Býva tu niekto v Hrubej Borši?

byvate prosim niekto v tejto utulnej dedinke?
Odpovedať
1
2
6
..tak nikto? viem ze su tam nejake pozemky na predaj, ale dedinka ma 300 obyvatelov takze to bude riadna samota :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja byvam v Senci, ale mali sme uz rezervovany pozemok v HB. Pozemky a lokalita su pekne, je tam uz vsetko nachystane na stavbu. Ja som vsak do toho moc nechcela ist / manzel ano / , lebo ma trapilo, ze budem trosku dalej od Senca ako som si predstavovala. Ja som chcela ist max. 2 - 3 -4 km od Senca. A este dalsia vec ma mrzela, ze tie pozemky su uzsie a este aj vybrany dom by sme museli zmenit a to som povedala, ze to nehrozi. Vyber trval hrozne dlho a konecne sme nasli co nam vyhovovalo. Dom musi mat na sirku 10 - 11 metrov, aby ste splnali odstupy. Pokial vsak vam lokalita nevadi, tak urcite odporucam. Je to tam naozaj pekne. V blizkosti sa uz robi nove jazero / nieco ako Senecke jazera / a bude tam pri pozemkoch aj golfovy areal. Lea
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, pozerala som ze sa tam zacali predavat nove pozemky, ktore su este lacnejsie ako ta predchadzajuca ponuka od ineho developera... zaujimal sa o to niekto..pozna niekto tu dedinku blizsie..je tam skola, skolka, posta, obchod..spojenie do BA ? ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, kupil niekto pozemok od toho noveho projektu Orag - golfova dedinka v Hrubej Borsi? Pozna to tam niekto? Aky mate z toho dojem?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ja sa tam mam ist dnes osobne pozriet... Takze mozem sem potom dat nejake info :-) , pekny den.
Odpovedať
Tak co kvetinka, bola si sa tam pozriet?
Odpovedať
ahojte :) byvam vo vedlajsej dedine, Kralova pri Senci. Co sa tyka Hrubej Borse, je tam skolka (velmi dobra co viem) a celkom slusne autobusove spojenie do Bratislavy ;-) skolu zvyknu deti navstevovat v Kralovej + je tam i zdravotne stredisko pod ktore obyvatelia spadaju :-) postou som si neni velmi ista :( , to by som klamala :-N , takze na to radsej neodpoviem =-) ak by som vedela odpovedat, pytajte sa, dam vediet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, uz som tu dlhsie nebola, nebolo casu. Ale mam pre mna super spravu. Boli sme sa tam pozriet a ideme kupit pozemok, mam to rozbehnute, rezervacna zmluva podpisana, rezervacny poplatok zaplateny, este cakame na banku.... Majitel firmy (developer) je velmi mily clovek. Na vsetkom sa s nimi da dohodnut. Boli vsetci velmi ochotni, mili a dobre sa mi s nimi spolupracuje. Prostredie je tam nadherne. co sa dopravy tyka, zatial sme nemali problemy. Od pozemku som bola v Petrzalke na konci za 45 minut a to sme odtial odchadzali o 17:00 a rovnako aj z BA do Hrubej Borsi bola cesta kludna... auta boli, to nehovorim, ze nie ale nestali sme.. Takze ak vsetko dobre pojde, mohli by sme koncom buduceho roka zacat stavat, na co sa velmi tesime :-)
Odpovedať
Ahojte! Takže my sa tiež o nejaký ten rok staneme obyvateľmi tejto dedinky. Projekt green resort sme našli ešte pred Vianocami, ale nemali sme čas niečo riešiť. Zaujala nás hlavne cena, ale aj celý projekt. Vybrali sme si aj konkrétny pozemok. Po Vianociach sme to teda išli riešiť, ale zistili sme, že majiteľ pozmeky preparceloval na užšie a cena sa zvýšila. Avšak, keďže je obchodník a chce niečo predať, vyšiel nám v ústrety. Tak sme sa dohodli na konkrétnych rozmeroch a zaplatili sme rezervačný poplatok. Zatiaľ máme s manželom z toho celého dobrý pocit. Čo sa týka času, merali sme od kruháča Bajkalská -Prístavný most, išli sme po diaľnici a do dediny to trvalo 22 minút a naporušili sme žiadne predpisy :-) . Priamo v dedine je menšie zrekonštruované detské ihrisko a jazdecký klub - kone. Teraz sa snažíme nájsť nejaký dobrý projekt domu, čo by sa hodil na náš pozemok. PS: máme dve malé baby, tak sa tešíme na susedov s detičkami ;-)
Odpovedať
dievcata, odporucam vam tam prespat a potom ist rano okolo 8-mej alebo pred 8-mou do bratislavy a naopak, z ba tam okolo 17-tej... pod 60 minut sa nedostanete - ak pracujete v ba tak to budu pravdepodobne casy kedy budete cestovat... vikend a cesty opacnym smerom vam absolutne nic nepovedia--- inak juliaf, to ste dobri - ja som isla podla pravidiel tam raz z konca podunajskych a trvalo mi to okolo 20 minut - a to som isla mimo spicky...
