Ako sa vám býva v časti Vrakuňa?

Profilova fotka
Ako sa Vám býva alebo bývalo vo Vrakuni ? :o)
Odpovedať
Profilova fotka
My bývame v bratislavskej Vrakuni už cca 17 rokov (najprv byte a teraz v dome, inak som odchovaná v Ružinove :-)) a sme spokojní. .. aj kvoli deckám, aj kvôli nám - je zelená (lesík, blízko sú jazerá - Zlaté piesky či tie jazerá pri letisku pri Ivanke, alebo v Rovinke a tď.), je blízko cyklotrás a chodníkov, kde možno rýchlo vybehnúť na bike, korčule, , a pre mňa určite lepšia než Petržalka. Ružinov a lokality bližšie k centru sú prepchaté tak, že tam už nie je miesta na zeleň. A pre mňa je krásny aj pohľad na mesto a na chrbát Malých Karpáty..keď idem smerom do mesta (či už cestou do roboty, alebo aj na bicykli na dunajskej hrádzi) :-) Decká (teraz 17, 20) tu v okolí chodili do škôlky, školy (angličtina vtedy nebola až tak bežná, oni ju mali), na gympel (španielsky, s angličtinou) aj na futbal či na krúžky (tancovanie, keramika,...). Ešte aj cintorín (Ružinovský) je tu krásny :-) ..ako park, a ja chodievam tadiaľ rada ;-) ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pocem Super ďakujem za odpoveď, My sme si tukupili s priatelom bytík, ale neviem kde je ten lesik ešte :) ale sme tu velmi spokojný :) zatial sa Nám tu páči viac ako v Petržalke :) :) a tiež ked bude babatko tak je kam ist, a je tam všetko po ruke TESCO, BILLA, LIDL, škola a školka. Takže sme velmi spokojný zatial :)
Odpovedať
Marusiacik, ja som pisala do temy o petrzalke, myslim ze aj ty :-) no , ja som vo vrakuni byvala 7 rokov, pri vrakunskom lesiku - kedze robim v centre tak mi dochadzanie trvalo velmi dlho, plus pre mamicku na materskej to tam bolo pre mna strasne vyludnene pocas doobedia a tak... nebyvalo sa nam tam zle, ale mne sa osobne teraz v Petrzalke, tej casti kde byvam, paci omnoho viac :-) Ked to ale porovnavam s Ruzinovom ( prievoz ), kde som byvala asi 3 roky v podnajmoch, tak Vrakuna sa mi pacila viac ( opaet, ta cast v ktorej som byvala...)
Odpovedať
Profilova fotka
@dai Ahojky ano pisala som aj Tam :) no ma sme tu spokojný :) a na cestovanie sme si zvykli :) je to v pohode :) nam sa najviac paci to okolie, a ten klud ktorý sme v petržalke nemali :)
Odpovedať
hm, ja mam pocit ze tu ked chcem tak mam kopec ludi okolo seba, ked nie, tak mam uplny pokoj... mam tu moznost vyberu , ktoru som , aspon ja som mala pocit, vo Vrakuni nemala.. na mna ako na matku ten nedostatok ludi posobil dost depresivne :-( ( teda hovorim o kocikovani v lesiku...), na cestovanie som bola aj ja zvyknuta, pokial sa nam nenarodila malinka... ked som sa vratila do prace, tak mi to prislo ze mi to cestovanie zabera nenormalne vela casu, ktory som chcela travit s nou :-( v podstate u nas hlavne toto bol motiv prestahovat sa a nezostat vo vrakuni ( ako pisem, vcelku sa nam tam fajn byvalo a ked sme pozerali byty, tak sa tam obrovsky 5-izbovy s terasami novostavba, dal kupit za tolko korun ako tu 3-izbovy priemerny, ale to cestovanie som ja zacala pocitovat ako velku prekazku :-( )
Odpovedať
@marusiacik1 podľa mňa ste si vybrali dobre :-) určite ti odporúčam nájsť cestičku k lesoparku, oplatí sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mika7 Aj ty tu bývaš ? :) diky urcite ked bude teplejsie najdeme a prejdeme sa :)
Odpovedať
@marusiacik1 5 rokov bývame pri lesoparku a naozaj neľutujeme, že sme kúpili pozemok práve tu :-) to ticho je na nezaplatenie a autom som v meste, na obchvate, v Petržalke....co by dub ;-) jediné negatívum čo možno časom budeme musieť riešiť sú školy.... :-|
Odpovedať
aj my sme teraz kupili byt vo vrakuni, no este tam nebyvame. tiez som zvedava ake to tam bude, kedze som cely zivot zvyknuta na petrzalku. dufam ze tam bude tiez dobre ako pisete ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla Tak budeme susedy :) ja som tiež od malička bývala v Petržalke ale už by som sa tam nevratila vo Vrakuni je fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla a kde to presne bývaš ? :)
Odpovedať
este nebyvam :) este som v petrzalke kym neprerobime. ale potom pri skolke. a ty?
