Vstavane skrine - preciznost prace

ahojte, tak mam hotove vstavane skrine. neviem ake mate skusenosti s vysledkom prace. chapem ze nie vsade je dokonale rovna stena a treba to orezavat ale myslim si, ze ked ma niekto nastroje vie rezat aj sikmo aby doska sadla. alebo sa mylim? prikladam foto, kde su fugy na roznych miestach, je podla vas toto ok? je to v norme? je to primerana kvalita?
Odpovedať
Keď si to chcel mať kolmé, mal si obetovať tie 2 tabule lamina aj na boky.
Odpovedať
:-D no... ako prve by som navrhol skusit si rezat sam do toho "sikma" jo a aby som nezabudol - na murarov a omietkarov si bol tiez taky prisny ked mas take krive mury a omietku? treba sa trosku zamysliet nad sebou - @cotibebemore pise spravne - chybaju ti tam bocne steny :)
Odpovedať
Skrine su ok, mury su zle :D
Odpovedať
@milan_vt Múry sú ok, len skrine sú málo šikmé ;-)
Odpovedať
@marekjahoda: v prvom rade tu bol majitel tej firmy a po zmerani vyhodnotil ze mame mimoriadne rovne steny. na novostavbu je to velmi dobra praca a vidava daleko krivsie steny. po druhe: ja som skrinu nenavrhoval, zavolal som ho nech sa na to pozrie a nech navrhne ako urobit skrine. navrhol to takto bez bocnych dosiek. treba sa trosku zamysliet nad sebou ked zacnes kritizovat inych a mozno polozit jednu dve otazky ako som ich polozil ja, preto som zacal tuto diskusiu maestro.
Odpovedať
@cotibebemore: rovne som to chcel mat ale takto mi navrhli riesenie. ja sa tym nezivim, oni to montuju uz roky. mal mi povedat ze tam budu odskoky ze to nebude rovne atd .. nemam to ako vediet. cize tvoja odpoved je, ze je to v poriadku a netreba nic reklamovat. alternativou su tie bocne dosky aby to bolo lepsie.
Odpovedať
@pekny Ono problém je taký obšírnejší (prerábam tak viem).... omietkari nie sú stolári, stolári nie sú strojári... U väčšiny platí heslo milimeter neni miera, u tých čo robia s tekutým matrošom platí veľakrát že ani centimeter neni miera. Keby aj zarežú policu "na mieru" tak tá čo zareže hore, by už do stredu (pravdepodobne) nepasovala. Keby mu to nepustí, tak by si zas nadával že ti tam ošúchal farbu keď ju tam dával nasilu. Presne toto sú tie "lacné" vstavané skrine, kolajnica, 2 dosky, police a serus čau. Moja rada je - nalož tam oblečko a vyprdni sa na to, účel to splní.
Odpovedať
@pekny Je to v poriadku. Podľa fotiek sú dosky rezané rovno a steny sú krivé. Ak si to chcel mať dokonalé, bolo treba spraviť aj bočné steny z drevotriesky. "navrhol to takto bez bocnych dosiek." - jasné, že to navrhol bez bočných dosiek. Lebo keby tam navrhol bočné dosky, tak to navýši cenu a to by sa ti nemuselo páčiť a išiel by si ku konkurencii, ktorá by tie bočné dosky nenacenila. Tá medzera sa dá ľahko zatmeliť bielym akrylátovým tmelom.
Odpovedať
Pekne požiadaj ženu nech tam naukladá bielizen,pulóvre,svetre,klobúky a uvidíš ako si zvykneš. Prípadne nech sú tvoje veci v ostatných policiach- mimo bočných stien a už sa tam nikdy nepozrieš. Ako sa hovorí-čo oko nevidí,to srdce nebolí. Dopasovať policu k stene ak to nieje rovný sádrokartón je problematické aj pri dorezávaní na mieste. Ja takéto drobnosti už neriešim pretože pomaly prerábam starý dom a už by som sa zbláznil keď nemám jeden pravý uhol,jednu rovnú stenu. Tým,že to neriešim môžem sa venovať dôležitejším veciam: svetovému mieru,globálnemu oteplovaniu-a s tým spojeným nárokom LGB komunity,prečo v tescu nedávaj mikroténky zadarmo atd... ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@pekny zlatinko, toto by nestacilo zarezat do sikma, toto by muselo kopirovat teren v krivkach aby si tam nemal fugy. Naskladaj tam handry a neries
Odpovedať
alebo ste si mali dat ku kraju potom na vesanie tyc iba :D ja som si tak urobil aby som toto nemusel riesit, na bokoch tyce a vesanie a zvysok v "strede" police, od steny po stenu skrina
Odpovedať
ono kolkokrat je aj problem drievotriesku krivo odrezat, myslim na profipilach formatovackach a pod je s tym viac prace nez kolme rezy.ani hornbach obi apod ti neodrezu nekolme rezy. 2mm fuga z fotky ako keby tam ani nebola, za tyzden si na to ani nespomenies.