Odpovedať
Sestrenica byva v Kralovej - vedlajsia dedina a robi v BA. Nie je to ziadna tragedia. Za 40 minut je v centre. Samozrejme pokial snezi alebo je nehoda tak je to ine kafe....okrem toho nie je tam len dialnica ale je tam aj stara cesta, ktora sa da pouzit. Urcite je tento smer lepsi ako smer Samorin pripadne Pezinok zo sa tyka dochadzania. ...ze obcas su zapchy s tym sa musi ratat ale nie je to kazdy den.
Odpovedať
Ja si myslim ze je jedno ci dochadzas 45 min z dubravky alebo zo senca, realne viem ze tak niektori kolegovia dochadzaju. Hlavne zapchy su priamo v BA... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
guliverka , pozri je to kazdeho rozhodnutie kolko kde bude dochadzat, ked ti nevadi stravit denne 2 hodiny v aute, tak je to uplne v pohode rozhodnute. Aj ked to co pises mi pride trosku usmevne, tie reci ze so senca si tak rychlo v centre ako z dubravky a pod. ... ja mam tiez kolegov z roznych casti mesta a aj dediniek. uprimne - dedinky smerom na zapad - uplne v pohode, napoja sa na dialnicu , z nej zlezu v poctate az v centre - cesta rychla, malo zapch... smer Senec, Samorin a pod. - kazde rano zapchy - prist do centra za 45 minut - to je priemerny cas zo SEnca, akonahle trosku nasnezi, naprsi, nehoda etc. ( v priemere 3x do tyzdna ) - hned su zapchy a pod hodinu do prace nepridu... smer Dunajska luzna a spol - to je uplne zabite dochadzanie - kolega sa teraz uz zoparkrat nedostal do prace, kedze mu cesta z dunajskej luznej po zaciatok Ba ( podunajske ) trvala 2 hodiny - otocil to radsej a robil z domu... :-| guliverka, ja suhlasim ze sa zo senca na zaciatok ba dostanes za 45 minut - problem je ze potom sa dostanes do zapch v meste a cez ne sa potom predieras ( cize zo senca ti to trva 45 minut na zaciatok ba, z dubravky 45 minut do centra, to je trosku rozdiel :-( ) ale ako pisem - kazdy ma svoje priority - ja budem radsej byvat v centre a v aute stravim 20 minut denne ( uz aj s nakupom ) ako 2 hodiny denne nervacit v zapchach... ale to je len moj nazor |-| ( vyskusala som si byvanie na konci ruzinova a stacili mi zapchy na prievozskej - cesta trvala cca. 40 minut tam aj spat v spicke... takze dost mi pride podozrive ked niekto tvrdi ze do dediny vzdialenej 20 minut od konca ba sa dostane v case spicky z centra za 40 minut :-S to potom tie zapchy v centre asi preleti 8-( )
Odpovedať
my sme išli do HB ráno, mali sme tam stretnutie o 9:00. Viem, že je rozdiel ísť v špičke a mimo špičky, ale dva razy sme to bez problémov zvládli do 25 minút. Videli sme aj tú "strašnú" zápchu v opačnom smere, ale tá vznikala až niekde za avionom. Celá dialnica v opačnom smere bola plynule zjazdná. Takže tí, čo môžu využiť prvé výjazdy z diaľnice sa do tej zápchy ani nedostanú. Momentálne bývame v Karlovke a obidvaja s manželom pracujeme v Ružinove. Mne trvá poobede cesta električkou 35 minút, plus cesta na električku 10 minút, plus nie vždy mi ide električka hneď, takže sa stane, že tam čakám ďalších 7 minút. Manžel má kolegu, ktorý dochádza z HB, a hovorí, že ráno mu cesta trvá max. 35 minút. Takže skôr si myslím, že je to otázka byt verzus dom. My nemáme o čom premýšľať. A v centre mesta by som nebývala ani zadarmo, aj keby som nemusela vôbec cestovať do roboty. No a na pozemok v BA tiež nemáme ;-) .