Odpovedať
Článok sa načítava...
zeny, ja mam pred podunajskymi biskupicami a vrakunou predsudky :-D teraz vsak pozeram byty a ceny aj rozloha sa mi pozdavaju :-) viete mi poradit ktorym uliciam sa vyhybat a naopak ktore by ste odporucali kedze tu vidim len samu chvalu na vrakunu.. doteraz som byvala, resp. este byvam v podnajme v ruzinove.. diiik za odpovede ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my do Vrakune chodime za priatelovou dcerou, ktora tam byva, ale nie sme z toho nadseni.... prostredie a tie individua co tam clovek vidi na ulici.. nic moc... hoci byvaju v slusnom cinzaku, uz niekolkokrat nam rozpravala, ako suseda pod nimi ma dceru, co berie drogy a ze minula tam bola policia.. tak isto by som sa bala striekaciek na detskych ihriskach, je tam toho pozehnane.... okrem toho je to aj dost daleko do mesta. Mozno v casti rodinnych domov je to lepsie, ale aj tak.... Isto to nie je idealne miesto na byvanie a prave preto su tam ceny bytov nizsie....
Odpovedať
Profilova fotka
@mika7 skolka je tam kusok od vrakunskeho lesika, je tam aj taka pizzeria blizko.... priatelova dcera chodila tam, ale tak je tam isto viacero skolok....
Odpovedať
Profilova fotka
@daku1985 my sme bývali v byte na pešej zóne (Rajecká, Poľnohospodárska, Stavbárska)..máš tam obchody, lekárov, políciu, školky, školu, banky, fitko, miestny úrad...na skok do lesíka i na cintorín :-) , bike-chodník na bciklovanie či korčuľovanie pri Malom Dunaji je fantastický, lepší než Dunajská hrádza ...takže aj oddych je ok :-) teraz sme sa presťahovali do domu, pri Vrakunskom lesíku, teda cca 2 zastávky bližšie k centru. Ja som bývala v Ružinove od mala, a Vrakuňu hodnotím rovnako fajn...preto sme hľadali aj bývanie (stavali sme dom) znovu tu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Čaute Máme záujem s priateľkou o byt vo Vrakuni na Poľnohospodárskej v polyfunkčnom dome. Neviete náhodou niekto aké je tam prostredie, ako sa tam býva, čo okolie? Veľmi to tam nepoznám. Teraz žijeme v Petržalke. Čo všetko má byť v tom polyfunkčnom dome? Ako som sa dočítal tak sa staval pomerne dlho. Keď sme sa tam boli pozrieť, tak vyzeralo že budú problémy s parkovaním. Ale prostredie vyzeralo na prvý pohľad celkom príjemne. Tiché a v rámci možností aj čisté. Ako je to tam zo zeleňou? Je niekde blízko nejaký park alebo niečo podobné kam sa dá ísť prejsť?
Odpovedať
Blizko je Vrakunsky lesik, mas tu dobre riesene cyklotrasy, Maly dunaj...V porovnani s Petrzalkou je to tu viac "vyludnene" a na moj vkus docela dost pocernych spoluobcanov. Na toto som si v Petrzalke dost odvykla. S cistotou je to take ako v kazdej inej mestskej casti.
Odpovedať
Profilova fotka
byvala som tam 5 rokov a dobre mi posluzila, ale to cestovanie v zapchach kazdy den... brr! uz by som sa tam nechcela vratit. inak to nie je zla stvrt. ale tak ako nie je petrzalka ako petrzalka, nie je ani vrakuna ako vrakuna...
Odpovedať
Profilova fotka
@misokl, ano, je velmi pravdepodobne, ze s parkovanim bude velky problem...
