Predeliť spálňu od obývačky skriňou?

Ahoj stavbári, architekti, dizajnéri. Poraďte, ako by ste zariadili tento útulný priestor? Ideme prerábať interiér a rozmýšľam nad tým, ako získať, čo najviac úložného priestoru v spalni. Spálňa bude pri obývačke a mňa napadlo, ze by sme zbúrali priečku a miestnosti predelili skriňou. Teda časť priečky by mohla zostať, tam kde sú dvere, tie presúvať nebudeme. Snažila som sa to načrtnúť (1 stvorcek/10cm). Prerusovana čiara je ta priečka, čím by sme ziskali cca15cm.
Odpovedať
1
2
15cm a papundeklova zvukova stena? Hlupost
Odpovedať
Moc sa mi to neľúbi ja by som mozno skôr dala nad posteľ policove stránky vedľa okná alebo dala posteľ na tú stenu čo chces burat a nad ňu dať skrinky
Odpovedať
@eeffka ..potrebujem veľa úložného priestoru a ja už riešim fakt každý centimeter, no neviem si dat rady. @pirhina do búrania sa mi ani veľmi nechce, no už rozmýšľam aj nad touto možnosťou. To, že by sme ziskali 3m skriňu, mi príde veľmi príťažlivé. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Prerabat byt, dom? Nie je ina miestnost vhodnejsia na spalnu? Okno vpravo potrebujete? Zrusit okno a dat tam skrinu. Okno moze zostat a po jeho stranach skrine a pod okno komodu. Ak je to byt a ma len spalnu a obyvku, mozno aj tvoj napad. No ak mate deti, to bez steny naozaj nie.
Odpovedať
@lenkito10 vďaka za názor.. - dom - väčšiu izbu chceme dat detom - mne by stačilo iba jedno okno, no niekde som počula, že je vhodnejšie situovat skrine na vnútorných stenach..na vonkajších by mohla sarapatit pleseň!?! Nemám skúsenosť, neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
A musíte mať skryňu v spálni ? Priečku nebúrajte a dajte vstavanú skriňu po celej dlžke tej priečky v obyvačke. Môžete časť skrine nechať police otvorené a dať tam knihy.
Odpovedať
Profilova fotka
Trebárs z druhej strany priečky takto to urobiť v obyvačke. V strede nemusíte mať telku , ak ju máte naplánovanú inde, ale napr.knižnicu
Odpovedať
Profilova fotka
Takto
Odpovedať
@janahu7 a máte možnosť presunúť dvere? Aby vošla za ne skriňa? Mám nápad, ale je potrebné presunúť tie dvere.
Odpovedať
@janahu7 takmer identicke ako nasa spalna v byte. Tiez by som nerusila priecku. Ulozny priestor v spalni ziskas aj skrinkou nad dverami. Ja by som okno za hlavou zrusila. My tak mame sirka 2,8 m, okno vlavo, skrina ako mas ty a dvere tiez hned pri stene. Ja mam pod postelou ulozne boxy a sezonne si menim vecibv skrini. My mame postel nieco cez 2 metre ( matrace maju 2 m) a ram postele je celkom siroky a prechod okolo postele je dost obmedzeny, takze tie policky do priestoru si neviem predstavit. Ja si bezne obijam kolena o rohy postele.
Odpovedať
Veru porozmýšľam nad nápadom od @kuratko22222 to sa mi páči, ale musím ten priestor pomerať..pohutame. @zltalienka dali by sa o nejakých 25cm..asi to nestojí za tu námahu, ze
Odpovedať
@janahu7 to bude asi najlepsie riesenie. Mozes tu stenu v obyvacke urobit plnu a do nej vsadit telku. Ani nebude vidno ze tam su velke skrine. https://pin.it/4snSCgV
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janahu7 ja by som si dala vyrobiť niečo také ako na obrázku. Ideálne by to bolo na stenu spoločnú s obývačkou a ešte lepšie keby sa dalo aj tie dvere posunúť (ale 25 cm bude málo).
