Bývanie v Cíferi - aké máte skúsenosti?

Ahojte. Čoskoro budem zrejme hľadať nové bývanie pre seba a moju rodinu a zaujímalo by ma, ako sa žije v Cíferi. Mám 2 malé deti, takže mi ide o názory na materskú škôlku, základnú školu, občiansku vybavenosť obce , atď. .. Podmienku ( priame vlakové spojenie do BA, TT a ich blízkosť ) obec spĺňa a po preskúmaní dostupných materiálov na nete na mňa pôsobí celkom sympaticky. Hľadáme hlavne tiché a kľudné miesto, kde by sme sa neskôr ( keď to bude aktuálne ) poobzerali po nejakom stavebnom pozemku na výstavbu bungalovu. Vopred veľmi pekne ďakujem za každý jeden názor, či už pozitívny, alebo negatívny :-)
Odpovedať
1
2
@skrabi Len tak pomimo :) 1. Ste si vedomý, že cez Cífer chodí len osobný vlak (tj žiadny rýchlik) ktorý stojí ešte X krát, lež sa do BA dostane ? Na pravidelné cestovania je to celkom "o hubu", tak len preto sa pýtam :) 2. Inak Cífer je už väčšia obec, bol som tam X krát, takže treba hlavne pozerať nejaký pozemok mimo hlavne cesty, ktorá je o kúsok rušnejšia než v iných obciach ... 3. Ak by ste niekedy cestovali z BA do Cífera autom (namiesto vlaku) sú aj o kúsok vhodnejšie obce :) 4. Čo sa týka školi, škôlky, v tom Vám neporadím. Čo sa týka občianskej vybavenosti, tak je myslím veľmi solídna, obec má napríklad aj čerpaciu stanicu, sú tam ja schopné reštaurácie a dokonca jedan sezónna (Karlov Dvor) ktorá je veľmi vyhľadávaná = myslím, že ani v TT tak dobrú nenájdete :) Takže aj kvôli tomu tam často ludia cestujú. Je tam dokonca aj bowling, bar rovno pri ihrisku, väčšie aj menšie potraviny ... Proste podľa mňa, čo sa týka vybavenosti naozaj nadštandard oproti bežním obciam :)
Odpovedať
@skrabi My sme s priatelkou uvazovali tiez nad byvanim v Cifery a pomerne dlhy cas sme stravili aj hladanim vhodneho pozemku v dedine. Priamo v obci nenajdes skoro nic - co sme boli pozerat boli vacsinou zahrady kde bol problem s pristupom alebo s niektorou zo sieti. Neviem ake poziadavky mas ty ale my sme si dali podmienku, ze v dome ked uz do neho investujeme chceme mat vsetky inzinierske siete t.j. plyn, voda, kanalizacia, elektrina. Najst takyto pozemok v Cifery so vsetkymi vymenovanymi sietami je takmer nemozne. Neviem ci mas priamo v obci nejakych znamych my sme nemali, reality sme sledovali viac ako rok a pol a nic vhodne sme nenasli - a teraz ked pisem nic tak vobec nic ani pozemok o ktorom by sme povedali ze nam vyhovuje ale je drahy. Nas strop bol 45 000€ V cifery je lokalita "Mlynska ulica" co je uz od "centra dediny" a teda aj skoly, skolky, potravin pomerne daleko, je to okrajova cast a nie je tam vodovod (slubuju ho myslim uz dlhsie) cize vodu musis riesit vlastnou studnou. Pytal som sa znamych na kvalitu vody v studni a ked si davali robit rozbory nebola to teda ziadna slava - rozhodne nie pre male deti. V cifery bola (alebo mozno este aj je??) hydinaren takze to mohlo mat znacny vplyv kavlitu spodnej vody. Obidvaja pravujeme v BA takze aj nas lakala pritomna zeleznicna stanica - aj ked tam stoja len osobne vlaky - do BA teda cestujes cca 45min vlakom. My sme teda nakoniec skoncili vo Voderadoch. Zatial riesime projekt a teda nebyvame tamm Podla mna je to celkom prijemna dedinka, cesty su zrekonstruovane lebo ich dost poskodili ked stavali zavod samsungu. Maju napojenie na dialnicu, robim pri avione a podla testovacich jazd som v praci za nejakych 25 min (ak je D1 bez nehody). V obci su dve ZS (jedna je umelecka) a skolka. Jedina nevyhoda oproti tomu ciferu ktoru zatial vidim je ta chybajuca zeleznicna stanica.