Odpovedať
Bál som sa toho aby v lete nechodili podnapitý „ožratý“ ľudia pod oknami, hrala hudba do 1:00 v noci. Keďže je to pešia zóna. Ale nikde som tam nevidel krčmy. Aby sa mohol človek normálne vyspať. Tak naši čierny občania sú všade. Záleží od toho či robievajú neporiadok, rozbíjajú, kradnú atď... Nevšimol som si že tam je niečo pomaľovane, porozbíjané. Je tam v blízkosti nejaká bytovka s občanmi tmavšej pleti? O pentagone viem.
Odpovedať
@misokl - oni su tam tak roztruseni po bytovkach, nielen v Pentagone. Par rokov dozadu som tam ako studentka roznasala noviny, tak o tom sidlisku mam celkom dobru predstavu. Pridu mi taki uz trochu skulturneni, ale ta ich horuca krv sa nezaprie :-D
Odpovedať
Prečítal som si zopár diskusií o Pentagone. Tak teraz neviem. Myslel som si, že pohodené striekačky, feťáci atď... sa nachádzajú iba v tesnej blízkosti Pentagonu. Kamoš býva na Bebravskej a nikdy sa nesťažoval na feťákov, na použité ihly. Občas k nemu zájdeme na návštevu a nikdy som si nevšimol žiadne divné indivíduá. Dá sa teda na Poľnohospodárskej (byt na pešej zóne) pokojne žiť a vychovávať malé dieťa?
Odpovedať
Profilova fotka
@misokl presne na Bebravskej byva priatelova dcera.. a chodime tam pre nu.. Uz parkrat nam rozpravala historku, ako pod nimi nejaka dcera ich susedy je na drogach a aj minule tam boli policajti..... a ze tam za nou chodi kade kto.. pritom maju vchody na tie čipy.. preco asi??? ( ale ked ich ta susedina dcera pusti dnu, je to na dve veci, ze?)
Odpovedať
Ked sa na to pozrieme z ineho pohladu, tak aj v Starom meste, Dubravke, Karlovke, Petrzalke.... fetakov a dilerov najdes vsade. Takze si nemyslim, ze je to s tou Vrakunou take "horuce". Mozno je tam ta koncentracia kvoli Pentagonu vyssia, ale to sa skutocne neda povedat s istotou.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa fetakov a tmavych spoluobcanov tyka, dala by som na referencie ludi, co skutocne vo vrakuni ziju alebo zili aspon 5 rokov :-) lebo ti, co tam nezili alebo zili len velmi kratko, maju skor predsudky... aspon to je moja skusenost. ;-)
Odpovedať
ja som byvala vo Vrakuni 5 rokov a za tu dobu som vonku s detmi nenarazila ani na jednu striekacku, co sa tyka panelaku tak tiez bez problemov, ziadne incidenty, ticho, klud a to sme mali vo vchode aj romske rodiny, ale neviem to porovnat s inymi stvrtami ba, lebo som byvala iba vo vrakuni
Odpovedať
Práve preto píšem na fórum. Zaujímajú ma názory, skúsenosti ľudí ktorý tam žili (žijú). A zatiaľ som sa nestretol výslovne s negatívnou skúsenosťou. Stať sa môže čokoľvek, ale to všade. Len chcem vedieť či nie je na dennom poriadku vyčíňanie čiernych, feťákov atď... Našiel som tiež kopu spokojných odkazov ľudí čo tam žijú.
Odpovedať
ahojte, aj ja tam planujem kupit byt, poradite ulice? REsp. ktore urcite nie?
Odpovedať
ahojte, ja som som vo Vrakuni resp.na Dolných honoch vyrastala, Vrakuňa bola ešte len taká malá dedinka samé rodinné domy a pre nás deti to bol raj. Rodičia a priatelia, ktorí tam zostali bývať nemajú extrémne zlé skúsenosti s Rómami-tích už je tam menej a sú skôr pri Pod.Biskupiciach, narkomani neviem, Pentagon je predsa len o dosť ďalej. Bývala som vo veľmi kľudnej štvrti, žiadane autá, hluk, bitky, oplici, narkomani, občianska vybavenosť je dobrá, škôlky, ZŠ, gymnáziá-tuším sú tam dve, zdravotné stredisko, pošta, Tesco, Vrakunský lesík, Malý Dunaj atď. všetko tak šikovne po ruke. V Ikei ste za 15 min.autom. Nevýhoda sú asi tie raňajšie zápchy, treba z domu odísť ešte pred špičkou, čo mi stále vadí, že tam nie je kúpalisko :( Ja osobne by som sa na Dolné v pohode vrátila, zlí a hlúpi ľudia žijú úplne všade....:)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?