Rozmiestnenie spálne

Ahojte strecháči, už dlhšie si lámeme hlavu ako usporiadať spálňu. S dverami a oknom môžeme ešte hýbať s obvodom spálne už žiaľ nie. Napadli nás dve možnosti bez šatníka a s šatníkom (šatníkova priečka sa bude môcť využiť na zavesenie TV prípadne plytších políc). Čo by bolo podľa Vás lepšie vzhľadom na rozmer spálne? Ďakujeeem za každý názor :)
Odpovedať
1
2
Ja by som satnik urcite nechala, spalnu mas dost velku. Este by bolo dalsie riesenei a to umiestnenie satnika za zahlavie postele.
Odpovedať
@kreola len čo potom s nočným stolíkom...
Odpovedať
Profilova fotka
@bebe1992 šatník si tam istotne nechaj. Veď do spálne chodíš predsa len spať a nepotrebuješ tam mať veľa voľného priestoru. Mne sa tá prvá vizualizácia páči :-) :-)
Odpovedať
@bebe1992 Tiez pravda. Niekto ho ma, niekto nepotrebuje, lampicky sa daju namontovat aj nad postel. Sirka je 3 metre, postel neviem - cca 1,8 metra, zostava 1,2 m na dvere do satnika, ktore mozu mat aj 60 cm, takze na stolik vyjde max 60 cm. No neviem - jedine z by pri dverách do satnika nebol :-D. Ale asi si to lepsie vymyslela, satnik oproti posteli. Ale urcite si ho nechaj, miesto na to mas :-) :-)
Odpovedať
@kreola ja som presne pre toto ten satnik v zahlavi zavrhla lebo by na jednej strane museli byt namiesto stolika dvere..
Odpovedať
je to super so šatníkom, ale priečka na šatník uberie dalšie miesto, a neviem či sa v tom šatníku vôbec otočíte keď tam dáte poličky a hlavne bude to malý priestor ktorý sa bude napríklad ťažšie vysávať. Ale šatník je super. Moja mama mala na výber podobnú možnosť a vyriešila si to nasledovne, dala si tam vstavanú skriňu so štyrmi posuvnými dverami od stropu aby mala čím viac miesta. Ale aby tam mala aj telku tak si za jedny posuvné dvere vymyslela priestor kde v strede je telka a hore sú knihy a dole nejaké dekorácie, flašky a pod.. Čiže keď zavrie skriňu je to vstavaná skriňa nikto nevie že vnútri má nejaku mini obývačku. A keď si jedny posuvné dvere zasunie má tam telku, knihy vyzerá to esteticky aj otvorené aj zatvorené a má tam teda väčší priestor v izbe napríklad robotickému vysávaču sa aj lepšie pracuje tiež si to pochvaluje :D
Odpovedať
satnik nechat, keby si ho nedala tak si to budes neskor vycitat. Viac miesta v spalni v podstate nepotrebujes pretoze v spalni co ti treba, akurat co spat ides a to tam nepotrebujes kopu toho priestoru. Radsej aby si mala priestor pre saty, oblecenie a do satnika mozes ukryt aj napriklad dosku na zehlenie a kopu takych veci ;-)
Odpovedať
@bebe1992 jednoznacne prva verzia, do satnika si dajte posuvne dvere. Oproti posteli mozete mat TV a z druhej strany v satniku velke zrkadlo. A tym padom mate vsetko poriesene. My to mame podobne. Za zahlavie postele by som satnik nedavala. Nie je to dobry pocit pri spani.
Odpovedať
@valentina009 nad tým som tiež uvažovala..len tým si uberiem dosť z odkladacieho priestoru skrine....ale tiež je to jedna z mozností...
Odpovedať
Ahoj, šatník by som osobne nedávala, zbytočná priečka a podľa mňa tam toho nenarves toľko, ako keby boli vstavane skrine na celú stenu a odhora dolu. Máš tam rozmer 1,31m, ak dobre vidim. Ak dáš hlbku skrine 60cm, ostane ti cca 70cm na existenciu. Podľa mňa malo. Aspoň meter aby tam bol voľný priestor. Ak bude skriňa/police 40cm, neviem, či tam niečo zavesis, aby to netrcalo. A zehliacu dosku tam rozhodne nedáš. Ono je to aj o tom, čo sa ti páči. Ja osobne som satnikom na chut neprisla, ale každému sa páči niečo iné. Ak máš pocit, že ho proste musis mať, tak ho nechaj. Neviem, kolko je priestor medzi posteľou a priečkou do satnika, ci sa nedá aspoň o málo posunúť. Každopádne prajem, aby si sa dobre rozhodla☺
Odpovedať
Profilova fotka
šatník za čelo postele určite nie, lebo ako sa tam dostaneš? musíš prejsť popri posteli a stene (cca 60 cm) a to je nepohodlné. šatník tam kde je v prvom návrhu, len rátaj, že sa tam budeš môcť obliekať, je to malý priestor. a potom tú stenu použiť na tú tv atď ako si spomínala. ale ja osobne by som šatník nedávala, ak by som to robila pre seba
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 Lepsi aspon maly satnik ako ziadny, myslim, ze bude dobry aspon takyto lebo ako vstavana skrina do satnika da viac veci a moze tam "ukryt" veci, ktore nechce mat na ociach :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tad8 jasné, ono je to, ako som pisala, o tom, komu sa čo páči. Zakladatelke možno ano, mne nie, tebe asi ano. Ale rozhodne je úzky, nie malý, ale strasne uzky. Väčšinou tam veci dávajú ženy, takže vedia, kolko asi priestoru potrebuju. A tu to bude dosť o hubu. Keď už mat šatník, tak dostatocne veľký, aby som sa tam aj obliecť mohla, aby zehliaca doska vošla a podobne. Tu si to neviem predstaviť.
