Spálńa s kúpelńou

Ahojte, poraďte... Pri rekonśtrukcii RD, sa pohrávame s myšlienkou ,,zvaliť ešte , čo sa dá" a prepojiť spálňu s kúpelňou. Riešil niekto z vás niećo také? Výhody? Nevýhody?
Odpovedať
Profilova fotka
Nemám síce prepojenú spálňu s kúpeľňou, ale pri oboch spálňach mám kúpelne a je to výborné.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame spalnu prepojenu s kupelnou. Dverami.
Odpovedať
@ivooo Otázka je, ako to myslíš :) Tj chceš mať kúpeľňu ktorá bude mať len 1x dvere do spálne ? Alebo chceš mať kúpeľňu v ktorej budú 2 dvere z ktorých 1 budú do spálne ?
Odpovedať
Ahoj, my to tiez tak budeme mat, spalnu prepojenu s kupelnou a druhu kupelnu "verejnu", tam nevyhodu nevidim iba ze si za to viacej zacvakas,za dve kupelne.. ale ak to myslis ze mate jednu kupelnu a tu prepojit aj som spalnou to by som nerobila... alebo uz len cakat kto ma pri sprchovani otvori ci manzel ci navsteva:)
Odpovedať
Profilova fotka
ivooo možno myslel takéto niečo:
Odpovedať
@mexinka to mas asi jedno. ak je jedna kupelna. ci ma dvere do spalne alebo nie. iba ak by vadil prave ten manzel :-D ten sa ale tiez dostane aj tymi jednymi dverami. ;-) my sme prave skoncili pri tejto variante: kupelna s dverami aj zo spalne (vlastne zo satnika). riesit sa to bude zamykanim dveri z chodby. to by ale v pripade jednej kupelne v dome bolo nutne aj tak. pride mi to pohodlnejsie ako chodit cez cely dom napr. vecer pred spanim, alebo v noci. povodne sme mali mat este jedne kupelnu na poschodi, vtedy by to bola iba rodicovska kupelna ...co uz, nemozeme mat vsetko. :-p poschodie sme totiz zrusili.
Odpovedať
Pred cca desiatimi rokmi sme komplet rekonštruovali dom.Z bývalej kuchyne sme si urobili spálňu.Nakoľko tam ostal rozvod vody a kanalizácie urobili sme si v spálni sprchovací kút.Samozrejme máme ešte jednu kúpelňu,ktorá je k dispozícii zvyšným obyvateľom a rodinným príslušníkom,ktorí nás prídu navštíviť.Ale ranná alebo večerná sprcha priamo v spálni je fantázia.
Odpovedať
k myslis dalsie dvere do kupelne zvaz si ci mas dost miesta na uteraky, radiator....... ak myslis samostatnu kupelnu rodicov cudujem sa ze pri stavbach novych domov to kopa ludi nedava.
Odpovedať
posledne som na fotke z BA videl presklennu sprchu priamo v strede spálne 8-) ale to je doslova vec vkusu
Odpovedať
Ahoj,my sme s mužom kupili vilu postavenu v roku 1917 v povodnom stave.Co mna zarazilo boli 2dvere v kupelni,po velkych uvahach sme sa dohodli ,že dvere si tam mechame.Jedny idu do haly ,druhe do spalne DNES by som o ich zamurovaní ani neuvazovala,je super vyliezt z horúcej vane hned do spalne.Ak je možné určite si spoj.Odporučam.
Odpovedať
@ivooo Ahoj. Koupelna rodičů je nenahraditelná věc. Poprvé jsem to viděl u tety ve vile z roku cca 1900. U svého domu jsem to nemohl realizovat, neboť mám řadovku a projekt byl daný. Nicméně u syna jsme to do plánů zakomponovali a je to naprosto super. Je tam sice pouze sprcha, umyvadlo a WC, ale zabere to pouze 370 x 120 cm.
Odpovedať
My mame kupelnu hned vedla spalne a je to uzasne a odporucam to vsetkym,co stavaju dom. Mame velikansku vanu a vecer tam zvykneme relaxovat..Mame ju normalne oddelenu stenou s dverami a sme spokojny a nemenila by som ti. Drahy sa budi skor a keby tam nebola stena asi by ma rano rusilo,keby si umyval zuby :-) Ale boli sme u znamych,ty maju kupelnu zakomponovanu do spalne podobne ako na tom obrazku sklenenou stenou ,chceli to tak a paci sa im to. Nehovorim, ma to nieco "do seba" Asi je dost zaujimave pozerat sa na partnera/ku ked sa sprchuje,ale nebudeme vecne mlady a krasny a casom to uz asi nebude take lakave :-))) PS: My mame 3 kupelne a je to genialne. Kazda dcera ma svoju a my mame tiez jednu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ozivujem tuto temu. Akurat projektujeme dom a chcela by som rodicovsku kupelnu zo spalne. Chcem sa opytat ako je s hlukom? Nevyrusuje Vas pustanie vody, splachovanie a podobne? V projekte mame priamo nad rodicovskou kupelnou v podkrovi detsku kupelnu. Tam sa tiez obavam hluku ked sa deti v buducnosti budu chciet o polnoci sprchovat a my budeme chciet spat :) Ocenim Vase realne skusenosti.
Odpovedať
@krasomira Ja mam spalnu vedla kupelne nespojenu priamo dverami, ale tesne vedla. Ked sme my s MM uz v posteli a nase decka sa idu sprchovat, tak mame vsetky chlpy v protismere. Vyrusuje nas to. To iste susedia nad nami - pocujem ked vchadzaju do vane, ked pustaju vodu, takisto ked maju decka telefon na umyvadle a zavibruje im to...Susedka ma kupelnu spojenu so spalnou a pochvaluje si to velmi. Ja by som to nechcela ani omylom, takze je to velmi individualne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. Zaujimave. Mna by to ani nenapadlo nad tym uvazovat ale moji rodicia maju tiez spolocnu stenu spalne a kupelne a od nich viem ze ich ide slaktrafit ked sa ide moj mladsi brat vecer sprchovat. Tiez pocuju vsetko. Tak teraz vyriesit dilemu ci sa vzdat pohodlia v podobe blizkosti kupelne alebo sa zmierit s hlukom v spalni...
Odpovedať
@krasomira Ake nepohodlie vidis v tom, ze mas kupelnu o 3 metre dalej? Pytam sa, lebo mozno naozaj mas, len mne naozaj ziadne nenapada. Dokonca, ked ide jeden z nas na wc, vzdy ideme do vzdialenejsej kupelne, lebo tie zvuky su vsetko ine, len nie romanticke ;-)
Odpovedať
pozri si môj komentár z 9.januára.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. no ani nie nepohodlie tym ze budeme mat kupelnu o 3 metre dalej, ale skor o to, ze ked nebude priamo pristupna zo spalne, budeme musiet chodit do nej cez predsien, co nie je tiez uplne podla mojich predstav. V zime chlad, spina z topanok...
Odpovedať
Profilova fotka
tak viac menej som rozhodnuta tu kupelnu zo spalne dat, ale na poschodi druhu kupelnu umiestnit nie rovno nad tou nasou na prizemi, ale na opacnu stranu (nad kuchynou).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?