Odpovedať
Dakujem za cenne info Ten vlak mi je jasny, aj dlzku cestovania cca 40 min do BA si uvedomujem, len by mi tento druh cestovania zrejme vyhovoval viac ako statie v zapchach, na to by som asi dennodenne nervy nemal. S tou vybavenostou obce to vyzera naozaj dobre :-) Co sa tyka inych lokalit - najprv som zvazoval Senkvice, Bernolakovo, Velky Biel a naposledy som zbieral informacie o Kvetoslavove ( tiez bez vodovodu ).... Obavam sa ale dostupnosti pozemkov, pride mi to tam uz celkom vypredane. Urcite sa najdu ine vhodne lokality, len ten vlak mi inde chyba. Z IS mi ide o elektrinu, kanalizaciu a vodu, plyn by som nepotreboval. No a za tu info o chybajucom vodovode dakujem, tu som prehliadol.
Odpovedať
Ono logicky nie je mozne, aby sa kazdy TREPAL do BA, alebo do okolia BA. Cize cenim si, ze ludia chodia aj do Ciferu napr.. Aj ked sam viem, ze cestovanie odtial je narocne, ale odkial nie je ? Opakujem, je zvrhlost a odudeniahodna zvrhlost aby sa cele SR trepalo do BA, resp. na 1 bod. Ale tak cifer je kusok za SC, je to blizko dialnice, naspat je to pruser, ale tomu dakuj politikom, ze urobili podovd na odpajani dialnice pri Senci. No ale to uz nic. Cifer je blizko TT. co moze byt do buducna tiez vyhoda. Este 1 vec k tym vlakom a osobkaom. osobak ma vyhodu, ze nie je preplneny ako rychlik. tie praskaju pod tiahov cestujucich. cize komu ako chuti cestovanie. ci 30 minut rychlik preplneny , alebo 40 minut osobak. ale prazdny. Sice som vela neporadil, ale nedovolil som si neokomentovat aby kazdy isiel do BA :D PS: podla mna, lokalita je druhorada, prvorady je DOBRY POCIT z miesta, kde clovek byva. Nemusime byt sadomaso workoholici. Mozeme aj kludne zit na kusku vlastnej pody. PS: 45 tisic za pozemok je dost, pokial nema 1000m2 ale tak ja viem. ksefty mafianov so statom s pozemkami, a nasledny predaj za nekrestanske peniaze, to potom tazko vyberat.. viem ze v dedinkach blizsie k BA (o par vlakovych zastavok) su este drahsie pozemky, prakticky v cene domu a to sa bavim o "do 6 arov"... v zastavanom uzemi. cize je to pekne, krasne, nadherne. A preco cifer? je tam rodina ?
