Bývanie a doprava v Alžbetinom Dvore

Profilova fotka
Nedá mi, aby som sem hodila príspevok, nakoľko som tu prečítala, že na Záhorí sú drahšie pozemky, z dôvodu kvalitnejšieho bývania, ale asi si bude hájiť každý svoje, aj tak... Už šiety rok bývame v AD, začiatky boli všelijaké, nakoľko som rodená BA a na panelák v Petržalke som nedala dopustiť. Postupom času sa moje obavy stali minulosťou a kvalita bývania je z roka na rok lepšia a lepšia. Konečne máme lepšieho starostu a úroveň bývania sa mi začína páčiť . Doprava - odstavila som môj dvojliter a cestujem vláčikom - Regiojet...za pár minut som v BA. Kto pracuje v širšom center BA, je to úplne ideálne. Nemám nervy, každý mesiac ušetrím atď...už ani cez Rovinku to neni tak katastrofálne ako to bolo...a opilecká v pohode Relax - pred pár dňami som bola v Kačíne a odpadla som, aké tam vyrástlo relaxačné centrum...25m bazén, fitko, sauny...waw, waw, waw Šport - super ihrisko (futbal, volejbal...) príjemná pani v bufete... Obchody - potraviny, pošta, kostol...no proste všetkom. Priznám sa, že nechýba mi dennodenne k životu Aupark ani Euroveu...aj keď som veľmi spoločenský tvor, nepotrebujem davy ľudí všade... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja tu byvam vyse roka a som velmi spokojna presne si vystihla ako to citim aj ja. Som na MD a pre deti je tu super prostredie... na ihrisku sa da super pokecat ........
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sa sťahujeme z Petržky do Kvetoslavova...Dufam, že to bude supeer..Kvetoslavov sme volili kvoli spominanému vláčiku..Je to super. Žiadne zápchy, stresy... Relax tiež navštevujeme, no uvidíme, či vymeníme alebo....:)))
Odpovedať
Alžbetin Dvor má výhodu, že má dobrú dostupnosť k vlaku. Ak by ste bývali v Dunajskej Lužnej, tak zabudnite na dobrú dopravu, už o pol siedmej ráno trvá 20 min, kým sa len pripojí auto/autobus z Lipnickej na hlavnú. V tomto prípade zlaté Záhorie.
Odpovedať
@jarka0502 , my bývame v blízkom okolí AD a mám info že tam u vás je vraj nejaká dobrá cukráreň... je to tak? kde to tam je pls..
Odpovedať
Profilova fotka
dedian jedna cukráreň je v Miloslavove, hneď pri hlavnej ceste pri babtistickom kostole, neviem, či môžem menovať, ale skúsim samo pastry sa volá, ale už jetam aj druhá, v AD majú tiež super kolačiky aj rúúúžové vínko, ta je hmm, pri kostole (máš ho po ľavej ruke) odbočís do prava a potom znovu do prava, pojdeš ešte kúsok a hneď to tam uvidíš... :-)
Odpovedať
ahojte, chcel by som sa spytat ako to je v AD s byvanim nedaleko ovocneho sadu. Dostal som informaciu, ze cez sezonu to tam je celkom hlucne kedze "fenuju" stromy alebo nieco podobne. Viete mi k tomu dat nejake info? Rozhodujeme sa ci kupit pozemok kusok od ovocneho sadu. dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@badjan no mi práve bývame pri ovocnom sade, tento rok sme to ozaj počuli /bývame tam už 6 rokov/ ale dá sa to zniesť, neviem či to aj nebolo polievanie, lebo bolo veľmi sucho...bolo to vždy večer, ale oni sú takí zlatí (majiteľia dobrých jabĺk), každý rok nám dávajú bedničku čerešní, ale takých, aké som ešte nejedla, takto sa nám to snažia kompenzovať, hmm tak asi toľko, ale skôr mi začína vadiť dosť veľká premávka z Hviezdoslavova a Kvetoslavova a tí vodiči idú ako idioti rýchlo...ináč sa tma býva super...držím palce pri rozhodovaní :-)
Odpovedať
Profilova fotka
...pre stavbu RD by som dnes volila lokalitu, kde je šikovné vlakové spojenie, vyskúšala cestu vlakom a podobne...skúsenosti Veľa mladých ľudí si neuvedomuje, že tie detičky budú aj staršie, keď toto spojenie budú potrebovať-využívať :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, my zvazujeme kupu pozemku v AD a chcel by som sa opytat na nasledovne veci: - ako je to s chovom osipanych v AD, vraj tam bol problem so zapachom, ale uz som sa niekde docital, ze s chovom uz prestali. Viete kde v AD sa chovali? - kde v AD je ovocny sad a ako dlho trva ten hluk? Ci to 'fenuju' kazdy den, par hodin do dna, cely mesiac, dva? - pozemok