Odpovedať
juliaf, nikdy si v centre nebyvala, nepracujes tam ani nezijes... nerozumiem ako sa mozes takto extremne nato pozerat :-N ale je to samozrejme tvoja vec, ja som vyslovene s centrom spokojna - malinka ma nenormalny priestor na vybehanie sa, pricom sa nebojim ze vstupi do nejakeho psieho exkrementu, vsade je blizucko pesi ( vratane divadla, kin, obchodov - vlastne teoreticky by som nikde nemusela chodit autom ani vecer taxikom )a hlavne vsetok cas mimo prace travim s nou a nie v zapchach na cestach...8-) samozrejme vela zavisi ci si clovek spolocensky alebo ti to nechyba - lebo to je tiez jedna z veci ktoru niektori ludia iduci byvat do vzdialenejsich dedin nedomyslia, kde mas priatelov a pod. ... ale toto som uz dost off topic si to krasne vystihla - isla si opacnym smerom co je hlavne pri tychto dedinkach obrovsky rozdiel, pretoze tie smery su krasne prejazdne... no ako hovorim, tvoj kolega tiez patri k tym zazracnym ktori zapchy prelietavaju, takych mam najradsej ( neviem, ti moji kolegovia kade chodia, ked to nejak do hodiny nezvladaju 8-( ) samozrejme, je to tvoje rozhodnutie...drzim palce aby to splnilo vase ocakavania ;-)
Odpovedať
myslím, že celá táto diskusia sa ubrala úplne iným smerom, lebo pôvodná otázka bola info o Hrubej Borši a nie dochádzanie z priľahlých dediniek
Odpovedať
ahojte, sice sa diskusia orientuje hlavne na dochadzanie - ale je to sucastou komfortu byvania v okoli BA. Ja denne aj s muzom dochadzam zo Senca (je to skor blizsie k Turni) do BA a musim povedat, ze som za 1,5 roka co tu byvame (predtym sme zili v BA blizko centra) sa mi stalo 3x, ze som isla dlhsie ako 40 minut. 1x sa mi stalo, ze som isla 2hodiny, ale to bola uzavreta dialnica. inak stiham bez problemov okolo 30 - 35 minut - pracujem v blizkosti Polus-u. Hruba Borsa je sice trochu dalej, ale kamarati dochadzaju z Hurbanovej Vsi a nemaju ziadne problemy. v okoli Hrubej Borse je viacero dedin, kde sa da najst vsetko - dobra restauracia (Kralova pri Senci), skoly, skolky,akcie pre deti ..a samotny Senec je prijemne mestecko s kopou kulturnych a sportovych aktivit - vyhoda je, ze vsetko je na Lichnerovej ulici. :-D a inak - sadnem do auta a idem do BA do divadla, do kina, nakupit. samozrejme ja som tiez niekedy zatuzila po "pohodli", ktore som mala v nasom byte, ale priestor v dome, zahrada to kompenzuje. Samozrejme nikomu sa neda nanutit aby byval mimo "centra diania", ale sme dospeli ludia, ktori si vedia zvazit co je pre nich a ich rodinu najlepsie riesenie. Myslim, ze vela ludi sa rozhoduje pre RD kvoli detom a priestoru... Drzim palce pri spravnom rozhodnuti ohladne byvania :-)
Odpovedať
JuliaF prepac ;-) Dai a ty si byvala v ktorej z tych dedin pri Bratislave? Ja neviem, ale porovnavat cestu zo Senca a zo Samorina, Dunajskej Luznej je trochu rozdiel.... Momentalne byvam v sirsom centre, ako pises, kebyze nechcem autom nemusim nikam chodit, lebo mam vsetko v pesej vzdialenosti, z a do centra normalnou chodzou 20 min. Do roboty to mam autom 5 min,muz cca 2 min a takisto maly skolku, cely zivot zijem v meste a pokial som nemala dieta, z mesta by som nesla ani za nic. Ale aj tak sme sa spolu rozhodli sa tohoto vzdat a cca o 2 roky by sme uz chceli byvat na "dedine" a ta polhodina navyse v aute nam neublizi, aspon sa v klude porozpravame a potom vylozime nohy na zahrade alebo pri krbe.... Ako napisala Groanka, Senec je plnohodnotne mesto kde su skoly, skolky a vsetko co clovek k zivotu potrebuje a koniec koncov ked nebudeme spokojni, vzdy sa mozeme vratit do BA. My sme hladali pozemok tak aby sme to mali blizko na dialnicu, nad smerom Dunajska Luzna a spol. sme v tejto dopravnej situacii aka je teraz ani nerozmyslali, ale aj ta sa casom zlepsi...tak ako aj stara senecka cesta.... Hruba Borsa bola tiez na pretrase, ale nasli sme nieco blizsie k tej dialnici a teda aj k Ba... :-)
Odpovedať
