Susedia v lokalite Lúčna, Bernolákovo - ste tu?

Ahojte, kupili sme pozemok s projektom bungalovu na Lucnej v Bernolakove. Do Vianoc by sme tam uz velmi chceli byvat. A vidime naokolo vela pozemkov, projektov, rozostavanych domov, tak sme zacali byt zvedavi na susedov :) My sme traja, mame 14-mesacnu dcerku, ktora sa uz velmi tesi na vlastne pieskovisko a rodicia zas na grilovacky ;) A vy? Ozvite sa :)
Odpovedať
1
2
6
Zdravim buduci susedia. Tiez sme si kupili bungalov na Lucnej. A tiez mame maleho 8 mesacneho drobca. Stahovat by sme sa chceli uz v septembri ak vsetko pojde podla planu.
Odpovedať
Ahojki, tesime sa, ze tu nie sme sami :) Ak sa smiem spytat, od ktoreho developera ste kupili? Ake cislo pozemku? My sme 6ka :)
Odpovedať
My mame cez HappyReal. Oficialne este nemame meno ulice a dom je ten druhy zlava.
Odpovedať
asi mame rozdielny projekt, budete tak vpredsie alebo vzadsie? je to tam take rozlahle v tej nasej pozemkovej casti. my sme tak vpredsie, ako sa prejde okolo tych dvojdomov a potom za druhou zakrutov par domov sa stavia. kolko izbovy domcek ste kupili?
Odpovedať
Nazvy ulic su uz schvalene. Tam kde su tie dvojdomy sa vola Stromova a kde uz su samostatne bungalovy sa vola Figova - tam mate aj vy aj mi. My sme na tom tretom ostrovceku. Domcek je uz postaveny a skolaudovany. Cakame len na supisne cislo. Na urade v Bernolakove vraj maju riadny chaos teraz. Momentalne potrebujem doriesit plynovu pripojku. Nevies nahodov kto riesil inzinierske siete na nasej ulici?
Odpovedať
Pozrela som sa do mapky, budeme byvat dost blizko seba :) my nie sme na ostrovceku ale tak uplne vpravo v rade, tesne pred vasim ostrovcekom. Tak predsa to bude Figova, sme si neboli isti. No nie je to velmi tematicky nazov ulice :D Neviem poradit ohladom inzinierskych sieti. My zaciname zakladovu dosku tento tyzden. Vy uz sa cochvila aj stahujete ze? :)
Odpovedať
V piatok nam akurat pridelili supisne cislo Figova 53. Teraz este dovybavovat pripojky (plynova trva najdlhsie). na vsetko sa caka takmer 2 mesiace. Vo vnutri za ten cas urobim znizene podhlady, obklady a sanitu. Dodanie interrierovych dveri a kuchynu dodaju az za 2 mesiace. Este k tomu po uradoch pochodit a povybavovat. Bude to pekne leto. :) Predpokladany termin nastahovania niekedy v septembri.
Odpovedať
Len tak pre zaujimavost, nasa ulica patri pod lokalitu Lucna 1 ale taka stromova patri pod lokalitu lucna 2 :). Na strankach obce najdes aj video z 15. zasadnutia obce, kde tiez neboli radi s pomenovanim ulic ale uz to radsej schvalili, kedze ludia to uz zacali pouzivat vo svojich dokumentoch.
Odpovedať
vdaka za info a zdielanie!! fu aspon vieme, co vsetko nas caka a kolko co bude trvat...takze 2 mesiace trva plynova pripojka od kolaudacie, ci vieme to vybavovat uz skor? my dokoncime stavbu pri najlepsom v oktobri a cim skor potom potrebujeme byvat lebo sme uz predali byt....ostavame samozrejme v realite, ale chceli by sme to co najlepsie naplanovat a co najviac veci zabezpecit vopred, vdaka za tvoj nazor pripadne tipy z vlastnej skusenosti
Odpovedať
Ahoj, co sa tyka samotnych pripojok, tak tie uz na pozemku asi mate. Aj tak vsak treba ziadat SPP distrubuciu o zriadenie aby ste mali pridelene POD cislo. Myslim ze to mozete vybavit aj dopredu nezavezne na vybudovani stavbi aby ste zbytocne necakali. Mne to dnes prislo uz schvalene s platnostou na 2 roky (teda ze sa musim do vtedy pripojit - poziadat o napojenie meradla). Odberne plynove zariadenie (OPZ) robite na zaklade projektu domu. Ak to uz bude hotove (trubky natahane az ku skrinke DRZ (domova regulacna zostava - skrinku a regulator tlaku si instalujete vy - teda odbrona osoba) a schvalene reviznym technikom (tlakova skuska) tak oslovite plynorov aby vam nahodili plynomer (to uz ale musite mat aj podpisanu zmluvu s nejakym dodavatelom plynu).
