Bývanie v Račanoch Bianco

Ahojte, vážne uvažujem o kúpe 3izb bytu v Račanoch Bianco. Nájde sa tu niekto so skúsenosťou z bývania tam? Zaujímalo by ma najmä, ako je to so svetlom a teplom v bytoch, ale aj ďalšie veci. Bude to, zdá sa, dosť veľká investícia, tak sa snažím získať čo najviac informácii.
Odpovedať
...no za také peniaze by to mal byť luxus najväčšej triedy ;-)
Odpovedať
hm, je to v zásade celkom pekné,ale cena, ktorú pýtajú je podľa mňa nadsadená. ako všetky ceny bytov v BA uvádzané oficiálne na webe. aj preto som chcela počuť od niekoho, kto tam už býva, okrem iného i to, či sa dá o tej sume ešte jednať a za koľko sa tie byty predávajú reálne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme uvažovali nad kúpou bytu RB. Ale tá cena, ach...rýchlo sme si to rozmysleli a prešli varianut dom, a ešte nás to bude stáť menej.
Odpovedať
aj nam sa to tam paci, ale ta cena :( chceli by sme 3izbak ale je to drahe...co uz
Odpovedať
Profilova fotka
my byvame vedla na Komisarkach, rozhodovali sme sa ci kupit vacsi 4izbovy byt v BA (niekde v Raci), alebo radsej RD mimo BA ... vyhrala moznost b) ... za cenu 3-izbovej novostavby kupis novy 4-5-izbovy RD pobliz BA este aj s celkom velkym pozemkom a to uz je iny komfort ako maly 3-izbovy byt. Nevyhodou Racanov podla mna je, ze cely komplex je napojeny na kotolnu na Komisarkach, ktoru prevadzkuje Racianska teplarenska, ktora zabezpecuje rozvod tepla a teplej vody do bytoviek na Komisarkach aj do RB, tym padom ceny tepla a teplej vody su pomerne vysoke. My co byvame na Komisarkach zvazujeme odpojenie od centralnej kotolne a zriadenie vlastnej kotolne v bytovom dome, lebo cena za teplo, ktoru teraz platime Racianskej teplarenskej, je neskutocne vysoka. Niektore bloky domov to uz urobili a kuria si sami. Na pozemkoch, ktore su okolo Racanov Bianco (vinice) ma v blizkej dobe zacat dalsia vystavba Racany Rosso, takze si myslim, ze dlho takuto kludovu idylku obyvatelia Bianco ani Komisarok, mat nebudu.
Odpovedať
Emka, vdaka za zaujimave info o teple i planovanom projekte Rosso. Nieco som si o tom pocitala na nete, ak by sa stavalo podla zamerov investora, bola by to doslova katastrofa, na tomto krasnom kuse vinohradnickej prirody! Zajtra idem do Bianca na dalsiu obhliadku, tak uvidime. Dom zatial u mna neprichadza do uvahy.
Odpovedať
neviem či ešte aktuálne pre teba ja tu bývam, hm nič vhodnejšue sme bohužial v Rači nenašli a nepripadlo v úvahu odtialto ísť byvať mimo. zas m2, cena tak to ešte vyšlo dobre mi sme kúpili ako holobyt a dokončili samosttne k 3 izbáku sme dostali 1 parkovacie miesto, kumbál a pivnicu tú pivnicu ocenujem akurát sme dostali takú velkú/ neviem či majú všetky rovnakú velkosť máme vela byciklov lyže a tak.
Odpovedať
ááá tak ja byvam na komisárkach a neznášam račany bianko celé to tu zastavali :-(
Odpovedať
Ahojte mame 3i byt v racany bianco. Je to to najlepsie co sme nasli v tejto casti Bratislavy za danu cenu. K bytu sme vyjednali garaz a parkovacie statie. Aj my sme chvilu riesili dilemu ci ist do domu v Ciernej vode, ale chceli sme byt v meste. Co sa tyka dochadzania je to asi podobne ako dochadzat z okolia BA, ale tu sadneme na elektricku a ideme do mesta, a znami z BA tiez sadnu na mhd a pridu na poharik. Tym ze zijeme vacsinu dna v praci a "priatelia" su kolegovia, tak ak sme chceli nejaky spolocensky zivot museli sme spravit kompromis. Susedia su tu povacsinou mladi, mnohi s detmi, takze je to prijemne byvanie. Jeden vyhlad mame na mesto, druhy na vinohrady. Developera sme sa pytali na Racany rosso - povedal ze stavat bude az ked preda bianco, a kedze je kriza, dobre to zvazi. Aj ked kupis stary byt v centre, nevyhnes sa tomu ze susedia ti neodsuhlasia nadstavbu na streche alebo zahustovacku pred tvojim oknom. Toto je ale stara diskusia "byt v BA vs dom mimo BA" - a to si musis rozhodnut sama. Za 3i byt platime 120 eur spravcovi (teplo, voda, udrzba, odpad, starostlivost o zelen a 1x tyzdenne umyvanie spolocnych priestorov).
