Bývanie v Banskej Štiavnici - aké má výhody, nevýhody?

Ahojte, rozmýšľame o presťahovaní sa do okolia Banskej Štiavnice, preto by som sa chcela opýtať ostatných prisťahovalcov, či to neľutujú a aké má bývanie v Bs, podľa nich výhody a nevýhody. Ďakujem
Odpovedať
@mahulena111 ahoj,my sme prisťahovalci od Augusta a zatiaľ sme rozhodne neoľutovali. My máme byt na Drieňovej,ale keby sme mali možnosti,určite by sme kúpili dom. Záhradu a kúsok súkromia v byte ťažko hľadať. Výhody v našom bývaní vidíme najmä v tom,že máme všetko po ruke. škôlku,školu,nemocnicu a obchody-všetko do 5 minút chôdze. Rovnako sa vytešujeme z historického ducha mesta,zo zámkov,kalvárie,tajchov a množstva turistických aj cyklistických trás. Keď má človek chuť ísť na výlet,je kam ísť a netreba ísť vždy ďaleko. Nevýhody sú tu asi len pomenej práce oproti väčším mestám a absencia veľkých nákupných centier . Keď chceme niečo za lepšiu cenu a keď chceme výber,sem tam zbehneme do Zvolena.
Odpovedať
Profilova fotka
@mahulena111 mam kolegu co byva v BS a nikto by ho z tade nedostal ani heverom :). Co vidim ako nevyhodu, v zime casto treba soferske zrucnosti ak sa chces dostat niekam inde. Specialne cesta do Zarnovice je v zime dost vyzva :), ale ani ta do ZV nezaostava.
Odpovedať
BS a okolie kde to je?no predsa tam kde nie je rovného miesta ani na dve nohy v kľuku
Odpovedať
Ďakujem za názory, tak zatiaľ nebolo nič čo by ma odradilo. Ja sa tiež bojím hlavne tých pracovných priležitostí a tej zimy nakoľko máme k chalupe horší prístup, takže bez nejakého auta na vysokom podvozku sa tam asi nebude dať fungovať. andrejka2424 odkiaľ ste sa prisťahovalli??
Odpovedať
@mahulena111 tam i na bežné cesty najlepšie pohon na všetke 4 ked je sneh alebo aspoň EPS -pribrzdenie preklzujúceho kolesa,a poriadne natrénovať šmyky,pre každý pohon,i 4x4 môže isť ako na saniach
Odpovedať
@mahulena111 Mám v blízkosti chalupu a občas chodím do BŠ, hlavne na nákupy. . Na tom je vcelku dobre. Je tam Lidl aj Tesco, aj bežné obchody. Občas sa prejdem do Krupiny. Zvolen som doposiaľ využil len výnimočne, skôr zo začiatku. Čo sa týka prístupnosti, tak v samotnej BŠ sa podľa mňa o cesty vcelku dobre starajú. Tých dní keď je snehová kalamita je aj v okolí minimum. Pracovných príležitostí je tam nie bohvieako, ale podrobnejšie to nesledujem. V poslednom období sa v mesta hodne rekonštruujjú historické budovy a stava sa mesto turisticky atraktívnejšie. Čo sa týka kúpi nejakej nehnuteľnosti, tak by to nemala byť stratová investícia, skôr naopak. Myslím že v súčasnosti dopyt prevyšuje ponuku, a tak ceny sú mierne nadsadené.
Odpovedať
@mahulena111 milujem to tam, sme tam par krat do roka. Az dieta vyrastie chceli by sme sa tam prestahovat, do nejakej staruckej mini pidi chalupky.... Co bude asi za 10 rokov, snad tam este nejaku rozpadlinku kupime
Odpovedať
Ako nevyhodu vidim jedine tu pracu, aspon co som sa rozpravala s miestnymi... vacsinou maju nejaky svoj biznis ci zivnost, alebo ziju z turizmu ale nejake super prilezitosti pre masy robotnikov tam asi moc niesu. Myslim tym take tie zamestnania vo vyrobnych linkach, administrative a pod kde hromadne pracuje vela ludi. Ale tak praca sa da najst vzdy..podla mna
Odpovedať
@mahulena111 zo ŽARNOVICE,ale pred tým som bývala aj všelikde inde. V Žiline,Prievidzi,Plzni. Zatiaľ sa mi tu ale páči najviac.
