Ako sa vám býva v Chorvátskom Grobe?

Rozmýšľame nad kúpou pozemku v Chorvátskom Grobe a keďže tú obec nepoznáme, chceli by sme vedieť, ako sa vám tam býva. Ako sa cestuje ráno do Bratislavy, kde sa treba napojiť na diaľnicu? Aká je tam základná škola? Je to pokojné bývanie? Ako je to tam so skládkami a zápachom z rozľahlých polí, prípadne aká je prašnosť? Vopred vám ďakujeme za reakcie.
Odpovedať
1
2
Nie je tu nik, kto byva priamo v Chorvatskom Grobe, nie v Ciernej Vode?
Odpovedať
Profilova fotka
ivla, ja tiez cakam, kym tu niekto lokalny nieco napise, ale zatial to nie je az taka popularna lokalita, a vystavba je asi len v zaciatkoch. My sme povodne chceli riesit Ch.G., ale odvsadial pocuvam, ze doprava uz z CV je velmi zla, neviem si predstavit z Ch. G. Tak sme sa preorientovali trochu severnejsie - Slovensky Grob, Vinicne, Pezinok a spat smer BA... A stale mame v podvedomi tu CV. Dufam, ze Ti niekto fundovany poradi ;-) .
Odpovedať
Doprava,či už z ČV alebo Slov. Grob,Viničné je úplne totožná.3 autá hore dole. Zápchy,zápchy,zápchy - ranné a poobedné. Ale inak je to bývanie ako všade inde. Ludia sú všade aj múdri aj ....
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova co presne znamena zapchy na tretiu? ;-) do centra BA z CV 40 minut? jasne, ze nemozeme cakat, ked vsetci chodia na rovnaky smer, vozia deti do skol, ze to pojde po ceste x-tej triedy ako na drahe. ale ak mas skusenost s rannou a popoludnajsou premavkou nad 45 minut, tak to je fakt dost zle. ale takuto referenciu mi zatial nikto z tychto casti nedal. vraj v tom najhorsom pripade okolo 40 minut do centra BA.
Odpovedať
@bibi78 -ja keby som si šla niekde kúpiť pozemok,či dom určite si skúsim nejaké cesty po trase v ranných špičkách na vlastnej koži pondellok-piatok. Ale všetci,čo tam bývajú si museli zvyknúť,nič iné nám totiž nezostáva.Veľa krát sa mi stalo,že sme išli niečo vybaviť do mesta a ešte o 10.00 hod boli Vajnory úplne neprejazdné od jedného konca na druhý.O 11.00 sme to skúšali znovu.Preto som písala,že je to jedno odkiaľ cestuješ aj tak sa tie autá stretnú v jednom lieviku.To je potom lepšie si nájsť byvanie čo najbližšie.Toť môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova ale ved všade je to z okolia tak... ;-( to máš úplne jedno... Ja som si to prešla v rannej špičke a bola som prekvapená, že nikde žiadna zápcha...možno som trafila dobrý deň... Ale ak niekto chce ísť na vidiek s takýmto niečim musí rátať
Odpovedať
Profilova fotka
staronova, aj lucinka33 obe mate pravdu. ako som uz napisala, jasne, ze nemozeme cakat, ked sa stovky aut hrnu do skol a robot, ze to pojde hladko. tiez zdielam nazor, ze je jedno, z ktoreho smeru do BA, jednoducho je to zle. manzel tiez skusal v rannych hodinach zo Slov. Grobu a do 40 minut bol v praci. hold, dan za byvanie na cerstvom vzduchu ;-) .
Odpovedať
@ivla Ahoj, myeste nebyvame sice, ale staviame tam, takze s dopravou zatial neviem az tak ako to bude, ale inak sa nam tam zatial belmi paci. Inak, chodievame vzdy po starej seneckej a na kruhaci pri bernolakove odbocime dolava a sme tam :-) V ktorej casti rozmyslate kupit? So zapachom...stalo sa parkrat ze tam trosku zapachalo nieco z pola, ale nic strasne a bolo to vzdy len tak den-dva.
