Ako sa vám býva v Studenom v Moste pri Bratislave?

Byvate niekto v Studenom? Ako ste zatial spokojni?
Odpovedať
1
2
Ahoj. Nuz ja byvam v studenom cca pol roka a je to super. Ziadna premavka ako v okolitych dedinach ako Rovinka, Dunajska Luzna.
Odpovedať
Nevies/te mi povedat ako to funguje s verejnymi sluzbami? Ze vraj Studene este nie je vysporiadane s Mostom, kto potom plati cesty, poulicne lampy... BTW v zime odhrnali cesty? Vsimla som si, ze tam nie su smetne kose, ako fungujete s odpadkami? =-) dik
Odpovedať
Takze ohladom sluzieb je to tragedia. V zime sa neodhrnalo, nakolko cesty este mam taky dojem neboli prebrate pod spravu Mostu pri BA. Nadoby na odpad sa zabezpecuju na obecnou urade. 1xtyzdenne to stoji tusim 62€. Osvetlenie plati obec. Most pri BA je zadlzeny aspon ako sa vyjadril starosta v objeme asi 9.5mil SK . Takze nejake extra ocakavania od obce by som necakal. Ty tu byvas, alebo planujes byvat?
Odpovedať
Mame tam vyhliadnuty dom, tak uvazujeme ci ist do toho alebo nie. Ale za domom je uz len pole a jedna z variant nulteho obchvatu je aj studene. Tak sa bojime, ci nebudeme mat dialnicu rovno pod oknami 8-( Ty si staval alebo kupil hotovy?
Odpovedať
ja som to kupoval, este ked to bolo pole a zacali sme si budovat cesty a osvetlenie. Vsetko sme totiz financovali mi majitelia pozemkov a domov. Pravdepodobne ste uvazovali o tej kocke, kde su dva domi rovnake, ale iba jeden je dokonceny, ked spominas pole za barakom. Dialnica D4 ma 3 varianty, ale co som videl naposledy a co asi bude realita, je ze dialnica pojde este pred vjazodm do Mostu od BA. Mna tu fascinuje to, ze tu je zatial klud, po poli bezne behaju srnky, bazanty a zajace, nie je problem ich viiet aj nejakych 20 srniek pokope :-) Jedina nevyhoda autobusove spojenie, ktore nechodi az tak casto, ako ked ides pesi do Mostu a odtial mas ovela viacej spojov. Ked mi chodime po poli do dediny pesi zoberie nam to asi 20 min. zivota :-)
Odpovedať
ano o jednom z tych domov uvazujeme :-) Asi ich tam vela nie je na predaj, ked si hned uhadol... Nevies o nejakej diskusii o domoch v Studenom? Prv bola stranka studene.com, ale je to zrusene, netusim preco, lebo to tam dost zilo... Aj sa cudujem, ze tu som tiez nic nenasla, ved tam zije vela mladych... 20 min peso sa este da, na kocik to cesta asi nie je :-|
Odpovedať
nuz www.studene,com patrilo mne a vcera som to spustil znova. Sice zo starymi datami, nakolko som to mal dost dlhu dobu vypnute. Nic okolo studeneho som nikde nenasiel, nakolko studene je prilis mala dedinka kde su v jednej casti novostavby z roku tusim 2003-2004 a potom nase novostavby, ktore su od roku 2007. Ludia v novej casti zacali byvat od jesene 2009 nakolko bol problem s kanalizaciou a vodou, ktore skolaudovali neskor ako sa malo. Momentalne je tam dost deti aj ked sa cudujem kde sa tolky vzali. Podla info, ktore viem tak v novej casti byva cca 45 ludi v tych domoch, ktore su uz obyvane
Odpovedať
mas moj obdiv za tu stranku, su tam uzitocne info ;-)
Odpovedať
Dakujem. Snazil som sa zhanat, opisovat atd. bohuzial nenasiel som nikoho, kto by mi pomohol s prispevkami. Teraz musim obnovit vela dat aby tam boli aktualne info.
Odpovedať
Stale mi nie je jasne, ako je to s nakladmi na komunikacie a siete v Studenom (ked to inie je v sprave Mostu). Co to znamena pre noveho kupujuceho? Je to zahrnute uz v cene pozemku?
