Matrace Ikea

AHojte, zvazujem vyuzit ponuku v Ikea na matrace ktoru maju do stredy. Neviem ale ci su tie madrace od nich kvalitne a dobre. Maju sice 90 dni na odskusanie ale predsa by mi pomohlo ak mi ste mi poradili vy ktori mate s nimi skusenosti. Ako sa Vam na nich spi? ste spokojni? alebo uz by ste nekupovali? Dakujem za kazdy nazor a postreh.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lina22 To by som aj ja rád vedel, tiež zvažujeme kúpiť, čakám teda príspevky... :-)
Odpovedať
My na nich spíme cca rok - zatiaľ doružova! :-)
Odpovedať
@ovecko aky typ mate?
Odpovedať
SULTAN FONNES
Odpovedať
@lina22 my sme kúpili matrace tiež teraz v akcii minulý mesiac a sme veľmi spokojní. v podnájme sme mali klasické válendy a strašne ma z toho bolel chrbát. Po troch týždňoch spávania na normálnom matraci nie je po bolesti ani stopy, takže ja určite odporúčam. A to sme nekupovali žiadne drahé, jeden stál buď 79, 90 alebo 99, 90 EUR, mali sme vybrané dva typy, ale už si presne nepamätám, ktoré sme zobrali:)Navyše je teraz 30% zľava, na vyskúšanie máš 90 dní a záruka je ak si dobre pamätám 25 rokov.
Odpovedať
asi zalezi aj od druhu. My mame jeden z Ikei, stal tusim okolo 120 euro, ale uz si nepamatam nazov, nie pruzinovy a ked mozem teraz porovnavat, tak mame aj materasso za 140 euro a ten je neporovnatelne lepsi, uz by som ten z Ikei nekupovala.. Materasso sme kupili najprv synovi do postele a potom, ked som ho parkrat vyskusala, tak tie iste kupili aj dedkovci a babka si nevie vynachvalit. Samozrejme mi je jasne, ze aj v tej Ikei maju urcite aj skvele, len ked clovek nevie presne typ, tak je to take hop alebo trop..
Odpovedať
Profilova fotka
Z ikei sme kupovali postel,rošty a matrace(Sultán Hiartal,tušim).Všetko čo sa nám lúbilo a akože podla tých ich tabuliek malo k sebe pasovať.Keď sme postel postavili a dali do nej matrace tak nám vôbec nepasovali.Boli menšie ako posteľ.Z veľkými problémami sme ich mohli vrátiť.Tak sme si objednali na mieru šité matrace s Matratexu.Na tých ikeáckych sa spalo ako na obláčiku ale iba prvých 6 hodín.Po siedmých hodinách som vstával s bolestami chrbta.Nové sú SUPER.Nevieme si ich vynachváliť.A ešte aj sedia do postele.čo je dosť dôležité.Takže matrace len na mieru.
Odpovedať
my mame sultan z ikei uz strvrty rok a maximalna spokojnost
Odpovedať
z ikeii mame postel, rosty a matrace. matrace su sultan hasselback a mame ich 5 rok a spokojnost aboslunt e v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
my sme tiež využili akciu a kúpili sultan haslum http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... spí sa nám na ňom veľmi dobre, len je trocha vyšší ako sme zvyknutí. veľkosťou pasoval perfektne hoci posteľ nemáme z ikea. ešte pred vianocami sme si kupovali sultan hamnvik, ale pre mňa bol príliš tvrdý, budila som sa dolámaná. stále som si hovorila, že si zvyknem, no nepodarilo sa. keď už to bolo neznesiteľné, povedala som dosť, ideme matrac vrátiť a kúpime druhý. žiaľ, medzičasom uplynula doba 90 dní na vrátenie. prešvihli sme ju o 9 dní. chlapec na reklamačnom oddelení v ikei bol však taký zlatý, že nám ho bez väčších problémov vzal a vrátil plnú sumu...
Odpovedať
@pavol546 My sme kupovali z Ikei takisto posteľ, rošty aj matrace, ale omylom sme zobrali väčšie matrace, tak sme na druhý deň išli do Ikei a napokon sme zobrali väčšiu posteľ aj rošty a tie pôvodné nám bez slova zobrali späť. Vystavenie dobropisu trvalo asi 5 minút, a vzhľadom na moje skúsenosti s Ikeou a možnosťou vrátiť tovar ako aj s ich vybavovaním reklamácií, mi je tvoje tvrdenie, že horko ťažko zobrali tie matrace späť priam neuveriteľné. navyše keď aj @ups píše, že im zobrali matrace naspäť po 90 dňovej lehote. Ale môže byť, že ste mali smolu na blbého pracovníka Ikei.