Odpovedať
@lucinka33 nikde žiadna zapcha? sa mi nechce veriť, to si možno šla v den skolských prazdnin? :-) ... v cv ani chorv.g. nebyvam ale občas tadial chodim do práce ak musím ist do tych končin no a teda podla mna okolo 8 rano je to horor z ktorehokolvek smeru, či už cez vajnory alebo po starej seneckej alebo po dialnici alebo po račianskej zo smeru pk ... je to vlastne uplne jedno, vždy sa to niekde zasekne, najčastejšie pred kruhačmi alebo semaformi... za horor ja osobne považujem už to, ak musím ísť cca 1-2km dlhšie ako 10- 15 minut tak, že peši by to bolo rychlejšie... mne osobne sa zda najneprijemnejšia cesta cez vajnory alebo cez ten ich kruháč smerom z rače... asi najlepšie je chodiť odvšadial vlakom alebo električkou :-D naštastie, tie zapchy su zatial časovo obmedzene, ak človek nejde okolo osmej, zda sa mi že už o deviatej to byva vlastne zo všetkych smerov pohodlne prejazdné, podobne pred siedmou rano...
Odpovedať
Profilova fotka
@fra ešte tam nebývame, tak to neviem posudiť, nechodím tadial každý deň, ako píšem - asi sme fakt trafili dobrý deň. A záleží kam cestuješ, lebo ja končím pri poluse a to nieje dialka.
Odpovedať
Profilova fotka
zapchy v rannej spicke bol jeden z dovodov, preco sme sa rozhodli stavat v kittsee. z toho smeru rano zapchy nie su. :-) ale clovek si musi dobre zvazit, ci je ochotny ist do inej krajiny... aj ked slovakov tam je uz hodne a kittsee sa pomaly stava bratislavskym 6. obvodom.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 kamarati sa tiez rozhodli pre tuto lokalitu a lakali aj nas, ja mam na to iny nazor, zit v inej krajine, to - ako sam pises - treba naozaj dobre zvazit a pre mna to nie je. navyse, tato lokalita sa este len nedavno zacala rozvijat a nie je iste, ci o par rokov nebude situacia podobna ako ktorykolvek iny smer. ako pise fra, treba cestovat hromadnymi dopr. prostriedkami, je to mensie pohodlie, ale ma kopec vyhod. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Moj manzel pochadza z chorvatskeho grobu a neda na tuto dedinku dopustit. pozna skor len starousadlikov, ziju tam rozny ludia, povacsine notorici :) a silno pobozny ludia :). my sme tam mali svadbu a mozem povedat ze miestny farar je zlaticko :) ak sa chcete na cosi este spytat kludne mozte, zistim :) svokrovci tam byvaju odjakziva.
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 suhlasim, urcite to nie je pre kazdeho. do istej miery to bude, ako americania hovoria, cultural shock. na druhej strane sa dopravnej situacie z tejto strany neobavam, lebo uz teraz existuju tri mozne cesty: cez jarovce, berg, a dialnica. v buducnosti sa mozno sprejazdni aj cesta po kopcianskej.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 tak v tomto pripade mi najviac rezu samotne jarovce, mozno pridam eventualnu lokalitu byvania ;-) a neviem, ci vas zastihne kulturny sok, ked sa to pomaly stava slovenskou dedinou, ale mozu prist rozne necakane prekvapenia, ktore by som ja nechcela riskovat. ale drzim palce, nech sa dobre byva. @gizminka, predpokladam, ze manzel ma pekne zazitky na mladsie casy, ale ako vidim, ako miesto svojej buducnosti si to nevybral... :-N
Odpovedať
@bibi78 to ze tam nebyvame teraz stym aky je grob nic nema. byval tam do maja 2010 takze az take mlade casi to neboli a myslim ze vie realne zhodnotit ako sa tam byva.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za prispevky. S upchatymi cestami musime ratat, ved aj cez samotnu Bratislavu je to v rannych hodinach kriz. Momentalne sme v zahranici, aktivne hladame pozemky v tejto lokalite, Ch. Grob sa nam zdal najprijatelnejsi, kedze je najblizsie k BA a vyzera na peknu a upravenu dedinku. Pozerali sme na ponuky v zastavanej casti so starymi domami (v centre), kde to ma uz aspon aku-taku 'vizaz'. Nepozname to tam, no z inzeratov vyplyva, ze je tam slusna infrastruktura. Chcela som sa spytat, ci deti vozite do zakladnych skol v BA, alebo navstevuju skolu tam? A co stredna skola? Je lepsie sa orientovat na BA, alebo Pezinok? V BA nechceme byvat, hoci sme tam stravili niekolko rokov a kym sme nemali deti, nevedela som si ani predstavit byvat inde 8-) . Radi by sme dedinske prostredie kvoli detom a 'vybeh'. Je tam pekne okolie? Turistika najblizsie v Karpatoch?
