Prádlo v šatníku má zvláštny pach

Profilova fotka
Ahojte takuto temu som tu nenasla, tak sa pytam.. Tí, co mate otvorene satníky, murovane, nemate problem, ze dlhsie stojace pradlo vam tak divne vonia, skor je to taky akoby potuchnuty pach? neviem, ako inak to popisať ... Vlhost v dome vysoku nemame, toto je sice severna izba, ale vlhkost v nej vysoka nie je, satnik je tiež suchy, je to vnutorna cast domu .... kurenie v nom je tiez, lebo je tam aj rozvadzač, takze v podlahe idu trubky kurenia.... Uz davnejsie som si vsimla, ze ked pradlo dlhsie stoji v skrini napr. v komínku normalne poskladane a oblecieme si ho, stale na sebe citim taku akoby starinu, alebo potuchlinu, proste nie ako zo skrine ked vyberiem. MOzno to citim len ja, nie je to zase take, ako u starych ludi v skrini,ale aj taka, proste to citim..... Mame aj satnikovu skrinu uzatvorenu, tam tento problem nie je, hoci je v tej istej miestnosti. Je to podla mna tym,ze pradlo je v satniku otvorene a je tam mur a pod.... asi tam je divny vzduch, alebo co.... neviem... Dost mi to vadi, ale asi s tym nic nespravim.... normalne staci, ze nejake tricko mesiac nemam oblecene a uz smrdi.... najviac to citit na bavlne.. svetre ani nie, skor tricka, pyžama a take.... myslela som, ze to robia len veci, co su v druhom rade, vzadu,.. ale teraz som vybrala tricka spredu a citim to aj na nich a to ma uz vazne nastvalo..... MAte niekto taky problem tiez, resp. podarilo sa vam to nejako eliminovať?? Uz som rozmyslala, ze spravim to, ze sezonne pradlo budem davat do krabic uzavretych, ze to mozno pomoze, lebo satnik je dost plny...... a v satniku bude viacej vzduchu akoby okolo pradla.. ale neviem, ci to vobec pomoze... Celkovo uz by som otvoreny satnik nechcela, stare dobre skrine ! tam sme mali pradlo roky a nic nikdy nepachlo ... a navyse, vadi mi na satnikoch otvorenych , ze sa do nich neskutocne práši...
Odpovedať
@katrin21 KAti, máš /nemáš tam dvere/okno? Máš na korpusoch chrbáty?
Odpovedať
@katrin21 v krabiciach to urobí ešte skôr, to by som nedávala. Ten stav tým zhoršíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka su tam zasuvacie dvere, ktore su staaaaasle otvorene , vysoke az po strop.... vobec to nezatvarame... a okno je tam take mini,vysoko hore, to sa neotvara, kedze sa to vettra cez tie dvere stale.... Vies co, mam pocit, ze nie, ze v tych krabiciach to bude OK ...take tie krabice na veci, nemyslim obycajne kartonove, ale take tie faarebne, akoby potiahnute foliou, tie dnu vzduch nepustia podla mna.... proste nejake veci ubudnu, budu uzavrete a v policiach bude viacej miesta a vzduchu pre ine veci, nebude to tam take natlačene....kominok vedla kominka..
Odpovedať
@katrin21 máš tam chrbáty?
Odpovedať
Ja mam opacnu skusenost, veci v komode maju puch,komoda 15 rocna-dyhovana a neviem sa toho zbavit, v satniku necitim nic, ale my vsetko vesiame.
Odpovedať
Profilova fotka
zehlis pradlo? Nam sa toto stava obcas s neozehlenym pradlom...ak sa ozehli nezacne takto zapachat ani po case
Odpovedať
Profilova fotka
Nedas Kati nahodou nieco malicko vlhke pradlo tam? Mozno obcas to okienko otvorit a urobit prievan...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb nie, to u nas nehrozi.. ja zehlim skor presusene pradlo :-D, az moc a potom aj ked dozehlim, necham to este stat na stole aj jeden dalsi den, aby vychladlo.... tam ten vzduch sa urcite hybe v satniku ako takom.. to skor v tych policiach samotnych sa nehybe... @y2k zehlim. @stolverka ake chrbaty? vzadu na mure? nie, len police a bocnice.. vzadu je mur... ale to mam aj v satnikovej skrini, a tam problemm nie je.... nechapem... v satnikoch asi nikto nema vzadu nieco na mure, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska fakt? ja nie, v komode uplne super vzdy vsetko....tiez ma 15rokov ta komoda.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ahoj my mame tu istu skusenost - pozorujem to už dlhší čas a všimla som si že veci ktore nemame 100% bavlnu tak začnu zapachať. Napr. muž ma klasicky pyžamo rozdelene letne aj zimne, ked je zima logicky letne naspodku na poličke - vytiahla som ho v lete tzn. po pol roku oprate ožehlene a musela som ho hodiť znovu do pračky a nanovo všetko. Ale nie som si istá či to robia len tie nebavlnene veci, musela by som ísť cely šatník vyhadzať a znovu upratať. Mame klasicky vstavany šatnik severna strana vnutorna priečka v dome, kuri sa normal. Predtym sme mali šatník na južnej strane tak isto vnutorna priečka a to isté to robilo, proste veci nepoužívané 3 a viac mesiacov mi toto spravili, neviem....
Odpovedať
Profilova fotka
@liviaz mne to robia praveze balvnene veci, triicka aj pyzama, ja umele veci velmi nemam....