Odpovedať
Aj mne sa pozdáva tá verzia so šatníkom ale ja osobne by som dala vstup do neho viac na stred aby mohli byť poličky v ňom v tvare U teda čo najviac úložného priestoru ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 To je tvoj pohlad, ja mam na to trosku iny, ja napriklad nevidim dovod na to preco by som sa mal obliekat v satniku, ved vyberiem, co potrebujem a obliekam sa v spalni ;-)
Odpovedať
@tad8 tak asi tam nemas koho zobudit. Ja keď odchadzam do práce,manžel ešte spí, hadam ho nebudem budit. Veď ja ta nepresviedcam. Ak chceš satnik, daj si ho. Ja ho nechcem, čiže ho mať nebudem.
Odpovedať
ja by som dala vstavane skrine, ale s normálnymi dverami, nie rool-dor, pristup bude lepsi do kazdeho jedneho kuta. Co usetris na dverách investovat do vnútorného vybavena skrine aby sa maximalne vyuzil ulozny priestor. Nie si obmedzovana priestorom, takze roll-dor nedavaju zmysel, prejdes okolo skrine aj ked bude mat otvorene dvere. Satnik je fajn, ale ja vzdy v duchu riesim ako sa tam musi na satstvo prasit, ked vidim co mne nasada do skrin aj ked maju dvere. Hlavne tmave zimne satstvo na vesiakoch po lete vyzera dost obludne :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@siska1313 Ale nemyslel som to zle, presne hovorim to, co ty, kto chce si da kto nie, tak proste nie. Mas pravdu, nemam koho zobudit, kedze vstavame v rovnakom case ;-)
Odpovedať
@tad8 ja som to ani zle nebrala😉
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 a mne sa v poslednom čase tie rolldor nepáčia. mám v spálni klasické skrine a v hosťovskej-šatníku mám otváravé dvere na skrini od spodku až ku stropu bez úchytiek, čiže to vyzerá ako stena :-D super nenápadné a o to mi išlo
Odpovedať
Skus si predstaviť, že budeš chcieť čosi hore vyložiť, aby si sa neobuchala o všetky steny popritom... Podľa toho vies ci uzke ci nie My mame tiez vstavanu skriňu, ale s normálnymi dverami, otváranie klik, sme spokojní, je to ako stena :)
Odpovedať
@bebe1992 no a napríklad keď viete posúvať s oknom tak pre priestor si viete spraviť aj vstavané skrine do L, čiže okno by bolo ako na obrázku so šatníkom a tým padom by sa spravil priestor pre skriňu aj na strane kde je okno. Keby som bola doma pošlem foto , my sme si to dali do L pre viac priestoru do skrín a kde sa presne láme to L ten roh tak tam máme sušičku, dosku na žehlenie, stoličky keď príde väčšia návšteva že je to tam dosť široke v tom rohu.
Odpovedať
@valentina009 prosím ťa odpfotíš mi to potom? ďakujem :)
Odpovedať
@bebe1992 pošlem ale až okolo desiatej, pol jedenástej večer prídem domov som hľadala aj fotky v telefone ale máme to asi dva roky tak už tie foto nemam :( Takže večer to pofotím :)
Odpovedať
@valentina009 jasné v pohode :)
Odpovedať
@bebe1992 som to nakreslila zatiaľ akurát že som zabudla že my máme 4 posuvné dvere :D a tie L sú ováracie no podľa mňa si to u stolára viete vymyslieť ako chcete, všetko sa dá
Odpovedať
Asi nepoznam zenu bez satnika alebo velkej skrine :-D :-D :-D Daj si tam jednoznacne bud satnik alebo skrinu. Kde by si inak mala veci, oblecenie?
Odpovedať
@matej_r neviem teraz ako to myslite...ved to bola otazka ci satnik alebo vstavana skrina
Odpovedať
@bebe1992
Odpovedať
Profilova fotka
my ešte nemáme ani dom postavený ale už teraz je jasne dané, že šatník v spálni jednoznačne musíme mať! :-D :-D .. čudujem sa, že ty ako žena o takejto veci rozmýšľaš.. moja v tom mala hneď jasno :-D :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?