Posteľ vo výške - máte reálnu skúsenosť?

Ahojte, chcem sa opýtať na posteľ vo výške, máte niekto reálnu skúsenosť? Keďže máme malú izbu, veľmi by nám to pomohlo s priestorom, len si neviem predstaviť napríklad každodenné napravanie plachty... Keďže máme steny sadrokartónové, jediné riešenie je posteľ na "pilieroch" - nespadne? :-) Fotky požičané z internetu pre cca nejakú predstavu.
Odpovedať
1
2
ja osobne ak by bol maly priestor by som nesla na poschodie prave kvoli komplikovanej udrzbe + neznasam spat s niecom blizko hlavy ale isla by som do podia, najma 3ti obrazok sa mi pozdava s tou policou co rozdeluje priestor http://truhlarstvi-kalenda.cz/vysuvne...
Odpovedať
Máme ju doma a je perfektná. Áno, manipulácia s paplónom a na celkové ustielanie postele si treba zvyknúť, ale nie je to nič hrozné :) A taktiež máme sádrokartónové stropy. ;-)
Odpovedať
@erjes kadial sa tam skriabete ( nevidim rebrik/schodiky) a ako chodite do komody? kolenacky?
Odpovedať
@eeffka neviem, či by sme to vysunuli, naozaj je maličká, zajtra to skúsim pomerat. Ale krásne to je, aj ako ozvláštnenie aj super využitie. @erjes aj steny sú zo sadrokartónu, či len stropy? Nejako tomu neverím, že by to udržalo.
Odpovedať
@eeffka chodíme tam cez stoličku, stôl a komodu, ale majú tam byť na mieru schody, ktoré ešte nie sú hotové. Taktiež aj obklad na posteľ. Do komody chodíme úplne v poriadku a po stojačky ;) Je tam 1,5m. Pôvodne to mala byť "kancelárska časť". :) @verosika steny sú z tehly. Stropy sú síce zo sadrokartónu ale posteľ je kotvená vyššie na betónový strop.
Odpovedať
@erjes aj tak ste odvazni :) ja by som sa bala ze spadneme
Odpovedať
@erjes na tej posteli sa asi nedá veľa vystrájať, čo?? ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@verosika To uz radsej nejaku vyklapaciu, ked tam nechcete mat rebrik tak aj schody daco zaberu. A musi sa tam zle lozit, ked je cloveku zle, alebo si nieco porani. http://www.hajana.sk/kategoria-produk... https://www.mojnabytok.sk/sklapacie-p... atd
Odpovedať
@verosika tato uz vyzera velmi slusne, ale aj cena je viac http://www.pravan.sk/sklopne-postele/...
Odpovedať
Profilova fotka
@verosika niekolko rokov som tak zila - mala som drevennu postel z ikea, dole sme mali pracovnu a po bokoch kniznice. Za mna - uplne v pohode. Akurat ak budes kupovat takuto postel, kup taku, co ma schodiky vysunute - nie priamo kolmo dole. Po takych sa da uplne v pohode zchadzat dole aj ked si rozospata :) udrzba bola na prd, co sa natahovania plachty tyka, ALE - my sme mali jeden matrac 140 cm a doteraz mi robi problem na ten matrac natiahnut plachtu - a to je uz zopar rokov na normalnej posteli. Cize s vyskou to fakt nema suvis.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 sklapacia postel je super tak na chalupu, kde obcasne potrebujes extra miesto na spanie. Ale na kazdodenne pouzivanie si to neviem predstavit z dvoch dovodov - stale potrebujes priestor na rozlozenie tej postele, ktory nedokazes vyuzit nijak inak ako na spanie - neviem si predstavit cloveka, ktoreho bude bavit to denne rozklapat a sklapat Mame takuto sklapaciu poschodovu postel na chalupe pre deti a poviem ti, ze mi je daleko menej obtazujuce mat medzi spodnou sklapacou postelou a vedlajsou dvojpostelou sotva 30cm medzeru ako to sa s tym kazde rano a vecer nadrapovat (napriek tomu, ze to ide naozaj lahko). Jedine ako tak rozumnejsie riesenie mi pride sklapacia postel, co sa sklapa cez pohovku, ale aj to je stale len pohodlnejsi rozkladaci gauc. Neviem si predstavit to rozoberat a skladat denne.