Odpovedať
Presne o to ide, prist domov z roboty a vypnut :-) Momentalne nemam moznost len tak vybehnut omrknut danu lokalitu, preto zatial len predbezny prieskum mapa / web. Cifer ma zaujal aj kvoli tej spominanej obcianskej vybavenosti a nie- rodina je inde, zacinali by sme pekne od zaciatku. ;-)
Odpovedať
@ernestsk Tej BA sa netreba čudovať :) Keď si tam dá centrálu každá firma, tak logicky tam ľudia dochádzať musia ... Do BA sa dá jazdiť aj bez zápch či nervov, stačí ísť v rozumný čas a troška si privstať :) A klasika = áno, vlak ide 30 min :) No treba zarátať čas, lež sa na ten vlak dostaneš a rovnako čas, lež sa z vlaku dostaneš do práce, nakoľko ti stanica nestojí asi rovno pred domom alebo prácou :) A tam už je problém. Dnes som vyrazil z TT o 06:50 a na Bajkalskej pri LIDLi som bol za 28 minúť, jazda normálne podľa predpisov :) Ak nie je nejaká kalamita tak viac ako 35 min tá cesta v týchto časoch netrvá. Keď ide hlavne o vlak a nenašli by ste vhodnú cenu pozemku, tak potom ešte teoreticky do úvahy pripadá Báhoň ktorý je troška bližšie k BA.
Odpovedať
@lubk0 Dakujem za tip, Bahon ma nejake novovybudovane lokality co som pozeral, len su na jednom konci dediny a zastavka vlaku na druhom.
Odpovedať
@skrabi neviem kde v BA robis ani na kolku chodis do prace, ale ak by si chodil povedzme na 8.00 do prace tak z cifera ak pojdes autom za normalnych okolnosti v zapchce stat nebudes, tak ako pise @lubk0 vyssie. Chodim priblizne v rovnakych casoch z TT. Bernolakovo som bol pozerat tiez lokalitu Slnecne pozemky ale teda mna osobne to vobec neoslovilo a samozrejme je uz vyrazny rozdiel medzi cenou za m2 v Ciferi a Bernolakove. Kralova pri Senci - detto, navyse tam uz je ohromny problem s dopravou. Bahon by tiez mohol byt fajn ale takisto som tam uz dlho nevidel nejaky pekny pozemok. Senkvice maju plus ze tam stoja myslim aj rychliky alebo zrychlene vlaky ale zase je to uz dalej od D1. Plusom moze byt zase blizkost Malych Karpat a teda prirodneho vyzitia.
Odpovedať
@skrabi My sme nakoniec kupili v Senkviciach. Stanica 12 min pesi, stoja tam aj zrychlene vlaky, je to kusok do karpat (lyzovanie na pezinskej babe, zochovej chate, hriby, tury), v obci je okrem obchodu typu kaufland hadam vsetko (ZS, skolky, posta, obvodna, zubar) a hlavne poslednu dobu su tam rozvojove lokality a cena sa mi zda byt lepsia ako v inych obciach. Btw, senkvice uz maju skoro 5000 oficialnych obyv. cize mozno z nich bude raz aj mesto :) Z druheho konca senkvic do auparku 110 po dialnici je to 30 min. to mi je uz vazne jedno ci som priamo pri dialnici (ktora mi skodi emisiami a hlukom) alebo cestujem o 5 min dlhsie. Cize volba bola jasna a aj ked este nestaviame sme spokojni. Je to taky stred medzi karpatmi a dialnicou, medzi BA a TT a kusok do PK a SC. Ale su aj nevyhody: neurodna poda a strasne tam fuka :)
Odpovedať
@mareqm Senkvice ma lakaju, hlavne kvoli blizkosti hor, kedze tam odkial pochadzam je naokolo dost pohori. :-) Tiez sa mi paci vinarsky raz tejto oblasti a blizke mesta Modra a PK. Len ako som pisal, nenasiel som zatial ponuku pozemku, obavam sa toho, ze pozemky pomizli ako teple rozky.. :-) Nam by vyhovoval rovinaty, vsetky IS ( ak nebude plyn - nevadi ) , cca 500m2, idealne do 50000 eur :-) Co som si vsimol su tam nove lokality ako Stran Sv. Urbana a aj Trlinska ul.? .. Alebo su tam aj nejake dalsie projekty s pripravenymi pozemkami na predaj ?