Odpovedať
Sultan hagavik, pružinovy v podstate nie priliš drahy matrac - rok používame, maximalna spokojnosť. žiadne stopy po nejakom preležaní alebo čosi. matrac pekne dýcha, konce sú mäkšie, takže sme si museli zvyknúť na to nespať príliš na kraji, kam ma ale moja dcéra aj tak vytláča :-) rošty sme brali lamelove, ale to naozaj neviem načo, vzhladom na hrubku stacia podla mna latkové.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my uvazujeme o penovom matraci z ikei. pruzinovy nam ziaden nesadol.. mate niekto SULTAN FÅVANG? dnes sme si to tam boli odskusat sme sa tam povalali celkom dlho. ide mi skor o to ci je to v pohode brat penovy matrac.. akosi sa do toho nerozumiem :)
Odpovedať
@lina22 nie skusenosti inych, ale tvoje vlastne su rozhodujuce pre tvoj spanok. z mojho okolia mam na matrace IKEA dobre referencie. ak si clenka IKEA FAMILY, mas na odskusanie matraca 120 dni. ale cas pokrocil, mozno si uz dobre kupila a spavas doruzova :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kvetinacs @lina22 ja by som len upresnila, že na vyskúšanie matraca neplatí lehota 120 dní, ale štandardných 90. 120 dní pre členov ikea family platí len na nerozbalený tovar. vrátiť matrac síce môžeš do 120 dní aj rozbalený, ale strháva sa 30%. riešili sme to pred cca mesiacom. jediné šťastie, že na reklamačnom nám to zobrali aj po lehote, lebo by sme o tých 30% prišli... tak len aby sa niekto tiež takto nespoliehal, že 120 dní :-)
Odpovedať
@ups aha, to je tiez pravda. sorry za omyl =-)
Odpovedať
ahoj,ono jedna vec je či chceš kvaitný matrac alebo lacný...dokopy to nikdy nejde,inak je to jasné zavádzanie zákazníka..ak hcceš kvalitu do budúcna,zvoľ overeného výrobcu s dobrými ohlasmi a ked chceš niečo na dva tri roky,čo budeš stále dokola meniť a riešiť dobrý-zlý...kúp šmejd za pár eur v hypermarkete...
Odpovedať
Profilova fotka
@ups @kvetinacs @dominika6 Pozeram na blocek s Ikea , pise sa tam - nie je mozne vratit matrace ( okrem matracov Sultan). Aby nebol niekto zaskoceni...
Odpovedať
ja som za overenú kvalitu materaso, my sme si ich objednali cez e-shop http://www.nabytkarstvo.sk/nabytkarst...
Odpovedať
90 nocí na vyskúšanie matraca Využite možnosť vyskúšať si matrac SULTAN priamo v pohodlí vášho domova po dobu 90 nocí! Skúsení ortopédi hovoria, že človek sa na novom matraci cíti dobre až po 2 – 3 nociach. Preto vám ponúkame možnosť vyskúšať si matrac doma po dobu 90 nocí. Ak by sa vám zdalo, že napriek všetkým informáciám, testovaniu a skúšaniu vám vybraný matrac nevyhovuje, môžete ho priniesť späť do obchodného domu IKEA nepoškodený a my vám pomôžeme s výberom iného matraca.
Odpovedať
Profilova fotka
@aplikpalik ved pisem ze okrem matracov Sultan... Tie sa daju vratit...
Odpovedať
90 dní bude na ňom niekto spať,oni ho prebalia do inej poťahovej látky a predajú znova...úžas...
Odpovedať
Ja mám doma už 5 rokov pružinový taštičkový matrac sultan sturefors- z Ikea. Veľmi som spokojná. V apríli keď boli akcie na matrace sme si vybrali nový pružinový matrac do novej postele.Ten nám však nesadol,po rozbalení postele sme zistili, že má príliš vysoko položený rošt nad perinákom a ešte vysoký matrac na posteli vyzeral veľmi zle. Tak sme ho vrátili.Aj keď sa uvádza, že z rozbaleného tovaru strhnú 30% z ceny , keďže sme ani na ňom nespali, vrátili plnú sumu. Potom sme si opäť vybrali nový ale už penový nižší a veľmi som spokojná.Tak môžem len odporučiť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, chcela by som obnoviť túto tému, nakoľko stojíme aj my pred dilemou výberu matraca. Takže aké máte skúsenosti s IKEA matracmi? Sú kvalitné? Vydržia tie penové v pôvodnom stave alebo sa rýchlo preležia? Nie sú problémy s pružinovými - neuvoľňujú sa pružiny? Vopred ďakujem :-)
Odpovedať
@treia do podnajmu sme si kupili take obyc. za 35€ a boli super. vobec sa neprelezali, som sa aj cudovala :-) ale potom sme ich predali aj s postelou takze dlhodobe skusenosti nemam.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@treia my mame tento uz skoro 2 roky a je super http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
ja uz nikdy viac ikeu. po 3 rokoch sa nam vsetky co mame v rodine prelezali. ]-(
Odpovedať
V ziadnom pripade neodporucam, po 4 rokoch chceme menit, kazde rano sa budime dolamani
Odpovedať
Neviem, ako to je, ale matraca sa ma po istom presnom case menit, u deti urcite. Chceme z ikey vyskusat prirodny latexovy, s ovcou a jahnacou vlnou. Ten je fajn medzi organickymi s dobrym review. Tiez, ked sme spali na klasickom penovom z ikey na roztahovacom gauci, tak je to o nicom. Ale kvoli tomu nezanevriem, je to iny material. Su rozne cenove kategorie, to asi dost oplyvni. By som to neuniverzalizovala. Skor by bolo fajn uviest, akeho materialu bol matrac, vyhnut sa mu. Napr. tento prirodny matrac uz sa da porovnat aj s postelami od omnoho vyssich cenovych kategorii, ako saffron, hastens kvoli vlastnostiam. Nebickove spanie, je sposobene najma prirodnymi materialmi, ktore su drahsie. Zasa kupit matrac za 800 ako je ikea, je zasa uplne ine ako za 8000. Na obrazku je ako vyzera prirodny latex. Pre inspiraciu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?