Môže sa dať šatníková skriňa na stenu, kde je komín?

Dobrý deň, prosím poraďte mi. Kto s tým má skúsenosti, Šatníkovú skriňu rohovú (nie vstavanú) by som chcela umiestniť do rohu kde jedna stena je vonkajšia a na druhej je komín (bývame v dome). Chcela by som vedieť či to nezačne plesnieť, alebo či môže byť stena kde je komín celá zakrytá? Ďakujem za odpoveď....... :-)
Odpovedať
ja by som to nerobil-lebo clad a teplo budu kondenzovat ked neni vetranie poza skrinu
Odpovedať
hmm to si myslim aj ja, a este som zabudla napisať, že ta vonkajšia stena je zateplena ale od vnútra
Odpovedať
Pochybujem ze by to zacalo plesniet, v zimnych mesiacoch bude komin funkcny, cize bude ohrievat stenu aj to len minimalne. A povrchova teplota na tej stene bude o trosicku vyssia ako na ostatnych castiach vnutornych stien. Plesne vznikaju pri nizsich teplotach. Cize cim vysia povrchova teplota, tym je riziko vzniku plesni nizsie. Kludne by som ju tam dal. Samozrejme ze za skrinou treba nechat minimalny priestor na odvetranie aby mohol cirkulovat vzduch, ale to treba aj pri zabezpecit pri vsetkych skriniach. Kondenzovat tam nic nebude, take velke teplotne rozdiely medzi stenami v kute nebudu.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak o teplotné rozdiely na tej stene sa bát nemusíte. Komínové teleso je dobre izolované samo o sebe,t.j. teplo vôbec neprenika do steny/omietky. Ak budete mat dobre ukončený vrch komína a na ňom budete mať tú čapičku aby doňho nepršalo nevidím dôvod aby ste mali strach. Kľudne to tak urobte, poprípade sa poradte s architektom.
Odpovedať
robil som taku skrinu ale zakrivali ju jen posuvne dvere skrina by mala byt aspon 30cm od komína.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?