Vstavaná skriňa - roll door alebo dvierka

Zdravím Chcel by som sa opýtať, či je výhodnejšie z hľadiska praktickosti urobiť vstavanú skriňu ako roll door alebo dvere na otváranie. Skriňa bude dlhá 2,7m a bude mať 3 diely. Ktorá varianta je cenovo lacnejšia?
Odpovedať
lacnesia neviem, zavisi aj od zavesov, ale otvarave dvere su praktickejsie podla hlasovania sirokej verejnosti na Streche, Teraz sa to tu cerstvo riesilo, idem ti dohladat
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/marta...
Odpovedať
@keeny tak jednoznacne ako roll door bude skrina drahsia...ked das obycajne otvaranie, tak to budes mat o nieco lacnejsie...ale zase z hladiska dizajnoveho a praktickeho by som zvolila roll door..
Odpovedať
@keeny ja sa rozhodujem takisto. Len zasuvacie dvere uz mi pridu na jedno kopyto a nikto nic nove neponuka. Ak ano, pride mi to gycove - fototapety a pod. Maju v ponuke aj dvere ktore sa kazde jeno kridlo sprava ako harmonika. Toto je myslim drahsie ako roldor ale mne sa paci najviac.
Odpovedať
Profilova fotka
Zasúvacie sú podľa mňa praktickejšie s ohľadom na priestor a bezpečnosť, aj keď uznávam že možno niekto má doma polovičku čo skriňu zatvorí :). Otváravé krídla skríň sa často pri tendencii šetrenia montujú do lacného riedkeho materiálu korpusov a rýchlo dokážu "padať".
Odpovedať
@yogi123 skladacie harmonikove su uplne najsamlepsie a najpraktickejsie a ak sa spravia kvalitne aj bezporuchove. Mala som moznost vyskusat na sluzobke v hoteli na satniku. Dvere po otvoreni nezavadzali a cely priestor krasne prehladny... Joj a ten paradny satnik!! ...ten by som aj domov brala :-)
Odpovedať
Dalsie rozhodovacie kriterium, kolko mozu zaberat dvere na hlbku zo skryne. Otvaracim dveram staci v principe 2 cm, pre zasuvacie je potrebnych 7-10 cm.
Odpovedať
@keeny urcite su otvarave dvere praktickejsie,ak mas priestor. Ak mas stiesnene podmienky,tak je lepsie roll door. vzdy som chcela roll door a nakoniec po prejdeni viacerych vyrobcov a predajni som zistila,ze su sice pekne,ale to je tak asi vsetko. a hlavne som porovnavala ceny rovnakych standardov roll door a otvaravu,tak vyjde o dost lacnejsie otvarava a to uz uplne rozhodlo.
Odpovedať
Niekomu to možno príde ako hlúpe kritérium, ale mne na posuvných dverách najviac vadí ten zvuk :)
Odpovedať
@keeny ak bude tá skrina vysoká napriklad 2.5 metra tak klasické dvere časom 100% prehne, akože som stolár ;-)
Odpovedať
@keeny raz sme to tak robili ale trval som na tom, ze na dverach budú hlinikové profily ako na rooldore.
Odpovedať
Posuvne su hlucnejsie, otvarave takmer nepocut. Na druhej strane, ked je kridlo tazke (mne napr so zrkadlom vychadzalo cez 50kg) tak na panty je to uz celkom dost, vtedy je lepsie dat posuv.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mame vstavanu skrinu,ale v predsieni...otvaravu dole vysuvy... najskor sme mali v plane zasuvaciu,ale ako sme mali v byte rolldoorovu, liezla mi uz po case na nervy, ked som chcela vybrat nieco z jednej aj druhej strany a pozasuvat to... :-| Tak sme sa rozhodli pre otvaravu vstavanu, no a vooooobec nelutujeme, nic lepsie sme nemohli spravit. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
2.7 sirka na tri diely Pri posuvnych je moznost mat otvorenu iba 1 tretinu takze je vylucene ze dvaja ludia budu naraz pouzivat priestor... vyhoda je ze sa neuhybas dveram a eliminuje krivost priestoru. Pri otvaravych je to 3x90cm skrina dvojdverova vyhoda otvoris vsetky a browsujes nevyhoda je pevne korpusy kvoly pravouhlosti a vtedy vystupi krivost stavby
Odpovedať
Trochu som sa s tým pohral a vyšlo mi to takto ako na obrázku. 5 dielov cca po 53 cm. Sme dvaja a každý bude mať svoje dvojdvere a piaty diel bude jednodverový. Horné diely cca 60 cm by sa otvárali samostatne. Bude to takto OK?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Aké najširšie môžu byť otváravé dvierka? Výšku by mali 210 cm + po strop by boli zvlášť nadstavce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?