Odpovedať
Ahoj Milan Cez akú realitku ste vyjednali také dobré podmienky? Alebo ste jednali priamo s developerom? Tiež uvažujeme, že kúpime 3-izbový byt v Biancu.
Odpovedať
@marek26 ahoj Marek Jednali sme priamo s Developerom. Realitka nam ukazala byt, a sama navrhla ze ak chceme jednat viac o cene, zavedie nas za developerom. Realitka sa rokovani nezucastnovala. na stranke racian je kontakt priamo na developera, ak budete mat zaujem o kupu, myslim ze vam minimalne odrataju proviziu pre realitku.
Odpovedať
@milan111 Ďakujem za info.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte :) tiez som si tam kupil byt... U mna to bolo opacne. Zacinal som domom v Ivanke pri Dunaji. Lenze mesto je mesto. A hlavne... dom vyzaduje vecne nieco. Travicka? Raz za dva tyzdne pokosit... Chcete peknu zahradu? Tak z prace sup sup do modrakov a nech sa paci, druhy job... Teplo? Vlastny kotol a kurenie... Skratka, stale nieco... brrrr... :) A okrem toho, v dnesnej dobe to mate uplne jedno odkial cestujete, ci je to Ivanka, Dunajska Luzna, ...aj tak rano stojite v zapche, ci sa vam to paci, alebo nie. A to uz ani nevravim, ze to bude stale horsie a horsie... Vo vsetkych okolitych dedinach sa horuckovito stavia, takze prijazdy do BA budu na tom coraz horsie bez ohladu na to, co sa stavia, ci nestavia v BA... Na Raci su super prave tie elektricky, alebo vraj bude cyklotrasa... :) Ivanushka, preco by malo byt Rosso katastrofa? Pozeral som to, lebo som bol zvedavy, co to kde to... Na Trende je clanok... http://reality.etrend.sk/byvanie/inve... ...ak fakt spravia tu elektricku rovno do nakupneho centra, bude to genialne :) preco by to mala byt katastrofa? Ved nic take v Raci nie je, este aj v tom Kauflande clovek zmokne kym nalozi nakup do auta, alebo prejde na zastavku...
Odpovedať
Profilova fotka
@karolstvrty A ako sa ti tam byva? Nejake plusy alebo minusy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
3izbovy - Prva otazka ktoru mi polozila manzelka bola, ci bude treba zabezpecit klimatizaciu do bytu. Ci sa tam bude dat v lete vydrzat. Zaviedol som tam teda chladiara na konzultaciu, pobehal po byte a vravi, ze sem klimu ani netreba davat. Dom vyzera dobre zatepleny, takze aj v tych najvacsich horucavach by mala byt teplota v byte znesitelna - pokial samozrejme nebudeme v tych najvacsich horucavach vetrat otvorenymi dverami. Zateplene su dokonca aj vnutorne steny susediace so schodiskom ci chodbou. V roku 2012 boli extremne a rekordne horucavy ktore sme nestihli "vyskusat". Ale pre kazdy pripad su vsak na kazdom poschodi na balkone extra boxy na umiestnenie vyparnikov klimatizacie. Takze ak by sme chceli, mozme si dat klimu s vyparnikom mimo nasho bytu a balkonu. Vsetky byty maju vonkajsie rolety. Pre mna je velke plus dva velke balkony z oboch stran. Zazil som byt aj akoze-balkonom ale toto sa neda porovnat. Pomoze aj video-vratnik pre navstevy, takze clovek vidi, kto zvoni pri dverach. Elektricka je pomerne blizko. Takisto autobusova zastavka. Kaufland je takisto na pesiu dostupnost. Zakladna skola je blizko a ked zostarneme, penzion pre seniorov je hned vedla. Akurat len cintorin je trosku daleko. :-) Zatial sa byva dobre. Nie je to obytna cast, cez ktoru vedie akykolvek tranzit takze je pomerne klud. Ako a ci sa to zmeni po rozbehnuti stavby Racany Rosso, ani vevericka netusi.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozete mi prosim napisat niekto vase nazory na byvanie v racany bianco? Uvazujeme nad kupou a rada by som pocula aj nejake nazory ludi co tam uz nejaku dobu byvaju. budem vam velmi vdacna. :) @ivanushka @anuska74 @milan111 @karolstvrty @bob70
Odpovedať