Odpovedať
Takze cele to je asi takto. My vlastnici pozemkov sme si sami vybudovali cesty, osvetlenie, kanalizaciu a vsetky inzinierske siete. Vsetci vlastnici su v zdruzeni, ktore sme zalozili a mame tam vlastne financie. Ako novodoby vlastnik by si sa musela stat clenom zdruzenia. Zdruzenie bude fungovat do vtedy pokial sa neodovzdaju vsetky siete obci a potom sa rozpadne. Osvetlenie uz je pod spravou obce a cesty by uz mali byt tiez (neviem) kanalizacia a pitna voda su zatial este v nasom majetku az po hlavnu pripojku. Zatial je problem s tym ze musime vymenit mestske cerpadlo aby sme sa mohli napojit na centralnu kanalizaciu obce. Zatial totiz vsetky fekalie sa tahaju autom, ktore pride raz za mesiac. Vychadza to 10€ na osobu zijucu v dome. Tento stav bude iba do vtedy kym sa nenapoji nas rozvod na mestsky. Vy ako novodobi vlastnici by ste mali prebrat vsetky nedoplatky a preplatky predchadzajuceho vlastnika. t.j. ak ma preplatok mali by ste ho dostat (moj nazor) Momentalne sa uz nic nedoplaca, nakolko na ucte je dostatok prostriedkov na zavady. Treba pocitat s tym, ze ak kupis akukolvek novostavbu v novej stvrti hocikde s nie je to pod spravou mesta moze to byt problem do buducna. Obce su totiz radi ked maju vela novych obyvatelov ale neradi preberaju novovzniknute stvrte pod svoju spravu aby sa o to nemuseli starat. Snad ti to pomohlo, ak nie tak kludne sa spytaj
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Žiadna diskusia, je to ticho. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto205 Obce su totiz radi ked maju vela novych obyvatelov ale neradi preberaju novovzniknute stvrte pod svoju spravu aby sa o to nemuseli starat... tak to je najvacsia kravina aku som pocula! byvas v Moste pri BA?
Odpovedať
uvidime, ako sa pochlapi novy pan starosta, ci budu sluby tykajuce sa Studeneho aspon zcasti dodrzane...
Odpovedať
mmxx ake sluzby mas namysli?
Odpovedať
nie sluzby, ale sluby napr.: -V rámci bytovej výstavby v časti Studené zrealizovať prepojenie tejto časti s obcou -Zabezpečiť zriadenie priechodu pre chodcov v Studenom oproti zastávke SAD
Odpovedať
@mmxx nuz, ludkovia treba mat trvaly pobyt Studenom a potom rozpravat, cheme to a to... treba dane platit tam kde byvate ;-) a bude vsetko.
Odpovedať
bolo by fajn, ak by to fungovalo podla tohto vzorca, ale hlavne obec by mala motivovat novousadlikov k trvalemu pobytu... zatial vsak budeme doplacat na neplaticov a cakat na to, kym zacnu platit vsetci dane alebo pokial sa stane tragedia a niekoho tam prejde auto...(pohybuju sa tam aj deti, prechod a chodnik chybaju) ?
Odpovedať
Profilova fotka
No s tým trvalým pobytom je to pravda ;-) a platí to aj o škôlke....ak je málo miesta, určite zoberú skôr deti, ktoré aj s rodičmi majú TP v Studenom. A tragédií v Studenom bolo už dosť..ten rožný dom so záhradou už mal x áut v záhrade či v stene...je to žiaľ viac o vodičoch a ľuďoch ako takých.....iste, priechod pre chodcov je potrebný. Čo sa týka sľubov, nikdy nebudú splnené všetky.....nie preto, že by to starosta či už starý alebo nový nechcel...no vždy sa nájde niečo čo splnenie sľubu zbrzdí alebo úplne znemožní. Takže Lubi tvojmu tatovi želám, aby mu z nich vyšlo čo najviac ;-)
Odpovedať
Dakujem Kate :-) Skoda, ze ludia zo Studeneho nemaju uz len informacnu tabulu taku ako v Moste... ale ved hadam pribudne viac obcanov a vsetko sa zrealizuje ako chcu :-) MMXX: myslim, ze obec uz asi motivovala ludi k tomu, aby sa tam prestahovali a ludia mozu to vratit trvalym pobytom obci :-)
Odpovedať
Ahojte sme v štádiu kúpy pozemku v Studenom ... a rada by som sa vás opýtala, ako vedia dodržať termín výstavby IS, v tejto etape totiž uvádzajú termín do 1.5., že s akým horizontom asi rátať. A ešte otázočka,tá stránka studene.com už nefunguje??? viete mi poradiť, kde inde hladať nejaké informácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kpn ahojky, teraz bývaš v Moste oproti družstvu??
