Umiestniť manželskú posteľ pod okno?

Aky je Vas nazor na umiestnenie manzelskej postele pod okno? tak ze pod oknom by sme mali hlavy. Ide o to ze spalna bude mat rozmer 3.5x4.1, na dlhsej stene je okno 2m siroke a oproti vstup do satne a do kupelne - vid http://imtp.me/1mbl0007f.p Postel ma 1.9 x 2.2 (som vyssi, tak matrac ma 210 cm na dlzku ;) ). a) Ak by sme postel dali ako je na obrazku, tak tam zostava 1.6 m, aby sa rozdelilo na obe strany, takze ku oknu 70 cm a na druhu stranu 90cm, aby bol lepsi pristup do kupelne. b) Ak by sme postel otocili priamo pod okno, tak zostane 2.2 m, teda na jednu aj druhu stranu po 1.1 m. Od konca postele ku vstupom bude 1.3 m - takze v pohode pekny pristup a nic nestiesnene - nabytok by uz v spalni nemal velmi byt, maximalne nejaka komoda. Zeby bol zly pristup k oknu na otvaranie sa nebojim, v dome bude rekuperacia, takze okno sa bude otvarat minimalne a aj tak vacsia cast asi 2/3 bude neotvarava.
Odpovedať
1
2
@mr79 a co ti vadi na povodnom zozmiestneni? Podla mna je to idealne rozmiestnenie
Odpovedať
Profilova fotka
ved premiestnit postel nie je taka velka praca. skus a uvidis :-) alebo ide aj o umiestnenie zasuviek?
Odpovedať
@katyl no vadi mi ze okolo postele by bolo menej priestoru, hlavne ako je vstup do kupelne, pretoze jedna osoba by lezala blizko kupelne a na konci postele by bolo zbytocne skoro 2 metre volenho priestoru. Ak by to bolo otocene prislo by mi to symetrickejsie :-), ale asi uvidime ked to bude postavene.
Odpovedať
@chrobaak - samozrejme, ze zasuvky, vyduchy rekuperacie - nejake nika na stene a pod... nechcem tam mat natahane predlzovacky ]-(
Odpovedať
Ja som pocula, ze za postelou by mala byt len pevna stena, ziadny rusivy moment - ako napriklad okno, satnik a pod. nie... z hladiska dobreho spanku..... a mam to aj vyskusane, momentalne byvame v byte, mali sme postel pod oknom, teraz sme si ju prehodili a myslim, ze je tam rozdiel, neviem... ale citala som uz aj o tom.
Odpovedať
Profilova fotka
mne osobne by vadilo mat okno za chrbtom. tvoje argumenty su logicke, ale daj na svoj vlastny pocit...
Odpovedať
My sme mali celo postele pri stene, ale ked sa mala narodit dcera sme ju otocili celom pod okno aby sa zmestila postielka. Vtedy sme mali hlavy na Juh, teraz na Vychod a mozem povedat ze teraz sa mi ovela lepsie spi, aj decka spavaju vyborne :) takze asi treba vyskusat @mr79
Odpovedať
@santana - to okno je tiez na vychod.
Odpovedať
Profilova fotka
my to máme takhle a spokojenost, kousek postýlky tam je
Odpovedať
@mr79 tiez sme nieco podobne riesili, ale este vo faze hrubej stavby... tiez som mala cudny pocit z toho, zeby som mala okno nad hlavou, myslim ze aj to otvaranie by bolo trosku komplikovane... tak sa nam este podarilo spravit kompromis a okno sme nedali do stredu miestnosti, teda steny, ale spravili sme dve jednokridlove okna, a postel budeme mat medzi tymi dvomi oknami, kazdy bude mat vlastne okno :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 70cm na prechod nie je malo :) ani 90 :) ale ako uz baby pisali,kludne vyskusaj aj tak, aj tak.... postel s celom pod oknom je napr. v USA uplne bezne....ale ja by som uprednostnila normalne, ako na projekte
Odpovedať
urcite nie pod okno, postel ma mat za hlavou pevnu stenu, okno bude rusit.. na tom projekte to je dobre urobene, priestor okolo mate dostatocny, to sa vobec neboj..
