Kam umiestniť posteľ?

Dobrý deň. Dilema.. na ktorú stenu umiestnit manželskú postel? Obrázok číslo 1.. výhody: len na tej strane je elektrická zástrčka, do rohu oproti by sa perfektne šupla komoda, nezavadzal by jej radiátor, zakryli by sa jemne nerovnosti na stene 🙂 Nevýhody: netypické umiestnenie? Podľa feng šui nie zrovna radostné umiestnenie 😅 Alebo klasika, obrázok číslo 2.. Na stene, napravo, vedla dverí bude vstavaná skriňa.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
máte pred sebou dve voľby, jedna je logicky zdôvodnená a vychádza zo všeobecne známych faktov prijatých našou kultúrou, -praktické umiestnenie, uspokojenie estetického cítenia, druhú formulovanú podľa neznámych a nezdôvodniteľných údajov naviac vychádzajúcich z inej mentality a kultúry. Emociálne založený človek s tendenciou úniku, si vyberie druhú možnosť a bude strpčovať život sebe aj okoliu pre imaginárne zásady, bežný si vyberie praktické riešenie. Ale aj to je podľa feng šuej - keď nemôžeš robiť to, čo chceš, rob to, čo môžeš.
Odpovedať
Profilova fotka
za mňa číslo 1 🙂 okrem hore spomenutých benefitov... je tu ešte jeden... keď otvárate dvere do izby nemusíte ich otvoriť až úplne ku stene aby ste následne ešte obchádzali posteľ... 🙂 logická mi z týchto možností príde len 1tka 🙂 aj praktická 🙂
Odpovedať
rozhodne ta prva moznost. je fajn chciet sa riadit zasadami feng shui. ale pozerala by som sa na to v prvom rade z praktickeho hladiska, preto 1.
Odpovedať
@michaela2727 juednoznačne č. 1 dôvody ti napísali ostatní. čo sa týka "fengšuj" nemám ani páru o tých pravidlách v dome som si rozmiestnil nábytok podľa seba aby to bolo v prvom rade praktické a býva sa mi dobre 😄
Odpovedať
Postel sa da kedykolvek prehodit, narozdiel od vstavaneho nabytku. Takze toto nejake zasadne rozhodnutie nie je. Este by som pri rozhodovani zohladnila svetove strany, ci chcete, aby luce slnka svietiace do izby dopadali na postel alebo nie.
Odpovedať
@michaela2727 ako si spávala pokiaľ si netušila o feng shui, ja spávam parádne všade,len treba dobrú posteľ, podľa svetových strán len ak robíš stále cez deň, je najlepšie okno na východ a hlavou pokiaľ je to možné na juh a spálňa by mala byť orientovaná do záhrady , nie na ulicu
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ja mam fotky prehodene? Lebo za mna logicky 2, postel na pravu stenu, nie otvaranie dveri pri hlavne, nerovnost steny zakryje obraz a celo postele. Elektrika sa mala natriatnut pri prerabke, pod listami. Teraz ju mozes tiez natiahnut, hore po listach, upevnit, po case to uz ani nebudes vnimat. Pred radiatorove trubky vesiak na 'odhodenie' veci, alebo nejaku zakryvaciu policku. Resp dlhy zaves n'a celu stenu. Tu komodu do rohu mozes dat namiesto nocneho stolika.
Odpovedať
Mne sa to pocitovo pyta na 2, ale faktom je, ze na to nie je ta izba pripravena. V kazdom pripade si myslim, ze tam nie je obrovsky rozdiel, prave preto, ze tie moznosti su takmer rovnocenne (ked si odmyslim chybajucu elektriku).
Odpovedať
Profilova fotka
V byte sme mali podobnú spálňu a mali sme to ako na prvom obrázku. Proti dverám hneď posteľ, oproti nej komoda pri nohách a potom vpravo skriňa. Ale tak záleží aké máš ty pocity, čo vám bude najviac sedieť.
Odpovedať
@michaela2727 ktoru moznost ste nakoniec realizujete?