Odpovedať
Profilova fotka
@gizminka to vobec nemala byt ani kritika, ani posmech, jednoducho som iba skonstatovala, lebo ma napadlo, ze je zaujimave, ze clovek z dedinky blizko BA odide inam a ti, co zili v mladosti v BA sa stahuju do dedin... to je vsetko, nic za tym nehladaj ;-) . @ivla my sme sa boli pozriet v Ch. G. a teda moc pozemkov na predaj sme nenasli. Pripada mi to uz cele zastavane a podla uzemneho planu to vyzera, ze dalej sa to rozsirovat ani nebude... A co sa skolky tyka, musis si stanovit, ci chces nejaku specializaciu, pripadne sukromnu, alebo "obycajnu" skolku v dedine, kde asi vela moznosti nebude, ale neviem, ako je to zrovna v tejto dedinke...
Odpovedať
lokalita Chorvatskeho Grobu je zastavaná len na papieri, lebo reálne je veľa voľných pozemkov, pozri si Javorovú alej, Monarskú alej, 5.element, a pod.... my ideme stavať v Javorovej aleji a dal som tu aj nejaké fotky z tejto lokality, tak si to mrkni ak chceš...http://www.modrastrecha.sk/forum/tema/javorova-alej-na-ciernej-vode/
Odpovedať
Profilova fotka
@porthos jasne, ja som mala na mysli staru dedinku, teda nie Ciernu vodu - tam je tych pozemkov volnych dost. My chceme uz v zastavanej casti a trochu komornejsie nez divoka (pre niekoho moderna) CV :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
My sme si tiež kúpili pozemok v ČIernej Vode-Javorová alej, a plánujeme stavať túto jar, čo sa týk zápchádch tak ja chodim do roboty na 7:00 z domu tak 6:30, čiže zápchy ani nepocítim jediné čo ma trošku trápy tak sú poobedné zápchy a v piatok smerom na Senec (od 14:00) je to kríž. smerom na senec to je na 40 min. ale pohužial to nevyriešime mi na Modrej streche. ja by som len chcel napísať k bývaniu v Čiernej vode - Jvorová alej, myslím, že pozemok v okolí BA takej kvality ako má Javorová alej nemá žiaden ani PH1 PH2 PH3 aleni Element, proste nič, myslím túto vetu pochopite keď dojdu záplavy a bude sa topiť sneh, proste jediné pozemky ktoré sú prepracované do detaili sú v javorovej aleji nakoľko je vydvihnutá nad okoli o značnú časť, čize nehrozí tam nič, ja len dúfam, že ten ot štát sa postara o Nultý obchvať lebo BA už dlho nevydrží toto.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@rude ahoj, prosím Ťa s priatelom chceme kupit byt v CV na ceresnovej ulici. Prosím Ťa nevieš ako je to tam so záplavami. Byt je na prízemi a počula som že pri silnejších dažďoch kanalizácia nestíha. Nikoho z CV nepoznáme, tak každa info pomože.
Odpovedať
@androvicova999 , Ahoj, tam čo som videl iba rygol je plný vody, ale to ako pozerám je úplne mimo tej časti kde sa zdržuje voda torocha vyžšie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?