Guliverka, to je v pohode ;-) My sme tiež bývali v širšom centre mesta, ale len v podnájme. Manžel chodil do práce pešo, trvalo mu to 5 minút. Potom sa nám narodilo bábätko a tak sme museli riešiť naše vlastné bývanie. Chceli sme ísť do Ružinova, ale nakoniec sme sa rozhodli pre Karlovu Ves, lebo tu sme kúpili 5 izbový byt za rovnakú cenu, ako sa predávali 3 izbové byty v Ružinove. V tú dobu sme na dom nemohli ani pomyslieť, pretože som bola na materskej. Dom riešime hlavne kvôli deťom. My sme obidvaja s manželom z rodinných domov a ten luxus, ktorý sme mali ako deti, by sme chceli dožičiť aj našim deťom. Hľadali sme dosť dlho a hlavne sme dosť dlho rozmýšľali nad výhodami a nevýhodami konkrétnych dedín. Najskôr sme sa zamerali na smer Šamorín. Tam sa nám najviac pozdával Kvetoslavov. Jedným z dôvodov bolo aj vlakové spojenie, ktoré zápchy nepozná :-) . Ale nakoniec sme sa rozhodli pre Hrubú Boršu. Vyhral hlavne nový a pekný projekt, dobrá dostupnosť ku diaľnici a v neposlednom rade aj samotný vidiek. Aj keď je pravda, že sa to časom zmení. V lete často chodíme na Senecké jazerá, takže ich budeme mať hneď blízko a deti jazdia na koňoch, pričom ranč je priamo v dedine. Určite veľa vecí stratíme, ale zároveň veľa aj získame. A priateľov si človek nájde všade. Je to nová, veľká štvrť, kde takých, ako sme my bude určite veľa :-D
Odpovedať
Julia, my s mužom sme síce nevyrastali v rodinnom dome ale obaja sme mali babky na vidieku a užívali si to ako deti... Toto leto sme boli často na chalupe a videli sme ako to malému prospieva, niečo ako telka ho ani nenapadlo, stále bol vonku a my tiež, vždy keď sme prišli do ba po víkende, mali sme klaustrofóbiu z paneláka. Všetko má svoje pre aj proti. Tak Vám prajem nech ste tam spokojní a dobre sa Vám býva. Určite sa prídeme aj my povoziť na koníkoch, alebo aspoň pozrieť ;-) :-) aj na tie nové jazerá čo sa tam chystajú
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Nájde sa ešte niekto, čo tu kúpil pozemok?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj Juliaf,my sme tiez kupili pozemok v Borši.Dnes sme tam boli,robia uz cesty okolo pozemkov :-) kedy chcete byvat?
Odpovedať
Ahoj Katikati! Som rada, že sa našiel niekto, kto tam bude aj reálne bývať. My sme sa trochu zdržali s projektom. Chceli sme stavať už v septembri, ale projekt bude hotový až o dva týždne. Takže vlastne nevieme, čo ďalej. Sú rôzne názory, či spraviť základy a deku ešte pred zimou alebo radšej to nechať na jar. Takže sme v štádiu rozhodovania. My sme tam boli naposledy pred týždňom. Viacero domov je už vo výstavbe. Ktorý pozemok ste kúpili? My máme 48.
Odpovedať
Profilova fotka
ha ha ha my opacne- 84 a tiez to s projektom vypada este na 14 dni,nam to dost ponahla,v lete chceme byvat,nech moze maly nastupit bud.septemer uz v senci
Odpovedať
rozhodne ak sa dá stihnúť hrubú stavbu do zimy
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte ludkovia.. mozno buduci susedia:) my rozmyslame nad kupou pozemku v 1. etape..viete mi niekto povedat, ktora strana je orientovana na juh??:) vdaka..
Odpovedať
@yaninca http://www.greenresort.sk/images/gale...
Odpovedať
myslim ze hruba stavba nieje problem ked prezimuje, otazne je ale aj to z akeho materialu budete stavat. je material ktory basorbuje viac vody a taky ktory menej. Podla toho sa potom bude musiet pripadne susit a podobne. Keby som ja mal ist do domu tak asi by som volil tehlu alebo montovany. palenu tehlu je mozne nechat v zime a nenasiakne nejak vela vody. Len neurobte tu chybu co urobil jeden developer ktory staval s kvadrov a v zime mu naisakli a potom ich poriadne nevysusil. omietol to a teraz je vnutro ako v jaskyni. tece po stenach voda a podobne.
Odpovedať
@juliaf :-N jeeeej nasla som prvu susedku :) ...my sme kupili 47 :-D ....zatial stale vyberame projekt a na jar to vsetko chceme "rozbehnut" :)
Odpovedať
@mirenaa Aj my začíname až na jar. Projekt sme už dokončili, ale nechceli sme sa púšťať do stavania, bojíme sa zimy :-) .
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?