Teplo v spálni. Aké tienidlo použiť?

Profilova fotka
Ahojte, mame spalnu otocenu na vychodnu stranu a cez velke dvojite dvere zo skla, nam do izby dost svieti slnko. Rozmyslal som nad foliami, ale vraj nemaju ziadany efekt. Byvame v dome, takze v uvahu pripada aj nieco pevne pred sklo. Mate s tym skusenosti?
Odpovedať
najlepsie a najucinnejsie...tienit zvonku http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d...
Odpovedať
@gin_tonic zasadit pekny strom par metrov od okien, v lete listy tienia, v zime ked bude bez listov, prejdu slnecne luce , ekologicke, lacne a ak date nejaky ovocny strom aj efektivne riesenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka888 Dik, to bude asi najrozumnejsie, ale treba dlho cakat a teplo je uz teraz :-)
Odpovedať
@gin_tonic Privrite do okna Al fóliu zvonku. Efekt to má tak na 90%. My máme teraz v spálni (juh) 23,5°C (dalo by sa aj mnej teraz, ale nechcem). Dvojkrídlové okno 180x150. Ráno vyvetrám , už býva pomerne chladno, teplota cez deň stúpne len nejakú desatinku. Okná musia byť v horku zavreté, lebo horúci vzduch zvyšuje teplotu v dome.
Odpovedať
@gin_tonic Je to Al parozábrana, vnútri je svetlo, ako keď by ste mali zatiahnutý svetlý tenký záves. Dá sa čítať pri tom. Len to neni pekné. Len funkčné.
Odpovedať
@gin_tonic ano, ano, zabudla som na nevyhodu rastu :D , no mozno skuste pokukat nejake tie zahradne megaobchody a potradia. my este len ideme stavat ale uz zvazujem pomaly nieco nasadit, nech uz rastie, kym sa nastahujeme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr to uz rovno cely dom s tym obalit... Ked uz tak poriadne, nie? :-D
Odpovedať
@madein1974 Nieee, cez steny ide minimum tepla. A toto je dočasné riešenie. A pre @gin_tonic rýchle - už dnes to tam môže mať za pár centov. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dikec, vyzera to tak, ze na dieto tropicke dva tyzdne co nas cakaju skusime parozabranu a potom sa uvidi ;)
Odpovedať
@gin_tonic V mieste, kde ju privriete do okna a je tam kovanie, si na fólii vystrihnite dierky, aby sa kovanie nepoškodilo, nepokrivilo. Budete cítiť aj sám, že fólia bráni zavretiu okna bez otvorov.
Odpovedať
@blacksr ... no toto je sice fajn riesenie, ale nech mate dom akykolvek krasny, tak tu krasu jednym mavnutim ruky znicite. Dobre provizorne, docasne riesenie ale nic viac. Som skor za vonkajsie rolety, ktore sa daju natocit a zachytavaju slnecne luce skor ako sa predju sklom okna.
Odpovedať
@blacksr stou foliou byvizerali ako romovia... ja by som skvor uvazoval o neakej lapiacej folii na okno..
Odpovedať
Článok sa načítava...
A vonkajsie rolety by neboli vhodnejsie? Alebo dat nejaky pekny zaves z hustejsej latky. Foliu na oknach by si mozno vyuzila ked su horucavy,ale inak by ti asi vadila
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ta folia na oknach sa mi paci - ja mam byt na JV a teda po osmej rano uz prazi slnko hodne... Dakujem za tip. pre ostatnych - si uvedomte, ze toto je opatrenie pre dva tyzdne, ci tri? ked su taketo extremne horucavy.... Podla mna to je dobra alternativa - aj pre byt, pretoze vonkasjie tienenie je pri byte naozaj vazny problem realizovat... zvlast, ked ste clovek, co sa drzi faktu nenarusania vonkajsej fasady.... A ohdliadnuc od toho, ze je to naozaj financne unosne....
Odpovedať
@kaktusik007 Rozmýšľam nad tým, že keby sa urobil rám, naň dať odrazivú fóliu a pripevniť to na háčiky na ostení, čiže neprivierať do okna, ale popred okno. Tak by boli clonené aj rámy, ktorými v našom prípade teplo ide, dochádza k rozťažnosti... Alebo sezónna pergolka ponad okno, na ktorej by bola odrazivá fólia - stým by nebola vôbec starosť ráno a večer dávať to preč a zas osadiť. Úplne najlepšie sú celotieniace vonkajšie Al žalúzie. Ale cena.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ja uvidim ako obyvacke a spalni pomoze lodzia - teraz nam ju idu stavat, bude siroka 1,5 metra a s tym tienenim, kedze nad nami bude dalsia, by mohla pomoct... a mohla by aj spalni - aj tam bude tienit. v detskej izbe, paradoxne, take horko nie je - a to ma plnu stenu na juh - ale mozno to suvisi s jej velkostou - ma 18m2. a mozno to pomoze aj tam - mozno slnko bude do detskej svietit neskor... takze uvidim a podla toho sa zariadim... ja by som aj vonkajsie zaluzie brala, predsa len, na dve okna to az taka palka nebude, avsak si neviem predstavit, ako to bude vyzerat -- novo zateplena bytovka a iba ja s vonkajsimi zaluziami...... to by mi asi nepreslo... :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?