mame vyhliadnuty relativne blizko (cca 100 metrov) od zeleznicnej trate v zastavanej casti... trochu sa obavam hluku, viem ze regiojet je dost tichy, ale nemilo ma prekvapilo, ze nakladna doprava je taka frekventovana a tie vlaky uz teda tiche nie su... nastastie nie sme krajny pozemok, za nami su este dalsie tri uz hotove domy, takze aj to asi odhlucni... No aj tak sa obavam ci v lete sa vobec bude dat spat pri otvorenom okne, kedze v noci tie nakladne jazdia skoro kazde dve hodiny... nemate s tym niekto skusenost kto byva v tej oblasti? Vopred Vam dakujem za odpovede, velmi to pomoze pri rozhodovani (aj ked je uz v podstate rozhodnute :)
Odpovedať
- chov osipanych v jej "vonavej" podobe je uz davnejsou minulostou a definitivnou minulostou z hladiska zakona by mal byt po zmene uzemneho planu, ktora sa nedavno odohrala. Lokalita, kde su budovy druzstva, je po novom urcena na zastavbu rodinnymi domami a na obciansku vybavenost. Tato zmena uzemneho planu uz bola vyvesena na pripomienkovanie a myslim, ze uz aj uplynula "pripomienkovacia" lehota. - umiestnenie sadov je krasne vidiet na googlemaps, sleduj cestu Hlavna na Mierovo/Kvetoslavov/Hviezdoslavov, na hlavnych tahoch cez MIloslavov/Alzbetin dvor je k sispozicii aj Street View - regiojet je tichy a nakladne vlaky hlucne, s tym vela nenarobis, je to otazka zvyku. Drsne to je v domoch tesne pri trati, je rozbehnuta iniciativa riesit to zo zeleznicami (protihlukova stena). Sto metrov, to je na posudenie prahu citlivosti kazdeho. Vacsinou ludia, ktori prichadzaju z mesta, ktore aj v noci ma urcitu hladinu hluku, to znasaju lespie ako ked je niekto zvyknuty na absolutne ticho :-) - Alzbetin Dvor je v sucasnosti jedna z najlepsich lokalit v smere na juh, dokonca aj dopravne - ma vlak, ma autobusy, da sa obist zapchata Luzna cez cestu opilcov. Kto nemusi chodit do BA na osmu, nema problema ani s dopravou.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado_j myslím, že pp1 to opísal úúúplne presne, možno by som sa vyjadrila k tým sadom, nakoľko tam bývame už 7 rok, priznám sa, že do minulého roku sme nepočuli nič (sme lokalita na ľavo), ale nebolo to nič hrozné, podvečer, keď sme sedeli na terase, okolo 20-tej hod., ale nie dlho asi takú hoďku...oveľa viac mi vadí štekot rozmaznaných psov. Majitelia jablkových sadov veľmi rešpektujú obytnú zónu, snažia sa všetko riešiť v takom normálnom čase a dokonca, už 7 rok dostávame od nich ako odškodné bedničku krásnych čerešní, také som videla a jedla len od nich. Tá doprava je ozaj super, super, super...dokonca keď sem tam potrebujem ísť autom, tak si stále opakujem "bože, to je otras, zlatý môj vláčik"... ;-)
Odpovedať
Dakumem obom za fakt rychle odpovede, velmi pomohlo... :) Pozyvam na home made kolacik ked to bude aktualne, ale to si este chvilu pockame :) Pekny den Vam prajem
Odpovedať
Článok sa načítava...
no Zahorie ma super napojenie na dialnicu, takze v tomto asi nie je o com:)ale ten vlacik mate super, to sa este da...inak co som pocula ten smer autom na slucku...plus na zahori je este krajsie prostredie, ziadna rovina...ale mas pravdu kazdy si bude hajit to svoje:)
Odpovedať
Heh, akurat ze ceny pozemkov na Zahori su min 3x AD... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarka0502 zdravim chcela by som sa vas opitat idem sa stahovat na alzbetin dvor a moj snubenec pracuve v ba a musi byt na siestu v praci, je z dopravou nejaky problem? ci sa da lahko dostat do ba dakujem za odpoved :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Nejake novinky ohladne tejto lokality a dopravy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, prosím vás poradí niekto ako je to s občianskou vybavenosťou? a) lekár (všeobecný, detský, zubár) je niekde v okolí alebo všetko riešite v BA? b) škola, škôlka - videla som jednu školu neďaleko stanice. Má s ňou niekto skúsenosti? c) obchody - potraviny som našla dvoje, ale sa mi zdali dosť malé. Sú dobre zásobené? d) Spomínali ste nejaké verejné ihrisko pre deti. Kde je?
