Vybrať si posteľ na nohách alebo bez? Čo je lepšie pre utieranie prachu?

ROZHODUJEME SA AKE VYSOKE NOŽIČKY MAJU BYŤ NA POSTELI. CI TAKE ABY SA POD NOU DALO POVYSAVAT ALEBO POSTEL PO ZEM, PRIPADNE S MINIMALNYMI NOZICKAMI ( 2cm) . PODLA MNA CIM VIAC VOLNEHO PRIESTORU POD POSTELOU AJ SA VIAC PRASI. PORADTE TEDA AKU POSTEL. VDAKA
Odpovedať
1
2
ja som za taku aby sa dalo pohodlne povysavat, prach bude pod kazdou postelou ;-) nabuduce si vypni CapsLock!!
Odpovedať
@wrzteq Ja som tiež za nožičky, aby tam ženy mohli všeličo hodiť a pozametať smeti. Tam sa toho zmestííí.
Odpovedať
Profilova fotka
@bathorycka Ak nebudú nožičky, nebude pod posteľami ani prach... ;-) My máme na nožičkách úúúplne všetko, lebo máme elektrické podlahové kúrenie. Teda nie, že by priamo pod posteľami, ale isté prekrytie zón sa stretá už pod samotnou posteľou. A tam sa teda toho prahu nahromadííííí. 8-(
Odpovedať
@bathorycka Tak ako píše Leonardom ,ak budete mat podlahové kurenie tak na nožičky. Ak si fanúšik robotických vysávačov tak min. 12 cm aby sa robot zmestil pod posteľ keď bude vysávať.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite na nozickach
Odpovedať
Lebo teraz mame na vyšších nohach, povysavat sa da pohodlne ale vela prachu sa tam hromadi, preto predpokladam ze ked pod postelou nebude taky priestor nebude sa tam tolko prachu udržiavať, lebo sa tak nebude víriť. A navyše kupujeme aj s uložnym priestorom. Ale nozicky si mozeme vybrat ci 2,5cm alebo 10cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte podlahovku, tak určite na nožičkách a vyšších, kvôli upratovaniu (tých 2,5cm by sa naplnilo akurát prachom). Ale ani postele bez nožičiek niesú výhra, čo sa týka upratovania. Prach sa dostáva aj do takýchto úložných priestorov a to nezáleží, či sú prístupné z boku- zásuvky (čo je ešte možno pochopiteľné), ale aj keď sú prístupné len zhora. Takže podľa mňa najideálnejšie na vyšších nožičkách- aby sa zmestil vysávač a ak chcete dobrý úložný priestor, tak trošku vyššiu posteľ.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
na nozickach alebo bez. Drevenu, latkovu alebo ekokozu? po pravde v tomto sme sa prave s mojou zenou stratili. Posteli je tolko ze si nevieme vybrat. Najprv sme chceli vyberat podla toho ako postel vyzera ci bude sediet do interieru a tak, ale po poslednej skusenosti ked sme kupovali postel podla toho ako vyzera a vrzgala pri kazdom otoceni sme sa rozhodli, ze radsej dame na prakticku stranku. Co by ste mi poradili?