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna cislo jedna 🙂 A zrejme ste aj vy doma pocitovo alebo podvedome uz rozhodnuti pre jednotku ci?
Odpovedať
Profilova fotka
Zase ja by som bola za druhu moznost, ked sa pise, ze by na pravej strane bola umiestnena skrina, tak nech je to vsetko pokope. A jedna strana tym padom ostane volna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Akože páči sa mi viac prvá možnosť, ale skôr som sa stretol s tým, že som videl postele ako je to na obrázku 2. A už ste sa nejako pohli v rozhodovaní?
Odpovedať
keby som sa mal pri zariaďovaní riadiť feng šuej tak asi by som sa zbláznil, máme veľa pre nás logických vecí, ktoré by dozaista s týmito energiami nekorešpondovali, takže skôr som za to aby sa to dobre používalo, aby to bolo praktické 😉
Odpovedať
Asi tak. Niekedy netreba zbytocne vymyslat, proste pozriem na to, takto sa mi to paci, takto to je prakticke, v inom pripade ak uvazujete ze by to bolo tiez fajn ale nie ste si isti, tak chodte do prvej moznosti a je 🙂 Alebo si spocitajte, kto sa tu vyjadril pre jednu alebo pre druhu moznost 🙂
Odpovedať
Toto praveze dobre poznam, ked sa neviem pri niecom rozhodnut a som schopny donekonecne vahat nad moznostami. Akoze toto je dobry napad s tym, aby sa spocitalo, kto je za ktoru moznost.
Odpovedať
Rano bude slnko svietit na ktoru stranu?
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že táto dilema v tomto byte je už vyriešená. A zaujímalo by ma že ako? Osobne som za č.1 už podľa toho, že má oveľa viac výhod ako náprotivná strana. A myslím si, že práve podľa feng šuej je č.2 tak nie dobré. Mám pocit, že som čítala, že po otvorení dverí by nemal byť priamy pohľad na posteľ. My máme posteľ ako na č.2, ale naše dvere sa otvárajú von a teda po otvorení je ako prvé vidieť náprotivnú stenu a nie posteľ. Vtedy som to považovala práve za správne aj podľa toho feng šuej 🙂.
Odpovedať
pusť tam psa a kde si ľahne tam spávaj. to je tiež podľa nejakej "prírodnej" vedy.
Odpovedať
Tak každý to vníma inak. Napríklad čo som ja počula, že by skôr nemalo byť zrkadlo oproti posteli. A vlastne keby sme sa mali riadiť všetkým tým, čo by malo a nemalo, tak by tie postele asi viseli zo stropu, len tak pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@foox tusim aj s mackou by to tak malo fungovat. Ale to uz tu zabrdame do takych "odvetvi"...
Odpovedať
Profilova fotka
@adam77 ..neviem, neviem.... máme dve mačky a tie sú schopné sa vyvaliť kamkoľvek 😄
Odpovedať
Profilova fotka
toto vam je riadna debatka a tipovacka tu 😄
Odpovedať
@stano_33 spálňa je orientovaná na severo-západ, slnko vychádza na opačnej strane bytu, v kuchyni a obývačke
Odpovedať
@1ufka1 @dangs @buch_buch1 @lifelike Ospravedlňujem sa, dlhšie som tu nebola.. pre tých ktorých zaujímal výsledok, zvolili sme nakoniec možnosť číslo 1 🙂
Odpovedať
Výsledok 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna dobra volba, tiez by som volil tuto prvu moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
Super, tiez by som sa tak rozhodol 🙂 Pripadne ak vam to tak nebude vyhovovat, stale si ju mozete otocit. A zatial mate z toho ake pocity, ze je to takto?
Odpovedať
no parada, a hned ako sa vojde, tak v pravo je nejaky ulozny priestor, nejaka skrina?...asi som to niekde prehliadol...
Odpovedať
@dangs @macejmatus Sme spokojni s rozhodnutím 🙂 Na stene vedľa dverí je biela vstavaná skriňa a tým že je posteľ otočená na túto stranu, máme pri nej dostatok miesta na pohyb. Ešte chcem dokúpiť závesy na zútulnenie 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?