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 tak to musim ist vyhadzať šatnik a overiť si to ! diky aspon upracem šatník po dlhšej dobe :-D ale inak neviem ako toto riešiť naozaj, možno zavesiť tie levandulove vrecuška ?? hm ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katrin21 A ja sa ešte takto spýtam: máš tie police opreté o vnútorné, alebo vonkajšie steny....? Lebo ja som mal v predchádzajúcom dome na vonkajšej (navyše severnej!) stene - cez celú izbu - zasúvaciu skriňu a presne toto sa nám stalo. POTUCHLINA. Keď som staval 2. dom, dal som si sakra pozor, aby som na obvodových stenách nemal žiadnu skriňu - žiadne police. Všetko máme vymyslené na vnútorné priečky. A zatiaľ teda nič... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom vnutorne, to som pisala... satnik je vnutorna miestnost ... a police su na vnutornych prieckach domu.... na vonkajsej stene nieje nic... a este , to pradlo, co mam taakto, je akurat pri dverach, co su stale otvorene, takze to nechapem, keby to bolo vzadu v rohu, ale ono je to vlastne stale na vzuchu....
Odpovedať
Profilova fotka
takto je ten roh, kde mam veci. je tam otvor - vchod a je to stale otvorene... je to vnutorny roh domu a je tam kurenie aj vsetko... asi budem musiet proste fakt to pradlo zredukovať...aby tam viac prudil vzduch.. zadne rady dam prec a predne tiez preriedit....
Odpovedať
Profilova fotka
@liviaz stare dobre skrine !
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ja som take strašne chcela, ale z akutneho nedostatku priestoru sa nedalo. By som neotvorila dvierka :-(
Odpovedať
@katrin21 máš pod týmto šatníkom podlahové kúrenie?
Odpovedať
@katrin21 mne robilo toto iste uz v byte, kde sme mali vstavany satnik. ale poradila mi moja svagrina. ona, a teraz uz aj ja, dava medzi pradlo obrusky do susicky. najskor mi ich posielala z kanady, ale teraz sa daju kupit aj u nas. je to super. davam medzi vsetko pradlo - uteraky, postelne pradlo, pyzama a nic nepachne. tiez tam mam aj kopec levandulovych vrecusok proti moliam - pre istotu.
Odpovedať
@katrin21 ja som myslela, či tam nemáš sololitové chrbáty, nemáš, to je lepšie. skús tomu dať vzduch, isto to pomôže.
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka jedine tie veci zredukovať, inak neviem ako , uz viac vzducu tam dostat sa neda, kedze je to stale otvorene, len teda menej veci..... uf..to bude zase hnusna robota, neznasam take :-D triedit a tak..
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 ano, v satniku ako takom je podlahove .. je tam rozvadzať, vsetky trubky zadnej casti domu tade idu. chladno tam nie je.
Odpovedať
@katrin21 možno nemať toľko vecí. ;-) Táto doba hnusná konzumná. :-D A potom furt drina v kasni. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka ved toto :-D ale teraz mozem redukovať, aj tak som tehotna, tak sa do 3/4 veci aj tak o chvilku nezmestim :-D :-D tak vyskusame :-D to bude praaazdny satnik :-D ale vazne, minimalne letne dam vsetky prec a tak celkovo to asi budem musiet sezonne striedať, aby to teda nebolo take plne...ach jo.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzik137 obrusky zo susicky, to je co,? nem poznam :)
Odpovedať
@katrin21 tak vonkajšia stena hovoríš že to nie, prádlo píšeš že tam dávaš relatívne suché. A ten šatník je otvorený alebo uzavretý? Okno neotváraš že píšeš. Tak ako tam vetráš v tej miestnosti? Aká je teplota a vlhkosť v tej miestnosti? rovnaká ako inde v dome? Nesusedí tá stena z kúpeľnou, máte tam hydroizoláciu, resp. je zabezpečené dostatočné odvetranie kúpeľne?
Odpovedať
@katrin21 http://www.obrusky-do-susicky.sk/ urcite to bude aj na inych strankach, ale toto som na rychlo nasla. je to v podstate taka pevnejsia papierova servitka parfumovana a ta sa vklada do susicky pri suseni pradla. pradlo potom krasne vonia a plni to aj funkciu avivaze, takze pri prani ju netraba pouzivat. ja som tieto obrusky za tie roky este u nas nekupovala, stale mam prisun od svagrinky, takze neviem, ake vone sa daju u nas kupit
Odpovedať
@katrin21 GRATULACIA VELKA x-) x-) x-) x-) x-) x-) x-)
Odpovedať
@katrin21 joj moja tehotná,blahoželám :-) no ja ked som nebola tehotná tak káva mi tak voňala,milovala som ju piť to je ale dávno bola gruntovaná, počas tehotenstva som ju nemohla ani cítiť,nič nerieš smrdieť ti bude skoro všetko,však to poznáš.Kedy to bude?držím pršteky,obrúsky no neviem,neviem.
Odpovedať
mne sa toto stalo ked som zacala pouzivat susicku a davala som tam este teple pradlo obcas...tym vyparovanim mi to tak tuchlo....teraz ked vyberiem zo susicky (ja nezehlim len rovno skladam) tak to necham este v kupelni nejaku hodku "vychladnut" a odvtedy dobre.... a to by ste neverili co so ja vsetko porobila ked to zacalo....vyhadzali sme skrinu,odmontovali,zistovali ci stena pod naterom neplesivie,tam nic,satnik nic,tak uz jedine ze podlaha-mali sme drevenu tak ze mozno odspodu to plesnivie to drevo,vytrhali komplet celu a vsetko prerabali na novo,nikde ani stopa po plesni:-D a potom ani neviem ako som na to prisla ze mi to robi vlastne to teple pradlo.....:-D no nevadi.aspon mam novu spalnu:-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?