Odpovedať
@skrabi Aj my sme dlho hladali a skoncili sme v senkviciach 8-) zrovna som bola na urade koli daniam, a pani mi vravela ze su 4 nove locality, Sv. Urban, Pezinska /Trlinska, Paulenova ci tak nejako pri Sv. Urbanovi to je a ze aj na Kozaroch sa nieco riesi. Btw som pozerala a tam pri nas na Trlinskej/ pezinskej sa jeden pozemok predava. Ale zvysok uz je naozaj zastavany...ked sme tam boli prvy krat na obhliadke bolo tam asi 7 domov...teraz uz v podstate vsetko stoji ako tak...
Odpovedať
@skrabi ...http://stransvurbana2.sk/ponuka..pozemok č. 34, dalej.....http://www.reality.sk/inzerat/RE0004146-16-000046/pozemok-pre-rodinne-domy-predaj-okres-pezinok-senkvice
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skrabi ...aj tu su nejake pozemky...http://www.pozemky.sk/vyhladavanie-nehnutelnosti/citystreet%3A%C5%A0enkvice
Odpovedať
senkvice su ucite lepsie ako cifer, pokial je spadova oblast BA. Na denne dochadzanie autom su daleko obidve dediny. Senkvice su vedla PK, vsetko dolezite tam vybavis. Vlakom na skok do BA. S kupou pozemku bude problem, ako vsade pri BA. Mozes snivat, ale vysledok zavisi od stastia a trpezlivosti. Lepsie je hladat naraz vo viacerych vyhovujucich lokalitach, ak nemas na miesto stavby ziadne rodinne vazby. Nejake pozemky boli vo Vinicnom, vela je v Bernolakove, vsetko uplne na kraji dediny, dokonca aj mimo. @skrabi
Odpovedať
@peto99 Či sú ďaleko je veľmi relatívne :) Hlavne z časového hľadiska :) Dochádzam z TT, dochádzať budem pravdepodobne navždy, no keď budem kupovať tak obce vedľa TT s dobrým napojením na D1 :) V práci som vo väčšine prípadov skorej ako väčšina ľudí s tých prepchatých satelitov, takže ano, relatívna vzdialenosť je väčšia no časovo to už také pekné nie je ... Vlaková stanica v obci je fajn, no dbal by som aj na dostupnosť autom ... Z BA do Šenkvíc v špičke sa po D1 ani neoplatí ísť, vzhľadom na tie masívne zápchy čo vznikajú v zjazde na Senec ... Takže stará cesta či už na Senec alebo na PK, čo sú tiež ďalšie 2 katastrofy :) Pri Cíferi stačí zliezť na Voderady a odtiaľ to je cca 7 km bezzápchovej čistej trasy ... Do BA krásna cesta s napojením sa bezproblémovo pred SC ... No a potom je to o sympatiách :) Osobne by ma to z menovaných dedín ťahalo do Cífera najviac, no to už je na každom z Nás. Pre mňa je napríklad aj prítomnosť železnice irelevantná :P
Odpovedať
Ja dokoncujem stavbu v Bahoni, kupovali sme pozemok v zastavanej casti (byvala zahrada) - maly, ale pre poschodovy dom stacil, neplanujeme nic pestovat, takze bude len dvor. Mali sme dostupne vsetky siete (okrem dazdovej kanalizacie), zeleznicna zastavka cca 15 minut peso, ale zatial vsetko riesime autom (este tam nebyvame). Vybavenost slusna na tak malu obec - skolka, zakladna skola, zdravotne stredisko, potraviny Jednota, Moja Samoska (ta ma ale velkost vecierky), pizzeria, dokonca aj autoservis, stolarska dielna, ... Cesta do BA (vyjazd pri Blatne) je kratsia nez z BA (cez Senec), ale situacia sa KONECNE zacne tento rok realizovat: http://www.ndsas.sk/useky-blatne--kri... Jedine minus je dostupnost internetu. K dispozicii su dvaja WIFI poskytovatelia (Golemtech z Ciferu a Radiolan - inych som nenasiel zatial) a DSL, V Bahoni je oficialne VDSL, ale u mna zrazu nieje k dispozicii a zrazu nieje ani 10mbit ADSL k dispozicii (a to ani nenatiahli kabelaz) a natahujem sa s telekomom 2 mesiace, pricom mam priamo pred pozemkom stlp telekomu a ku stlpu dotiahnuty kabel, pretoze povodne som mal mat k dispozicii aj VDSL a pocital som s tym.. Kedze budem potencionalne pracovat z domu, preferujem kabel (ping je podstatnejsi ako stahovanie filmov).. Dlzka cesty do BA autom, mnou namerane - ak nieje havaria alebo kolona, 10 minut po dialnicu, 10 minut po znacku Bratislava (zaciatok obchvatu).