Odpovedať
Profilova fotka
@ria_zuzolova áno potraviny sú obidvoje výborne, treba si uvedomiť, že bývate v dedine, preto sú malé...čo by za to druhé dali...lekár je tu len pre dospelákov, aspoň o detskom neviem Ihrisko je vedľa Kačína...veľa otázok :-|
Odpovedať
este by som k jarke doplnil, ze potraviny sa daju nakupit aj cez vikend, co tiez nebyva vsade samozrejme a vacsie nakupy ludia v poslednom case casto riesia aj prostrednictvom dovozu donaskovou sluzbou Tesca, ktora chodi aj do Miloslavova/Alzbetinho dvora - objednas si potraviny na internete, dovezu ti ich domov, zaplatis - a nemusi ani na velky nakup vytiahnut paty z domu :-) skola aj skolka su fajn, pre druhy stupen zakladnej skoly je teraz spadova skola v Bratislave v Ruzinove na Borodacovej ulici. Ludia z Alzbetinho dvora sa snazia umiestnit deti napriklad aj do skoly na Mierovej ulici - nedaleko nej totiz stoji primestsky autobus z Miloslavova - ale Mierova je v sucasnosti vychytena ruzinovska skola, navyse ma mensiu kapacitu nez velke skoly, takze sa tam dieta nemusi dostat, lebo nie je miesto. Ini zase vyuzivaju dalsiu skolu na trase - Kosicka (plus su samozrejme aj dalsie skoly P. Biskupice/Vrakuna atd.)
Odpovedať
Profilova fotka
@pp1 nakupovanie cez TESCO som ešte neskúšala, ale počula som o tom, máte/máš s tým nejaké skúsenosti? Ď
Odpovedať
Osobne skusenosti zatial nie, ale vidim ako to tu okolo kazdu chvilu beha. Teda, ak sa za osobnu skusnost nepovazuje to, ze som bol pri tom, ked doviezli tovar susedom :-). Vylozili prepravku, v nej posackovane nakupy, platba kartou a hotovo.
Odpovedať
@jarka0502 @pp1 dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@jarka0502 velmi pekne dakujem za tuto diskusiu. Tiez velmi zvazujeme byvanie v Miloslavove, resp. hladali sme obec, z ktorej sa do BA da cestovat vlakom. Mala by som este otazku.. Alzbetin dvor a Miloslavov su dve rozne obce, alebo AD je cast Miloslavova? Ked totiz pozerame pozemky, neviem z toho vyjst ci sa jedna o Mil. alebo AD. Stavia sa v obidvoch obciach? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzejnkaaa ano stavia sa v obidvoch obciach. Je to presne: Miloslavov cast Miloslava a cast Alzbetin Dvor, ale ludia to nazvali Miloslavov s AD. Medzi nimi je 2,5 km vzdialenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzejnkaaa ale uz to nieje to co to bolo. Doprava autom KATASTROFA...z roka na rok je to horsie a horsie :-D
Odpovedať
Dobry den, co sta tyka obci alebo satelitov mimo Bratislavy musim ohodnotit tuto obec ako najlepsiu z hladiska byvania, cien pozemkov a zivotneho prostredia. Vyhody: 1. Doprava autom do BA - 3 cesty (smer Rovinka, smer Podunajske Biskupice, smer Most pri Bratislave) 2. Doprava autobusom cez dunajsku Luznu 3. Zeleznicna osobna doprava (2x za hodinu v oboch smeroch) 4. Cisty vzduch (necitite Slovnaft ako Rovinka) 5. Hluk lietadiel v norme (mimo koridoru nie ako Most pri Bratislave ci Studene) 6. Je to Bratislavsky kraj (nemusite vybavovat veci v Dunajske Strede ako Kvetoslavov ci Hviezdoslavov) a v pripade nahlej nemoci vas sanitka vezme do Ruzinovskej nemocnice(nie do Dunajske Stredy ci Trnavy) 7. Obec ma Wellness, sportove ihrisko, dokonca aj les(ak si chcete zabehat budete v zdravom prostredi) 8. Obec ma potraviny (2x), postu, bankomat, dve krcmy, cukraren 9. Je tu skola, tri skolky (dve obecne a jedna sukromna) 10. obec ma kanalizaciu a vodovod (nie ako Hviezdoslavov ci ine obce v DS) 11. Internetove spojenie je