otrasneeee.....OK v zahradkarskych osadach zozenies okolo 70tis EUR ale nie vzdy ti z toho spravia SP, nie vzdy tam mas pristupovu cestu a vo vacsine pripadov mas za susedov bezdakov v nejakej zahradnej chatke.... a ten developer je znamej znamy a nemala som pocit zeby ma nejako zavadzal...skor som mala pocit ze mi to hovori na rovinu...ale stale vaham :-D ....este parkrat to tam urcite pojdeme omrknut :-D
Odpovedať
bavil som sa uz so znamym geologom. ma mi zistit z map envirozatazi ci tam nieco je a zaroven aj info ohladne spodnych vod. ako su zhruba hlboko za normalneho stavu, kadial tie vody tecu zase zisti z presnych terennych map a z DEM. zatial mi povedal tolko, ze je mozne, ze spodne vody tecu severo-zapadne, teda k dialnici D2 co by bol ten dobry pripad.
Odpovedať
@jozef_k super tak potom daj vediet, kamos co nam byva v stupave hovoril ze ludia v okoli si na tej ulici pochvaluju byvanie.
Odpovedať
Ja bývam hned vedla tohoto pozemku na cementarenskej a môžem potvrdiť že ziaden smrad sa zo skládky nešíri. Rovnako spodná voda v tejto casti nie je nakolko sa tu vedla stavia bytovka a momentalne su 2m hlboko s výkopom a ani náznak vody.
Odpovedať
@saliven33 a neviete o niekom co tam ma studnu a ci nedaval niekedy v obdobi cca 6 mesiacov dozadu robit rozbory vody? spodna voda sa tam zrejme nachadza az v hlbke okolo 6 m, no vsetko je to relativne. ked bude vydatne prsat, bude aj v hlbke 2m :-) ale ako som uz spomenul tusim inde na fore, jej vyska ma netrapi. iba kvalita z hladiska toho, ze do buducna by som chcel studnu na polievanie a pripadne zavlahovy system do zahrady. pamatam sa ze ked tam pri stupave stavali dialnicny privadzac tak mali v jamach neustale vodu co im znacne stazovalo stavbu. chodieval som tadial denne do prace a raz tam bolo aj mensie jazero kde sa mohli stavbari aj kupat keby chceli. neviem kto robil geoprieskum v case pripravy projektu, no stavbarska firma si potom este narobila zmluvne dodatky za prace kvoli vysokej spodnej vode :-D slovenska realita pri stavbe dialnic.. ale to som odbocil uz no..
Odpovedať
Článok sa načítava...
byvam 2 km od skladky 29 rokov. cca 10 rokov tam vyklapacky vozili bordel kazdeho typu. toxicke odpady pomiesane s komunalnym a stavebnym nevynimajuc. mam to z prvej ruky ludi vlastniacich vyklapacky. obsluhe smetiska stacilo dat do vrecka na pivo a zobrali by aj vyhorene palivove tyce z mochoviec.... je tam casovana bomba, ktora bude cca 150 rokov vypustat kontinualne svoj obsah... oficialne informacie o envirozatazi nezobrazia realny obraz toho, co je hlboko v skladke ukryte za dlhe roky. pytat info od maklera, je ako sa pytat masiara, ci je maso na haku cerstve...
Odpovedať
@carmelito preto tam uz 29 rokov byvas? :-D
Odpovedať
byvam tam od narodenia. miesto kde sa narodis, si nevyberie asi ziadny clovek :)
Odpovedať
@jozef_k ahoj, nemas nejake nove info co sa tyka tej vody?
Odpovedať
@drobec222 este nie. prave dnes som dorazil zo sluzobky, spytam sa...