Odpovedať
Ahoj, dakujem velmi pekne, preposlem to manzelovi :) este som sa chcela spytat, ci nahodou nevies ako je to s trvalym pobytom, ci sa da hned po kolaudacii vybavit alebo ako to je, nestihame dom do konca roka zrejme uz uplne dokoncit aby sme mohli byvat, no veci si tam nejake uz chceme nastahovat a dat aj trvaly pobyt aby sme do toho nemiesali prechodne byvanie a stokrat nemuseli riesit pobyty, obcianky atd....riesili ste toto uz? dakujem moc
Odpovedať
@eekie Musite najprv skolaudovat, potom dostanete supisne cislo, potom aj s kolaudacnym pojdete na kataster kde vam zapisu dom a az nasledne si pojdete na obec prihlasit trvaly pobyt a zacat vybavovat doklady. Cele to trva tak 3 mesiace...Najlepsie je sa dohodnut s buducim majitelom vasho bytu aby vam nechal trvaly pobyt pokial nebudete prihlaseny v novom dome
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem!
Odpovedať
Ahojte, Zvazujeme koupi domu v lokalite Lucna II, neviete ci uz mesto prevzalo komunikacie a osvetleni? Diky
Odpovedať
Ahoj, my sme kupili dom na stromovej. Tiez mame doma maleho drobca - 10 mesacneho. Tak sme radi, ze v okoli bude mat kamosov ;-)
Odpovedať
@wwwnick Tak toto je dobry point. Viem ze ked stavali este nas dom tak tam vobec nebola elektrina a museli pouzit vlastnu elektrocentralu. Teraz uz elektrinu mame. To osvetlenie som si nevsimol ale podla katastra je od 13.1.2016 vlastnikom komunikacie Obec Bernolakovo. Vo verejnom registri zmluv som ale nenasiel ziaden odkaz na prevzatie verejneho osvetlenia. BTW: Bernolakovo nema statut mesta, zatial je to obec s poctom obyvatelov ako mesto ;)
Odpovedať
Inak najde sa tu niekto komu kataster zamietol zapisat zalozne pravo v prospech banky?
Odpovedať
@mirecr, kusok od nas :) kedy sa stahujete?
Odpovedať
@eekie to by som aj ja rad vedel😉. podla mojich informacii na buduci tyzden zacinaju kolaudovat potom este treba urobit interier a uz len byvat😀 realne to vidim sept-okt. Vy uz byvate?? Ak ano tak ako sa Vam byva v Bernolakove??
Odpovedať
My cakame na schvalenie hypoteky .kupit by sme chceli od firmy LUCNA PLUS 7,s.r.o. Asi to je ulica stromova .mame dcerku 18mesacnu..Dufame ze vsetko dobre dopadne.
Odpovedať
@petuliskoo, drzime palce, to mame deticky skoro v rovnakom veku, nasa ma 16 mesiacov :) inak neviete niekto nahodou ci sa developer prislubil niekde v tejto novej lokalite vybudovat detske ihrisko?
Odpovedať
Ktorá je Figova a ktorá Stromová? Je len jedna dlhá a potom medziuličky :-D A kde sa delí Lúčna 1 a Lúčna 2? Ďakujem za odpovede! My momentálne sa rozhodujeme medzi 2 domami, jeden je v tej jednej medziuličke a druhý celkom vpravo na tej dlhej v strede-za nim sú už obytné domy už dlho obývané.
Odpovedať
tu je približná mapka, aby som lepšie pochopila, ktorá je Stromová a ktorá Figová :-)
Odpovedať
Ahoj, prikladám zobrazenie názvov ulíc Figová a Lúčna na základe VZN obce Bernolákovo z 15.6.2016.
Odpovedať
dakujeme za mapku!
Odpovedať
veru tak dakujeme za mapku. A teraz otazka je tu niekto kto kupil dom na stromovej???
Odpovedať
Ahojte Susedia Dakujeme za mapu super je .... aspoň vieme aké sú tam ulice... ja to stále volám Lúčna je to stále tak prezentované a to je stromová ulica chcem sa spýtať kto si kúpil domček na Stromovej tie dvojdomky a maju drobca alebo drobcov .....potešime sa s novými kamošmi...budeme radi ..a už len čakať na super nových susedov.....
Odpovedať
Susedkovia ešte sa chem spýtať píše sa tu že Lúčna 1 a Lúčna 2 ak viete niekto poradiť kde sa delí na Lúčnu a Lúčnu2 a ešte o komunikácii a osvetleníí ....to akože nebude... nemáta niekto infošky otom v akom riešení to je ... Dakujemmm .....a čo kým sa nasťahujeme aj sviečky súú aj budúúúú dobrééé :-) ;-) :-) ;-) :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@tessa666 zdravim, my sme kupili na stromovej a mame 11 mesacneho chlapceka :) a bude velmi rad, ak bude mat v okoli kamaratov, s ktorymi sa moze hrat
Odpovedať
@mirecr. Zdravime jej super chlapcek tiez mame chlapceka ;-) to bude vystrajania .. ;-)
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?