Malá spálna necelých 10m2

Mate niekto takuto malu spalnu? da sa tam pomestit? :): budem rada ak mi poslete fotky na inspiracie :) Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@trdlobetter určite sa dá v takej izbe existovať, avšak počítajte s tým, že vzduch za noc dvaja vydychate a chodiť okolo postele bude prinajmenšom zaujímavé. .My máme iba O niečo nensiu pivnicu,keby som mala fungovať v takej spálni tak trpím asi klaustrofobiou.Je to ale iba subjektívny pocit..V kazdom byte a dome v ktorom sme byvali (podnájom, vlastne,rodicia) sme mali spalnu velku,takže je to mozno iba zvyk..Keď sme teraz boli v Parizi mali sme cca taku izbu a bola som z toho nervozna,ale brala som to tak,že tam iba prespime..Niekto by zas na moju kuchyňu povedal,že sa tam nedá existovať. .A kupodivu dá a ja v tom vidím iba výhodu. .takže ťažko radiť každému vyhovuje niečo iné. .
Odpovedať
Profilova fotka
@trdlobetter bytovky čo sa stávali za komančov mali izby 3x3,5.....Takže stačí ísť niekomu na návštevu a spravíš si obraz.
Odpovedať
Na postel, nocne stoliky a skrine tam je miesta dost. Neokopete sa, prejdete pohodlne. Samozrejme zavisi aj od umiestnenia okna a dveri. @logo22 v niektorych novych developerskych projektoch su kutice este mensie ako v komunistickych panelakoch. A v niektorych novych rodinnych domoch tiez :-Staci obcas pozriet tu na streche podorysy.
Odpovedať
niekde som zachytil pre spálňu hygienické minimum 14 m2 (ale neviem aká norma) projektant bude určite vedieť
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 jj :-D Za komančov boli tipizovane....Jeden projekt a len sa menila adresa......napr. Petržalka :-D :-D Ono je to skôr o zvyku.
Odpovedať
@santorotn Niekde som tiež čítala, že minimum je 14 m2 ale pri miestnosti bez úkosov. V podkroví je podstatne menej m3 vzduchu a to veru nesplna vela novostavieb s obytným podkrovím.
Odpovedať
@logo22 tYpizovane ;-) A ano je to o zvyku. Mne moja vyhovuje. Podla niektorych panelakovych pbyvatelov obrovska, podla niektorych malicka. Ale tak ci tak sa tam chodi len spat, takze aspon je rychlo upratana :-D Radsej velku kuchynu a obyvacku ako spalnu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 ó sorrač.....typizovane :-D :-D :-D A tiež spálňu moc neupratujem 8-)
Odpovedať
staci aj nestaci. ak budete mat v dome/byte rekuperaciu, tak ok, vzduch si nevydychate. ak budes mat bokom satnik a napr. pracovny stolik v obyvacke, tak problem s miestom nebude.
Odpovedať
@zita19 len späť? :-p
Odpovedať
Profilova fotka
My máme spálňu 10,98m2,máme rekuperačku ja osobne používam spálňu len na uloženie vecí do skrine a večer tam ideme spať nechcem byť otrokom svojho domu a upratovať velké priestore my máme malý dom ale na upratovanie aj to je vela dotlač projektanta aspoň nad tých 10m2 aby to bolo.
Odpovedať
neviem na co by ste chceli vacsiu spalnu predsa len aspon u nas to tak je, ze chodime do spalne len do skrine a len spat, ze nejako tam viac casu netravime a uz vobec nie cez den :-) aj ked jasne niekto moze mat zly pocit z mensej miestnosti ale podla mna je to zbytocne ide najma o to aby ta spalna splnala ucel
Odpovedať
Článok sa načítava...
@trdlobetter ono je to ako pre koho mne osobne malá bývam v paneláku ale mám 12,6 a je to najmenšia izba ... svokrovci majú ešte menšiu 220x400 a teda to je tak na posteľ a nočný stolík sa vždy čudujem že na to zvykli :-p ak to má byť izba v dome tak to by som takú králikáreň ani nestavala ak byt tak nekupovala vždy sa dá nájsť niečo väčšie... @logo22 no síce boli typizované byty za komančov ale aj tých typov bolo veľa my sme malé mesto a veru na sídlisku máme asi 5-6 typov a to je len pri 3izbákoch všade iné m2 a inak riešená dispozícia ...
Odpovedať
Dakujem vam za rady :)
Odpovedať
Dá sa na to zvyknúť. Aj keď neviem či zrovna keby mám možnosť stavať dom, či by som sa dal na takú malú spálňu, ale v byte to pochopím, tam si človek moc toho nenavyberá. Ide o to aby to vyhovovalo vám. Aby ste sa necítili stiesnene, keď si ľahnete do postele :)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame v byte 2,8x3,5 a v pohode. ved tam len spime. :)
Odpovedať
@nika2809 a neda sa vam prosim odfotit ? sak ja si to neviem predstavit ako to tam podavame :D Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@trdlobetter pozrem zajtra v pc ci mam dake fotky, alebo pofotim. :)
Odpovedať
@nika2809 Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Istotne sa v nej bude dať existovať, o to sa neboj. Len bude treba zvoliť vhodný nábytok a hlavne ho dobre umiestniť. Stačí ti posteľ , skriňa na oblečenie a možno malá komoda by sa ešte zmestila. Mne osobne malá spáľňa nevadí. Je to izba, ktorá sa využíva len na spanie a nepotrebujem tam nejak extra veľa priestoru. Radšej by som zvolila menšiu spáľňu ako detskú izbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@trdlobetter kuk u mna, moja spalna je 2,8 na 3,5 metra a mam tam kniznicu, postel 140cm siroku, vstavanu skrinu a pracovny stol.
Odpovedať
@kaktusik007 Dakujem ! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@trdlobetter a kniznica sice nie je na foto, ale mam ju ako celo postele na tej kapucinovej stene...
Odpovedať
Ked musis,tak musis,ale ak by som si mohla vybrat,tak urcite vacsiu.Ja osobne neznesiem stiesnene priestory,nespi sa mi dobre a som nervozna. V takom pripade by som ale do spalne nedavala ziadne skrine,max.komodu a snazila sa to nejako zutulnit,presvetlit a aspon opticky zvacsit.Horsie je to v zime so vzduchom pocas spanku,rychlo ostane v izbe puch,teplo ...
Odpovedať
@trdlobetter mas rekuperaciu? bez rekuperacie taka spalna splna hygienicke normy vymeny vzduchu len pre 1 osobu maximalne.
Odpovedať
Profilova fotka
Podkrovný byt, cca 10m2 spalna a dvere aj v noci otvorené. Inak by sme sa tam asi udusili. Akonáhle sa dá vetrat, okno vo vedľajšej izbe otvorené. Takže keď musíš, dá sa. Je to tam stiesnené, ale zvykli sme si. Však človek si vraj aj na sibenicu zvykne :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?