Odpovedať
@lante Ahoj Katka ano byvame s mm presne oproti druzstvu a pozeram do tvojho pasu,ze ty teda vy asi tiez. Mam pocit,ze sa miname vonku pri kocikani. :-)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
treba mat trvaly pobyt Studenom a potom rozpravat:-))) mame tu trvaly pobyt, no co z toho.... niekedy si pripadame ako na ukrajine a nie blizko hl.mesta, clovek uz ani neziada nejaku tu obciansku vybavenost, ale aspon ten chodnik, priechod pre chodcov, aby sa nase deti vratili v bezpeci domov...ale aj tak sa nieco rozhybe az ked tu niekoho zrazi auto...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ja tu uz byvam ludkovia od roku 2007 a ofvtedy tu mam aj trvaly pobyt.konkretne, cast vychodne, smerom k cintorinu. povodny starosta nemal moc zaujem o studene, sucasny zatial riesit aj problemy celeho studeneho, ma v plane a caka na financie z BSK na spojenie celeho studeneho z mostom pri BA. chce aj vyriesit obciansku vybavenost, konkretnejsie vecierku a chodniky spolu s osvetlenim.a najma uz dlho sa natahuje z BVS-kou, ktora nie je ochotnas vymenit vodovodne potrubie, ktore tak praska. vyhovara sa na peniaze a pod. BSK je ochotne dat peniaze na opravu cesty zo studeneho do mostu, ale podmienila to vymenou celeho potrubia. BVS-ka to nie je ochotna urobit, a tvari sa ako tajna firma. nielen ja,ale aj starosta si s nimi uz velmi dlho vypisuje.ak to chcete citat mozem to aj zverejnit. niektori mozno mate obavy, ci nas nebude minat 0-ty obchvat,ale nebude. obchvat pojde za Mostom pri BA a Pod. Biskupicami. Ja som za ten cely cas tu velmi spokojny. zhorsila sa sice doprava-ranne kolony,ale to bohuzial aj preto ze cez nas chodia aj ti co obcadzaju samorin, a dun. luznu, pretoze aj vinohradnicka cesta je uz ucpata. a na nasej krizovatke planuju v ramci prelozky cesty II./572 spravit aj kruhovy objazd. ak si to chcete konkretnejsie pozriet najdete to na stranke obce,ale aj na NDS a SSC. ako aj google to najde lahko. Inak my problem s kanalizaciou nemame, jedine ak tak dotiahnutim telekomu-kabla, ktory nam tu chyba a bolo by ho dobre mat aj kvoli internetu. ale to je tiez 1 z planov starostu. tak dufam,ze to vyjde,. Co nam urcite ale chyba, je nejake vacsie detske ihrisko, a nielen to male chrastitko pri radovkach, z ktoreho si niektori spravili sukromny plac. mozno aj nieco na sport. vyzitie. co yy na to?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dobry den prajem. Zvazujeme kupu domu v Mestskej casti Studene - Most pri Bratislave. Chcela by som sa Vas opytat, ci je aj nejaka ina cesta zo Studeneho do Mostu ako iba po hlavnej ceste? myslim ci sa tam da dostat aj peso s kocikom napriklad alebo treba ist vzdy autom? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hurinsky Dobry den prajem. Mohla by som Vas velmi pekne poprosit o nejake aktualne informacie ohladom byvania v Studenom? :-) velmi by nam to pomohlo kedze zvazujeme kupu domu v danej lokalite, no uplne aktualne informacie som nenasla. Su prosim Vas tie zapchy ozaj take hrozne? Je v Studenom aspon nejaka vecierka? ako je to s detskym ihriskom? S kanalizaciou nie su problemy? Velmi pekne Vam dakujem.
Odpovedať
dobry den, popravde sa priznam, byvam tam uz 9ty rok rok a som spokojny. odpoviem Vam postupne na kazdy z vasich bodov. Su prosim Vas tie zapchy ozaj take hrozne? = nie, nie je to az take zle ako hovoria, vacsinou je to len na zaciatku skol.roka a po prazdninach, kedy deti nabiehaju do skol. max.zdrzanie je 20min (velmi malo som zazil zacpy dlhsie nez 30min) Je v Studenom aspon nejaka vecierka? nie, ale pri novej vystavbe v casti vychodne-smer stvrtok na ostrove to dal starosta ako 1 . podmienok a teda mala by tam byt v priebehu roka-2och. inak v moste su 2oje potraviny a v malinove Billa. Malo byt aj tesco,ale nesplnilo termin zahajenia a tak teeraz rokuje Lidl s obcou ako je to s detskym ihriskom? v casti vychodne je 1 detske ihrisko,ale maju postavit dalsie. V Tomasove je postavene dalsie velke a celkom zaujimave detske ihrisko (3km zo Studeneho) S kanalizaciou nie su problemy? Nie, nie u ziadne problemy, starosta tlaci na rozsirenie kapacity kanalizacie a tento rok maju menit vodovodne potrubie v Moste pri Ba az do Studeneho. Celkove mozem zhodnotit, ze som si zvykol velmi rychlo na byvanie v RD. Co sa tyka dopravy, nie je to naozaj take zleeee, maju zacat robit obchvat D4/R7. Ked su prazdniny, ci uz jarne, zimne,letne, velkonocne tak je to idealne, vtedy mi trva cesta do mesta max.25min. ak chcete blizsie info kludne mi napiste na hurinsky@gmail.com, ale aj t.c.0903657511
Odpovedať
@hurinsky @klaudikasisa co sa tyka kanalizacie, to si pripravte pevne nervy a vela casu a vybavovania. :-D
Odpovedať
no ja si nemozem stazovat, pretoze ja som pripojeny na kanalizaciu,kedze este v pohode nas pripojili. zrejme uz len nove domy maju problem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?