Odpovedať
@jozef_k my sme sa uz rozhodli ze to tam neberieme....co sme poculi od kamaratov domacich, tak ze oni by tam nesli byvat, ze sa nam ani nesniva o tom co za svinstvo je v skladke a je len otazkou casu kedy sa dostane z obalov a dostane sa do okolitej pody. Takze hladame dalej ;), kazdopadne som zvedava na tvoju odpoved :) a dost menia ceny vsimni si tuto stranku na FB https://www.facebook.com/pages/Pozemk... a vsimni si ceny tu http://www.pozemkystupava.sk/web/poze... volaju to akcia a pozemky su este drahsie :)
Odpovedať
@drobec222 ja som tiez dost na vazkach a cim viac zistujem na nete ci od ludi tu na fore, tym viac rozmyslam tak, ze radsej si nepostavim dom vobec ako by som ho mal postavit a zit zbytok zivota pri skladke a mozno casovanej bombe... skoda ze tu v okoli BA sa daju kupit za relativne normalne peniaze len pozemky pri skladkach ci dialniciach :-D ak by si nieco zaujimave nasla, daj vediet ;)
Odpovedať
@jozef_k my hladame uz asi rok :-D ale ked budem vediet o niecom zaujimavom tak dam vediet :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa na tej skladke ako mala hravala :)) Bolo to nase najlepsie ihrisko. Kopec zaujimavych veci tam clovek nasiel. Nikdy tam nic nesmrdelo (vacsinou stavebny odpad) ale ved ani azbest a podobne veci nesmrdia nuz tak to je tazko rozhodnut sa. Cim mensi zaujem o tie pozemky bude, tym pojde cena dolu. Dufam.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked som robil rekonstrukciu bytu, bolo to v 2008, tak som tam bol vyviest staru kuchynsku linku, obkladacky ..., ujo sa pri brane len opytal co veziete a my sme mu povedali, ale pod tou hromadou sme mohli mat cokolvek a nikto to nejako nekontroloval a to nehovorim co hovoria niektory starousadlici, kolko tatroviek tade denne preslo a vraj vozilo sa tam z bratislavy vsetko dlhe roky. Stoji to za tie peniaze kupit tam pozemok? Na to si musi odpovedat kazdy sam.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano2233 ako starousadlik a rodena stupavcanka ti poviem, ze nikdy som si na smetisko nedovolila vyviezt nieco co sa nesmelo (ale mozno som vynimka). @jozef_k osobne si myslim, ze to nebude az take hrozne s tymi pozemkami, ale povedzme si uprimne, ak by dali cenu rovnaku ako na kremenici, isiel by sa tam niekto vobec pozret? maju nevyhodu toho smetiska tak museli dat nizsiu cenu, ak to chcu predat.
Odpovedať
@krpcek aj napriek tomu sa mi zda 55 000 eur na pozemok pri skladke nehoraznost. a o ulicu dalej 68 000. uz nehovorim o kremenici kde idu pozemky po 140 az 160 za m2. bud ja som drzgros, alebo ini nenazrani... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_k :-D
Odpovedať
@krpcek @stano2233 @nelly_ @drobec222 @carmelito @mint_blossom dnes sme sa boli na mierovej / na aleji pozriet. sice bez realit. maklera alebo developera ale stacilo nam to. pozemky vyzeraju pekne, je to rovne, prebiehaju prace na IS, je to rozparcelovane, oznacene, okolikovane, nacenene... ale! stacilo mi asi 5 minut co sme tam s manzelkou boli a povedali sme si, ze sadame do auta a ideme prec. pritom predtym sme na inom pozemku stravili s real. maklerkou zhruba hodinu. - bolo tam pocut neustaly hluk z dialnice, ktora je zhruba 400-500 m od krajneho severo-zapadneho pozemku - za tych par minut sme niekolkokrat ucitili neprijemny zapach zo skladky (fukalo z toho smeru) a napriek tomu ze sa to casom zavezie, smrad nebude tak tam zit jednoducho nechceme. radsej si kupim mensi pozemok pri vyssej cene za meter2 takze asi tolko moj pohlad z dnesneho poobedia...
Odpovedať
Profilova fotka
jozef_k mas cerveno-bordove combi? Ak ano, tak sme na seba narazili pri tych pozemkoch na Mierovej. Ziadny hluk som nepocula - asi som nahluchla. Bola som tam uz 5x dokonca aj cez tyzden kedy po dialnici fici podstatne viac aut ako v sobotu. Smrad som tiez necitila. Ale moje cuchove bunky su uz asi odpalene. V jednom sa zhodneme... pre pozemok na mierovej sa asi nerozhodnem. Urcite nie za sucasnu cenu - musia ist podstatne nizsie s cenou.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_k @nelly_ ja som tam tiez uz par krat bola a hluk z dialnice som nepocula, teraz byvame na hlavnej a to je hluk. Smead som citila raz, ale vtedy bol smrad aj u nas. No ak mi vyjde zalozny plan, tak to tiez brat nebudeme.
Odpovedať
@nelly_ ano mam cerveny focus combi. :-) okrem ineho ;-) my sme na tieto veci (hluk a pachy) dost citlivi s manzelkou. smrad sme naozaj citili. nie neustale, ale v zavanoch vetra. viem totiz jedno, ze stavat budem za zivot iba raz a vyber pozemku je to najdolezitejsie. preto ked hladam vhodne miesto pre mna a moju rodinu pre zivot na desiatky rokov, urcite tam chcem mat klud (nie dialnicu), ziaden smrad (ked budem grilovat alebo obedovat na terase asi mi nebude chutit) a zaroven istotu, ze ked moje deti pojdu von aj mimo pozemok, nebudu sa hrabat niekde kde bolo kedysi smetisko. pri najhorsom nekupim nic, ved byvat mame kde a posetrime na nieco v lepsej lokalite. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef_k Suhlasim s tebou. Moj manzel ma presne taky nazor ako ty. ;-) @krpcek tiez byvame teraz na Hlavnej a tiez mame zalozny plan :) - dufam ze nieco klapne. Stale pozerame, hladame a zvazujeme. V tomto pripade fakt plati 10 x meraj a raz rez = stavaj. Kto vie, mozno raz vsetci budeme susedia - ked v Stupave nejaky developer da pozemky za rozumnu cenu v peknej lokalite (nie pri smetisku)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?