Dvere do kúpelne zo spálne - áno alebo nie?

Zdravím, Rozmýšlame či necháme otvorenú kupeľnu v novostavbne alebo tam domurujeme priečky prípadne len nejaké sklenené dvere? Nebude problém s vlhkosťou v spálni? Prikladám foto. Za odpovede dakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
V tej kupelni vidim aj wecko, takze aj keby som nebrala do uvahy vlhkost, za mna by bola odpoved jasna, tam mam rada sukromie. Satnik podla toho, aky ne/poriadok tam planujete udrziavat :-)
Odpovedať
Ahoj, my to mame bez dveri do kupelne a satniku. Satnik nie je problem, tam by som to u vas neriesil, len dajte si nieco krajsie ako je na vizualizacii. Kupelna: u nas je to tak, ze vstup do kupelne mame cez otvor 80cm siroky, je to taky akoby 1,5m koridor bez dveri. S vlhkostou nie je problem (my mame rekuperaciu), no zvuk je ten problem. Ked lezim v posteli a manzelka pusta umyvadlo/WC tak to dost pocut (Je pravda ze nemame este zaclony a zvuk sa dost odraza). Z tohto dovodu by som u vas tie dvere do kupelne riesil, kludne aj presklene. U vas by som este doriesil umiestnenie WC, z môjho pohladu je WC intimny priestor, ktory by mal byt nejako ohraniceny. Chapem potrebu mat to hned vedla spalne vylucne pre spalnu, tak to mame aj my, ma to svoju logiku. No teraz je to tak, ze WC mate priamo v spalni, co podla mna nie je dobre, bolo by fajn to nejako skryt za "nieco". Pri navrhu kupelne myslite aj na dobre svetlo a odtah vzduchu, vzhladom k tomu, ze tam nemate okno.
Odpovedať
U mna by bolo toto jasne. Dvere aj do kupelne aj do satnika. Bez mihnutia oka. V satniku nie je vzdy poriadok, aspon teda v nasom nie :-D takze ja som rad, ked zavrieme dvere a niet nic vidiet a co sa tyka kupelne to myslim, ze nie je nejako nutne popisovat. Tam tiez mam rad svoje sukromie a svoj priestor ;-)
Odpovedať
Ja by som urcite dala dvere.Ale pevne,nie sklenene. Pravdepodobne zasuvacie.Spalna bude urcite vyzerat krajsie,elegantnejsie,ako sa divat na zariadenie kupelky,ci na obsah skrine. O sukromi na wecku ani nehovoriac.../zvuky,pachy/ A v satniku bude ovela menej prachu,ako ked to budete mat otvorene.
Odpovedať
Profilova fotka
ako pise nadomnou rieisl by som to jedine kvoli akustike inac to moze byt zaujimave otvorena kupelna
Odpovedať
Šatník by som v pohode nechal otvorený ale kúpeľňu by som zatvoril. Aj kvôli vlhkosti, aj kvôli súkromiu aj kvôli zvukom. Ja napríklad chodím na trojzmenku a ráno keď prídem tak sa idem osprchovať a neviem si predstaviť, že by som mal ženu každé ráno budiť keďže ona vstáva o dosť neskôr.
Odpovedať
kedze je tam Wcko tak rozhodne dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
Kupelka urcite ano prave kvoli tomu hluku. Inac my sme dali klasicke dvere a teraz lutujem. Na starom dome sme mali drevene od stolara a boli super, hluk bolo pocut minimalne...tieto su ako papier. Preto by som zvazila aj typ dveri... My vsak nechodime s manzelom naraz spat...ja som ranne vtaca on nocna sova, takze u nas by ten problem s hlukom a budenim toho druheho bol... A aj ked si odmyslim ten hluk, ked v noci zasvietite svetlo tak v spalni by to toho druheho mohlo rusit. Takze ja by som volila aj klasicke dvere - plne ked je to takto riesene ako sucast izby. Podobne je na tom satnik, tam by zas nejake "narocne" dvere nemuseli byt, ale zas to svetlo ak by bolo treba zasvietit ci nebude rusit toho druheho... Tiez sme zvazovali kde dat satnik, nakoniec som stastna, ze ho mam na chodbe hned ako vyjdem zo spalne von. Konecne si rano mozem zasvietit a vybrati si na seba co chcem. Predtym sme mali roldor v spalni a bud som si nachystala veci vecer pred, alebo rano behala s baterkou... :-D :-D :-D Muz vstava do prace neskor ako ja...
Odpovedať
co sa tyka spalne, tak by som to vyriesil len nejakymi zasuvnymi dverami ako byvaju velke skrine nieco na ten sposob by som tam len riesil, podla mna to by bol vhodny kompromis a co sa tyka kupelne, wc tak tam by som dal drevene tazke dver nech nie je cez ne nic pocut ani citit :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne dvere, neviem teda ako ty ale ja nemam rad ked sa na mna niekto pozera ked "tronim", plus ten taky typicky kupelnovy smrad by si mal po celej spalni, to by mi tiez vadilo. ale inak by to nemuselo vyzerat zle bez tych dveri, teda moderne ale fakt z praktickeho hladiska to ma viacero nevychytanych much
Odpovedať
Za mna urcite dvere aj aj, ak ma byt ten satnik ako na vizualizacii. Ale ak ste puntickari a budete to mat v satniku vzdy tip-top, nechajte otvorene. Ak by bola kupelna za stenou, kde je telka, dvere by som zrejme neriesila.
Odpovedať
urcite dvere aj na Wc a rozhodne aj do satnika. Ako bolo spomenute, ak nie ste puntickari tak bude viditelny neporiadok a to teda na oko nie je pekne nehovoriac o tom ze v takom hoc aj upratanom "bordeli" sa podla mna ani spat nemoze dobre. a k tomu by som osobne zrusila este aj obriu telku ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dvere celkom určite! Spálňa je odvodená od spánku, tam chce mať človek kľud a aj ho potrebuje. Zvuk tečúcej vody z umývadla, vane či wc nie je zrovna to čo poteší. Trendu kúpelne v spálni proste nerozumiem. Treba si uvedomiť, že navždy nebudeme skotačiť s partnerom v posteli ako pubertiaci a vyspávať do pravého poludnia. Rodina obnáša iné nároky. Len architekti sa nám akosi zacyklili v tej puberte....alebo to nutno chápať ako smer k zmenšovaniu bytových priestorov až skončíme ako kedysi, v jednej cimre celá rodina, kde sa bude odohrávať všetko? :-x
Odpovedať
Mne sa to paci. Dal by som dvere iba k zachodu - (tam je to naozaj ziaduce) a kupelnu so satnikom nechal otvorene.
Odpovedať
ja by som dala aj aj. ani na tej vizuailzacii sa mi to nepaci, bude to krajsie uzavrete. o praktickej stranke nehovoriac.
Odpovedať
za mňa určite dvere
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?