Odpovedať
Ja som z okresu Zvolen, chodím tam pracovne cca raz do mesiaca, ale bývať by som tam nechcela. Občianska vybavenosť je dobrá, či už väčšie obchody, nemocnica, školy. Ale s prácou je to ťažšie, jedine dochádzať do ZH/ZV. keby bola dialnica alebo lepšia cesta nevidím problém. Ale tá cesta aj smerom na Zh aj Zv je otrasná, zle sa tade ide v zime a cez leto tiež nič moc, je to úzka cesta, vo väčšej premávke ak natrafíš na pomalé auto pred tebou nemáš často šancu bezpečne ho prebehnúť a potom cesta trvá strašne dlho alebo riskneš a raz to nemusí skončiť dobre.
Odpovedať
@marssmykkok Ahoj, áno to máš pravdu. Tá cesta je celkom vzrušo. Ani ja si neviem predstaviť chodiť tadiaľ denne. No uvidíme ako s prácou. Ďakujem za názor :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Stiavnica ,mesto ako take je do kopca,alebo z kopca.rovina tam nejestvuje,ak sa nebavime o parkoviskach ;-) . "ocenis" to hlavne v zime,ked cesta ktora v lete trva 5 minut,sa predlzi na pol hodinu :-D snehu by som sa uz tak nebal,za posledne roky len poprasilo ,kde tu.volakedy to bolo paradne mesto,mesto studentov,vysoke skoly,stredne,kopec podnikov.ale v sucastnosti je to hladna dolina.okolie na chaluparcenie priam idealne,ale na byvanie, pokial nemas niekde vlastny biznis =-) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem za názor. Už musím len vlastný biznis vymyslieť a kupiť niečo 4x4. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@neprd ahoj... chcela by som sa ta spytat... prestavujete chalupu v oblasti Banskej Stiavnice? Vedel by si mi poradit s kontaktmi na expertov? Momentalne zhaname projektanta/statika/architekta, ktory by nam vedel navrhnut projekt uprav uxterieru... oporne mury atd... chalupu mame tiez v okoli Banskej Stiavnice, ale zial tam nikoho nepozname... tak ak by si mal niekoho overeneho, bola by som ti velmi vdacna :-)
Odpovedať
@hiva profesionálnych projektantov a pod. som nepotreboval a ani takých v okolí BŠ nepoznám. A tých čo mi robili stavbarske práce by som skôr mal dať na výstrahu /nie však všetky činnosti/. Našťastie už skončili živnosť tak je to bezpredmetné.
Odpovedať
@hiva ahoj, v BS nepoznám nikoho, ale ak by si chcela v BB poznáme projektanta aj statika, čo aj nám robili a boli sme s nimi spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
@mahulena111 Dakujem krasne za ponuku... ak sa mi nepodari nikoho zohnat z okolia, urcite sa ti ozvem :-)... teraz mame mesiac prestavku, trosku oddychujeme, ale vo february zacnem byt uz plne aktivna v zhanani a obvolavani expertov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@neprd @mahulena111 prosim, nemate nahodou kontakt na vodara z okolia Banskej Stiavnice? Potrebujeme prerobit vodovodne rozvody, kedze ich predchydzajuci majitel vobec nevyspadoval a napriek tomu, ze sme vodu odstavili a vypustili pred odchodom, nejaka zostala v trubkach, pomrzla a dotrhala nam vsetky trubky... cez vikend ked sme rozkurili tak nas pekne vytopilo :-(
Odpovedať
AHOJ, Joj no to nepoteší. Zajtra tam ide manžel a máme tam takých zlatých susedovcov, tak mu poviem nech sa ich spýta. Oni sú domáci, takže by mohli niekoho poznať. Držím palce :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?