Odpovedať
@wiliamcik nam postel vrzgala, ked sme mali drevenu na nozickach. Preto teraz ked sme zariadovali dom tak sme sa prave takej postele vystrihali a hladali sme nejaku ktora bude viac menej cela na zemi. A hlavne aby ked je cela polozena na zemi nie na nozickach tak nam zalezalo aj na tom aby mala nejaky ulozny priestor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kralic len vies zene je tazko vyhoviet, ked by chcela aby postel nevrzgala ale aj aby pod nou mohla umyvat podlahu a este aj aby bola moderna. Tieto podmienky ktore si zeny davaju ma niekedy nesmierne vycerpavaju ale tak co by som neurobil pre spokojnost mojej zeny. Len nejako mi nejdu dokopy dve veci a to nevrzganie a pohodlne umyvanie :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik vybrať "správnu" postreľ je nesmierne náročné. My vieme o tom už tiež svoje :-) V prvom rade by som sa zameriavala na veľkosť postele. Potom na to či stojí na nožičkách alebo je celou váhou na zemi a až potom úložný priestor a asi až nakoniec by som materiál riešila. My sme mali drevenú a teraz celočalúnenú :-) Nejdú dokopy tieto dve veci? aby sa ľahko zem umávala mala by posteľ byť na nožičkách. V podstate tie nožičky nemusia byť nejako extra vysoké - len tak aby sa tam mop zmestil :-)
Odpovedať
@wiliamcik ale vsetko sa da, len treba hladat. Pozerat, posediet, poskusat :-) my sme to robili tak ze najprv sme si pozreli ponuky na internete a potom sme isli popozerat po predajniach. Bez toho aby si clovek na postel v predajni sadol alebo lahol sa podla mna kupit postel veru neda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@paucha velkost postele - myslis tym sirku postele alebo celkovo vysku? lebo aj to som pozeral, ze su aj rozne vysky postele. Ulozny priestor ale zrejme moze mat len postel ktora je celou vahou na zemi nie? tam sa nebude dat zem utriet.. @kralic lenze to si zbytocne vela casu do toho investoval nie? nie je jednoduchsie len po predajniach popozerat?
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik aj jedno aj druhé. My sme pozerali aj na výšku postele aby sme nemali problém z nej vstávať. Pretože niektoré postele sú naozaj nízke a človek má až pocit, že spí na zemi, čo teda mne vôbec nevyhovuje. Potom sme riešili aj šírku, keďže máme s drahým obaja radi svoj priestor v posteli, tak aj keď sme pôvodne plánovali 160tku tak sme z nej nakoniec upustili a riešili sme širšiu. Ide o to, čo tebe, vám vyhovuje. Úložný priestor, no väčšinou áno, ale tak nedá sa mať všetko zas :-P
Odpovedať
@wiliamcik zbytocne vela casu? praveze naopak. Ty si pozries predajne, teda eshopy pozries ci sa ti tam paci ci nie, ak ano pojdes na predajnu pozriet, ak nie usetris si cestu. Ja si praveze myslim ze je to casovo setrnejsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik musíš rátať s tým, že príklad, to čo mne vyhovuje tak tebe nemusí. Rozumieš, nie? niekto má radšej nižšiu posteľ. Iný vyššiu. Ono zameriavať sa treba na viac vecí pri výbere. Dosť ide aj o materiál pretože napríklad niekto nemôže ani cítiť nejakú postel s ekokožou, inému sa to páči. Ale určite musíš mať nejakú predstavu o farbe alebo tak, nie?
Odpovedať
@bathorycka tych 2,5 cm urcite nie, lebo prach sa tam nasklada a ani omylom ho odtial nedostanes. 10 cm je LTT na vysavacovu hubicu, a aj s plochym mopim to poutieras. Prach sa nehromadi len ked mas postel priamo na zemi, ale ked ju odsunies aj tak zistis, kolko bordelu sa tam casom naakumulovalo
Odpovedať
@wiliamcik My sme kúpili postele- rozmer 210cmx90cm a výška s matracmi 70cm..Veľký úložný priestor...Bez nožičiek samozrejme..Nevieme si ju vynachváliť.. ;-) Eko koža, rošt urobený na mieru klasický-latky. Žiadne vŕzganie.. :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@paucha pre vysku nakoniec ste sa aku rozhodli? no ja tak uvazujem nad tou 160 alebo 180.Len to musim prebrat s drahou, ze ci by nam 160 stacila ale myslim ze klasika su tie postele 160tky nie? @kralic tak takto som sa na to nepozeral. Ja som myslel ze potom este mam aj obehat vsetky obchody co si ceknem na nete :-D @nikol_brundova tak ja som ratal s niecim neutralnym. Nechceme ist nejako moc do farieb pri posteli aby nam to zbytocne nerusilo celu spalnu. @technik007 mam to chapat tak, ze ste kupovali dve postele a mate ich spojene? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme riesili presne toto iste. A vybrali sme postel na nozickach, lebo ked je na zemi mne to pride, ze prach a bordel tam aj tak je a nikdy sa k nemu nedostanem. Chcela som teda co najpristupnejsie umyvanie. A nasli sme paradny system - postel je vyssia (super sa z nej vstava) , ma vysoke nozicky, takze aj zospodu sa lahko zameta pod nou. A hlavne ma super ulozak, ktory som ja velmi chcela. Je tam taka latka natiahnuta "vo vzduchu", ( teda pod nou je priestor), ktora sa da vybrat a oprat, takze si zdvihnem rost a pekne umyjem aj zhora a nemusim za zohybat. Skusim vlozit aj obrazok. My sme vybrali tuto: http://www.nabytokalva.sk/2654-luxusn... cena sice vyssia, ale je to naozaj kvalita :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik tak potom keď niečo také neutrálne, tak naozaj buď drevo alebo potom celočalúnenú posteľ ale skôr by som išla do farieb ako biela, smotanová alebo potom tmavá hnedá ;-) také farby dokážu zapadnúť snáď do každej izby, nech je akokoľvek farebne zladená.