Odpovedať
@lubk0 v dnesnej dobe je stastie najst dobry pozemok v okoli BA, ale na vlakovom spojeni trvam. V dohladnej dobe pride ku kolapsu automobilovej dopravy v BA, posledny rok bol uz katastrofalny.
Odpovedať
Vdaka za cenne informacie. Cele je to hlavne o prioritach, financiach a hlavne kompromisoch... Ten vlak vidim ako velke + aj preto, lebo zivot je momentalne velmi rychly. V robote ta chcu zodrat, doma zase deti zozrat :-) ( a to nehovorim o manzelke ! ) , tak si clovek vo vlaku aspon oddychne, na chvilu vypne, nemusi sa venovat premavke a ako bonus k tomu prispieva uzivanim tohto druhu dopravy znizenim poctu aut v hlavnom meste o -1. Nic moc, ale predsa :-)
Odpovedať
@peto99 To už je o pohodlnosti :) Ak raz doprava skolabuje ( a rozpráva sa o tom už roky a stále nič :D ) tak prestanem pracovať v BA :P Mne je vlak teraz na dve veci, pracujem v Karlovke, takže výstup na vynohradoch, odtial prejsť na električku a 35 minút sa trmácať do Karlovky. Do toho nerátam ešte cestu na stanicu, aj keď to je len tých 15 min, tak pri súčte je to ... No nič moc :) 15 min ráno na vlak, niekoľko min čakáte kým príde (každú chvíľu 5-10 min mešká), kým ľudia vystúpia, kým nastúpite a vlak sa pohne tak to už máte s cestou z bytu 25 min hoci ako :) Následne 30 min do BA. následne presu k električke s čakaním na ňu, minimálne 5 min a následne 35 min do Karlovky a 5 min pešo do práce. To je 1 hodina a 40 minút. Kolegyňa chodí a pod 1 hod 30 sa jej to spraviť nepodarilo :) Auto max 45 minút ... Aj keď bola neviem aká nehoda, tak mi to viac ako tých 1 hod a 40 min nikdy netrvalo ... Takže priemerne mám denne ušetrenú 1 hodinu tam a 1 hodinu naspäť. Navyše ani tá cena neni lepšie akonáhle idete 2 ja v aute, je to už cenovo cca totožné :) Ale to už som mimo tejto témy, len som písal, prečo je pre mňa vlak nepodstatný :)
Odpovedať
@lubk0 nebudem sa robit prognostikom. Nastane po par rokoch situacia, ako na zapade. Auta budu vytlacane z mesta, cesty budu neprejazdne. To nie je moja vizia, ale realita na zapad od SK. je lepsie sa na to pripravit. Radis nepozerat na vlakove spojenie, pritom ho mas sam v zalohe, a v pripade nutnosti vyuzijes.
Odpovedať
@cache V ST čku som pracoval dokopy 4 roky :) VDSL samozrejme nie je dostupné všade tam, kde je kábel. Počíta sa to na vzdialenosť objektu od ústredne, pozor, káblovú vzdialenosť. Tj koľko metrov "kábla" musí VDSL prekonať, než sa dostane ku klientovy. S tým moc nevymyslíš, ak si mimo tejto vzdialenosti, tak ju navýšiť nevedia. To je dané slušne drahou ústredňou ...