Odpovedať
@erjes tak to naozaj radsej na nozkach, ako do stien, by som sa nemohla spoliehat na nejake kotvenie u nas.. :-) @jurajm17 ta sklapacia tiez zaberie dost miesta, ta izbicka je naozaj malicka, a na dvoch stenach z troch ma mini okna.. keby sme ju usadili na tu tretiu, kde okno nie je, uz by sa asi nevyklopila :-) @kaktusik007 ikea tiez robi tieto postele vo vyskach? Ci to sa da hocijaka takto upravit? Teda len pred dvoma.rokmi sme si dali spravit na mieru z masivu, ale clovek nejako nerozmysla, ze pridu deticky a tak rychlo rastu :-) @maslenka47 nam taketo riesenie sklapacej postele bolo navrhnute aj pre rozlozenie dispozicie bytu, ale nakoniec mame plnohodnotnu spalnu (neskor detsku) a mini izbu (neskor spalnu).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@verosika robi - ale ja som ju kupovala niekedy v roku 2000, cize.... :-N
Odpovedať
@kaktusik007 aha, takze uz je plnoleta :-) popozeram, ci tam nieco take maju.. dakujem
Odpovedať
ja by som si tam normálne musel spraviť zábrany aby som sa odtiaľ v noci nezrúbal :-D :-D ale ak máte málo priestoru tak si myslím, že je to dobré riešenie.
Odpovedať
@erjes dobre som pochopil, ze v "obyvacke" mate aj postel??
Odpovedať
@frantik22 tiez si neviem predstavit spat v takejto vyske, ale na to si clovek asi casom zvykne, ked je nuteny tak spat, ja by som sa skor priklonil k rieseniu s podiom, bezpecnejsie a myslim, ze aj na pohlad to bude lepsie vyzerat ;-)
Odpovedať
@verosika https://www.tchibo.sk/nabytok-do-maly... celkom fajn pre inspiraciu, ceny uz menej :-D
Odpovedať
aký problém na internátoch či na vojne som najradčej spával hore- je tam najmenej "závanu" a na vyskočenie som nepotreboval nič , to je vždy len dočasné riešenie, nikto tak nespáva v 80-ke
Odpovedať
@frantik22 bývajú aj so zábranami, ťažko sa hľadala ideálna fotka @eeffka krásne, musím manželovi ukázať, tie ceny sú fakt úžasné.. cena za postieľku 400€, vaau :-)
Odpovedať
pozri su rozkladacie postele Wood services. moze to vyzerat ako sedacka. vytiahne sa rost a mas z toho standartnu dvojpostel . Predavaju k tomu madrac ktory sa vola kniha aj taky obal nan. My sme to kupili do detskej izby pre pripad ze mame navstevu.
Odpovedať
https://www.postele-spalne.sk/c/tried...
Odpovedať
ked sa aj postel vo výške kolien dá považovať za výšku, tak ano. Je to maximálna výška. Nechcel by som z tejto výšky spadnuť na zem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter0812 Podľa mňa v tomto prípade nie je nejako dôvod na obavy, že by človek mohol spadnúť, posteľ by bola kvalitne, pevne ukotvená a taktiež po boku by boli nejaké zábrany, čiže podľa mňa netreba mať obavy
Odpovedať
Profilova fotka
Svagrovci maju v pidi bytiku tak. Niet ineho riesenia ked nechcu natahovat sa s gaucom denne. Oni su spokojni uz roky.
Odpovedať
@jankazb náhodou, toto nie je zlé.
Odpovedať
Maju vysoky strop, tak to vyzera dobre, nevyzera, ze by to bolo nejako problemom, len napriklad ja by som mala asi paniku, aby som nepadla, aby to vydrzalo, ked sa otocim :-D
Odpovedať
Moja sestra jej nechala postaviť dcére, leží jej akoby na skrini, malá je z nej nadšená.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ja mam toto a som max. spokojna.
Odpovedať
@sonidloo rozlozenu fotku by si nemohla pridat prosim ta? Dost ma to zaujima ako to potom vyzera, to si si davala na mieru robit?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?