pozitíva: - krásne a absolútne pokojné prostredie (vinohrady, domov dôchodcov :), ak má človek rád “byť na konci sveta“ (kde sa električky otáčajú :) , ľahká dostupnosť prírody; je tam ozaj ticho - neďaleko električka/autobus, zasa nie príliš blízko, aby rušili (ďalej od hlavnej cesty) - relatívne malý počet bytov, nižšie stavby, komornejšie vchody (15 bytov vo vchode, 3 na poschodí) - mne osobne sa páči aj architektúra budov a exteriéru – moderný čistý dizajn (myslím, že v Trende práve toto kritizovali – vec vkusu skôr :) - veľmi dobré, podľa mňa, pôdorysy izieb – jednoduché zariaďovanie - pekné výhľadu sú najmä z blokov F a E, ktoré majú spálne otočné do vinohradov (vyššie poschodia sú lepšie) - možnosť mať v dome vlastnú individuálnu garáž (avšak garáží je menej ako bytov) - škola, nemocnica, obchody (Kaufland, Billa) sú blízko, priamo v komplexe sú menšie potraviny – Samoška otvorené aj cez víkend negatíva: - použité nie úplne najkvalitnejšie materiály – vysoká cena bytu a napr. plastové okná, lacné radiátory (v tom súhlasím s hodnotením v Trende), v štandarde takisto slabšia sanita, najmä kachličky (no napr. vaňa, umývadlá a WC sa mi páčili), podlahy a dvere – avšak dá sa s nimi dohodnúť, že Ti to odrátajú z ceny a môžeš si zabezpečovať individuálne - problémy so správcovskou spoločnosťou (chyby v účtovníctve, lajdácky prístup), no toto si už spoločenstvá vlastníkov vyriešili - slabšia „spoločenská infraštruktúra“ (reštaurácie, bary), skôr „dedinské“ prostredie :) - ráno v pracovné dni najmä po-str zápcha, na Račko 30 minút autom (električka 25 min) – ak sú prázdniny a víkend je to fajn (15 min autom Račko) V každom prípade sa treba dohadovať s developerom o cene, voľných bytov je tam, napriek deklarovanému mega úspešnému predaju, podľa mňa stále dosť. Čo sa týka ďalšieho projektu Grafobalu v lokalite – nie nad (tam pravdepodobne vyrastie ulica rodinných domov, čo je celkom ok), ale vedľa, smerom von z mesta (Račany Rosso), je vraj plán vybudovať nových cca 800 bytov, ak si dobre pamätám, je proti tomu ale zároveň občiansky odpor, zvlášť kvôli už teraz preťaženej doprave (stačí „vygoogliť“). Náklady na energie zhodnotiť neviem, bývam tam krátko. Náklady za správu sú, myslím, štandardné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@ivanushka ahoj môžem vedieť kúpili ste nakoniec ten byt?ešte by ma zaujímalo či je v blízkosti škôlka?dakujem
Odpovedať
Skolka je jedna vec. Druha vec je, ci ti tam potomka zoberu (dopyt prevysuje ponuku), lebo v tomto ohlade su predskolske zariadenia vyrazne poddimenzovane v celej BA ak nie aj na celom SVK. Ale to uz je ina tema.
Odpovedať
@belusa Ano, kupili. A som spokojna. Co sa týka skolok, v tomto nemam prehlad, ale myslim, ze su, ved je to vlastne v starej Raci,kde su aj povodne sidliska.
Odpovedať
@ivanushka dakujem a môžem vedieť mesačné náklady lebo vyššie píšu, že to patrí pod kotolňu Komisárky a vraj je to problém preto sa pýtam a ešte ak môžem, že ako je to so zácpami dakujem
Odpovedať
@belusa Bývam tam iba od októbra, tak neviem celkom posúdiť, ale myslím, že ok, nikto sa nesťažuje, čo sa nákladov týka, v zime bolo v bytoch teplo, nebolo treba veľa kúriť, myslím, že budem mať dokonca preplatok. Zápchy, ako som už písala, sú cez týždeň počas roka hrozné, ak človek neodíde z domu pred siedmou, tak na Račianske mýto to trvá autom aj 30 min, ale zas chodí električka.
Odpovedať
@ivanushka dakujem veľmi pekne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, chcem sa spytat , ci je tu niekto kto mi vie povedat, ako sa byva na prvom poschodi v objekte E ??? Spalna a detska su otocene k plotu , nie je tam tma, svieti tam vobec slnko ??? Zvazujeme kupu 3- izboveho bytu, ale mam obavy z tmy a chladu v obdobi ked sa nekuri....a nebol problem s instalaciou sietok na balkonove dvere, ked su tam tie vonkajsie zaluzie? Vadi mi ze sa okna nedaju otvarat, ale setrili....dakujem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?