Odpovedať
Profilova fotka
@caggie ked je takto na nozickach nemate problem s tym, ze ked sa aj v noci otacate, ze by vrzgala? @nikol_brundova no tak nejako by to bolo asi farebne najlepsie aby nam to zapadlo, len neviem ani aky material, ci fakt zostat pri tom dreve len hladat nieco co bude riesene nejako ze nebude vrzgat alebo ci ist do nejakej latky a ekokoze.
Odpovedať
@wiliamcik Áno dve postele a sú spojené predným štítom obalený ekokožou.. :-)
Odpovedať
@caggie S tým roštom som mal zlé skúsenosti...praskali tie bočné úchyty z plastu...teraz som dal urobiť klasiku bez PVC úchytov... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik nie nevrzga vobec, toto je praveze taka super vychytana postel, ze nemalo byt nic vrzgat a ma vydrzat "sto let" :-) @technik007 toto ale nie je ani obycajny rost, je z eukalyptoveho dreva a puzdra su kaucukove, nie PVC. mali by to byt top kvalitka. v inych posteliach nie su, vyrabaju si ich len k tymto posteliam. Ved si precitajte tu :) http://www.nabytokalva.sk/2654-luxusn... :-)
Odpovedať
@caggie Tak potom ostáva ju používať...nech slúži min."100"rokov a k dokonalej spokojnosti ;-) :-) :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik už si bol aj v nejakých predajniach pozerat? Možno by zle nevyzerala aj kombinácia čierna biela alebo niečo také. Akú máte spálňu? skrine a tak?
Odpovedať
Profilova fotka
@wiliamcik klasika? nemyslím si že je to nejako delené, čo je klasika. Záleží čo ti vyhovuje. Niekto má rád viac miesta, chápeš. Ja keby si mám znovu vybrať tak opäť by som išla radšej do tej 180tky.. Výška spania nám vychádza na necelých 60cm, čo je super, že je to pomerne vysoké a dobre sa spí :-)
Odpovedať
@bathorycka urcite by som vybral postel na nozickach. My take postele mame v kazdej jednej izbe a je to fajn. Povysavas a aspon nemas tolko prachu stale. Nase deti maju alergiu na prach, takze skrz toho sme vybrali take postele a je to dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 a nie je ani cez ten stit citit, ze je tam nejaka medzera v strede medzi postelami? ja by som to nechcel takto. Ja skor jednu postel v kope a vybavene :-) @caggie mala by vydrzat sto let? to s takym sloganom predavali? :-p @nikol_brundova v par takych retazcoch sme boli, ale to len tak namatkovo. Ale nic nam dako nepaslo. Nepadlo do oka. To by tiez nemuselo byt zle, ale neviem to by som musel vidiet typ postele na zivo a tak. Fu, to keby som vedel co za odtien to mame skrinu, to musim pozriet niekde v maily ked sme ju kupovali 8-( @paucha to ste kupovali postel hned aj s matracmi, ci to nie?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?