Je praktická vaňa v spálni?

Zaciname stavat domcek a velmi sa nam paci ked je vana "otvorena" v spalni. Viem si predstavit asi len jeden problem a to su vypary, ale urcite aj s tym sa da nejako bojovat. Mate niekto nejake skusenosti? Ake su tam dalsie nevyhody? Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Ak ste taky ohromni romantici a budete taky este dlhe roky... preco nie? skor by ma trapila voda na zemi okolo vane... treba nyslet na to co chcete dat ako podlahu...
Odpovedať
ja by som si to dala jedine v pripade ze by to bolo oddelene sklom, nech je aj priehladne, v otvorenom priestore spalne si neviem predstavit to odvetranie, na taky velky priestor nebude vhodne riesit odsavanie klasickym kupelnovym ventilatorom, aj ked so snimacom vlhkosti, bude slaby. tiez co sa tyka tepelnej pohody v zime - pre spanie je lepsia nizsia teplota vzduchu, pre kupel zase vyssia, bud bude zima na kupanie alebo prilis teplo na spanie, a ja osobne by som nemohla ist spat po vecerom kupeli bez uplneho vyvetrania tej vlhkosti, co zase znamena odvod dost velkeho mnozstva tepla - vyhadzovanie peniazkov von oknom :) ale to je iba moj nazor, co ma prave napadlo, osobne nepoznam nikoho kto by nieco podobne mal :)
Odpovedať
ked sa pohadate, tak aspon jeden moze spat vo vani. :-) ja by som to urcite nechcela.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež určite nie, @cukrovypampusik zhrnula veľmi dobre tie "proti"... celá tá miestnosť mi príde taká ani, ani, teda ani spálňa, ani kúpeľňa...
Odpovedať
Dobrý den. V jednom ( vlastně v každém ) westernu, takovou volně stojící vanu měli v takovém pěkném domě. Myslím, že to byl bordel ? Tam to opravdu seklo. Ale doma ? :-D :-D :-D :-D :-D Nicméně, je mě kulové po tom, co si kdo dá dom. :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
...a nerozmyslali ste o moznosti " bedroom at the suit" ??
Odpovedať
My sme spali v hotelovej izbe, ktora mala obrovsku virivku hned vedla postele. Samozrejme, po pouziti je v izbe velmi vlhko. Neviem si predstavit mat take nieco doma a ani nevidim dovod, ak je chut zabookujeme si opat hotelovu izbu:)
Odpovedať
ja si myslim ze vana v spalni prakticka nie je :-) Je to pekne na obrazku, a mozno urobit si pekny romanticky vecer s ruzovymi lupienkami vo vani a sampanskym ;-) , ale vela dni v zivote vobec nie je romantickych :-| to by mi ta vana dost vadila .... Okrem toho myslim, ze taka volne stojaca vana je aj pekna palka, videla som peknu za viac ako 10 tis EUR :-S Ked uz, prakticka je kupelna pri spalni, pripadne nejake riesenie ako byva v hoteloch ...
Odpovedať
prakticke to urcite nie je, lebo je to vana max na kupanie, nie na sprchovanie sa, kedze voda by pri sprchovani bola vsade naokolo... cize to znamena, ze je potrebna este druha vana, alebo sprchac v kupelni... no a potom otazka je, ci by ste tu vanu vyuzivali dostatocne... pride mi to skor taky rozmar - ale ked su na to peniaze, a v spalni priestor, a mate dojem ze ste natolko romanticki ze by ste to vyuzili, tak preco nie, smelo chodte to toho :-) ;-) ja za mna mozem povedat, ze aj keby peniaze na takuto vanu navyse boli a aj keby bol v dome na to priestor (ktory by nebol potom na ukor satnika - lebo velky satnik je pre mna nevyhnutnost), tak ja by som si takto vanu nedala, mna to nejak extra neberie. nejak v hoteliku by som si takuto romantiku dopriala, ale mat takto vanu nafurt v spalni, to asi nie... ja ale napr. snivam o kupelni hned vela spalne a predelene by boli len sklom :-)
Odpovedať
ja by som od tohto napadu upustila, je to prilis narocne na udrzbu a v spalni je vlhko - uzasne prostredie pre roztoce, bakterie. Uz ked, uvazovala by som len o malickej kupelni pri spalni. Preco? Domy, ktore maju detsku kupelnu, rodickovsku, hostovsku a neviem aku - a co som otrok. Mame dve kupelne, nie velke a roboty az az. Mimochodom, ked sa nam narodili deticky, vo vani som sa ani raz nekupala - nemam cas.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vec názoru , Slováci sú dosť konzervatívny národ ( česť výnimkám) keď sú na to podmienky , priestor orientácia miestnosti štýl zariadenie prečo nie , nech je zmena kúpeľňu má dnes každý bielu , modrú červenú...každú treba upratať zariadiť :-p
Odpovedať
Profilova fotka
uplne neoddelena vana v spalni asi prakticka moc nebude jednak teplo,para ,kvapky vody =-) niektore foto inspiracie su krasne ale co prakticke pouzivanie ? ja osobne mam haldu kozmetiky na prirucnych polickach a v skrinke ,vesiaky na uteraky ,zupan zrkadlo zasuvku na fen atd to by som si pred kupelom musela vsetko naukladat na vanu ? a pokial sa toho nechyti nejaky architekt ,dizajner a nebude to prevedenie na urovni moze spalna posobit ako lacny hotel :-x x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mne sa to páči, ja to mám riešené tak, že kúpelňa je síce súčasťou spálne, ale je oddelená stienkou, keby mi to raz vadilo, tak tam šupnem posuvné dvere. Ale čo by som ti odporúčala, nedávať vaňu úplne do priestoru, ale k nejakej stene, či už plnej alebo presklennej. Kvoli sprchovaniu. Inak, za mna mozem povedat, ze to je prakticke. Z postele sup do vane a hned tam mam aj satnik. Nemusim chodit cez dvoje zbytocnych dveri (to je tiez uspora). V zahranici sa bezne robi takto master bedroom. Urcite chodte do toho, zimy v kupelni" sa bat nemusite a ani vodnej pary, ta sa skor zraza asi v malych priestoroch kupelni. Takto vam aspon zvlhci vzduch v spalni a bude sa lepsie spat. :-)
Odpovedať
Spalna je spalna a kupelna je kupelna, tot moj nazor ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to perfekna vec dokonca moze byt sprcha satnik urcite.. Na ibize je to normalne, otvorenie byvanie, tu ludia to moc nepoznaju... jednoznacne to schvalujem..:)))
Odpovedať
No na Ibize možná, ale tam je trochu jiné podnebí. 3/4 roku můžeš mít okno dokořán. Já si to neumím představit, jednak pára a jednak teplo. Koupelna má být vytápěna na 23-24 st., naopak v ložnici je ideální na spaní 18-19 st. Za mě teda rozhodně neee. Možná je to efektní, ale praktické ne.
