Posteľ - bukový masív vs. buková laťovka vs. hrubá drevotrieska

Zdravím Vás, chcem sa spýtať, hlavne možno nejakých väčších odborníkov ako som ja, aký je rozdiel v kvalite postele vyrobenej z bukového masívu vs. bukovej laťovky vs. hrubej drevotriesky. Počula som, že bukový masív a buková laťovka, čo sa týka ceny je rozdiel skoro raz taký za masív, ale vraj čo sa týka pevnostných vlastností je to porovnateľné. Taktiež som počula, že aj hrubá drevotrieska nieje najhoršia.... Čo na to odborníci? :-) ďakujem za akýkoľvek postreh 8-)
Odpovedať
hadam bukova skarovka, alebo bukove forsne, ak sa jedna o drevotriesku to ja nesudim je to sit. Osobne ako odbornik doporucujem bukovu skarovku je stabilnejsia ako bukova forsna. Je tam vela prace teda viac ako na DTD drevotrieske ale je jasne ze to je postel na cely zivot.. najma ak je 38mm alebo hrubsia.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ad 1-Bukový masív -samozrejme pre pnutie v dreve je vždy vhodnejšie použiť škárovku,nakoľko sa hovorí že drevo pracuje stále.Tomu zodpovedá aj cena. ad 2-Buková laťovka-je to tzv.konštrukčná doska ktorej vnútro tvorí väčšinou jadro z mäkkého dreva /smrek/ktoré je podradnejšej kvality nakoľko ho nie je vidieť.Vrch tvorí väčšinou okrasná dyha ktorá nadháňa cenu výrobku ako by to bol celomasív. ad 3-Hrubá drevotrieska- taktiež konštrukčná doska väčšinou zlepené dve dohromady a odyhované alebo olaminované /t.j. povrchovo upravené,ale pevnostne najhoršia varianta. Breza -porovnateľný materiál s dubom ???????
Odpovedať
nepomylil sa tu niekto??ci mam sa zacať smiať :-) breza porovnatelna s dubom?? brest mozno ze ano ale breza urcite ne to skor porovnatelna s lipou ale ne s dubom
Odpovedať
Profilova fotka
@juzan ak sa pozrieš lepšie komentoval som len to čo bolo napísané vyššie.
Odpovedať
máme spálňu dub masív a na chate buk masív cca 10 rokov a je stále ako by som ju kúpil dnes.Kvalitný nábytok z tvrdého dreva sa dedí . Naraz sme si dali robiť aj s kamarátom ale on dal o polovicu lacnejšiu variantu aj keď tú istú spálňu ale zo smreku.Rozdiel je viditeľný už zvažuje kúpu novej spálne.
Odpovedať
ďakujem za postrehy....jedna zaujímavosť je však tá, že jeden majster nacení posteľ masív buk za 600 € a druhý za 960 €,.... tak potom neviem, čo si mám myslieť......či ten za 600 € nevyrobí z masívu alebo či ten za 960 € chce iba tak veľmi zarobiť.hm... :-S
Odpovedať
@sosnanabytok to je pravda a nezazlievam ti to to nebola narazka na teba ale na prispevok trosku vysie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?