Odpovedať
@wivik ja som ešte toto nacrtla. Skrine musia byť otváracie, nie zasuvacky. Približne to co som narýchlo, no v štýle, čo poslala @zltalienka. To sa mi páči, no oramovali by sme okno. A okolo postele vychádza 60cm z každej strany na prechod. Ešte dumam, ktorý radiátor zrušiť. Dva sú tam zbytočne.
Odpovedať
@janahu7 radiator za hlavou je asi zbytocny. Nezabudni este na jednu vec ze ked das nocny stolik k posteli ci sa vpohode dostanes do skrine. Suflik asi uplne neotvoris. A to iste aj z druhej strany, skrina pri dverach.
Odpovedať
@wivik presne takto som si odpovedala hneď, ako som to odoslala 🙂
Odpovedať
@janahu7 radiátor za posteľou zrušiť a ako nočné stolíky môžte používať okenný parapet 🙂 Ešte sa dá dať skrinka nad dvere, prípadne dať užšiu posteľ, aj 160-tka je dosť široká, ak teda nie ste obézny.
Odpovedať
Profilova fotka
@janahu7 ak by si mi vedela nakresliť všetky miestnosti v dome, tak by som Ti tam čosi vymyslela 😉. Lepšie je to vidieť ako celok.
Odpovedať
@ramzesa ..nie som bohvieaky kreslic, no nejako takto to vyzerá
Odpovedať
Profilova fotka
@janahu7 ôk, zajtra na to pozriem
Odpovedať
Radiator za postelou by som isto zrusil, tam je uplne zbytocne a co sa tyka navrhov, tak sa mi tiez paci ten od zltalienka, ze by ste jedno to okno zrusili. Zbytocne tolko okien v spalni.
Odpovedať
@janahu7 neburala by som, radsej by som tu skrinu dala do obyvacky alebo by som to poriesila uloznym priestorom nad postelou, ako ti uz poradili. To je isto lepsie riesenie ako zburat stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka to je velmi pekne 😉 🙂
Odpovedať
Neoplati sa isto burat priecku kvoli 15 cm miesta navyse... Je tu kopec lepsich napadov ako tam trosku usetrit miesto
Odpovedať
Toto by som neburala zbytocne. Urobit skrine oproti posteli a tiez za postelou do vysky, hned bude viacej ulozneho priestoru 🙂
Odpovedať
Ak by ste zrusili to okno za postelou, celkom by vam tam pasovalo taketo riesenie s rohovou skrinou a skrinkami nad postel.
Odpovedať
okno za posteľou zrušiť, urobiť tam skriňu, kamaráti to tak majú v byte a je to dobré využitie priestoru, keď ho nie je dosť 🙂
Odpovedať
Bolo by to ideálne, kebyže sú dvere 70cm od steny a mali by sme to tak co poslala @zltalienka no keďže nie sú, nedá sa nam to tak zrealizovať. Najviac úložného priestoru by sme ziskali tým zrušením okna, ale.... A neviem, či oprávnene, no obávam sa tych vstavaných skrin na vonkajšej stene..kvôli plesni.(
Odpovedať
Po inšpirácií od @zltalienka som predsa len supla na papier ten priestor aj bez búracieho zásahu a vyšlo toto. Vysoké skrine budú siroke iba cca 65cm, no aj tam niečo uložíme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
mozno by bolo fajn zrusit okno, ale to okno oproti dveram do spalne. a postel dat pod okno oproti dveram (plus zrusit okno oproti dveram) a bud si nechat spravit ulozne priestory okolo postele, alebo ich umiestnit do volneho priestoru ktory vznikne vedla dveri do spalne. pripadne pouvazovat ci si nezvacsit spalnu o spajzik v ktorom by bol obrovsky satnik a vsetky dalsie veci....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?