Odpovedať
@peto99 Ak začnú z BA vytláčať autá, začnú sa z BA vysúvať aj firmy :) Do okrajových miest alebo do tzv. Business zón. A o tom to je, doprava sa proste presunie niekde inde ... Ak je raz v BA firma, ktorá má ja neviem 200 zamestnancov, z ktorých 60 potrebuje služobné auto na plnenie firemných úloh, tak proste budú musieť z takejto zóny odísť. Ak je v BA firma, do ktorej chodia nákladiaky z tovarom, tak sa zase len odsťahuje do nejakej periférie :) BTW: Taká Praha je ďaleko pred BA ... Autá sa odtiaľ nevytláčajú a dopravná situácia je tam ďaleko zložitejšia ... Takže nemám strach, že sa takejto veci v BA vôbec dožijeme ... A znova = písal som vyššie. Ak nastane čas / doba, kedy budem musieť do BA chodiť dlhodobo za prácou vlakom a tráviť cestovaním násobok času ako teraz, tak proste pôjdem pracovať niekde inde, za menej ... To je celé ..
Odpovedať
@lubk0 Nuz, rok dozadu sa mi podarilo ziskat k telefonu technika z TT zodpovedneho za oblast a povedal, ze VDSL mi tam pojde, L urcite. V novembri som podal ziadost na sluzbu. Po dvoch tyzdnoch ze ozvali, ze VDSL asi nebude mozne, daju overit realnu dostupnost na technicke oddelenie. Mesiac im trvalo "zistit dostupnost" a ze bude to bohuzial len ADSL XL. Tak som podpisal objednavku. Ubehli dalsie 2 tyzdne, dovalil sa technik na miesto urcenia bez ohlasenia (aspon to on tvrdil, ja som tam nebol, zavolal priamo z miesta) a prehlasil, ze tam nepojde ADSL XL a nespravil nic, s kabelazou sa absolutne nic nepohlo, proste to len prehlasil. Ja uz uplne vytoceny, ze 2 mesiace zabite s telekomackou byrokraciou a 3x zmeneny status co je k dispozicii, ze nech to preveri iny technik, takze sa znova caka na preverenie dostupnosti.. Cisty monopol.
Odpovedať
@lubk0 stravil som striedavo poslednych 20 rokov mimo SK, takze tento optimizmus nezdielam. Ked zacnu neriesitelne problemy s dopravou, BA jednoducho obmedzi mnozstvo aut roznymi opatreniami. Ze to ide rychlo ukazal uz zamer vytlacit cezpolnych z parkovania. Kym je este zopar miest volnych, vsetko bude po starom. Cas ukaze, kto mal pravdu.
Odpovedať
@peto99 v Šenkviciach stojí pozemok raz toľko ako v Cíferi:)
Odpovedať
V cíferi top je to najvačšia obec trnavskom kraji komplentá vybavenosť, pozemky si myslím za slušné peniaze kúsok od TT a do Blavy tiež v pohode býval som tam 20 rokov teraz bývam v Jaslovských Bohuniciach ale nedá sa porovnať .