Odpovedať
Článok sa načítava...
chrobak ti to dobre napísal. Ľuďom ide o cenu. Málokto (zákazník) sa do toho vyzná a chápe rozdiely a vie, čo je podstatné. Možno ten, čo to robí druhý, tretí krát. Každý hľadí na cenu. Toto by sa napr. u Hilkoviča nemohlo stať. Prišli na obhliadku, zmerali uhly stien, vyrobili všetko na chlp presne. Samozrejme bez bočných stien sa to nezaobišlo. A krycích dosiek atď. Len kto by platil Hilkoviča, keď vstavané skrine robí kadekto za zlomok ich ceny... Mimochodom, riešiš úplne nezmysly. Pripomínaš mi človeka, čo v byte v starej bytovke minul tony omietky, aby mal pravé uhly stien. Veď tatko to zaplatil.
Odpovedať
@virnik27 tebe by mali zakázať prispievať v písomnom prejave... Otvára sa mi nožík vo vrecku, keď čítam tvoje príspevky.
Odpovedať
@pekny hahahaaah tak 99,9% nazorov rovnakych ako moj, stryco, ale ja sa mam zamysliet... No ok, idem na to :-D
Odpovedať
vdaka vsetkym za nazor, cenim si cas. tu ide o to, ze v teme sa nevyznam a predtym ako zacnem firme volat pre zlu robotu, tak sa opytam ci je to v norme. ak to v norme je, co ste mi viaceri napisali tak tym padom to riesit nebudem. @virnik27: vdaka za nazor. sice sa to da napisat aj bez chyb a tiez mi to bije do oci ale ja gramatiku neriesim, pre mna je dolezitejsi obsah a to ze si chcel poradit z praxe, takze diky @marekjahoda: jasne ze napisali, mne to vobec nevadi. ale okrem obsahu je dolezita aj forma a ty si jediny co namna utoci a hladas hned chybu vomne, pritom vobec nepoznas okolnosti. cize ano, mal by si sa zamysliet skor ty.
Odpovedať
@pekny fuha, tak tato praca je odfusovana. Co viem, tak stolari ked su taketo fugy, tak to vyakryluju alebo vysilikonuju, aby fugy nebolo vidno. To toto vam odovzdali akoze hotova vec??? Otras!
Odpovedať
Mame dve skrine od stolara dost sfušované (ostatny nabytok od neho je top). Tieto tvoje fugy su este nic, toto nestoji za to riesit. Ja uplne chapem, ze ked niekto robi nieco nove, da za to dost penazi, chce to mat dokonale, ale casom sa tomu zasmejes. Su veci dolezite, a su detail, ktore ozaj netreba riesit.. Dalsie dve uz od Hilkovica, ktore su tip-top dokonale a fakt na mieru nasim stenam, nie na mieru ako sa stolarovi chcelo. Potom uz pre istotu od Hilkovica cely satnik aj dalsie dve skrine detom. To je kvalita na dotyk aj na pohlad. Fakt.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze toto je ozaj vec, co riesit netreba, zle odvedena robota vyzera trosku inak, keby sa mame vsetci rozculovat nad takymito nedostatkami krasy, tak myslim, ze by sme asi osediveli :-)
Odpovedať
@pekny ja sa este vratim k tomu kopirovaniu terenu. Zober poriadnu vodovahu a pozri sa ako rovne mas tie "rovne" steny. Ci su odchylky len v priamkach alebo su to krivky. Hadam, ze to budu krivky. Vies si predstavit ako budu rezat na pile s 300mm kotucom do krivky? Alebo ti to mali pizlikat chvostovkou? To by si zas pindal, ze mas vykusane hrany. Na 99,99 mas tie police orezene do pravych uhlov, steny krive. lebo je ine rovina pre stavbara a ine rovina pre stolara. Ked ti to tak strasne oci kole kup si toto a zakry s tym tie fugy. https://www.hornbach.sk/shop/Lista-k-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?