realizovane cez 4 providerov (staci si vybrat toho spravneho) 12. v obci je lekar pre dospelych 13. Ak nezvladnete pocet navstev doma mozete ich ubytovat v hoteli Wellness Kacin Nevyhody: 1. ak mate radi panelak a mnozstvo buchajucich susedov vedla, pod vami a nad vami asi si na sukromie v dome nezvyknete 2. ak oblubujete dopravu elektrickou tak tu ju nenajdete 3. ak radi hladate v BA parkovacie miesto pre svoje auto a je to vase hobby tak tu nepochodite, miesta na parkovanie je dost a za darmo 3. ak ste zvyknuti na kriminalnu cinnost vo vasom okoli, roznych bezdomovcov, opilcov a dilerov drog tak tu ich nenajdete 4. ak mate radi preplnenu bratislavsku dopravu a hlavne oblubeny pristavny most, tu v obci si to neuzijete
Odpovedať
@lesnar @jarka0502 zdravim. prosim vas viete mi povedat ako sa byva na Ceresnovej ulici v Alzbetinom dvore, dole blizko druzstva? Pokial viem, druzstvo je uz zavrete - je to pravda? Ake su plany, ma sa este otvotit alebo sa bude likvidovat? Povazujete to za dobru lokalitu v obci? Dakujem za vsetky informacie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jozouu Čerešňovú ulicu nepoznám, v AD sa býva dobre, ale doprava sa neskutočne zhoršila cca 1-5h do BA...hr ôzaaaaaaaaaaaaaa, čo mám info, veľa mladých, čo vozia deti do škôl sa vracajú do BA. Terajší starosta je super, dúfam, že sa nám ho podarí zvoliť aj teraz. Zrušil družstvo a pokiaľ ostane starostom, tak ani ho neobnoví. Ten predošlí si z AD urobil biznis, a nedá sa nič zaručiť, lebo teraz kandiduje aj ten predošlí, tak neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@lesnar TAK IDEÁLNE BY SOM TO UŽ NEVIDELA :-| Píšeš výhody o doprave?...K A T A S T R O F A :-D
Odpovedať
Ja byvam v AD uz od narodenia. Bol tu poriadny boom asi pred 10 rokmi. Doprava bola v tedy bez problemov, ale v dobe ked budovali dvojprudovku z Roviky, urobili obchvat cez opilecku a odvtedy je to cista katastrofa. Kopec ludi o tejto ceste ani len nepoculo, ale teraz uz o nej vie kazdy a od pol siedmej sa tam tvoria neskutocne kolony z dovodu, ze auta prichadzajuce z Luznej a zo Studeneho su na hlavnej a tak z nasej vedlajsej sa to nehybe skoro vobec. Strasne vela ludi tu cestu pouziva aj zo smeru Hvezdoslavov a Stvrtok n O. Bola to ticha dedina, kedze tam nebol ziadny hlavny tah do ziadneho mesta, ale uz ani to neplati. nastastie nebyvam na hlavnej, lebo to je cista katastrofa. Ludia jazdia bezohladne a rychlo. Ano pre niekoho je to mozno zvlastne, ale u nas sa skutocne zdravime a ako sahovori pozdravit je slusnost, odzdravit je povinnost a niekedy sa na vas ty ludia kukaju tak zvlastne ze ich pozdravite. Ked som sa prechadzal so psom, jeden par sa ma pyta ze poculi ze na ihrisku je nejaka zabava a ze kde je to ihrisko, pritom tam ale byvaju uz 2 roky. A predsa len nikdy neboli vonku a nevedia ze je tam aj nejaka krcma a restauracia, sice nie najlepsia, ale aspon daco. V poslednej dobe je tam dalsi stavebny boom a predpokladam ze skveli developeri plnymi duskami masiruju podvedomie potencionalnych zakaznikov, ze napojenie na BA je cez priamu bezproblemovu cestu ( opilecka ), ale to je omyl a ked si niekto mysli ze sa v prac. den dostane do BA za 20 minut tak je na velkom omyle. Nemam nic proti novopristahovalcom, ale oni skutocne poznaju len svoj dom a svoje auto a cestu do BA, nic viac. A niektori su neskutocne povysenecky a nadradzuju sa nad ostatnimi, hlavne ze ma X5.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?