Odpovedať
@cache Ahoj. Keď nijako, nijako nepochodíš, tak mi daj vedieť cez súkromnú správu. Môžem to dať ešte overiť po svojich zdrojoch, poznám tam kopec ľudí od predajne až po stredný manažment :) Prípadne sa sám môžeš stať ISP čkarom pre Báhoň, ako tak čítam, nemusel by to byť zlý business model :) :P Aj s týmto ti viem pomôcť :D @peto99 Ale veď nás nemôže porovnávať z najvyspelejšími západnými mestami :) Troška reality = Praha, Budapešť, Krakow ... Už teraz sa v rámci BA firmy, hlavne tie väčšie posúvajú k jej okraju kde si tvoria aj akési dostatočné parkovacie kapacity pre svojich zamestnancov a firemnú flotilu ... Čím viac sa doprava a parkovanie bude v meste obmedzovať, tým viac sa budú firmy tlačiť bokom, je to úplne normálne :) Časom sa uvidí, ale k žiadnemu zásadnému kolapsu dopravy nepríde :) Už dnes existuje zopár riešení, ktoré by rýchlo a efektívne dokázali odľahčiť dopravu hlavného mesta :)
Odpovedať
@cache A ešte doplním. Finálne overiť, či je akákoľvek DSL technológia dostupná, musí technik merákom kľudne priamo na stĺpe bez tvojej prítomnosti. Zriadelenosti, do ktorých je daná technológia od ústredne dostupná sú len tabuľkové, v skutočnosti na to vplýva aj kondícia kabeláže ... Čím staršia, tým horšie vlastnosti a vzdialenosť sa skracuje. Takže je možné, že na mapke a podľa tabuľky dostupný si no podľa merania nie ...
Odpovedať
@skrabi ja pochádzam z Cífera. Už 10 rokov žijem mimo, ale chodievame tam za rodinou min.raz do mesiaca. Ja ti viem Cífer len odporúčať. Píšeš, že máš malé deti. Je tam famózny detský doktor. Nedáva rovno antibiotiká, ale sa snaží vysvetliť, čo a ako. Prístup na jednotku. Má krásnu ordináciu, v čakárni plno hračiek... Brala by som ho všetkými 10timi, keby som nebývala tak ďaleko. (deti mi ochoreli počas dovolenky u babky, a bola som uňho, fakt super, ústretový, všetko jak má byť) O škôlke a škole ti neviem povedať, len toľko, že sú. Na základnú som chodila ja (pred 20 rokmi a bola super). No za tie roky sa tam zmenilo osadenstvo, tak jediné, čo viem posúdiť, je, že sa snažia zveľaďovať školu. Má nadstavbu, je čistá, pekná. Aj ihrisko majú veľké a vynovené. Zvonka majú aj ihrisko pre maličké detičky a je tiež super vymyslené a prakticky nové. Je tam veľa klubov - od futbalového, cez hádzanú a za mojej éry tam chodil napríklad na školu učiť aj hudobnú učiteľ z Trnavy. Neviem, či je to doteraz, ale tým pádom som mala popri bežnej ZŠ absolvovanú aj hudobnú. Je tam nový starosta - teraz má druhé volebné obdobie, a je maximálne snaživý. Za jeho čas sa v Cíferi veľa pomenilo k dobrému. Aj sám priloží ruku a chodí kontrolovať odvedenú prácu. Predtým to brutálne stagnovalo, a za poslendých pár rokov je vybudovaný nový cintorín, celé námestie sa zrekonštruovalo a otvorilo, chodníky sa dorábajú atď... Do Bratislavy je to možno ďalej než zo spomínaných Šenkvíc, ale zasa do Trnavy bližšie. A v Trnave máš nielen stredné, ale aj vysoké školy. Obchody sú tam okrem malých súkromných aj napríklad Jednota a CBA, čiže otvorené aj v nedeľu do večera. Tuším je tam aj knižnica (bola za mojich čias) No a okrem reštaurácií sú tam aj tenisové kurty, bowling, štadión. Internet bez problémov, rodina má tuším od Tcomu. Z vybavenosti je to top. Je tam dokonca aj zelovoc, kde predávajú bio potraviny... Pre mňa jediná nevýhoda je pitná voda. Na víkend ju chlórujú a ja osobne to cítim. Môže to byť aj tým, že je strašne tvrdá, čo je na neporovnanie so Žilinou, kde bývam.
Odpovedať
@orlik4 Dakujem za informacie :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?