Odpovedať
Profilova fotka
no ak chcete vyskakovat z radu,preco nie :-) peknéé,trendovéééé ;-) ....co sa tyka vsak praktickosti,asi by som ju ja osobne mat doma v spalni nechcela.No a este z pohladu Feng-shui max. tabu a nepripustnéé,mat kupelnu vedla spalne,nie to este vanu priamo v nej 8-)
Odpovedať
@lenuela258 Takyto dizajn si moze dovolit iba clovek, ktory ma moznost upratovacky.... Dalsia vec je voda na podlahe.... voda je nebezpecna Dalsia vec je- ako casto sa kupete... ak malo, tak zase vana zasadne prachom a vraciame sa spat k upratovacke... Velkost izby- spalna musi mat ovela vacsie rozmery, ako tradicna spalna na Slovensku....neviem si totiz predstavit, ze by som sa okupala (samozrejme, clovek sa musi aj sprchou oplachnut, lebo vo vani lezal vo vlastnej spine) a voda by prskala na moju postel, alebo nabytok.....a namiesto toho, aby som si isla lahnut, tak pojdem utierat vodu :-| Tym padom by vana musela mat dostatocny priestor a byt dostatocne daleko od postele Ale ten druhy obrazok...to nie je "iba" vana" v spalni.........Ak si vsimnes, tak to je kupelna, kde nalavo pokracuje linka s umyvadlom a su tam uteraky........ cize je to vlastne spalna spojena s kupelnou bez steny, skla ci dveri.... TEn prvy obrazok, to je brutal- to by som nerobila. Prilis blizko pri sebe... AK uz by si chcela mat vanu co najblizsie k spalni, tak odporucam "americky styl" izieb, kde zo spalne mas sukromny vchod do manzelskej kupelne. Jednoducho neprechadzas z izby do chodby a do kuplene, ale mas kupelnu a spalnu spojenu. Ja mam taku kupelnu, ze zo spalne priamo z postele vidim cez dvere na vanu. Samozrejme ich mam oddelene dverami, koli spominanym problemom a udrzbe. Ja si uz ani neviem predstavit, ze by som mala vychadzat zo spalne a ist na chodbu a z chodby do kupelne. Je to sila zvyku.
Odpovedať
@tork25 ale na Ibize si mozu dovolit vetrat aj cely den pocas velkej casti roka a teda aj odvetravat vsetku vlhkost. Skus si po horucom kupeli odmerat vlhkost vzduchu v kupelni. Ked nevyvetras, tak sa ti casom zacnu robis plesne. Ked vyvetras, tak ta budu v SPP milovat :-D porovnavat klimu na Slovensku a na Ibize je trochu mimo.
Odpovedať
my mame asi 60 rocnych susedov a pozvali nas k sebe, ona si sama projektovala dom.. prisli sme do spalne a tam vana, zachod a teda hned vedla postel.. to vsetko v otvorenom priestore.. oni si to nevedeli vynachvalit, len doma nas tak napadlo, ze ake to je, ked jeden zaspava a druhy tam tlaci, xixixixi.. takze vani davam ano :) WCku nie :))))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
vyzera to dobre ale doma by som take nieco nechcel ked som v kupelni chcem sukromie a vacsinou narobim dobru potopu v kupelni tak ze by som potom asi zuril keby tam dam drevo a odo sa to oduje a poskodi
Odpovedať
ludia to videli parkrat v hoteli a uprimne vana spalni chlapov splneny sen lezi rozvaleny v posteli kuka telku a obzera si zenu ak sa mu kupe .ale inac poriadna somarina ked uz tak tak radsej do kupelne poriadnu vanu vírivku a mate spalnu v kupelni :-)
Odpovedať
podľa mňa je to iba image záležitosť na profi fotkách v časopisoch o bývaní, a to je asi tak celé.
Odpovedať
Vaňu asi nie ,ale sprcha v spálni je fantastická.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?