Odpovedať
Článok sa načítava...
tiez si pridavam k nazoru ze pod onko nie, tak ako to mate na tom obrazku mi prijde ok. Ono si to mozte vyskusat a uvidite ako sa Vam bude spat, ono nie vsetky zony v byte su vhodne pre umiestnenie postele:)
Odpovedať
Ked sme zili v UK mali sme postel pod oknom, tiez prave kvoli miestu a nemali sme s tym ziaden problem. mali sme izbu do dvora, spolubyvajuci mali izbu do ulice, ale tiez mali postel pod oknom...a pohodicka :-)
Odpovedať
mne sa tiež pozdáva pôvodné umiestnenie a do voľného roh by som postavila pekné kresielko s lampou, nejaký zajimavý solitérik ;-)
Odpovedať
problem bude jedine s umyvanim okien a s hlukom vonku :)
Odpovedať
Profilova fotka
predstav si poriadnu búrku..... bude to nepríjemné tam spať
Odpovedať
ja som raz mala postel pod oknom a este oproti dveram a nemohla som spavat. Ked som ju vsak premiestnila na inu stranu, hned som citila rozdiel. Takze moj nazor na postel pod oknom nie, ale je to na tebe, ako sa budes citit... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto som si ja precitala o kazdej miestnosti pred zariadovanim vrchneho poschodia, tu je clanok konkretne o spalni: http://www.fengshui-sk.eu/blog/Feng-S...
Odpovedať
Máme postel pod oknem, protože to bohužel jinak nejde, ale vůbec nedoporučuju. Špatně se umývají okna a hlavně v noci, když větráme tak nám táhne přímo na hlavu a je to fakt nepříjemné. Pokud to jde tak si to opravdu dobře rozmyslete. Pozitivního na tom není nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 Mám stejný názor jako @bublinaaja. Taky to u nás v bytě jinak nešlo. Spíme většinou s otevřenou ventilačkou, ale ten průvan je opravdu nepříjemný, i když není zima.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím že posteľ pod oknom nieje dobrá voľba. Mala som spálňu presne tak ako máš na obrázku a budeme ju tak mať aj v domčeku. Prechádzali sme v pohode a dúfam že aj budeme :-) Naopak teraz mám hlavu pod oknom keď spím, lebo bohužiaľ, inak posteľ umiestniť nešla, ale teší ma, že našťastie len dočasne. Ako dievčatá píšu, prievan mi vadí a kopec iných vecí. :-)
Odpovedať
@bublinaaja @kirik @kejtinka : pisal som ze bude rekuperacia, preto s prievanom by som az tak neratal.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 myslim, ze ked si chcel odpoved na otazku, tak 90% ludi ti odpovedalo, ze to nie je dobre riesenie, aj ked nechces vetrat, ale ten pocit mat okno nad hlavou a pod.. neviem.... radsej to nechaj ako na projkte, miesta na prechod tam budes mat veeeela, 70a 90cm nie je malo :)
Odpovedať
@katrin21: Ja sa nehadam, a beriem nazor ludi. Mne len vadi ze tam bude od postele ku vstupnym dveram skoro 2 m volny priestor a urcite to nechcem zatrepat nejkaymi skrinami... ani kresielkom - lebo nikdo tam nikdy nebude sediet. Preto stale intenzivne rozmyslame nad tym otocenim k oknu - ono by bol najmensi problem postel otocit o 90 stupnov a skusat, ale ide hlavne o elektroinstalaciu a vyduchy vzduchotechniky :(. Btw ... hluk myslim ze tiez nebude pretoze je to ulica kde budu premavat auta, len miestnych a to okno od cesty bude asi tak 25 m
Odpovedať
Profilova fotka
nech to tak jak to je na obrazku, + k te stene si dejte komodu, na to treba telku a hotovo. Postel pod oknem proste neni dobra volba, rekuperace nerekuperace, bude se ti tam blbe spat
Odpovedať
Profilova fotka
myslim , ze zase hola ta stena nemusi zostat, aj ked tam nedas" skrine" :) naozaj nejaka komoda sa v spalni vzdy zide :) a je to aj pekne :) @mr79
Odpovedať
Profilova fotka
alebo stolik s kvetmi :-)
Odpovedať
@kristi: telku do spalne vonkoncom nechceme :) - celkovo telku velmi nepozerame @katrin21: maximalne 1 komodu mozno do spalne dame - ale kedze tam bude satnik kde bude vlasne akoby "skrina" 5.4 m dlha a 2.6 vysoka - tak mozno zo zaciatku komodu ani nebudeme riesit - komoda by vosla aj medzi dvere medzi satnik a kupelnu - ale taka uzsia. @chrobaak: stolik alebo kresielko do spalne ? - ee. Najkrajsi je cisty nie velmi ruseny priestor, ak moze byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 no, vidis, to je prave vec nazoru :) mne by zase nevyhovovala spalna , kde by bola len postel.. ja ju potrebujem zutulnit nejakou komodou, alebo tym slohom, alebo proste niecím.. kludne by som si tam dala trebars mensiu knižnicu, alebo tak nejako.... :) Len postel a nic viac v celej izby by sa mi zdalo take neutulne, chladne, prazdne.. ale to je moja predstava,tvoja moze byt samozrejme ina, len potom sa ťažko radi, chapes ;-) Tu jednu komodu ocenite, napr. na spodne pradlo po ruke.... Satnik murovany mame aj my :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?